14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 17.995,-
FRA 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Masai Mara Nationalpark består af en enorm savanne, der er forbundet med Serengeti-sletten i Tanzania. I Masai Mara har du mulighed for at opleve et imponerende og varieret udbud af vilde dyr. Her lever elefanter, bøfler, zebraer, flodheste, antiloper, gazeller, gnuer, giraffer, hyæner, krokodiller og mange flere. Du har gode chancer for at se løver, og det er ikke et unormalt syn at se dem æde et bytte. Du kan også være heldig at spotte geparder og leoparder.

Lake Nakuru Nationalpark er berømt for sine flamingoer, der kan give søen imponerende lyserødt skær. Udover flamingoer vil du opleve et bredt udsnit af vilde dyr som for eksempel bøfler, giraffer, flodheste samt hvide næsehorn, som nationalparken også er kendt for.

35 km. syd for Mombasa ligger Diani Beach, der består af en smuk kyststrækning på ca. 20 km. med kridhvidt sand, palmer og azurblåt vand. Ved Diani Beach er nemt at booke dykker-og mountainbiketure i området eller arrangere dagstur til Shimba Hills, der er et safariområde beliggende ca. 35-40 km fra Diani Beach. Derudover kan du booke bådeture med snorkling til Wasini Island og til Kisite Marinepark. Her finder du Kenyas bedste undervandsliv, delfiner og smukke koralrev.


Din rejse afsluttes ved de vidunderlige strande ved Diani Beach syd for Mombasa. Her kan du nyde livet ved den smukke sandstand og vaske safaristøvet af i det Indiske Ocean.

Få information og fakta om Kenya her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Kenya her

Bedste rejseperiode

Safari i Masai Mara Nationalpark gennemføres året rundt. Generelt er det lettere at observere dyrelivet i parkerne i tørtiden fra sidst i juni til oktober og fra januar til marts. Den ultimative attraktion er uden tvivl den årlige vandring af gnuer og zebraer i juli og august. I kæmpe flokke på flere hundrede tusinde vandrer de nordpå fra Serengeti i Tanzania over floden til Kenya på jagt efter friskt græs – i oktober flytter de sig den modsatte vej.

April og maj er ofte regnfulde måneder i Kenya.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Afgang fra Danmark mod Nairobi, Kenyas hovedstad, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være 1-2 mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst Nairobi
I Nairobi bliver du hentet i lufthavnen af vores chauffør og kørt til Wildebeest Eco Camp. Resten af dagen til fri disposition.
3. dag: Oplev det bedste af Nairobi
Efter morgenmaden skal du rundt i Nairobi og vi tager dig til følgende steder i Kenyas hovedstad:
  • Elefantbørnehjem: Du besøger Sheldrick Elephant Orphanage, der er hjemsted for forældreløse elefantunger, som bliver forberedt på at blive sat ud i den vilde natur igen.
  • Girafcenter: Dagen inkluderer også et besøg på AFEW Giraffe Centre, hvor I fra en balkon i 1. sals højde kan få lov at håndfodre – og endda kysse! – Rotchilds giraffer, der er en truet race i Kenya. I dag er Lake Nakuru National Park et af de få steder, hvor de kan opleves i det fri. Rotchilds kan kendes på deres lange hvide ”strømper”, der går helt op til knæene i modsætning til Masai girafferne, der kun har hvide ”ankelsokker”. Centret rummer desuden en informativ udstilling om giraffer og en lille café. Lokal engelsktalende guide.
  • Kazuri smykke- og keramikværksted: Du besøger også Kazuri Bead Workshop. Kazuri-projektet startede i 1975, og skulle være med til at hjælpe enlige mødre med at tjene lidt penge, så de kunne forsørge sig selv og deres børn. Kvinderne håndmalede smykker og keramik og solgte det. Projektet er nu blevet så populært, at der er over 200 kvinder ansat, og deres varer sælges i hele verden. Alt er lavet i hånden, og det er utrolig spændende at opleve kvindernes færdigheder. Lokal engelsktalende guide.
  • Karen Blixens hus: Turen tager jer videre til Karen Blixens afrikanske hus, der ligger 20 km vest for Nairobi og er en af hovedstadens største attraktioner. I 1985 blev baronessens hus lavet om til et museum i anledningen af filmatiseringen af den nu berømte film ”Out of Africa”, der har Meryl Streep og Robert Redford i hovedrollerne. Nogle af møblerne og malerierne er ægte, mens meget af husets inventar er rekvisitter fra filmen. Der bliver tid til at gå en lille tur i den smukke park, der har udsigt til Ngong Hills.
Dagsturen ender tilbage på Wildebeest Eco Camp. (M)
4. dag: Nairobi – Masai Mara Nationalpark
Efter morgenmaden forlader du Nairobi og kører mod Masai Mara. Der er stop undervejs på køreturen, hvor du kan spise den medbragte frokost. Efter ankomst til din safaricamp får du de første smagsprøver på nationalparkens fantastiske dyreliv og afvekslende, bakkede landskab. Du overnatter på en budget-safaricamp udenfor nationalparken i simple budgettelte med senge eller i budgethytter. (M,F,A)
5-6. dag: Safari i Masai Mara Nationalpark
Dagene er sat af til at køre rundt og observere de vilde dyr i nationalparken. Det er en god ide at starte ud tidligt om morgenen, hvor chancerne for at se løver, geparder og leoparder er størst. Masai Mara er Kenyas førende safari-destination, der hænger sammen med Serengeti-sletten i Tanzania. Nationalparken er verdensberømt for den enestående og spektakulære migration (vandring) bestående af hundredtusindvis af gnuer og zebraer. Fra slutningen af juli begynder de at ankomme til Masai Mara i deres søgen efter føde. I oktober er græsset spist op, og de starter vandringen retur til Serengeti-sletten. Masai Mara er også rig på fastboende dyr med over 95 forskellige arter. Disse inkluderer ”The Big five” der består af elefant, bøffel, løve, leopard og næsehorn, men samtidig også giraffer, flodheste, hyæner og utallige antiloper. Nationalparken har desuden et fantastisk rigt og varieret fugleliv med over 480 arter. Du overnatter tilbage i din budget- safaricamp. (M,F,A)
7. dag: Safari i Masai Mara Nationalpark - Lake Nakuru by
Efter en sidste game drive i Masai Mara kører du mod Lake Nakuru by, en køretur på ca. 5-6 timer. Du ankommer til aftenmadstid og resten dagen er til fri disposition. (M,F,A)
8. dag: Lake Nakuru by - Lake Nakuru Nationalpark - Nairobi
Efter en tidlig morgenmad venter dagens safari i Lake Nakuru Nationalpark. Nationalparken er kendt for sine flamingoer, der kommer til søen i skiftende perioder af året i deres søgen efter føde. Lake Nakuru har desuden fået status som særligt reservat for næsehorn. Der er også gode muligheder for at opleve bøfler, giraffer, zebraer, vandbukke og måske den flygtige leopard. Frokost indtages udenfor nationalparken inden turen går tilbage imod Nairobi med ankomst sidst på eftermiddagen. (M,F,A)
9. dag: Nairobi - Mombasa med tog - og med bil til Diani Beach
Morgenmad indtages på vejen til Nairobi togstation. Herfra kører du ca. 5-6 timer med toget til Mombasa og undervejs kan du se det lokale liv og måske lidt af Tsavo nationalparks dyreliv fra togets vinduer. Du ankommer over middag til Mombasa, hvor du møder vores chauffør, som kører dig videre til Diani Beach, en køretur på ca. 1-2 timer. Her indkvarteres du på dit hotel. Resten af dagen har på egen hånd, og du kan eksempelvis tage ud og snorkle eller nyde strandlivet. (M)
10. - 12. dag: Stranddage ved Diani Beach
Nyd nogle skønne dage med afslapning ved Diani Beach. Her finder du smukt, azurblåt vand og en dejlig strand med et lokalt islæt. Ved Diani beach er det nemt at booke dykker-og mountainbiketure i området eller arrangere en dagstur til Shimba Hills, der er et safariområde beliggende ca. 35-40 km fra Diani Beach. Derudover kan du booke bådeture med snorkling til Wasini Island og til Kisite Marinepark. Her finder du Kenyas bedste undervandsliv, delfiner og farverige koralrev. Dagene er til fri disposition. (M)
13. dag: Afrejse fra Mombasa
Dagen er til fri disposition. Du bliver hentet på Diani Beach og kørt til lufthavnen i Mombasa. Tidspunktet afhænger af jeres oversøiske fly. Fra Mombasa flyver du via Nairobi og tilbage til Danmark. (M)
14. dag: Ankomst Danmark
Efter en begivenhedsrig rejse i Kenya ankommer du til Danmark.

Overnatninger

3 overnatninger på Wilderbeest Eco Camp i Nairobi
3 overnatninger i stationære budgettelte eller i budgethytter ved indgangen til Masai Mara Nationalpark
1 overnatning på et 2-stjernet hotel i Lake Nakuru by
4 overnatninger på 2-stjernet hotel ved Diani Beach

Bemærkninger

Der er kommet en ny lov omkring plastikposer. Det betyder at per d. 1 juni 2019 er det ikke længere tilladt at medbringe plastiskposer til Kenya, Tanzania og Rwanda.
Det betyder i praksis at myndighederne har ret til at tjekke backpacks eller kigge nærmere i din baggage for plastiskposer.

Der står i øvrigt i meddelsen fra regeringen, at personer kan risikere bøder og i særlige alvorlige tilfælde, at et brud på loven omkring medbringelse eller ved import af plastiskposer kan give fængselstraf.

Bemærk at programmet er til jeres inspiration. Vi tilpasser meget gerne turen så den passer til jeres behov. Tá meget gerne kontakt til en af vores rejsekonsulenter.

Deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsiking hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Gruppestørrelsen er på maks. 7 personer.

januar - marts, juni - oktober

Pakkeliste

  • Egen varm sovepose (teltsafari)
  • Praktisk tøj
  • Varmt tøj til kølige morgener og aftener
  • Kikkert
  • Lommelygte

Prisen er inklusiv

  • Flybillet Danmark – Nairobi // Mombasa - Danmark t/r (inkl. bagage)
  • Overnatninger ifølge program
  • Transfers ifølge program
  • Alle ture og oplevelser ifølge program
  • Måltider ifølge program
  • Lokalguider med begrænset engelskkundskaber
  • Byrundtur i Nairobi inkl. Karen Blixen Hus og Sheldrick Elephant Orphanage
  • Safari i Lake Nakuru Nationalpark
  • Safari i Masai Mara Nationalpark
  • Togrejse fra Nairobi - Mombasa

Prisen er eksklusiv

  • Rejseforsikringer
  • Drikkepenge - i Kenya er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
  • Måltider der ikke er nævnt i programmet
  • Ture og oplevelser der ikke er nævnt i programmet
  • Sovepose
  • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top