Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 19.395,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Rejs over det tibetanske plateau på verdens højeste jernbane. Knap 1.000 kilometer skinner ligger i over 4.000 meters højde, og undervejs passeres bl.a. Tanggula bjergpasset, der ligger i 5.072 meters højde. Glæd dig til en af verdens aller flotteste togture og en oplevelse i særklasse. Udsigten fra toget er fantastisk; skyerne flyder forbi på den azurblå himmel, sneklædte bjergtoppe glimter i solen, og en klar blå sø dukker op i det golde landskab på Verdens Tag. Se de tibetanske bønder dyrke deres jordlodder ved hjælp af håndkraft og yakokser, og oplev de endeløse landskaber.
Rejsen starter med to dage i Beijing inden du fortsætter rejsen med tog til Lhasa, 4.064 km lang rejse der tager cirka 48 timer. I Lhasa bliver du mødt af en lokalguide, som vil være med dig under hele opholdet i Tibet. Herefter har du to dage i Tibets tidligere religiøse og politiske hovedsæde. Her kommer du bl.a. til at opleve Potala Palads, Jokhang Templet og pilgrimscirklen Barkor Bazaar. Turen fortsætter overland i minivan på det tibetanske plateau til Shigatse, Gyantse og Everest Base Camp. Denne del af rejsen går gennem bjergpas, små landsbyer samt noget af verdens smukkeste og mest rå natur. Efter ophold ved Everest Base Camp går turen til den nepalesiske grænse og videre til hovedstaden Kathmandu. Her har to dage på egen hånd, inden du flyver hjem til Danmark. Alt i alt en fantastisk eventyrrejse over Verdens Tag.

Jysk Rejsebureau har servicekontor i bl.a. Beijing og Kathmandu. Derfor kan vi også hjælpe dig ude i verden både før og under rejsen med gode råd og vejledning.

Få information og fakta om Kina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Kina her
Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Nepal her

Bedste rejseperiode

De bedste måneder for en tur til Kina og Tibet er fra april til og med oktober. Du skal forvente der er mange turister i Tibet fra juni til slutningen af august. Den kolde og barske tibetanske vinter varer fra november til og med marts.

Erfaringerne har vist, at Tibet ofte bliver lukket i marts måned, så derfor laves turen ikke i marts.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Beijing.
2. dag: Ankomst Beijing
I Beijing bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, som ligger centralt i Beijing. Resten af dagen er til fri disposition.
3. dag: På eventyr i Beijing
Du har hele dage i Beijing, hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By er måske oplagte must-sees i Beijing. Men byen gemmer også på andre store kulturskatte, som for eksempel Himlens Tempel Park, som er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. Den omkringliggende park er en oase for byens borgere der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen. Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud. Du kan også tage på trekkingtur til den Kinesiske Mur eller besøge det fantastiske sommerpalads.
4. dag: Afgang fra Beijing
Du har hele dagen på egen hånd i Beijing. Der er afgang med toget til Lhasa om aftenen. Det er en god ide at ankomme til togstationen i god tid (min.1,5-2 timer før afgang). I kupéerne er der fire sengepladser, bord og fladskærme. Du finder også spisevogn med simple, kinesiske retter og gratis varmtvandsbeholder. Vi anbefaler, at du gør som de lokale og medbringer egen mad og snacks til turen.
5. dag: Tværs gennem Kina til Xining
Toget kører igennem bjergområderne og små landsbyer, og du får rig mulighed for at nyde landskabet og det lokale liv fra toget. Af og til gør toget ophold på større og mindre stationer, men reglerne for hvorvidt du får mulighed for at komme ud og strække benene, ændrer sig hele tiden. Efterhånden skifter landskabet til fladt landbrugsland, og ved middagstid kommer toget frem til Lanzhou, der ligger på silkevejen.
6. dag: Golmud over Tanggula passet til Lhasa
I dag er der mulighed for at se yakokser, gazeller og vilde tibetanske heste blot ved at kigge ud ad vinduerne. Om morgenen ankommer toget til Golmud i det nordlige Kina. Du kan glæde dig ekstra meget til den næste del af togrejsen, der går over det tibetanske højplateau mod Verdens Tag. Det er fantastisk smukt at køre gennem de rå bjerge syd for Goldmud og over højsletten og de imponerende Kunlun bjerge. Midt på dagen kører toget over turen højeste punkt; Tanggala passet i 5.072 meters højde. Herefter køres mod Nakchu, der er den første tibetanske by på ruten. Kun tre timers kørsel fra Nakchu ligger Lhasa. Forventet ankomst til Lhasa sidst på eftermiddagen, hvor du hentes af en guide og møder de andre i gruppen. Sammen transporteres du til dit hotel. Efter den lange togrejse i højderne er det vigtigt at akklimatisere ved at tage det roligt de første par dage, så du undgår højdesyge. Vi anbefaler at følge disse enkle, gode råd for at minimere risikoen mest muligt:
 • Spis et let måltid, når du ankommer til Lhasa
 • Undgå kaffe og te, der virker dehydrerende
 • Drik rigeligt med vand – gerne 4-5 liter pr. dag
 • Tag dig god tid, når du går rundt i byen og hold hvilepauser
 • Svag hovedpine og lidt utilpashed er ikke unormalt. Kontakt straks din guide, hvis du føler dig meget utilpas
Resten af dagen er afsat til afslapning, og du har desuden mulighed for at gå på opdagelse sammen med din guide og resten af gruppen i Lhasa blandt både lokale og pilgrimme.
7. dag: Byrundtur i Lhasa
I dag kan du glæde dig til en oplevelsesrig bytur med guide i Lhasa. Du bliver vist rundt i det kæmpestore Potala Palads, som er Dalai Lamas tidligere bolig og regeringsbygning. Paladset er nu blevet Tibets verdenskendte varetegn og er et absolut must for alle rejsende til Tibet. Desuden besøger du det imponerende Jokhang Tempel samt pilgrimscirklen Barkor Bazaar, der omkranser templet. Barkor Bazaar kaldes også ”Tibets vindue” og er både en vigtig rute for buddhistiske pilgrimme og et spændende souvenirmarked med en meget livlig atmosfære. (M)
8. dag: Drepung- og Sera-klostret
Drepung-klostret ligger cirka 15-minutters kørsel uden for Lhasa. Drepung blev grundlagt i 15. århundrede og var i mange årtier verdens største klostersamfund med over 10.000 munke. Store dele af klostret blev ødelagt under kulturrevolutionen, men er efterfølgende blevet genopbygget. I dag er det Tibets største kloster med 600 munke. Næste stop på dagen går til Tibets 2. største kloster, Sera-klostret. Her kan man opleve munke debattere. Sidste stop på dagen er Dalai Lamas sommerresidens, Norbulingka paladset. Som en del af Potala paladset er Norbulingka paladset også anerkendt som et UNESCO World Heritage Site. (M)
9. dag: Besøg ved Yamdrok Tso søen, Gyantse og Shigatse
Tidlig afgang fra Lhasa i van og ledsaget af din guide begiver gruppen sig på eventyr på Tibets sletter. Der køres ad den gamle vej til Shigatse, hvor du undervejs passerer den smukke, hellige sø Yamdrok Tso og imponerende gletsjer samt den hyggelige by Gyantse med sit karakteristiske fort. Undervejs ses traditionelle tibetanske landsbyer med lerklinede huse, hvor ydermurene er beklædt med runde kokasser, der hænger til tørre i solen, så de kan bruges til brændsel. (M)
10. dag: Tashi Lhumpu-klostret, Everest Base Camp og Rongbuk-klostret
Dagen starter med et besøg ved det imponerende Tashi Lhumpu-klosteret i Shigatse, hvor du kan være heldig at opleve stemningen, når 800 munke messer og beder. Det er et af de helligste klostre i hele Tibet. Herefter sættes kursen mod Rongbuk-klostret ved Mount Everest Base Camp. Ruten går vi Lhatse, Tingri og flere bjergpas med smukke udsigter over Himalaya. Gruppen overnatter i Rongbuk klostret, der sandsynligvis er verdens højest beliggende kloster i over 5.000 meters højde. Vi gør opmærksom på, at vejrforhold om vinteren kan gøre, at I ikke kan komme til Everest Base Camp. (M)
11. dag: Himalaya og grænsen til Nepal
Nyd solopgangen med udsigt til Mount Everest, verdens højeste bjerg på 8.848m. Herefter fortsætter rejsen mod grænsen til Nepal, hvor dele af turen vil være på dårlige grusveje. Du vil kunne nyde udsigten til Mount Everest og Himalayas enorme bjerge fra flere view points. Der overnattes ikke langt fra den nepalesiske grænse i byen Gyirong.
12. dag: Friendship Bridge og Kathmandu
Din lokale guide vil ledsage gruppen til den nepalesiske grænse, hvorfra I tager afsked og gruppen fortsætter igennem grænsekontrollen til Nepal. Her klares de sidste formaliteter, som kan tage lidt tid og gruppen er derefter i Nepal. På den anden side af grænsen møder gruppen med den nepalesiske chauffør som kører jer til Kathmandu. Vær opmærksom på at vejen til Kathmandu går af snoede bjergveje og det kan føles som en hård rejsedag for nogle. Ved ankomst til Kathmandu tager du afsked med gruppen og tager til dit hotel i bydelen Thamel.
13. dag: På eventyr i Kathmandu
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag. (M)
14. dag: Afrejse fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Kina, Tibet og Nepal. (M)

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Beijing
2 overnatninger i toget på ”hardsleeper” (kan opgraderes til "softsleeper").
6 overnatninger på budgethotel i Tibet.
2 overnatninger på budgethotel i Kathmandu

Bemærk, at hotellerne i Tibet ikke er af vestlig standard. Vær forberedt på simple forhold specielt ved Rongbuk, hvor du overnatter på ”Verdens Tag".

Bemærkninger

I Kina har regeringen det sidste ord i fordelingen af billetter på soft og hard sleepers (1. og 2. klasse) på Tibet Ekspressen. Hvis regeringen bestemmer sig for at fylde 1. klasses kupeerne med regeringsfolk, så inddrager de simpelthen alle købte og betalte billetter og forårsager dermed et stort billetkaos. Jysk Rejsebureau vil gøre alt, hvad der er muligt for at skaffe 1. klasses billetter, men i nogle tilfælde er der kun 2. klasses tilbage til ikke-regeringsfolk. Det kan også ske, at der ikke bliver plads til alle i den samme kupé, men vi vil gøre vores bedste for at dette ikke sker.
Alt dette kan ske indenfor kort tid før afrejse fra Beijing, så selvom vi har bekræftet en billet på 1. klasse, så kan denne blive til en 2. klasses billet kort før toget kører. Vi beklager, at det er sådan, men lige så interessant Kina er, lige så udfordrende kan det til tider være.

Helbred
Denne tur er kun egnet for rejsende med et almindeligt godt helbred. Det højeste punkt på turen er Tanggula bjergpasset, som ligger 5.072 meter over havets overflade. Det meste af turen i landcruiser over Himalayabjergene køres på bumpet, uasfalteret vej og de hurtige højdestigninger på rejsen kan give mindre symptomer på højdesyge såsom hovedpine og appetitløshed, men det går oftest over igen, når landcruiseren/toget kører videre ned ad bjerget.

Rejs fra Moskva til Lhasa i tog
Det er nu muligt at køre i tog hele vejen fra Danmark til Lhasa i Tibet.
Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at arrangere dit livs rejse, der kombinerer den Transmongolske Jernbane med Tibet Ekspressen. Kontakt din rejsekonsulent for mere information om afgange og priser.

Togets faciliteter
Toget er designet til at klare turen i højderne. Det betyder blandt andet, at der kommer ekstra ilt ud gennem ventilationssystemerne. Der er også ekstra ilt tilgængeligt i hver kupé og i gangene – togpersonalet kan hjælpe med masken, hvis det skulle blive nødvendigt.
Andre faciliteter i toget er: Spisevogn med simpel kinesisk menu og toiletter - vestligt og kinesisk (hul i jorden). Spisevognen er dekoreret i tibetansk stil og her tilbydes frokost og aftensmad.

Højdesyge
Bemærk, at deltagelse i tGouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.
Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes på faste afrejsedatoer, cirka 3-4 gange om måneden, undtagen marts.

Gruppestørrelse

Rejsen er sammensat så du har tid på egen hånd i Beijing og Kathmandu. Tibet rejsen er en gruppeture. Det er internationale grupper med engelsktalende guide. Der kan være fra 2-10 deltagere på turene. Det er muligt at lave turene som privat ture mod et tillæg.

April - oktober

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandresko
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. mad og snacks til togrejsen

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Beijing // Kathmandu - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Tog billet Beijing - Lhasa med 2 overnatninger på "hardsleeper" standard
 • Entréer til Potala Palace, Jokhang Temple,Drepung- og Sera-klostret, Yamdrok Lake, Karola Glacier, Kelpor Chode Monastery & the Kumbum, Tashilhumpo Monastery, Rongbuk Monastery og Mt. Everest Base
 • Transport med bil/van fra Lhasa til Katmandu
 • Lokal engelsktalende guide under hele opholdet i Tibet
 • Tibetansk tilladelse

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Kinesisk visum
 • Drikkepenge
 • Cirka 30-40 USD i kontanter til nepalesisk visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Afvikling af ture i Kina og Tibet kræver nogle gange, at programmet ændres en smule på grund af lokale forhold. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her

Kina er pt. lukket for indrejse

Da Kina pt. er lukket for indrejse, kan vi desværre ikke tilbyde at hjælpe med at arrangere rejser til landet, førend det igen åbner op.


Du kan altid se Udenrigsministeriets hjemmeside for updates vedrørende indrejse til Kina og på vores sider på Facebook og Instagram kommer vi ligeledes til at give besked, så snart rejser til Kina igen er muligt.


Til top