Søg
Søg
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Kina og Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Lokale turister ved Den Forbudte By i Beijing
Pelkor Chode klostret i Gyantse
Den smukke natur ad friendship highway fra Lhasa til Kathmandu
Udsigten over base camp ved foden af Mount Everest
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Kina og Tibet
Helligmand, Kathandu, Nepal
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Udsigten fra bjergpas ved Yamdrok Tso søen
Stupa, Kathmandu, Nepal
Gyantse med sit karakteristiske fort
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Kina og Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Tibet

Den store Tibet rejse

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 18.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 14 dage

Tag med på eventyrrejse fra Kina over det tibetanske plateau til Kathmandu i Nepal. Du rejser med himmeltoget fra Beijing til Lhasa. Fra Lhasa går turen videre i minivan tværs gennem Himalaya til Mt. Everest Base Camp, Shigatse, Gyantse og videre til Kathmandu i Nepal.

Rejs over det tibetanske plateau på verdens højeste jernbane. Knap 1.000 kilometer skinner ligger i over 4.000 meters højde, og undervejs passeres bl.a. Tanggula bjergpasset, der ligger i 5.072 meters højde. Glæd dig til en af verdens aller flotteste togture og en oplevelse i særklasse. Udsigten fra toget er fantastisk; skyerne flyder forbi på den azurblå himmel, sneklædte bjergtoppe glimter i solen, og en klar blå sø dukker op i det golde landskab på Verdens Tag. Se de tibetanske bønder dyrke deres jordlodder ved hjælp af håndkraft og yakokser, og oplev de endeløse landskaber.
Rejsen starter med to dage i Beijing inden du fortsætter rejsen med tog til Lhasa, 4.064 km lang rejse der tager cirka 48 timer. I Lhasa bliver du mødt af en lokalguide, som vil være med dig under hele opholdet i Tibet. Herefter har du to dage i Tibets tidligere religiøse og politiske hovedsæde. Her kommer du bl.a. til at opleve Potala Palads, Jokhang Templet og pilgrimscirklen Barkor Bazaar. Turen fortsætter overland i minivan på det tibetanske plateau til Shigatse, Gyantse og Everest Base Camp. Denne del af rejsen går gennem bjergpas, små landsbyer samt noget af verdens smukkeste og mest rå natur. Efter ophold ved Everest Base Camp går turen til den nepalesiske grænse og videre til hovedstaden Kathmandu. Her har to dage på egen hånd, inden du flyver hjem til Danmark. Alt i alt en fantastisk eventyrrejse over Verdens Tag.

Dette er et rejseforslag, og det er muligt at fortsætte rejsen til Indien og Bhutan.

Jysk Rejsebureau har servicekontor i bl.a. Beijing og Kathmandu. Derfor kan vi også hjælpe dig ude i verden både før og under rejsen med gode råd og vejledning.

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Kina her.
Læs mere om Kina her.
Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Nepal her.
Læs mere om Nepal her.

Sæson

De bedste måneder for en tur til Kina og Tibet er fra april til og med oktober. Du skal forvente der er mange turister i Tibet fra juni til slutningen af august. Den kolde og barske tibetanske vinter varer fra november til og med marts.

Erfaringerne har vist, at Tibet ofte bliver lukket i marts måned, så derfor laves turen ikke i marts.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Kina og Tibet

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Beijing.

2. dag: Ankomst Beijing
I Beijing bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, som ligger centralt i Beijing. Resten af dagen er til fri disposition.

3. dag: På eventyr i Beijing
Du har hele dage i Beijing, hvor der er rig mulighed for at udforske byen på egen hånd. Den Himmelske Fredsplads og Den Forbudte By er måske oplagte must-sees i Beijing. Men byen gemmer også på andre store kulturskatte, som for eksempel Himlens Tempel Park, som er Kinas største og smukkeste tempelkompleks. Den omkringliggende park er en oase for byens borgere der kommer for at træne, spille brætspil eller bare slappe af og nyde naturen. Beijing er en spændende by at gå på indkøb i, og byen byder på utallige markeder, hvor man altid kan finde et godt tilbud. Du kan også tage på trekkingtur til den Kinesiske Mur eller besøge det fantastiske sommerpalads.

4. dag: Afgang fra Beijing
Du har hele dagen på egen hånd i Beijing. Der er afgang med toget til Lhasa om aftenen. Det er en god ide at ankomme til togstationen i god tid (min.1,5-2 timer før afgang). I kupéerne er der fire sengepladser, bord og fladskærme. Du finder også spisevogn med simple, kinesiske retter og gratis varmtvandsbeholder. Vi anbefaler, at du gør som de lokale og medbringer egen mad og snacks til turen. (M)

5. dag: Tværs gennem Kina til Xining
Toget kører igennem bjergområderne og små landsbyer, og du får rig mulighed for at nyde landskabet og det lokale liv fra toget. Af og til gør toget ophold på større og mindre stationer, men reglerne for hvorvidt du får mulighed for at komme ud og strække benene, ændrer sig hele tiden. Efterhånden skifter landskabet til fladt landbrugsland, og ved middagstid kommer toget frem til Lanzhou, der ligger på silkevejen.

6. dag: Golmud over Tanggula passet til Lhasa
I dag er der mulighed for at se yakokser, gazeller og vilde tibetanske heste blot ved at kigge ud ad vinduerne. Om morgenen ankommer toget til Golmud i det nordlige Kina. Du kan glæde dig ekstra meget til den næste del af togrejsen, der går over det tibetanske højplateau mod Verdens Tag. Det er fantastisk smukt at køre gennem de rå bjerge syd for Goldmud og over højsletten og de imponerende Kunlun bjerge. Midt på dagen kører toget over turen højeste punkt; Tanggala passet i 5.072 meters højde. Herefter køres mod Nakchu, der er den første tibetanske by på ruten. Kun tre timers kørsel fra Nakchu ligger Lhasa. Forventet ankomst til Lhasa sidst på eftermiddagen, hvor du hentes af en guide og møder de andre i gruppen. Sammen transporteres du til dit hotel.

Efter den lange togrejse i højderne er det vigtigt at akklimatisere ved at tage det roligt de første par dage, så du undgår højdesyge. Vi anbefaler at følge disse enkle, gode råd for at minimere risikoen mest muligt:
 • Spis et let måltid, når du ankommer til Lhasa
 • Undgå kaffe og te, der virker dehydrerende
 • Drik rigeligt med vand – gerne 4-5 liter pr. dag
 • Tag dig god tid, når du går rundt i byen og hold hvilepauser
 • Svag hovedpine og lidt utilpashed er ikke unormalt. Kontakt straks din guide, hvis du føler dig meget utilpas

Resten af dagen er afsat til afslapning, og du har desuden mulighed for at gå på opdagelse sammen med din guide og resten af gruppen i Lhasa blandt både lokale og pilgrimme (M).

7. dag: Byrundtur i Lhasa
I dag kan du glæde dig til en oplevelsesrig bytur med guide i Lhasa. Du bliver vist rundt i det kæmpestore Potala Palads, som er Dalai Lamas tidligere bolig og regeringsbygning. Paladset er nu blevet Tibets verdenskendte varetegn og er et absolut must for alle rejsende til Tibet. Desuden besøger du det imponerende Jokhang Tempel samt pilgrimscirklen Barkor Bazaar, der omkranser templet. Barkor Bazaar kaldes også ”Tibets vindue” og er både en vigtig rute for buddhistiske pilgrimme og et spændende souvenirmarked med en meget livlig atmosfære. (M)

8. dag: Drepung- og Sera-klostret
Drepung-klostret ligger cirka 15-minutters kørsel uden for Lhasa. Drepung blev grundlagt i 15. århundrede og var i mange årtier verdens største klostersamfund med over 10.000 munke. Store dele af klostret blev ødelagt under kulturrevolutionen, men er efterfølgende blevet genopbygget. I dag er det Tibets største kloster med 600 munke. Næste stop på dagen går til Tibets 2. største kloster, Sera-klostret. Her kan man opleve munke debattere.
Sidste stop på dagen er Dalai Lamas sommerresidens, Norbulingka paladset. Som en del af Potala paladset er Norbulingka paladset også anerkendt som et UNESCO World Heritage Site. (M)

9. dag: Besøg ved Yamdrok Tso søen, Gyantse og Shigatse
Tidlig afgang fra Lhasa i van og ledsaget af din guide begiver gruppen sig på eventyr på Tibets sletter. Der køres ad den gamle vej til Shigatse, hvor du undervejs passerer den smukke, hellige sø Yamdrok Tso og imponerende gletsjer samt den hyggelige by Gyantse med sit karakteristiske fort. Undervejs ses traditionelle tibetanske landsbyer med lerklinede huse, hvor ydermurene er beklædt med runde kokasser, der hænger til tørre i solen, så de kan bruges til brændsel. (M)

10. dag: Tashi Lhumpu-klostret, Everest Base Camp og Rongbuk-klostret
Dagen starter med et besøg ved det imponerende Tashi Lhumpu-klosteret i Shigatse, hvor du kan være heldig at opleve stemningen, når 800 munke messer og beder. Det er et af de helligste klostre i hele Tibet. Herefter sættes kursen mod Rongbuk-klostret ved Mount Everest Base Camp. Ruten går vi Lhatse, Tingri og flere bjergpas med smukke udsigter over Himalaya. Gruppen overnatter i Rongbuk klostret, der sandsynligvis er verdens højest beliggende kloster i over 5.000 meters højde. Vi gør opmærksom på, at vejrforhold om vinteren kan gøre, at I ikke kan komme til Everest Base Camp. (M)

11. dag: Himalaya og grænsen til Nepal
Nyd solopgangen med udsigt til Mount Everest, verdens højeste bjerg på 8.848m. Herefter fortsætter rejsen mod grænsen til Nepal, hvor dele af turen vil være på dårlige grusveje. Du vil kunne nyde udsigten til Mount Everest og Himalayas enorme bjerge fra flere view points. Der overnattes ikke langt fra den nepalesiske grænse i byen Gyirong. (M)

12. dag: Friendship Bridge og Kathmandu
Din lokale guide vil ledsage gruppen til den nepalesiske grænse, hvorfra I tager afsked og gruppen fortsætter igennem grænsekontrollen til Nepal. Her klares de sidste formaliteter, som kan tage lidt tid og gruppen er derefter i Nepal. På den anden side af grænsen møder gruppen med den nepalesiske chauffør som kører jer til Kathmandu. Vær opmærksom på at vejen til Kathmandu går af snoede bjergveje og det kan føles som en hård rejsedag for nogle. Ved ankomst til Kathmandu tager du afsked med gruppen og tager til dit hotel i bydelen Thamel.

13. dag: På eventyr i Kathmandu
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag. (M)

14. dag: Afrejse fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Kina, Tibet og Nepal.

Overnatning:
2 overnatninger på hotel i Beijing.
2 overnatninger i toget på ”hardsleeper” (kan opgraderes til "softsleeper").
6 overnatninger på budgethotel i Tibet. Bemærk, at hotellerne i Tibet ikke er af vestlig standard. Vær forberedt på simple forhold i Rongbuk, hvor du overnatter på ”Verdens Tag”.
2 overnatninger på hotel i Kathmandu.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Afvikling af ture i Kina og Tibet kræver nogle gange, at programmet ændres en smule på grund af lokale forhold. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

I Kina har regeringen det sidste ord i fordelingen af billetter på soft- og hardsleepers (1. og 2. klasse) på Tibet Ekspressen. Hvis de bestemmer sig for at fylde 1. klasses kupeerne med regeringsfolk, så inddrager de alle købte og betalte billetter, hvilket forårsager et stort billetkaos. Jysk Rejsebureau vil gøre alt, hvad der er muligt, for at skaffe 1. klasses billetter, men i sjældne tilfælde er der kun 2. klasses tilbage til ikke-regeringsfolk. Vi vil selvfølgelig refundere forskellen mellem 1. og 2. klasse, hvis der bliver tale om en nedgradering og endnu engang understrege, at dette kun sker i sjældne tilfælde.
Det kan også ske, at der ikke bliver plads til alle i den samme kupé, men vi vil gøre vores bedste for at dette ikke sker.
Alt dette kan ske indenfor kort tid før afrejse fra Beijing, så selvom vi har bekræftet en billet på 1. klasse, så kan denne blive til en 2. klasses billet, kort før toget kører. Vi beklager, at det er sådan, men lige så interessant Kina er, lige så udfordrende kan det til tider være.

Helbred
Denne tur er kun egnet for rejsende med et almindeligt godt helbred. Det højeste punkt på turen er Tanggula bjergpasset, som ligger 5.072 meter over havets overflade. Det meste af turen i landcruiser over Himalayabjergene køres på bumpet, uasfalteret vej og de hurtige højdestigninger på rejsen kan give mindre symptomer på højdesyge såsom hovedpine og appetitløshed, men det går oftest over igen, når landcruiseren/toget kører videre ned ad bjerget.

Rejs fra Moskva til Lhasa i tog
Det er nu muligt at køre i tog hele vejen fra Danmark til Lhasa i Tibet.
Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at arrangere dit livs rejse, der kombinerer den Transmongolske Jernbane med Tibet Ekspressen. Kontakt din rejsekonsulent for mere information om afgange og priser.

Togets faciliteter
Toget er designet til at klare turen i højderne. Det betyder blandt andet, at der kommer ekstra ilt ud gennem ventilationssystemerne. Der er også ekstra ilt tilgængeligt i hver kupé og i gangene – togpersonalet kan hjælpe med masken, hvis det skulle blive nødvendigt.
Andre faciliteter i toget er: Spisevogn med simpel kinesisk menu og toiletter - vestligt og kinesisk (hul i jorden). Spisevognen er dekoreret i tibetansk stil og her tilbydes frokost og aftensmad.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området ( tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes på faste afrejsedatoer, cirka 3-4 gange om måneden, undtagen marts.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 18.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.


Prisbemærkning

I Kina er det god skik at give drikkepenge til guide og chauffør efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Rejsen er sammensat så du har tid på egen hånd i Beijing og Kathmandu. Tibet rejsen er en gruppeture. Det er internationale grupper med engelsktalende guide. Der kan være fra 2-10 deltagere på turene.

Det er muligt at lave turene som privat ture mod et tillæg.

Sværhedsgrad

Moderat

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Beijing // Kathmandu - Danmark
 • Lufthavnstransfer i Beijing
 • 2 overnatninger på hotel i Beijing i dobbeltværelse
 • Tog billet Beijing - Lhasa med 2 overnatninger på "hardsleeper" standard inkl. lagner og tæpper
 • 6 overnatninger på budget hoteller i eget dobbeltværelse i Tibet
 • 2 overnatninger på hotel i Kathmandu i dobbeltværelse
 • Entréer (Potala Palace, Jokhang Temple,
 • Yamdrok Lake, Karola Glacier, Kelpor Chode Monastery & the Kumbum, Tashilhumpo Monastery, Rongbuk Monastery og Mt. Everest Base)
 • Måltider ifølge program
 • Transport med landcruiser
 • Lokal engelsktalende guide i Tibet
 • Tibetansk tilladelse
 • Prisen inkluderer desuden overnatninger, måltider og forsikringer til guide

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Kinesisk visum (skal ordnes hjemmefra inden afrejse)
 • Drikkepenge til guide/chauffør samt ekstra måltider udover programlagte.
 • Cirka 30-40 USD i kontanter til nepalesisk visum
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 17-06-2019 18:00:00 : 12874
Aarhus
17. juni 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

På eventyr i Kina: 22-08-2019 18:00:00 : 12319
København
22. august 2019 kl. 18:00

På eventyr i Kina

Kina: 27-08-2019 18:00:00 : 13433
Kolding
27. august 2019 kl. 18:00

Kina

Se mere her

Servicecenter

Kina Få hjælp og service til rejsen
Beijing, Kina - Servicecenter
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: