22 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Intet andet sted i verden er som Cuba. Denne destination er for de eventyrlystne, som vil prøve noget helt andet og lade sig forføre af latino-rytmer, revolutionshistorie og en kompleks samfundsstruktur, som er fuld af både herligheder og udfordringer. Din rejse i Cuba starter i forførende Havana, hvor du fra lufthavnen bliver kørt til dit casa particular, som ligger i gåafstand til byens seværdigheder. Dagene i Havana er i høj grad på egen hånd, så du har tid til at afklimatisere dig og suge de mange indtryk til dig i et roligt tempo. En enkel eftermiddag står der salsa på programmet. Sving hofterne til medrivende latino-rytmer og få et unikt indblik i den cubanske kultur. En lokal dansepartner fører an.

Fra Havana går turen i privat transfer til cubansk landidyl. Du vil besøge naturrige Viñales, som lokker med frodige dale, grønne tobaksmarker og høje limestone-klipper. En lokal chauffør fragter dig siden til Trinidad, som er et must-see på enhver rejse til Cuba. Rejsen i Cuba rundes af med en sidste nat i Havana, inden turen går til Mexico og en helt anden verden.

I Mexico starter dit eventyr i Mérida, som er Yucatan-halvøens kulturelle hovedstad med sine smukke kolonitidsbygninger og store udvalg af museer. Her vil du desuden besøge den nok mest berømte maya-ruin i Mexico, Chichen Itza. Fra Mérida går turen til den caribiske kyst, Riviera Maya, hvor temaet fra nu af bliver strand og afslapning med oplevelser i eget tempo. Du vil først besøge Tulum og til sidst Isla Mujeres, som er et rigtig dejligt sted at afslutte en skøn rejse rundt i Cuba og Mexico.

Få information og fakta om Cuba og Mexico
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Cuba og Mexico

Bedste rejseperiode

Hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landene kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana
Vink farvel til Danmark og stig ombord på flyet til Havana. Fra lufthavnen i Havana er der arrangeret privat transport til dig. Du bliver kørt til dit casa particular, som er godt beliggende i Havana. Glæd dig til at flytte ind hos en lokal familie under fine forhold. Casas particulares giver dig en autentisk, lokal oplevelse, og så er det ofte i forbindelse med denne boligform, at du får den højeste kvalitet. Der kan være forskelle på casas particulares. Nogle er større steder med flere værelser, som udlejes til rejsende. Andre har kun et enkelt eller to værelser. Som regel har du altid eget bad og toilet.
2-3. dag: Lad Havana forføre dig
Efter en god nats søvn er det tid til at udforske Havana. Den cubanske hovedstad er helt sin egen. Det fornemmer du med det samme, du bevæger dig rundt i byen. På hvert et gadehjørne i den gamle bydel bliver du mødt af gademusikanter og medrivende latino-rytmer. Livlige barer lokker med kolde drinks, mens cigarforretninger lokker med lidt at ryge på. Farverige kolonialbygninger med et strejf af forfald møder dig over alt på din vej og hvisker historier om en fjern fortid. I byens gader drøner gamle amerikanerøser i alverdens farver. I Havana er det svært ikke at lade sig rive med. Du har masser af tid til at udforske hovedstaden på egen hånd. Tag på opdagelse i den gamle bydel, Havana Vieja, og oplev den hyggelige stemning, de mange pladser og flotte kirker. Besøg Ernest Hemmingways stamsted La Floridita, hvor du stadig kan 'udveksle et par ord' med forfatteren, mens du nyder en kølig daiquiri. Foretrækker du mojitos, er der ingen vej uden om La Bodeguita del Medio, som er ophavssted for den velsmagende cocktail. Snup en tur i en af de gamle amerikanerøser og nyd vind i håret. Find siden til byens lokale danseskole. Den ene eftermiddag er der arrangeret salsaundervisning for dig. En dygtig lokal partner leder dig gennem halvanden times undervisning. Salsa er i høj grad essensen af Cuba. Den medrivende dans lader dig komme helt ind under huden på de lokale og den cubanske kultur. Nyd at slippe hofterne løs for en stund, og bare rolig, du behøver ikke kende til dansen, inden du sætter fod hos danseskolen. Hos danseskolen er der plads til alle niveauer.
4. dag: Kurs mod Viñales
Kursen er i dag rettet mod skønne Viñales, som ligger ca. tre-fire timers kørsel mod vest i den smukke og frodige Viñales-dal. Her dyrkes der tobak i lange baner, og du kan selvfølgelig få lov til at smage på de lokale herligheder. I Havana bliver du hentet af en privat transfer og fragtet til din destination. Sug de cubanske omgivelser til dig, mens du drøner gennem landskabet.
5.-6. dag: Landidyl og fritid i Viñales
Viñales-by i sig selv er meget lille. Hvis du følte dig sendt tilbage i tiden i Havana, så vil du unægteligt kunne tænke dig tilbage til endnu ældre tider her. Gadebilledet er præget af pastelfarvede, små huse med hvide træmøbler på verandaen, og høns der render frit rundt. På en af disse verandaer kan du sagtens sidde et par timer og observere dagligdagen hos de lokale, der går forbi. Den landlige idyl er at mærke over alt, og det er svært ikke at komme helt ned i gear i de skønne landlige omgivelser. Dagene i Viñales er på egen hånd, så du vælger helt selv, hvor meget du vil fylde i programmet. Viñales byder på gode muligheder for aktiviteter. For eksempel kan du tage på en cykel- eller vandretur i det betagende landskab. Store limestone-klipper springer op fra alle sider. Grønne, frodige farver møder dig på din vej. Cowboylignende lokale hilser med et smil, mens oksekærrer finder vej i landskabet. Besøg en af områdets bønder og få en introduktion til tobaksproduktionen. De grønne blade bruges til en af Cubas stoltheder: Den cubanske cigar. I Viñales kan du også besøge et kæmpemæssigt vægmaleri, som fylder en hel bjergside eller tage på udflugt i drypstensgrotter. Ligeså finder du masser af lokalliv og gode spisesteder i den lille landsby.
7. dag: Rejsen fortsætter til Trinidad
Efter gode dage i Viñales er det tid til at fortsætte dit eventyr. En privat transfer samler dig op og tager dig på en længere rejse. Forvent en rejse på ca. syv timer, når turen går fra Viñales til Trinidad, som må siges at være blandt de smukkeste og hyggeligste byer i Cuba. Byen er på UNESCO's verdensarvsliste og et must på enhver rejse til Cuba. Trinidad er dog langt fra alt, hvad du kan glæde dig til denne dag. Din rejse tager dig nemlig til det Caribiske Hav og de azurblå farver, som kendetegner dette hav.
8.-9. dag: Trinidad på egen hånd
Du bestemmer selv, hvad du vil bruge tiden på i Trinidad. Gå en tur i de brostensbelagte, farverige gader, slå en tur forbi Plaza Mayor, dans mere salsa hos Casa de la Música eller besøg ét eller flere af de mange museer i byen. Når du har udforsket den historiske by til fulde, kan du søge ud i nærområdet, som byder på masser af oplevelser og betagende natur. Snup en dag på den caribiske strand, Playa Ancón eller find til nationalparken Topes de Collantes, der ligger ca. en times kørsel fra Trinidad. Her kan du vandre, bade i vandfald og udforske Cubas dyreliv.
10. dag: Fra Trinidad til Havana
I privat transfer tilbagelægger du de ca. 320 km. fra Trinidad til Havana. Forvent en rejsetid på ca. fire-fem timer. Dit Cuba-eventyr er så småt ved at nå til vejs ende. I Havana har du en enkelt eftermiddag og nat, inden turen dagen efter går til Mexico. Begiv dig ud på en sidste byvandring i Havana og nyd et sidste måltid på en af byens restauranter. I morgen er det tid til at opleve endnu flere sider af Latinamerika.
11. dag: Fra Havana til Mérida, Mexico
Du siger på gensyn til fortryllende Cuba og vender næsen mod vest, mod en helt anden verden, nemlig Mexico. Der er arrangeret transport fra dit casa particular i Havana til lufthavnen. Du flyver fra Havana til Mérida. Det er også muligt at flyve direkte fra Havana til Cancún, men herfra vil du skulle bruge ca. fire timer i en bus, for at komme fra Cancun til Mérida. Der er arrangeret afhentning i Mérida Lufthavn og transport til dit hotel i byen.
12.-13. dag: Mérida
Mérida kan med god vilje kaldes den kulturelle hovedstad på Yucatan-halvøen. Med sine smukke kolonitidsbygninger, museer og hyggelige centrum er den absolut et besøg værd. Dagene i Mérida er på egen hånd. Brug dem på lidt sightseeing, jagt de bedste tacos eller tag op til Celestun National Park og oplev vilde flamingoer. (M)
14. dag: Fra Mérida via Chichen Itza Tulum
I dag sættes kursen mod den caribiske kyst, Riviera Maya, men ikke uden at komme forbi én af de absolut største seværdigheder på Yucatan, Chichen Itza. Denne meget velbevarede maya-ruin er på UNESCO's verdensarvsliste og er et yderst populært stop i Mexico. I den travle sæson bliver stedet besøgt af mere end 4000 mennesker dagligt. Turen inkluderer frokost og engelsktalende guide, men husk rigeligt med væske, da der kan blive godt varmt, mens du vandrer rundt i området. Efter besøget ved Chichen Itza fortsætter du mod Tulum, hvor du bliver sat af ved dit hotel. (M)
15.-16. dag: Tulum på egen hånd
Dagene i Tulum er på egen hånd. Brug dem på at besøge de lokale maya-ruiner, som nok er de smukkest beliggende ruiner i Mexico, idet de ligger helt ud til kysten og det azurblå hav. Du kan desuden leje cykler og tage en tur langs stranden, eller du kan tage en tur til Cobá-pyramiderne, hvis du gerne vil opleve mere af maya-kulturen og denne gang få lov at kravle på pyramiderne. De mange cenoter i området er også værd at dedikere tid til. Disse imponerende grotter byder på krystalklart badevand og gode muligheder for snorkling og dykning. (M)
17. dag: Fra Tulum til Isla Mujeres
I dag tilbagelægger du ca. 150 km fra Tulum til sidste stop på rejsen, Isla Mujeres. Turen hertil foregår med transfer fra dit hotel i Tulum og færge fra havnen i Cancún til Isla Mujeres. (M)
18.-20. dag: Isla Mujeres på egen hånd
Isla Mujeres er en lille hyggelig ø med en medrivende stemning og masser af farver. Tempoet er behageligt, og der er alt hvad du skal bruge af restauranter og små butikker. Du råder frit over din tid på øen. For eksempel kan du leje en golfbil og tage på sightseeing. Alternativt kan du tage på en snorkeltur og i den rette sæson hilse på hvalhajer. Snorkling og dykning ved det undersøiske museum MUSA er også en mulighed. (M)
21. dag: Afrejse fra Cancun
I dag siger du på gensyn til Isla Mujeres og vender atter næsen mod Danmark. Der er arrangeret transport hele vejen fra dit hotel på Isla Mujeres til lufthavnen i Cancún. (M)
22. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en skøn rejse i Cuba og Mexico

Overnatninger

4 overnatninger hos casa particular i Havana
3 overnatninger hos casa particular i Viñales
3 overnatninger hos casa particular i Trinidad
3 overnatninger på budgethotel i Mérida
3 overnatninger på budgethotel i Tulum
4 overnatninger på turistklassehotel på Isla Mujeres

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

November - april

Pakkeliste

 • Evt. vejkort over Cuba
 • Solcreme
 • Guidebog
 • Badetøj
 • Solhat eller kasket

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana / Havana - Mérida // Cancún - Danmark (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 2 x 45 minutter salsalektion i Havana
 • Gruppetur med engelsktalende guide til Chichen Itza
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge (i både Cuba og Mexico er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top