21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Intet andet sted i verden er som Cuba. Denne destination er for de eventyrlystne, som vil prøve noget helt andet og lade sig forføre af latino-rytmer, revolutionshistorie og en kompleks samfundsstruktur, der er fuld af både herligheder og udfordringer. Din rejse i Cuba starter i forførende Havana, hvor du fra lufthavnen bliver kørt til dit casa particular, som ligger i gåafstand til byens seværdigheder. Dagene i Havana er i høj grad på egen hånd, så du har tid til at afklimatisere dig og suge de mange indtryk til dig i et roligt tempo. En enkel eftermiddag står der salsa på programmet. Sving hofterne til medrivende latino-rytmer og få et unikt indblik i den cubanske kultur. En lokal dansepartner fører an, og der er plads til alle niveauer hos danseskolen.

Fra Havana går turen i privat transfer til cubansk landidyl. Du vil besøge naturrige Viñales, som lokker med frodige dale, grønne tobaksmarker og høje limestensklipper. En lokal chauffør fragter dig siden til Trinidad, som er et must på enhver rejse til Cuba. Rejsen i Cuba rundes af med en køretur fra Trinidad til Havana. Fra byens lufthavn rejser du mod Mexico og en helt anden verden.

I Mexico starter dit eventyr i Cancún, inden du dagen efter finder mod den indbydende ø Holbox. Her har du tre dage omringet af hvide sandstrande og svajende palmer. Siden går turen til Mérida, som er Yucatán-halvøens kulturelle hovedstad med sine smukke kolonialbygninger og store udvalg af museer. I Mérida vil du opleve autentisk lokalliv, hyggeligt mexicansk byliv og farverige markeder.

Ifølge med en lokal guide slår du fra Mérida et smut forbi Chichén Itzá, som nok er den mest berømte mayaruin. Herefter lander du ved den caribiske kyst, Riviera Maya, hvor temaet igen bliver strand og afslapning. Her skal du bo i Playa del Carmen, som er et dejligt sted at afslutte en skøn rejse rundt i Cuba og Mexico. I Playa del Carmen kan du slappe af på stranden, dykke og snorkle blandt farverige koraller og i dybe drypstensgrotter, også kaldt cenotes, mens der også er gode muligheder for udflugter til bl.a. Isla Cozumel, Tulum og Sian Ka’an National Park. Playa del Carmens medrivende stemning og mange restauranter, butikker og barer gør byen til en god base.

På denne rejse har Jysk Rejsebureau sørget for alle flybilletter samt transport via land og vand. Desuden er der sørget for visum til Cuba samt overnatninger hos gode udvalgte steder. I Cuba overnatter du i såkaldte casas particulares, som giver dig en god og autentisk oplevelse samt en høj kvalitet, mens du i Mexico bor på komfortable 3-stjernede hoteller med en god lokalitet. Flere aktiviteter og udflugter er inklusiv i prisen på rejsen. Har du andre ønsker, f.eks. i form af ønsker til hoteller eller udflugter, kan du tale med din rejsekonsulent. Din rejse kan skræddersyes, så den stemmer overens med netop dine rejsedrømme.

Få information og fakta om Cuba og Mexico.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Cuba og Mexico.

Bedste rejseperiode

Hele året. November til april er den tørre sæson. Fra maj til oktober er det regntid, men landene kan sagtens besøges i denne periode alligevel. Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Cuba og Mexico er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i begge lande kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana
Vink farvel til Danmark og stig ombord på flyet til Havana. Fra lufthavnen i Havana er der arrangeret privat transport til dig. Du bliver kørt til dit casa particular, som er godt beliggende i Havana. Glæd dig til at flytte ind hos en lokal familie under fine forhold. Casas particulares giver dig en autentisk, lokal oplevelse, og så er det ofte ved denne boligform, at du får den højeste kvalitet. Der kan være forskelle på casas particulares. Nogen er større steder med flere værelser, som udlejes til rejsende. Andre har kun et enkelt eller to værelser. Som regel har du altid eget bad og toilet. Efter ankomst til dit casa particular har du resten af dagen på egen hånd. Hvil ud oven på den lange rejse eller find ud i Havanas gader.
2-3. dag: Lad Havana forføre dig og dans salsa i hovedstaden
Efter en god nats søvn er det tid til at udforske Havana. Den cubanske hovedstad er helt sin egen. Det fornemmer du med det samme, du bevæger dig rundt i byen. På hvert et gadehjørne i den gamle bydel bliver du mødt af gademusikanter og medrivende latino-rytmer. Livlige barer lokker med kolde drinks, mens cigarforretninger lokker med lidt at ryge på. Farverige kolonialbygninger med et strejf af forfald møder dig over alt på din vej og hvisker historier om en fjern fortid. I byens gader drøner gamle amerikanerøser i alverdens farver. I Havana er det svært ikke at lade sig rive med. Du har masser af tid til at udforske hovedstaden på egen hånd. Tag på opdagelse i den gamle bydel, Havana Vieja, og oplev den hyggelige stemning, de mange pladser og flotte kirker. Besøg Ernest Hemmingways stamsted La Floridita, hvor du stadig kan 'udveksle et par ord' med forfatteren, mens du nyder en kølig daiquiri. Foretrækker du mojitos, er der ingen vej uden om La Bodeguita del Medio, som er ophavssted for den velsmagende cocktail. Snup desuden en tur i en af de gamle amerikanerøser og nyd vinden i håret. Find siden til byens lokale danseskole. Den ene eftermiddag er der arrangeret salsaundervisning for dig. En dygtig lokal partner leder dig gennem halvanden times undervisning. Salsa er i høj grad essensen af Cuba. Den medrivende dans lader dig komme helt ind under huden på de lokale og den cubanske kultur. Nyd at slippe hofterne løs for en stund. Og bare rolig; du behøver ikke kende til dansen, inden du sætter fod hos danseskolen. Hos danseskolen er der plads til alle niveauer.
4. dag: Kurs mod Viñales og landidyl
Kursen sættes i dag mod skønne Viñales, som ligger ca. tre til fire timers kørsel mod vest i en smuk og frodig dal omringet af betagende limestensklipper. På disse kanter gror tobakken i vildskab, og du kan i løbet af de næste par dage smage på de lokale herligheder og ellers glæde dig til at hilse på områdets lokale bønder. I Havana bliver du hentet af en privat transfer og fragtet til din destination. Sug omgivelserne til dig, mens du drøner gennem landskabet.
5.-6. dag: Landidyl og fritid i Viñales
Viñales-by i sig selv er meget lille. Hvis du følte dig sendt tilbage i tiden i Havana, vil du unægteligt kunne tænke dig tilbage til endnu ældre tider her. Gadebilledet er præget af pastelfarvede, små huse med hvide træmøbler og gyngestole på verandaen, og høns der render frit rundt. På en af disse verandaer kan du sagtens sidde et par timer og observere dagligdagen hos de lokale, der går forbi. Den landlige idyl er at mærke over alt, og det er svært ikke at komme helt ned i gear i de skønne landlige omgivelser. Dagene i Viñales er på egen hånd, så du vælger selv, hvor meget eller lidt du vil fylde i programmet. Viñales byder på gode muligheder for aktiviteter. F.eks. kan du tage på en cykel- eller vandretur i det betagende landskab. Store limestensklipper springer op fra alle sider. Grønne, frodige farver møder dig på din vej. Cowboylignende lokale hilser med et smil, mens oksekærrer finder vej i landskabet. Besøg en af områdets bønder og få en introduktion til tobaksproduktionen. De grønne blade bruges til en af Cubas stoltheder, nemlig den cubanske cigar. I Viñales kan du også besøge et kæmpemæssigt vægmaleri, som fylder en hel bjergside eller tage på udflugt i drypstensgrotter. Ligeså finder du masser af lokalliv og gode spisesteder i den lille landsby.
7. dag: Din rejse fortsætter til historiske Trinidad
Efter gode dage i Viñales er det tid til at fortsætte dit eventyr. En privat transfer samler dig op og tager dig på en længere rejse. Forvent en rejse på ca. syv timer, når turen går fra Viñales til Trinidad, som må siges at være blandt de smukkeste og hyggeligste byer i Cuba. Byen er på UNESCO's Verdensarvsliste og et must på enhver rejse til Cuba. Trinidad er dog langt fra alt, hvad du kan glæde dig til denne dag. Din rejse tager dig nemlig til det Caribiske Hav og de azurblå farver, som kendetegner dette hav.
8.-9. dag: Trinidad på egen hånd
Dagene i Trinidad er til fri disposition. Gå en tur i de brostensbelagte, farverige gader, slå en tur forbi Plaza Mayor, dans mere salsa hos Casa de la Música eller besøg ét eller flere af de mange museer i byen. Når du har udforsket byen til fulde, kan du søge ud i nærområdet, som byder på masser af oplevelser og betagende natur. Snup en dag på den caribiske strand Playa Ancón, eller find vej til nationalparken Topes de Collantes, der ligger ca. en times kørsel fra Trinidad. Her kan du vandre, bade i vandfald og udforske Cubas dyreliv. Nationalparken er især kendt for at huse mange fuglearter.
10. dag: Retur til Havana og med fly til Cancún i Mexico
I privat transfer tilbagelægger du de ca. 325 km mellem Trinidad og lufthavnen i Havana. Forvent en rejsetid på knap fem timer. Dit Cuba-eventyr er ved at nå til vejs ende. Fra lufthavnen i Havana vender du næsen mod vest, mod en helt anden verden, nemlig Mexico. Et direkte fly bringer dig fra Havana til Cancún. Efter ankomst bliver du kørt til dit hotel i Cancún, hvor du har en enkelt overnatning, inden turen går videre. Vær opmærksom på, at hvis dit fly fra Havana til Cancún afgår morgen eller formiddag, er det nødvendigt med en ekstra overnatning i Havana.
11. dag: Fra Cancún til billedskønne Isla Holbox
Efter morgenmaden bliver du hentet på dit hotel i Cancún og kørt til Chiquilá, hvorfra din færge til Isla Holbox afgår. Fra Cancún til Chiquilá kan du forvente en rejsetid på ca. to timer, mens sejladsen er på ca. en halv time. På Isla Holbox flytter du ind på et hyggeligt hotel klods op ad stranden. Resten af dagen har du på egen hånd til at slappe af, nyde øens lækre paradisstrande eller tage et dyp i en af hotellets pools. (M)
12.-13. dag: Fritid og afslapning på Isla Holbox
På Isla Holbox handler det om at skrue ned for tempoet og op for velværet. Den smukke sandklædte ø opleves bedst til fods, på cykel eller i en af de små golfvogne, der kører rundt på øen. Faktisk findes der ingen biler på Isla Holbox, hvilket medvirker til at sænke tempoet yderligere. Du har disse dage masser af tid til at slappe af og suge øens hyggelige stemning til dig. Læs en bog i en hængekøje, bad i det indbydende havvand, eller tag på cykeltur på øen. Lyder cykleriet for hårdt, kan du leje en golfbil og køre øen rundt. Tag på opdagelse og find frem til netop din favoritstrand på øen. (M)
14. dag: Fra ø-liv på Holbox til autentisk byliv i Mérida
Tiden er inde til at ændre scenarie. Du rykker fra afslappet ø-liv til medrivende byliv. Fra Isla Holbox tager du færgen retur til Chiquilá, hvor du hopper på en komfortabel bus, som fragter dig til Mérida. Sejladsen er igen på knap en halv time, mens rejsetiden fra Chiquilá til Mérida er på ca. fire timer. Efter ankomst i Mérida finder du på egen hånd til dit hotel, som ligger centralt i byen. (M)
15.-16. dag: På opdagelse i Mérida og nærområdet
Mérida kan med god vilje kaldes den kulturelle hovedstad på Yucatán-halvøen. Byen huser utallige farverige kolonialbygninger samt mange museer, og så er byens hyggelige centrum absolut et besøg værd. Dagene i Mérida er på egen hånd. Brug dem på lidt sightseeing, jagt de bedste tacos eller tag til Celestún National Park, hvor du kan opleve vilde flamingoer. Vil du lære mere om Mexicos kulinariske scene, kan du overveje et madlavningskursus. På dette kursus handler du på et lokalt marked, hvorefter du bruger råvarerne til at skabe lækre lokale specialiteter. Jysk Rejsebureau kan være behjælpelig med at booke denne aktivitet, hvis du ønsker det. Tal med din rejsekonsulent herom. (M)
17. dag: Fra Mérida til Playa del Carmen via Chichén Itzá
Du sætter i dag kursen mod den caribiske kyst, Riviera Maya, men ikke uden at komme forbi én af de absolut største seværdigheder på Yucatán-halvøen, nemlig Chichén Itzá. Denne meget velbevarede mayaruin er på UNESCO's Verdensarvsliste og er et yderst populært stop i Mexico. I den travle sæson bliver stedet besøgt af mere end 4000 mennesker dagligt. Turen inkluderer frokost og en engelsktalende guide, mens du selv er ansvarlig for betaling af indgang til seværdigheden. Husk rigeligt med væske, da der kan blive godt varmt, mens du vandrer rundt i området. Efter besøget ved Chichén Itzá fortsætter du med transfer mod Playa del Carmen, hvor du bliver sat af ved dit hotel. (M)
18.-19. dag: Playa del Carmen på egen hånd
Dagene i Playa del Carmen er på egen hånd. Brug dem på at suge byens stemning til dig, slappe af på stranden eller tage på udflugter i nærområdet. Du kan f.eks. besøge en eller flere af de mange cenotes i området. Cenote er betegnelsen for smukke drypstensgrotter og naturpools med krystalklart vand. I disse kan du bade og snorkle og sågar dykke. Jysk Rejsebureau samarbejder med et dykkercenter i Playa del Carmen. Her kan du tage dit dykkercertifikat eller få hjælp til at arrangere dyk, hvis du allerede er certificeret. Vær opmærksom på, at du som minimum skal bruge tre hele dage i byen, hvis du vil tage dit dykkercertifikat. Foruden dykning i cenotes kan du fra Playa del Carmen også dykke ved koralrev og med store tyrehajer i den rette sæson. Fra Playa del Carmen kan du også besøge Tulum, som huser et par flotte mayaruiner, som ligger helt ud til vandet. Nationalparken Sian Ka’an er også et besøg værd. (M)
20. dag: Afrejse fra Cancún
Du tager afsked med Playa del Carmen og vender atter næsen mod Danmark. Der er arrangeret privat transport til dig hele vejen fra dit hotel i Playa del Carmen til lufthavnen i Cancún. (M)
21. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en skøn rejse i Cuba og Mexico.

Overnatninger

3 overnatninger i casa particular i Havana
3 overnatninger i casa particular i Viñales
3 overnatninger i casa particular i Trinidad
1 overnatning hos Adhara Express i Cancún
3 overnatninger hos Xaloc på Isla Holbox
3 overnatninger hos Maria José i Mérida
3 overnatninger hos Riviera Caribe Maya i Playa del Carmen

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse.

November - april

Pakkeliste

 • Euro i kontanter til hele opholdet i Cuba
 • Rejseforsikring på engelsk
 • Guidebog
 • Badetøj
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana / Havana - Cancún // Cancún - Danmark (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 2 x 45 minutter salsalektion i Havana
 • Gruppetur med engelsktalende guide til Chichén Itzá
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Indgangsfee til Chichén Itzá
 • Drikkepenge (i Cuba og Mexico er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top