23 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Din rejse starter i Havana, hvor du ankommer sen eftermiddag/tidlig aften. Du bliver kørt direkte ind til dit hotel, der ligger i gåafstand til byens seværdigheder. Dagene i Havana er på egen hånd, så der er tid til at afklimatisere sig i eget tempo og suge til sig af de mange, nye indtryk man ikke kan undgå at få i en by, som på alle måder er meget forskellig fra byerne herhjemme i Danmark.

Fra Havana går turen rundt i landet i egen lejebil. Du vil besøge afslappende og hyggelige Viñales, og herfra køre via Playa Larga til Trinidad, som er et must-see på enhver rejse til Cuba. Rejsen på Cuba rundes af med en sidste nat i Havana, inden turen går videre til Mexico.

I Mexico starter dit eventyr i Mérida, som er Yucatanhalvøens kulturelle hovedstad, med sine smukke kolonitidsbygninger og store udvalg af museer. Her vil du desuden besøge den nok mest berømte mayaruin i Mexico, Chichen Itza. Fra Mérida går turen ud til den caribiske kyst, Riviera Maya, hvor temaet fra nu af bliver strand og afslapning, med oplevelser i eget tempo. Du vil først besøge Tulum og til sidst Isla Mujeres, som er et rigtig dejligt sted at afslutte en skøn rejse rundt i Cuba og Mexico.

Få information og fakta om Cuba og Mexico
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Cuba og Mexico

Bedste rejseperiode

Hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landene kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana
I dag er der både afrejse fra Danmark og ankomst til Havana, da du flyver mod uret på vejen hertil. Forvent ankomst sen eftermiddag/tidlig aften. Der er arrangeret transport fra Havana Lufthavn til dit hotel.
2.-3. dag: Havana
Hovedstaden på Cuba er helt sin egen. Det fornemmer man med det samme man bevæger sig rundt i byen. Der er god stemning og omgivelserne fascinerer på mange områder. Havana giver generelt et godt billede af hvad man skal forvente sig på rejsen rundt i resten af landet, med sine farverige hus og ditto folkefærd. Dagene i Havana er på egen hånd. Tag en gåtur langs Malecón, havnepromenaden, der tager dig direkte op til den gamle bydel, Havana Vieja. Her finder du hyggelige små plazas, kirker og bl.a. også Ernest Hemmingways stamsted, La Floridita, hvor du stadig kan 'udveksle et par ord' med forfatteren, mens du nyder en kølig daiquiri. Hen på eftermiddagen mødes du med en repræsentant for vores lokale samarbejdspartner, der hjælper dig med at afhente din lejebil. Bilen hentes i dag, så du nemt og bekvemt kan komme af sted fra Havana i god tid i morgen. Overnatning i hotel, med simpel morgenmad. (M)
4. dag: Afhentning af lejebil og kurs mod Viñales
Når du har fået morgenmad på dit casa, kan du stille og roligt pakke bilen og begive dig ud af Havana, ud på landet. Et godt råd til din køretur rundt på Cuba er, at huske at tanke bilen op ved enhver lejlighed, da der kan være (meget) langt mellem tankstationerne på Cuba. Kursen i dag er rettet mod Viñales, som ligger ca. 3 timers kørsel mod vest, i den smukke og frodige Viñales dal. Her dyrkes der tobak i lange baner og man kan endda være heldig at få lov til at smage på de lokale herligheder. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
5.-6. dag: Viñales
Viñales by i sig selv er meget lille. Hvis man følte sig sendt tilbage i tiden i Havana, så vil man unægteligt kunne tænke sig tilbage til endnu ældre tider her. Gadebilledet er præget af pastelfarvede, små huse med hvide træmøbler på verandaen, og høns der render frit rundt. Her kan man sagtens sidde et par timer og observere dagligdagen hos de lokale der går forbi. Dagene i Viñales er på egen hånd, så du kan bruge dem på en vandretur i området, ud til de mange, store kalkstensklipper, der ligger spredt rundt omkring i Viñales dalen. Du kan også overveje at besøge den lokale tobaksfabrik eller starte bilen og køre til en af de nærliggende strande. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
7. dag: Fra Viñales til Playa Girón
Dagen i dag bruges på at køre fra Viñales til Playa Larga, som ligger ved den historiske Svinebugt. Turen tager ca. 5 timer og resten af dagen er på egen hånd. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
8. dag: Fra Playa Girón til Trinidad
Fra Playa Larga tager du til Trinidad, som nok må siges at være en af de smukkeste og hyggeligste byer på Cuba. Den er på UNESCOS verdensarvsliste og et must på enhver rejse til Cuba. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
9.-10. dag: Trinidad på egen hånd
Du bestemmer selv hvad du vil bruge din tid i Trinidad på. Gå en tur i de brostensbelagte, farverige gader, og slå turen forbi Plaza Mayor; besøg ét eller flere af de mange museer i byen eller start bilen og kør ud til enten Playa Ancón eller nationalparken Topes de Collantes, der ligger ca. 1 times kørsel fra Trinidad. Nyd aftenerne i dit casa eller begiv dig ud i en omgang salsa ved Casa de La Musica. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
11. dag: Fra Trinidad til Havana
I dag tilbagelægger du de ca. 320 km. fra Trinidad tilbage til Havana. Bilen afleveres og du har resten af dagen på egen hånd, til at opleve den/de ting du ikke fik set i de første dage i byen. Overnatning i et casa particular, uden måltider.
12. dag: Fra Havana til Mérida, Mexico
Du siger i dag 'på gensyn' til fortryllende Cuba og vender næsen mod vest, mod en helt anden verden, nemlig Mexico. Der er arrangeret transport fra dit casa i Havana og ud til lufthavnen inden den videre rejse. Du flyver fra Havana, via Mexico City, til Mérida, hvor du ankommer hen på eftermiddagen. Det er også muligt at flyve direkte fra Havana til Cancun, men herfra vil du skulle bruge ca. 4 timer i en bus, for at komme fra Cancun til Mérida. Der er arrangeret afhentning i Merida Lufthavn og transport til dit hotel inde i byen. Overnatning på hotel.
13.-14. dag: Mérida
Mérida kan med god vilje kaldes den kulturelle hovedstad på Yucatanhalvøen. Men sine smukke kolonitidsbygninger, museer og hyggelige centrum er den absolut et besøg værd. Dagene i Mérida er på egen hånd, og brug dem på lidt sightseeing, eller tag op til Celestun Nationalpark og oplev de vilde flamingoer. Overnatning på hotel. (M)
15. dag: Fra Mérida via Chichen Itza Tulum
I dag sættes kursen mod den caribiske kyst, Riviera Maya, men ikke uden at komme forbi én af de absolut største seværdigheder på Yucatan, Chichen Itza. Denne meget velbevarede mayaruin er på UNESCOs verdensarvsliste og et yderst populært stop i Mexico. I den travle sæson bliver stedet besøgt af mere end 4000 mennesker dagligt. Turen inkluderer frokost og engelsktalende guide, men husk rigeligt med væske, da der kan blive godt varmt mens man vandrer rundt i området. Efter besøget ved Chichen Itza fortsætter du mod Tulum, hvor du bliver sat af ved dit hotel. Overnatning på hotel. (M)
16.-17. dag: Tulum på egen hånd
Dagene i Tulum er på egen hånd. Brug dem på at besøge de lokale mayaruiner, som nok er de smukkest beliggende ruiner i Mexico, helt ud til kysten og det azurblå hav. Du kan desuden leje cykler og tage en tur langs stranden, eller du kan tage en tur ind til Cobá Pyramiderne, hvis du gerne vil opleve mere af mayakulturen. Sidst, men ikke mindst, kan du også blot slappe af på dit hotel og nyde stranden. Overnatning på hotel. (M)
18. dag: Fra Tulum til Isla Mujeres
I dag tilbagelægger du ca. 150 km fra Tulum til sidste stop på rejsen, Isla Mujeres. Turen hertil foregår med transfer fra dit hotel i Tulum, og færge fra havnen i Cancun til Isla Mujeres. Overnatning på hotel. (M)
19.-21. dag: Isla Mujeres på egen hånd
Isla Mujeres er en lille ø med super god stemning. Tempoet er behageligt langsomt og der er alt hvad man skal bruge af restauranter og små butikker. Der er ikke planlagt nogen oplevelser for dig her, så du står selv for at fylde dagene med lige præcis dét, som du har allermest lyst til. Du kan leje en golfbil og tage på sightseeing på øen, tage på snorkeltur ved det undersøiske museum, MUSA, eller blot tage en velfortjent strandferie på Isla Mujeres' nok bedste strand, Playa Norte. (M)
22. dag: Afrejse fra Cancun
I dag siger du 'på gensyn' til Isla Mujeres og vender atter næsen mod Danmark. Der er arrangeret transport hele vejen fra dit hotel på Isla Mujeres til lufthavnen i Cancun. (M)
23. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter en skøn rejse til Cuba og Mexico

Overnatninger

4 overnatninger på casa particular i Havana
3 overnatninger på casa particular i Viñales
1 overnatning på casa particular i Playa Larga
3 overnatninger på casa particular i Trinidad
3 overnatninger på budgethotel i Mérida
3 overnatninger på budgethotel i Tulum
4 overnatninger på turistklassehotel på Isla Mujeres

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

November - april

Pakkeliste

 • Evt. vejkort over Cuba
 • Solcreme
 • Guidebog
 • Badetøj
 • Solhat eller kasket

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana / Havana - Mérida // Cancun - Danmark (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Transport ifølge program
 • Billeje på Cuba (bemærk, at depositum, obligatorisk forsikring og ekstra chauffør betales kontant ved afhentning af bilen)
 • Gruppetur med engelsktalende guide til Chichen Itza
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Ekstra chauffør på billejen i Cuba
 • Obligatorisk forsikring på bilen
 • Depositum på billejen (tilbagebetales ved returnering, såfremt der ikke er sket skader etc)
 • Drikkepenge
 • Afrejseskat fra Cuba og Mexico

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Resserver

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top