KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 17.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Glæd dig til at opleve hele to lande på en og samme rejse. Denne rejse starter i den enorme storby Mexico City, hvor du skal på en guidet cykeltur i byens gader og ellers har tid på egen hånd til at udforske den spændende hovedstad, som byder på alt fra azteker-pyramider og tacos til traditionel kampsport og mariachi.

Fra Mexico City fortsætter du med fly til Tuxtla, hvor du på vejen mod San Cristóbal de las Casas besøger Sumidero-kløften. Hils på kløftens krokodiller og nyd den betagende natur. I San Cristóbal de las Casas er der mulighed for at spadsere i hyggelige brostensgader og søge ud i lokalområdet for at opleve autentisk mayakultur og små landsbyer. Den gamle kolonitidsby er blandt Mexicos bedste.

Din rejse fortsætter med delt transfer til Guatemala og den smukke vulkansø Atitlán. Her kan du se frem til et skønt glampingsted med en ung vibe og rigelig med tid til at udforske det smukke område. Tag på en bådtur på søen, snup en dukkert eller vandretur og besøg de mange hyggelige byer langs søens bred. Mulighederne er mange ved Lago Atitlán.

Dernæst går turen til Antigua med stop undervejs ved Chichicastenango-markedet. Det farverige marked er blandt Latinamerikas største. I Antigua har du en fuld dag til at udforske den historiske kolonitidsby, mens du også kan søge ud i lokalområdet og lære om kaffeproduktion. Dagen efter begynder dit vulkanhike. Over to dage skal du prøve kræfter med bestigning af Acatenango-vulkanen. Glæd dig til en oplevelse, som vil teste dig og bringe minder for livet. Efter sådan en omgang slutter du i Antigua, inden turen går til Guatemala City, hvor du flyver retur til Danmark.

Denne rejse er skabt med øje for den eventyrlystne og aktive backpacker, men kan sagtens tilpasses, så den passer til den eventyrlystne familie med større børn. Vi har på rejsen sørget for al transport, flere måltider og aktive ture som cykeltur i Mexico City, bådtur i Sumidero-kløften og vulkanhike i Guatemala, mens der også er god tid til at udforske destinationerne på egen hånd. I rejsen er der inkluderet overnatninger på pæne standardhoteller samt overnatning i glampingtelt og almindeligt telt på vulkanhiket. Har du andre ønsker, kan du tale med din rejsekonsulent herom. Rejsen kan skræddersyes, så den stemmer overens med netop dine rejsedrømme.

Få information og fakta om Mexico her.
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mexico her.

Bedste rejseperiode

Du kan besøge Mexico og Guatemala hele året. November til april er den tørre sæson i Mexico, mens oktober til maj er den tørre sæson i Guatemala. Udenfor den tørre sæson kan du sagtens besøges landene. Forvent mere regn og køligere temperaturer i den periode.

Vær opmærksom på orkansæsonen i Mexico, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den Mexicanske Golf og Yucatán-halvøen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Mexico og Guatemala er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i begge lande kan være omskifteligt og uforudsigeligt. Derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Mexico City
Du flyver fra Danmark til Mexico City. Fra lufthavnen i Mexico City er der arrangeret privat transfer til dit hotel, der er godt beliggende i Roma-kvarteret i Mexico City. Efter ankomst har du tid på egen hånd. Brug eftermiddagen og aftenen på at vænne dig til tidsforskellen og den nye verden. Du bor side om side med mange af byens caféer og restauranter, hvilket giver dig god mulighed for at runde dagen af med en lækker bid mexicansk mad.
2. dag: På cykeltur i Mexico City
Glæd dig til en spændende dag, hvor du vil indtage Mexico City i sadlen på en cykel. Mexico City er med sine ca. 20 millioner indbyggere en af de største byer i verden. Sammen med en lokal guide vil du på cykelturen opleve flere af byens højdepunkter og trendy kvarterer. Du kan forvente en cykeltur på ca. to timer, som vil give dig alletiders introduktion til Mexico City. Her vil du lægge vejen forbi Paseo de la Reforma, Chapultepec, El Centro og Roma-Condesa. Resten af dagen er du på egen hånd. Har du mod på flere store oplevelser, kan du besøge Frida Kahlos hjem, tage på en mariachi-sejltur i Xochimilco eller overvære en gang Lucha Libre - en besynderlig mexicansk kampsport. Mexico City huser også en lækker kulinarisk scene, hvor du f.eks. kan tage på jagt efter byens bedste tacos. Tal med din rejsekonsulent, hvis du ønsker hjælp til at organisere de nævnte aktiviteter. (M)
3. dag: Fridag i Mexico City
Denne dag er til fri rådighed og kan med fordel bruges på en udflugt til Teotihuacán, der er et fascinerende og helligt sted, som i sin tid blev bygget af aztekerne. Gå en tur ved de enorme pyramider, eller se det historiske sted fra oven i en luftballon. Jysk Rejsebureau hjælper gerne med at arrangere en udflugt. Alternativt kan du bruge dagen i det historiske centrum Zócalo, som er hjertet af Mexico City. Læg vejen forbi Metropolitan-katedralen, Palacio Nacional og Templo Mayor. Slut din dag af med traditionel mariachi ved Plaza Garibaldi. Her samles både lokale og besøgende for at synge med på traditionelle mexicanske sange. (M)
4. dag: Fly til Tuxtla og udflugt til Sumidero-kløften
En privat transfer fragter dig fra hotellet til lufthavnen i Mexico City. Herfra flyver du ca. halvanden time til Tuxtla Gutiérrez, hvor du bliver hentet og kørt til Chiapa de Corzo. Bemærk, at chaufføren kun taler spansk. Fra Chiapa de Corzo starter dagens udflugt til Sumidero-kløften. I speedbåd går turen ind i den dybe og fascinerende kløft, hvor klippeskråningerne tårner sig højt over dig. Der er god mulighed for at se vilde dyr som rovfugle og krokodiller undervejs på turen, så hold øjne og ører åbne. Efter en skøn sejltur bliver du kørt til San Cristóbal de las Casas, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra Sumidero-kløften. Du tjekker ind på et pænere hotel fuld af mexicansk charme og har resten af dagen på egen hånd i den hyggelige by. (M)
5.-6. dag: På opdagelse i San Cristóbal de las Casas og nærområdet
San Cristóbal de las Casas er smukt beliggende i bjergene i ca. 2.000 meters højde. Byen er kendt for sin lokale mayakultur og smukke farverige kolonitidskirker og huse. Du har to dage på egen hånd til at gå på opdagelse i byen, hvor nye og gamle traditioner går hånd i hånd. På byens marked kan du shoppe farverige beklædningsdele, hængekøjer, lædervarer og ravsmykker til rigtig gode priser. Fra San Cristóbal de las Casas er der ikke langt til spændende kulturelle oplevelser i nærområdet. F.eks. kan du tage på en udflugt til de interessante mayalandsbyer Juan Chamula og Zinacántan. Her finder du bl.a. en kirke, der ikke anerkendes af Vatikanet grundet kirkens inddragelse af lokale stammereligioner. I de traditionelle landsbyer vil du opleve, at tiden næsten er gået i stå. Kvinderne bærer fortsat de smukke farverige klædedragter og ved højtider bærer mændene også deres. Spørg altid, inden du fotograferer de lokale i landsbyerne. (M)
7. dag: Afsked med Mexico og goddag til Guatemala
Du fortsætter din rejse til Guatemala. I dag har du en lang køretur i vente gennem smukt bjerglandskab. Fra San Cristóbal de las Casas rejser du med en delt shuttlebus til Panajachel, som er beliggende ved den betagende vulkansø Atitlán. Undervejs vil du krydse grænsen mellem Mexico og Guatemala. Vi anbefaler, at du tjekker godt op på alle migrationsformaliteter i forbindelse med din grænsekrydsning. Pak rygsækken med snacks og drikkevarer til køreturen, som tager ca. ni timer. Efter ankomst i Panajachel finder du på egen hånd til dit unikke overnatningssted i Santa Cruz, hvor du de næste dage skal bo i et komfortabelt glampingtelt lige ned til søbredden omringet af høje vulkaner. Free Cerveza er en lodge med et bæredygtigt fokus, en ung vibe og mange udbudte aktiviteter. Her kan du ofte deltage i yoga, beerpong eller madlavingskursus. Offentlige både sejler fra Panajachel til Santa Cruz. Disse kan ikke bookes på forhånd, men skal bookes og betales på stedet. Vær opmærksom på, at den sidste offentlige båd afgår omkring kl. 19.00. Derefter afgår der kun private både. (M)
8.-9. dag: Fridage ved Lago Atitlán
De næste par dage har du masser af tid på egen hånd til at nyde det fredelige liv ved vulkansøen. Snup en dukkert i søen eller ro en tur i kajak, mens du nyder udsigten til de omkringliggende vulkaner. Vi kan også anbefale en guidet sejltur på søen, eller du kan lægge vejen forbi det lokale dykkercenter og udforske livet under vandoverfladen med en tank på ryggen. Bl.a. finder du en lille oversvømmet by på bunden af søen. Over vandoverfladen kan du udforske de små hyggelige byer langs søbredden. F.eks. kan du tage til San Pedro La Laguna, hvor du kan prøve kræfter med at bestige San Pedro-vulkanen. (M)
10. dag: Retur til Panajachel og videre rejse til Antigua
Efter nogle skønne dage ved Atitlán fortsætter din rejse til Antigua. På egen hånd og med en lokal båd finder du fra Santa Cruz til Panajachel. Fra Panajachel er der arrangeret transport til dig med en delt shuttlebus. Rejsetiden fra Panajachel til Antigua er ca. to timer. På torsdage og søndage standser din shuttlebus ved det farverige Chichicastenango-marked, hvor du her har tid til at gå på opdagelse på egen hånd og shoppe souvenirer og lokalt håndværk. Dette marked er blandt Latinamerikas største og er en stor oplevelse i sig selv. (M)
11. dag: Udforsk Antigua og nærområdet
Antigua er en smuk og farverig kolonitidsby. Her kan du tage på opdagelse i de hyggelige, brostensbelagte gader, shoppe souvenirer på det lille lokale marked, spise lækker mad på byens mange restauranter og caféer og hvile ud inden dit vulkan-hike begynder dagen efter. Alternativt kan du søge ud i nærområdet og besøge de lokale kaffebønder. Området omkring Antigua er kendt for at huse en stor produktion af velsmagende kaffebønner. (M)
12. dag: Første dag på Acatanengo-vulkan hiket
Glæd dig til en eventyrlig og krævende dag, hvor du skal overnatte i en camp og prøve kræfter med at bestige Acatenango-vulkanen. Vandringen er moderat til svær, og den vil tage dig til det tredje højeste punkt i Guatemala (ca. 4.000 meter). Ifølge med din guide og gruppe er der fra Antigua afgang til foden af vulkanen. Herfra kan du forvente fire til seks timers vandring i teknisk udfordrende terræn, som til tider byder på delvis klatring og stejle stigninger. Denne etape fører dig til basecamp, hvor du overnatter i telt for natten under basale forhold. (M, F, A)
13. dag: Sidste dag på Acatanengo-vulkan hiket
Tidlig morgen trækker du i vandreskoene igen. Fra basecamp vandrer du ca. halvanden time til toppen af Acatanengo. Fra toppen kan du nyde en storslået udsigt over landskabet under dig og den rygende Fuego-vulkan. Denne udsigt er alle anstrengelserne værd. Nedstigningen fra vulkanen vil være en smule hurtigere. Når du er nede, bringes du retur til Antigua, hvor du har en sidste eftermiddag og aften inden din hjemrejse fra Guatemala City dagen efter. (M)
14. dag: Fly fra Guatemala City mod Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med Guatemala. Fra Antigua bliver du kørt til lufthavnen i Guatemala City, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. Er du ikke klar på at rejse hjem, kan du evt. fortsætte din rejse til Belizes skønne strande og øer eller rejse videre til andre spændende lande i Mellemamerika såsom f.eks. Costa Rica eller Panama. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunktet i Danmark er afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatninger

3 overnatninger i privat værelse på MX Roma i Mexico City
3 overnatninger i privat værelse på Casa Mexicana i San Cristóbal de las Casa
3 overnatninger i glampingtelt med delt bad hos Free Cerveza i Santa Cruz ved Lago Atitlán
3 overnatninger i privat værelse på El Carmen Suites i Antigua
1 overnatning i telt ifm. Acatenango vulkan-hike

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels og budgethoteller til boutiquehoteller og luksusresorts. Har du andre ønsker til overnatninger, kan du tale med din rejsekonsulent. Vær dog opmærksom på, at telt er den eneste mulighed på Acatenango-hiket.

Bemærkninger

Vær opmærksom på, at Chichicastenango-markedet kun har åbent torsdage og søndage.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd. På udflugterne er du sammen med en international gruppe.

November - maj

Pakkeliste

 • Varmt tøj til kølige aftener
 • Solcreme og insektspray
 • Mindre vandrerygsæk
 • Godt vandrefodtøj
 • Evt. vandrestave
 • Evt. guidebog
 • Evt. egen vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Mexico City / Mexico City - Tuxtla // Guatemala City - Danmark (inkl. bagage)
 • Transport ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Cykeltur i Mexico City
 • Bådtur i Sumidero-kløften
 • Udflugt til Chichicastenango-marked (kun torsdage og søndage)
 • 2-dages Acatenango-vulkanhike inkl. leje af telt, sovepose og og liggeunderlag
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Indrejse- og afrejseskatter
 • Bådtransport fra Panajachel til Santa Cruz t/r (max 10 USD ved brug af offentlig båd)
 • Måltider og drikkevarer der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge (i Mexico og Guatemala er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top