16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 17.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Denne rejse er for dig der har lyst til at opleve det farverige og spændende Mexico i egen bil. Overnatningerne er forudbestilt og vi giver inspiration til, hvad du kan se og opleve undervejs.

Efter ankomst til Cancún henter du lejebilen og kører ca. en time til den hyggelige koloniby, Valladolid. Her har du to nætter til lige at lande, hvorefter du kører mod Campeche. På vejen passeres Mexicos mest berømte mayaruin, Chichén Itza. Den er på UNESCOs verdensarvsliste og er så absolut et besøg værd.
Campeche var én af de vigtigste handelsbyer under spaniernes herredømme, men pga. af byens rigdom, blev den udsat for mange piratangreb i tidens løb. Derfor kan du i dag opleve den store bymur, de lod bygge for at beskytte byen mod flere angreb. Alle huse indenfor denne mur er renoveret og malet i de smukke pastelfarver, som kendetegner byen.
På vej til Campeche kører du igennem Puuc-regionen, der har mange Maya-ruiner, og vi kan anbefale et besøg ved Uxmal.
Næste stop by rejsen er Palenque og dens imponerende Mayaruiner, som ligger gemt i den frodige regnskov. Fra toppen af pyramiderne får du en fantastisk udsigt over dette ruinkompleks, som faktisk langt fra er udgravet endnu.
Efter et par dage i Palenque sætter du kursen mod Bacalar, hvor der venter dig fantastiske kajak- og rideture i lagunen.
Herefter går turen til den caribiske kyst ved Tulum. Udover at have en fantastisk strand og en god atmosfære, så er der også masser af ting at opleve i området. Bl.a. Tulum Maya-ruinerne, Sian Kaan nationalparken og en masse cenoter.
Fra Tulum kører du til Akumal, hvor du kan slappe af ved kridhvide sandstrande og nyde det azurblå vand, imens du fordøjer de mange fantastiske oplevelser, Mexico har budt på.
Lejebilen afleverer du igen i Cancún lufthavnen, hvorefter du flyver tibage til Danmark.

Få information og fakta om Mexico her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mexico her

Bedste rejseperiode

Hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Cancún - Valladolid
Afgang fra Danmark mod Cancún i Mexico. Du ankommer om eftermiddagen, da du har cirka 2 timers kørsel foran dig ved ankomst. Du kan også vælge at tage en overnatning i Cancún og afhente bilen dagen efter. Du henter din udlejningsbil i lufthavnen og kører til den hyggelig koloniby Valladolid. Køretid: ca. 2 timer (185 km)
2. dag: På eventyr i Valladolid
Valladolid er en charmerende mexicansk by med kolonitidsbygninger i smukke pastelfarver og et hyggeligt centrum. Du kan slappe af og nyde byen eller køre på udflugt til mayaruinen Ek’ Balam eller besøge nogle af de omkringliggende cenoter. En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse cenoter og underjodiske flodsystemer var uundværlige og hellige for mayaindianerne. Du kan svømme, snorkle og dykke i de større cenoter, og det er en kæmpe oplevelse. (M)
3. dag: Valladolid - Chichén Itza - Campeche
Udover at Valladolid er en hyggelig by, så ligger den godt i forhold til at besøge Chichén Itza. Denne populære mayaruin har ca. 4000 besøgende om dagen og mange af disse besøgende kommer fra Cancún, Playa del Carmen og Tulum. Men fordi du bor så tæt på, har du mulighed for at tage derud som én af de første, inden busserne ruller ind fra den caribiske kyst. Og der er en god grund til at denne ruin er så velbesøgt. Det store ruinområde er meget velbevaret og fortæller en spændende historie om Mexicos fortid. Oplev bl.a. den imponerende pyramide Kukulkán der smukt troner sig op midt i ruinerne. Chichén Itza er kåret til et af verdens nye syv vidundere og er på UNESCOS verdensarvsliste. Fra Chichén Itza kører du videre mod Mérida, som har ca. 1 mio. indbyggere og er den største by i området. Det er områdets kulturelle hovedstad med mange museer, gallerier og uddannelsesinstitutioner. Byen har et hyggeligt centrum med pastelfarvede huse og smukke kirker samt en hyggelig plaza. Du kan vælge at gøre stop i byen eller fortsætte til Campeche. Området, du kører igennem på vej til Campeche, kaldes Puuc-regionen, som på maya betyder bakke, og i dette bakkede terræn findes utallige mayaruiner. En af de største og smukkeste af dem er Uxmal ruinen, som også er på UNESCOS verdensarvsliste. Bestemt et stop værd på turen til Campeche. (M) Køretid: ca. 4 timer. (340 km).
4. dag: På eventyr i Campeche
I gamle dage var Campeche den vigtigste handelsby i det sydlige Mexico, men den var desværre udsat for utallige piratangreb. I 1663 var der et fatalt piratangreb på byen og herefter besluttede den spanske konge at bygge en mur omkring byen. Den tog 50 år om at blive bygget færdig, men blev over to kilometer lang og 8 meter høj. Brug dagen i Campeche på at gå rundt i de brostensbelagte gader og se den flotte gamle bymur og indsnus den spændende og dramatiske historie. Indenfor bymuren er mere end 1.600 bygninger blevet restaureret og malet i smukke pastelfarver og det er blevet en fantastisk smuk by. (M)
5. dag: Campeche - Palenque
Fra Campeche går turen ad snoede bjergveje mod Palenque. På vejen besøges de to smukke vandfald, Agua Azul og Misol Ha (mindre d-tour), hvor der er tid til at hoppe i vandet og få en forfriskende dukkert. Agua Azul består af mange forskellige vandfald og er et populært udflugtsmål for de lokale, specielt i weekender og på helligdage. Herude finder du et stort udbud af mad- og souvenirboder. Misol Ha-vandfaldet er 35 meter højt og her har du mulighed for at komme ind bag vandfaldet ad små stier. (M) Køretid: ca. 5-6 timer (310 km)
6. dag: På eventyr til Palenque-ruinerne
I dag skal du besøge de spektakulære mayaruiner ved Palenque, der er smukt beliggende i den frodige regnskov. Der gemmer sig en spændende historie om Kong Pacal, der helt uhørt levede til han var 80 år gammel. Hans grav blev fundet i skrifternes tempel. Du kan klatre op på nogle af de høje pyramider og få en flot udsigt over området. Du kan også besøge nogle af de ruiner, der ikke er renset og gravet helt fri endnu. (M)
7. dag: Palenque - Bacalar
Turen går mod den caribiske kyst og den fantastiske lagune ved Bacalar. Det er rejsens længste køredag, hvor du bl.a. kan gøre stop ved Xpujil for at opleve byens smukke mayaruiner. Ønsker du at splitte dagens køretur op, kan vi anbefale at du tilkøber en overnatning ved Calakmul, som ligger cirka halvvejs mellem Palenque og Bacalar. Calakmul er en imponerende maya-ruin, som er beliggende dybt inde i junglen. Her kan du på ægte Indiana Jones manér gå på opdagelse i de mosbelagte ruiner. Det er muligt at klatre op på pyramiderne, hvorfra du har en fantastisk udsigt over området. Du vil få en meget unik oplevelse herinde, da der ikke vil være mange andre besøgende. Der findes et spektakulært plante- og dyreliv her og du kan være heldig at opleve tukaner, aber, tapirer og hvis du er meget heldig; jaguaren. (M) Køretid: ca. 6 timer (390 km)
8. dag: På eventyr i Bacalar
Bacalar emmer af god stemning og er off-the-beaten-path på Yucatan. Du har hele dagen til at udforske den smukke lagune på hesteryg, i kajak eller på snorkelture. Du bor på et hyggeligt resort ned til lagunen, som ligger et par kilometer fra Bacalar by og den historiske fort Fuerte de San Felipe. (M)
9. dag: Bacalar - Tulum
Din roadtrip fortsætter i dag til Tulum langs den caribiske kyst. Tulum er en af de populære byer ved kysten, men på trods af det har byen formået at beholde sin tilbagelænede og afslappede stemning og her er cykler en populær transportform. (M) Køretid ca. 2,5 time (210 km)
10.-11. dag: Afslapning og ruiner i Tulum
I Tulum kan du slappe af ved stranden eller tage ud og besøge den smukke Sian Ka’an Nationalpark, der har et spændende plante- og dyreliv. Hvis ikke du har fået nok af mayaruiner, så har Tulum også en interessant ruin. Denne mayaruin ligger som den eneste ud til havet. Husk badetøj, hvis du tager derud. Der ligger også mange cenoter i området, hvor du kan tage ud at snorkle eller dykke. (M)
12. dag: Tulum - Akumal
I dag går turen videre til sidste destination på din rejse, nemlig den hyggelig kystby Akumal. Akumal er for de rejsende, der vil have caribiske strande og bo uforstyrret. I byen finder du restauranter, cafeer og dykkerbutikker. Grib snorkel og maske og udforsk livet under havoverfladen, der bl.a. byder på masser af havskildpadder. (M) Køretid ca. 2,5 time (242 km)
13.-14. dag: På opdagelse Akumal
Akumal er sol, strand og afslapning og har et helt andet tempo end de klassiske turistdestinationer på Yucatan. Det er populært at tage ud at snorkle eller dykke. Rejser du i Mexico i perioden juni-august kan du forlænge dit ophold med et par dage på øen Isla Holbox, hvor du kan opleve hvalhajer. Akumal er et perfekt sted at afslutte dit Mexico eventyr. (M)
15. dag: Akumal - Cancún - fly til Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med Mexico. Du kører til Cancún lufthavn, hvor du afleverer din bil og påbegynder din hjemrejse til Danmark. Tidspunktet afhænger af hvornår dit oversøiske fly afgår. (M) Køretid ca. 1,5 time (92 km)
16. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunkt til Danmark er afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Valladolid
2 overnatninger på turistklassehotel i Campeche
2 overnatninger på turistklassehotel i Palenque
2 overnatninger på budgetresort i Bacalar
3 overnatninger på turistklassehotel i Tulum
3 overnatninger på turistklassehotel (glamping) i Akumal

Bemærkninger

Du skal være minimum 21 år for at leje bil. Der er et tillæg til prisen hvis du er under 25 år.
Husk kørekort, internationalt kørekort og gyldigt kreditkort.

Der er forholdsvis gode veje på hele denne rute. Vær opmærksom på at der er vejskat på nogle af motorvejene, så du skal altid have lidt pesos i kontanter på dig.
Der er ofte politikontrol ved statsgrænserne. Vær ikke bekymret, hvis du bliver vinket ind, det er blot standardprocedure.
Det kan anbefales at bestille en GPS eller printe kort hjemmefra. Der findes også flere gratis apps der kan bruges bl.a. Navmii Mexico.
På benzinstationerne står der ofte en medarbejder til at fylde benzin på din bil. Han forventer lidt drikkepenge for sit arbejde.
Vi anbefaler at du kun kører i dagstimerne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

November - april

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Evt. vejkort over Mexico
 • Solhat eller kasket
 • Solbriller
 • Badetøj
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Cancún t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 15 dages billeje inkl. kasko- og ansvarsforsikring, med tilbagebetaling af selvrisiko (forsikringsbetingelser gælder - kontakt din rejsekonsulent for nærmere information) og fri kilometer
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider ikke nævnt i programmet
 • Ture og oplevelser ikke nævnt i programmet
 • Benzin og evt. ekstra chauffør, GPS og børnesæder til bilen
 • Drikkepenge. I Mexico er det god skik at give drikkepenge til guider efter endt tur
 • Entré til Chichen Itzá og andre seværdigheder

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top