Søg
Søg
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Mexico
Tag familien med på rejse til fantastiske Mexico
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Mexico
Få lækker dykning i Mexico

Roadtrip i Mexico

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 17.895,-

Varighed: 15 dage

Tag på eventyr i egen bil på Yucatán halvøen. Her venter dig farverige kolonibyer, smuk natur, imponerende mayaruiner og vidunderlige caribiske strande ved Tulum og øen Isla Mujeres.

Denne rejse er for dig der har lyst til at opleve det farverige og spændende Mexico i egen bil. Overnatningerne er forudbestilt og vi giver inspiration til, hvad du kan se og opleve undervejs.

Efter ankomst til Cancún samler du lejebilen op og kører ca. en time til den hyggelige koloniby Valladolid. Her har du to nætter til lige at lande, hvorefter du kører mod Celestún og den Mexicanske golf. På vejen passeres Mexicos mest berømte mayaruin, Chichén Itza. Den er på UNESCOs verdensarvliste og er så absolut et besøg værd.

Celestún er en hyggelig fiskerlandsby, hvor du kan nyde den lækre friskfangede seafood på én af små restauranter, der ligger helt ned til vandet. Celestún er også kendt for sin smukke nationalpark, hvor bl.a. store flokke af flamingoer holder til.

Fra Celestún går turen mod Campeche, som er én af de smukkeste kolonibyer i Mexico. Byen var én af de vigtigste handelsbyer under spaniernes herredømme, men pga. af byens rigdom, blev den udsat for mange piratangreb i tidens løb. Derfor kan du i dag opleve den store bymur de lod bygge, for at beskytte byen mod flere angreb. Alle huse indenfor denne mur er renoveret og malet i de smukke pastelfarver, som kendetegner
På vej til Campeche kører du igennem Puuc-regionen, der har mange maya-ruiner og vi kan anbefale et besøg ved Uxmal.

Fra Campeche går turen retur mod Riviera Maya, Mexicos caribiske kyst. På vejen får du endnu en stor oplevelse, da du passerer Calakmul ruinen, som ligger dybt inde i regnskoven. Du kan klatre op på pyramiderne og få en fantastisk udsigt over området, som også har et rigt dyreliv.

Første stop ved den Caribiske kyst er Tulum. Udover at have en fantastisk strand og en god atmosfære, så er der også masser af ting at opleve i området. Bl.a. Tulum maya-ruinerne, Sian Kaan nationalparken og en masse cenoter.

Fra Tulum kører du til Cancún og afleverer bilen. Derfra tager du ud til den lille ø Isla Mujeres. Her kan du slappe af ved kridhvide sandstrande og nyde det azurblå vand, imens du fordøjer de mange fantastiske oplevelser Mexico har budt på.

Se alle Jysk Rejsebureaus aktiviteter i Mexico her.
Praktiske oplysninger om Mexico.

Sæson
Hele året.
November til april er den tørre sæson.
Fra maj til oktober er det regntid, men landet kan sagtens besøges i denne periode alligevel.
Vær opmærksom på orkansæsonen, der ligger fra juni til november, hvor de fleste orkaner rammer i månederne august til oktober. Orkaner og tropiske storme påvirker mest områderne ud til Stillehavskysten, den caribiske kyst, den mexicanske golf og Yucatan halvøen.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Mexico

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Cancún - Valladolid
Afgang fra Danmark mod Cancún i Mexico. Ankomsttidspunkt er afhængigt af det valgte flyselskab, men du skal helst ankomme om eftermiddagen, da du har et par times kørsel foran dig ved ankomst.
Du henter din udlejningsbil i lufthavnen og kører til den hyggelig koloniby Valladolid.
Køretid: ca. 2 timer 15 min. (185 km).

2. dag: På eventyr i Valladolid
Valladolid er en charmerende mexicansk by med kolonitidsbygninger i smukke pastelfarver og et hyggeligt centrum.
Du kan slappe af og nyde byen eller køre på udflugt til maya ruinen Ek’ Balam eller besøge nogle af de omkringliggende cenoter. En cenote er et naturligt sinkhul skabt ved den sidste istid. Disse cenoter og underjodiske flodsystemer var uundværlige og hellige for mayaindianerne. Du kan svømme, snorkle og dykke i de større cenoter og det er en kæmpe oplevelse.

3. dag: Valladolid - Chichén Itza - Mérida - Celestun
Udover at Valladolid er en hyggelig by, så ligger den godt i forhold til at besøge Chichén Itza. Denne populære maya-ruin har ca. 4000 besøgende om dagen og mange af disse besøgende kommer fra Cancún, Playa del Carmen og Tulum. Men fordi du bor så tæt på, har du mulighed for at tage derud som én af de første, inden busserne ruller ind fra den caribiske kyst. Og der er en god grund til at denne ruin er så velbesøgt. Det store ruinområde er meget velbevaret og fortæller en spændende historie om Mexicos fortid. Oplev bl.a. den imponerende pyramide Kukulkán der smukt troner sig op midt i ruinerne. Chichén Itza er kåret til et af verdens nye syv vidundere og er på UNESCOS verdensarvsliste.
Fra Chichén Itza kører du videre mod Mérida, som har ca. 1 mio. indbyggere og er den største by i området. Det er områdets kulturelle hovedstad med mange museer, gallerier og uddannelsesinstitutioner. Byen har et hyggeligt centrum med pastelfarvede huse og smukke kirker samt en hyggelig plaza.
Du skal overnatte i Celestún, der er en lille hyggelig fiskerlandsby beliggende ud til den Mexicanske Golf, ca. to timer fra Mérida. På vejen derud kører du igennem små mayalandsbyer, hvor nogle af mayerne stadig lever i deres traditionelle hytter. De ældre kvinder i byen holder de gamle traditioner i hævd og går klædt i deres smukke farverige kjoler.
I Celestún kan du nyde lækre friskfangede fisk til aftensmaden, imens du ser solen gå ned over den Mexicanske Golf.
Køretid: Valladolid - Chichén Itza ca. 45 min., Chichén Itza - Mérida ca. 1 time 30 min., Mérida - Celestún ca. 2 timer. (271 km).

4. dag: På opdagelse i Celestun
I Celestún kan du besøge Celestún nationalparken, som bedst er kendt for sine store flokke af flamingoer der holder til der i perioden ca. december til august. Du oplever nationalparken med båd og udover et rigt fugleliv, kan du også være heldig og opleve krokodiller.
Der er også en dejlig strand i Celestún, hvor du kan få en forfriskende dukkert.

5. dag: Celestun - Campeche
Fra Celestún kører du mod byen Campeche (staten hedder også Campeche). På vejen dertil kan du besøge Hacienda Sotuta de Peón. Indtil midten af det 20 århundrede var sisal fibre en kæmpe industri på Yucatán halvøen. Disse fibre blev bl.a. brugt til reb, papir, tøj, sko og hatte. Men da disse fibre pludselig kunne erstattes af kunstigt fremstillede fibre døde denne industri hurtigt igen. På Hacienda Sotuta de Peón kan du tage med en tur tilbage i tiden og se hvordan produktionen af sisal fibre foregik og få en forståelse for hvor vigtigt sisal var for området rent økonomisk.
Området du kører igennem på vej til Campeche kaldes Puuc-regionen, som på maya betyder bakke, og i dette bakkede terræn findes utallige mayaruiner. En af de største og smukkeste af dem er Uxmal ruinen, som også er på UNESCOS verdensarvsliste. Bestemt et stop værd på turen til Campeche.
Køretid: ca. 5 timer (350 km).

6. dag: På eventyr i Campeche
I gamle dage var Campeche den vigtigste handelsby i det sydlige Mexico, men den var desværre udsat for utallige piratangreb. I 1663 var der et fatalt piratangreb på byen og herefter besluttede den spanske konge at bygge en mur omkring byen. Den tog 50 år om at blive bygget færdig, men blev over to kilometer lang og 8 meter høj.
Brug dagen i Campeche på at gå rundt i de brostensbelagte gader og se den flotte gamle bymur og indsnus den spændende og dramatiske historie. Indenfor bymuren er mere end 1.600 bygninger blevet restaureret og malet i smukke pastelfarver og det er blevet en fantastisk smuk by.

7. dag: Campeche - Calakmul
Fra Campeche kører du tilbage mod den caribiske kyst, men for ikke at få en for lang køredag er der lagt en overnatning ind ved Calakmul.
Calakmul er en imponerende maya-ruin, som er beliggende dybt inde i junglen. Her kan du på ægte Indiana Jones manér gå på opdagelse i de mosbelagte ruiner. Det er muligt at klatre op på pyramiderne, hvorfra du har en fantastisk udsigt over området. Du vil få en meget unik oplevelse herinde, da der ikke vil være mange andre besøgende.
Der findes et spektakulært plante- og dyreliv her og du kan være heldig at opleve tukaner, aber, tapirer og hvis du er meget heldig; jaguaren.
Du kan enten besøge ruinen om eftermiddagen eller næste formiddag inden du kører videre mod Tulum.
Køretid ca. 4 timer (290 km).

8. dag: Calakmul - Tulum
Fra den tætte og grønne jungle går turen mod Riviera Maya, som Mexicos smukke caribiske kyst bliver kaldt. Du skal opleve to steder på kysten og første stop er feriebyen Tulum.
Tulum er en af de populære byer ved kysten, men på trods af det har byen formået at beholde sin tilbagelænede og afslappede stemning og her er cykler en populær transportform. Du kan enten bo helt ned til vandet eller i Tulum by, som ligger ca. fire kilometer fra kysten.
Køretid ca. 5 timer (340 km).

9-10. dag: Afslapning og ruiner i Tulum
I Tulum kan du slappe af ved stranden eller tage ud og besøge den smukke Sian Ka’an Nationalpark, der har et spændende plante- og dyreliv.
Hvis ikke du har fået nok af mayaruiner, så har Tulum også en interessant ruin. Denne mayaruin ligger som den eneste ud til havet. Husk badetøj, hvis du tager derud.
Der ligger også mange cenoter i området, hvor du kan tage ud at snorkle eller dykke.

11. dag: Tulum - Cancún - Isla Mujeres
I dag går turen videre til sidste destination på din rejse øen Isla Mujeres.
På vej op af kysten kan du lave stop ved byen Akumal, hvor man kan være heldig at snorkle med havskildpadder. Du passerer også den populære ferieby Playa del Carmen, inden du kommer til Cancún, hvor du skal aflevere bilen.
Fra biludlejningskontoret skal du selv tage en taxa ud til Puerto Juarez molen, hvorfra den lille færge afgår til Isla Mujeres én gang i timen fra kl.08.00 om morgenen til kl.20.00 om aftenen. Sejlturen derover tager blot 20 minutter. Fra havnen skal du selv tage en taxa til dit hotel på Isla Mujeres.
Den lille smukke ø er blot otte kilometer lang og ½ kilometer bred.
Køretid ca. 2 timer 30.min. (140 km).

12-13. dag: På opdagelse på Isla Mujeres
Isla Mujeres er sol, strand og afslapning og har et helt andet tempo end på fastlandet. Her er få biler og transporten foregår primært på gåben, cykel eller i golfbiler. Øen har fantastiske strande og især stranden ved North Beach er spektakulær. Der er meget lavvandet ved denne strand, hvilket også gør den meget børnevenlig.
Det er populært at tage ud at snorkle eller dykke fra Isla Mujeres. Rejser du i Mexico i perioden juni-august kan du tage ud og opleve hvalhajer i farvandet ved Isla Holbox. Ture herud kan også arrangeres fra Isla Mujeres.
Der findes også en skildpadde-farm på øen, hvor du i sæsonen kan se havskildpadderne bliver udklækket i sikre omgivelser.
Isla Mujeres er et perfekt sted at afslutte dit Mexico eventyr.

14. dag: Isla Mujeres - Cancún - fly til Danmark
Det er blevet tid til at tage afsked med Mexico. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til færgen. På den anden side bliver du samlet op og kørt i lufthavnen i Cancún. Tidspunktet afhænger af hvornår dit oversøiske fly afgår.

15. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunkt til Danmark er afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatning:
2 overnatninger på hotel i Valladolid
2 overnatninger på hotel i Celestun
2 overnatninger på hotel i Campeche
1 overnatning på hotel ved Calakmul
3 overnatninger på hotel i Tulum
3 overnatninger på hotel på Isla Mujeres

Vælg mellem budget- eller turistklasse hoteller.

.

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Du skal være minimum 21 år for at leje bil. Der er et tillæg til prisen hvis du er under 25 år.
Husk kørekort, internationalt kørekort og gyldigt kreditkort.

Der er forholdsvis gode veje på hele denne rute. Vær opmærksom på at der er vejskat på nogle af motorvejene, så du skal altid have lidt pesos i kontanter på dig.
Der er ofte politikontrol ved statsgrænserne. Vær ikke bekymret, hvis du bliver vinket ind, det er blot standard procedure.
Det kan anbefales at bestille en GPS eller printe kort hjemmefra. Der findes også flere gratis apps der kan bruges bl.a. Navmii Mexico.
På benzinstationerne står der ofte en medarbejder til at fylde benzin på din bil. Han forventer lidt drikkepenge for sit arbejde.
Vi anbefaler at du kun kører i dagstimerne.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 17.895,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Dette er en individuel rejse, hvor du rejser på egen hånd.

Prisen er inklusiv

 • Oversøiske flybilletter fra Danmark til Mexico City og retur fra Cancún
 • 13 overnatninger på budget- eller turistklassehoteller inkl. morgenmad
 • Billeje i 10 dage model Chevy Sedan eller lignende inkl. alle forsikringer og fri kilometer

Prisen er eksklusiv

 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring
 • Lufthavnsskatter/afrejseskatter
 • Ture og andre måltider end morgenmad
 • Benzin og evt. ekstra chauffør, GPS og børnesæder til bilen
 • Selvrisikoannullering (der kan tilkøbes en ekstra forsikring der dækker selvrisikoen)
 • Gebyr hvis chaufføren er mellem 21-24 år.
 • Transfer fra Cancún, hvor bilen afleveres, ned til havnen, færgebillet til Isla Mujeres og transfer til hotellet på Isla Mujeres. (Beregn ca. 300 kr. til denne udgift)
 • Drikkepenge. I Mexico er det god skik at give drikkepenge til guider efter endt tur.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Til top
Find os på: