15 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 34.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Mongoliet rimer for alvor på Mærk Verden, og landet er allerede en favorit blandt Jysk Rejsebureaus medarbejdere. Med dette rejseforslag får du mulighed for at komme ud og opleve en del af Mongoliet, som ikke alle rejsende når ud til. Turen er for den aktive og eventyrlystne, som har appetit på en oplevelse ud over det sædvanlige.

Rejsen starter i Mongoliets hovedstad, Ulan Bator, hvor du har to nætter på et hotel. Herfra flyver du til den vestligste del af landet, hvor gletsjere og bjerge venter. Du vil opleve en fascinerende, uberørt natur, og ikke mindst mennesker, hvis hverdag med sikkerhed ligger meget langt fra din egen. Turen tager dig fra Altajbjergene, over hulemalerierne i Khoid Tsenker hulen, til klassisk, mongolsk strubesang i Chandmanisoum - og midt imellem vil du gøre holdt hos det fascinerende folkefærd, kasakherne. Rammer man de rigtige datoer, kan man desuden være heldig at opleve de farverige, kulturelle festivaler, som Naadam Festivalen i Ulan Bator i juli måned, eller Ørne Festivalen i Ölgij i oktober måned.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Mongoliet her

Bedste rejseperiode

Mongoliet har udpræget fastlandsklima, nedbøren er sparsom, og temperaturen svinger fra 30 grader på de varmeste sommerdage til mere end 30 minusgrader på de koldeste dage i vintermånederne. De fleste foretrækker derfor at rejse i området om sommeren. Mest attraktiv er perioden fra midten af maj til og med september.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Du flyver fra Danmark til Ulan Bator, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst til Ulan Bator
Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Mongoliets hovedstad - læs mere om Ulan Bator. Overnatning på lokalt hotel.
3. dag: På opdagelse i Ulan Bator
Ulan Bator er kontrasternes by, og befolkningen her er en god blanding af travle forretningsmænd i jakkesæt og nomader, der kommer lige fra de åbne stepper. Dagen i dag byder på en byrundtur i hovedstaden, med engelsktalende guide. På turen vil du bl.a. opleve Naturhistorisk Museum, Main Square, Zaisan Hill og afslutningsvist et mongolsk folkloreshow. Overnatning på lokalt hotel (M, A)
4. dag: Fra Ulan Bator til Ölgij
Du hentes om morgenen ved dit hotel og køres til lufthavnen. Herfra går turen til Ölgij, i det vestlige Mongoliet. Din engelsktalende guide vil enten gøre dig selskab hele vejen fra Ulan Bator, eller alternativt mødes med dig ved ankomst til Ölgij. Ölgij er provinshovedstad i Bajan-Ölgij, som grænser op til Rusland, Kazakhstan og Kina. Regionen er den højest beliggende i hele Mongoliet, midt i Altaibjergene, som er Mongoliets største bjergkæde. Landskabet er stort set uden træer, men til gengæld er der bjerge, klipper og stenørkner. Derfor bliver det også ofte refereret til som ’Det Mongolske Tibet’. Området er desuden hjemsted for kasakherne, som er den andenstørste befolkningsgruppe, næst efter Khalkha-mongolerne. Kasakherne har en meget rig kultur, tætte familiebånd og mange, århundredgamle traditioner, som stadig praktiseres den dag i dag. Eftermiddagen i Ölgij bruges på en guidet byrundtur og natten tilbringes på et lokalt hotel. (M, F, A)
5. dag: Fra Ölgij til Altai Tavan Bogd Nationalpark
I dag skal der tilbagelægges godt og vel 250 km i bil, fra Ölgij til Altaj Tavan Bogd Nationalpark. Området har et meget rigt dyreliv, og er hjemsted for bl.a. de vilde argalifår, brune bjørne, ulve og den truede sneleopard. Du kan desuden være heldig at spotte en kongeørn, som stadigt, den dag i dag, bliver brugt til jagt af kasakherne. Overnatning i telt (M, F, A)
6. dag: Mt. Malchin
Dagens oplevelser begynder med en gåtur langs Potanin gletsjeren, hvorefter du langsomt begiver dig op på Malchin Peak (4.050m), som er den laveste af de i alt fem bjergtinder i Altai bjergkæden. Bjergryggen følger grænsen til Rusland, og fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over hele den snedækkede bjergkæde, Potanin gletsjeren og mod vest kan du se Mt. Belukha i Rusland, der med sine 4.500m er den højeste tinde i Altai bjergkæden. Bestigningen af Mt. Malchin kræver ikke specialudstyr, og trekket kan klares af alle, som er i fornuftig fysisk form. Overnatning i telt (M, F, A)
7. dag: På besøg hos kasakherne
Videre fra smuk natur til en fantastisk kultur. Dagen byder på besøg hos en lokal kasakhfamilie. Kasakherne har i århundreder praktiseret jagt med ørne, og traditionen lever i bedste velgående her i de afsidesliggende bjerge i det vestligste Mongoliet. Her jages der stadig med kongeørne fra hesteryggen henover de endeløse stepper. Overnatning hos kasakhfamilien (M, F, A)
8. dag: Tilbage til Ölgij
Du tager afsked med din værtsfamilie og kører de ca. 50 km tilbage til Ölgij. Resten af dagen er på egen hånd. Ölgij er en by, der appellerer til alle, som har en lille drøm om at opleve det Vilde Vesten i den mongolske udgave. Byen ligger ved bredderne af floden Khovd Gol, og er omringet af de klassiske ger distrikter, som man også finder i Ulan Bator. På grund af den høje beliggenhed kan vejret være noget omskifteligt i løbet af dagen, men til gengæld har man en fantastisk udsigt til bjerge i alle retninger. Overnatning på lokalt hotel (M, F, A)
9. dag: Fra Ölgij til Khovd
I dag tilbagelægger du ca. 200 km til byen Khovd, som er ca. 250 år gammel. Byen blev i sin tid grundlagt og udviklet af Manchuerne fra Kina, som regerede i over 200 år i denne del af Mongoliet. I den nordlige ende af byen kan du endda opleve resterne af det fort, som var base for den daværende kinesiske statholder og hans tropper. På turen hertil kører du forbi Lake Tolbo og Mount Tsambagarav. Overnatning på lokalt hotel (M, F, A)
10. dag: Fra Khovd til Chandmanisoum
Turen går fra Khovd til Chandmanisoum, som er ophavssted for den ikoniske, mongolske strubesang (khöömi på mongolsk). Sangteknikken er gammel, og det siges, at den i sin tid blev brugt til bl.a. at kalde husdyrene hjem fra de åbne sletter. Undervejs besøger du Khar-Us Lake, Durgun Nuur Lake og Durgun vandkraftværk. Overnatning i telt (M, F, A)
11. dag: Fra Chandmanisoum til Mankhansoum
Det er en overskuelig køretur på godt og vel 60 km, der skal tilbagelægges i dag, for at komme til Mankhansoum. Her vil du besøge Khoid Tsenkher hulen, som er kendt for sine hulemalerier, der kan dateres op til 22.000 år tilbage i tiden. Overnatning i telt (M, F, A)
12. dag: Fra Mankhansoum til Khovd
Eventyret i det vestlige Mongoliet er ved vejs ende, og dagen i dag bruges på at komme tilbage til Khovd (110 km). Om aftenen har du afskedsmiddag med din guide. Overnatning på lokalt hotel (M, F, A)
13. dag: Tilbage til Ulan Bator
Du køres til lufthavnen i Khovd og flyver tilbage til Ulan Bator. Overnatning på lokalt hotel (M)
14. dag: Afrejse fra Mongoliet
I dag er der afrejse fra Mongoliet tilbage til København, hvor du ankommer næste dag. Det er dog muligt at forlænge dit ophold i Mongoliet, eller at kombinere denne rejse med f.eks. en tur med den Transmongolske Jernbane eller en rejse videre ud i verden. Mulighederne er mange. (M)
15. dag: Ankomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter et fantastisk eventyr.

Overnatninger

7 overnatninger på hotel
4 overnatninger i campingtelt
1 overnatning hos lokal familie

Det er muligt at opgradere til en bedre hotelstandard i byerne.

Bemærkninger

Lokalguiderne i Mongoliet er alle engelsktalende, men det er varierende, hvor godt de taler engelsk. Du kan derfor opleve at få en lokalguide, som taler begrænset engelsk.

Rejsen anbefales ikke til børn.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er ikke en gruppetur i en stor bus og forvent derfor, at I muligvis kun er 2 rejsende på denne tur. Er I dog booket ind på samme dato som andre rejsende, så vil I rejsen foregå i en lille gruppe.

Maj - september

Pakkeliste

 • Lonely Planet
 • Læsestof til rejsen og evt. et sæt spillekort
 • En lille samling billeder (fx af din familie, hus, bil o.lign.)
 • Mongolsk Phrasebook
 • Kreditkort og kontanter
 • Toiletpapir
 • Ørepropper
 • Håndsprit
 • Spisesæt, komplet
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Lagenpose og egen sovepose
 • Varmt tøj til de kølige aftener og nætter
 • Vandrestøvler og vandresokker
 • Det er desuden god stil at have en lille gave med til sin værtsfamilie

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Ulan Bator t/r
 • Transfer fra lufthavn til hotel i Ulan Bator
 • 7 overnatninger på hotel
 • 4 overnatninger i telt
 • 1 overnatning hos lokal familie
 • Byrundtur i Ulan Bator
 • Indenrigsflybillet, Ulan Bator - Ölgij, samt Khovd - Ulan Bator
 • Transport i det vestlige Mongoliet (typisk firhjulstrækker)
 • Udgifter til brændstof
 • Lokal chauffør (taler ikke engelsk)
 • Engelsktalende guide
 • Måltider jf. program
 • Aktiviteter jf. program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Personlig rejseforsikring
 • Mongolsk visum (skal arrangeres hjemmefra inden afrejse)
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Aktiviteter, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkepenge til guide, chauffør og kok.

Prisbemærkning

I Mongoliet er det god skik at give drikkepenge til guide, chauffør og kok efter endt tur.

Priserne er afhængig af afrejsetidspunkt og pladssituation. Tilbuddet er sammensat som inspiration - kontakt Jysk Rejsebureau og få skræddersyet din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top