Forestil dig en luftballon på størrelse med en lastbil, tilføj levende stearinlys der drøner mod jorden, et fyrværkerishow på afveje og 150.000 festivalgæster midt i virvaret. Så har du burmesernes årlige Fire-balloon festival i byen Taunggyi. Her sender de kæmpemæssige luftballoner af sted mod nattehimlen som en hyldest til Buddha og for at fejre slutningen på regnsæsonen. Festivalen varer en uge og afholdes altid i den ottende måned af den burmesiske lunar-kalender i forbindelse med fuldmåne, hvilket i 2014 var fra 31. oktober - 6. november. Over 150.000 burmesere fra nær og fjern valfarter i denne uge til Taunggyi i det østlige Myanmar, hvor de mødes i et smukt virvar af salgsboder, pariserhjul og candyfloss.

Udover at være en hyldest til Buddha er opsendelsen af de håndlavede balloner, der er sirligt dekoreret med billeder og budskaber, også en konkurrence mellem lokale hold. Hver gang en ballon skal sendes afsted, går et tydeligt indøvet teamwork i gang, og stemningen bliver intens. For luftballonens meterlange hale består af flere hundrede levende lys placeret i små lanterner, der alle skal tændes på kort tid. Folk klapper, hujer og danser rundt, når ballonerne slippes løs og stiger til vejrs med deres flagrende hale med ild i. Fascinerende - men samtidig ikke helt ufarligt. For de levende lys daler ned fra himlen med en hidsig fart, så det anbefales at nyde synet på god afstand – og herfra er det heldigvis lige så smukt. Når burmeserne fester, så gør de det med stil, og at feste sammen med flere tusinde burmesere under åben himmel er en perfekt og eventyrlig afslutning på en rundrejse i et land med kort afstand mellem de store oplevelser og stadig langt mellem turisterne.

Læs en personlig beretning fra fire-balloon festivallen her (blogindlæg)


5 ting du ikke må gå glip af i Myanmar
  1. Hop på ’Circular Train’ i Yangon og rejs ’local style’ gennem byen imens markeder, templer og legende børn i gaderne passerer forbi
  2. Spis som en lokal og bestil tea leaf salad, mutton-curry (fårekød) og en avocado milkshake
  3. Trek tre dage fra Kalaw til Inle Lake og overnat undervejs blandt munke på klostre
  4. Besøg en af de små tobak-fabrikanter ved Inle Lake og nyd en friskrullet cerut som de lokale
  5. Tjek Myanmars festival-kalender inden afrejse og se om du er heldig at ramme enten Ananda Pahto Temple Festival (januar), Water Festival (april) eller Fire-balloon Festival (oktober/november)
Fireballon, Taunggyi, Myanmar
Fireballon, Taunggyi, Myanmar

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top