Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Af Søren Madsen

Tidspunkt for rejse

Forår 2016
Jeg sidder lige nu på en hyggelig lille cafe i bydelen Thamel, som ligger helt centralt i hovedstaden Kathmandu. Hvis man kigger lidt grundigt efter her, kan man godt få øje på nogle revner i væggene som spor efter jordskælvet, men ikke noget nævneværdigt. Hvis man derimod besøger de gamle bydele af Kathmandu, kan man godt finde bygninger der stadig ligger i ruiner. Men - overordnet er det ikke til at se, det kun er et år siden jordskælvet skete.

Stemningen i den gruppe jeg lige har haft med på Everest Base Camp, har været helt fantastisk. Gruppen bestod af 17 personer, hvor den yngste var 21 og den ældste 62 – og alle nåede frem til målet.

Jeg selv var i Kathmandu, da jordskælvet ramte sidste år, men frygtede på intet tidspunkt for mit liv. Jeg var med til at lave en masse frivillig arbejde, og samlede penge ind til mad og telte til de ramte i landet. Det er skønt at være tilbage, og se at det hele kører igen.

Nepal er så fantastisk et land, at når man har været her en gang, kan man ikke lade være med at komme tilbage.

I gruppen var der faktisk tre personer, der var på det samme trek sidste år, men som ikke gennemførte pga. jordskælvet. Dengang kunne de ikke komme tilbage fra bjergene, da alt flytrafik var indstillet i 6 dage, og de valgte at tage med på samme trek igen, fordi de ønskede ar overkomme de dårlige minder, de havde fra sidst. Jeg synes, det var mega sejt, de var med igen, og alle nåede basecamp med højt humør.

Det er helt normalt, der forekommer jordskælv, da Nepal ligger imellem to kontinentalplader - det er jo grunden til, at Himalaya bjergene er blevet skabt. Hvis man vil tage forholdsregler, kan det være en god idé, at undgå at gå ind i gamle bygninger bygget af mursten, da små rystelser kan få dem til at falde sammen. Men inde i Thamel, hvor jeg sidder nu, er alle hotellerne bygget af armeret beton, så her er der ingen fare. Det er også en rigtig god ide at have styr på sin rejseforsikring, som det altid er, når man er ude på eventyr.

Jeg vil helt klart anbefale alle, der har smag for eventyr, kultur og natur til at besøge Nepal. Dette land er proppet med de vildeste oplevelser, og noget af verdens bedste trekking. Hvis man skal gå og frygte alverdens naturkatastrofer, kan man lige så godt blive hjemme på sofaen.

Kom ud og mærk verden - det bliver man stærk af!

Søren Madsen, Everest Base Camp, NepalSøren Madsen, Everest Base Camp, NepalSøren Madsen, Everest Base Camp, NepalSøren Madsen, Everest Base Camp, Nepal
Til top