20 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Din rejse starter i Nepals hovedstad Kathmandu, hvor du kan udforske de mange templer, opleve ligbrændinger og nyde en omgang dal bhat (lokal nepalesisk ret) på en tagcafé.

Herefter går turen til Himalayas bjerge. Fra Kathmandu køres du først til Pokhara, hvorefter du tager på en femdages trekkingtur omkring den lille landsby Sikles. Denne trekkingtur er kendetegnet ved ikke er være så hård som mange af de større trekkingture i Himalaya. Derudover foregår den i meget lidt turistede områder og indeholder mange kulturindtryk og flotte udsigter over især Annapurnaregionens flotte bjerge.

Efter trekkingturen og et par dage i Pokhara går turen til Chitwan National Park. Her venter dig tre dage med fantastiske natur- og dyreoplevelser. Chitwan er Nepals mest kendte nationalpark, og ligger i det tropiske lavland på grænsen til Indien. I parken kan du opleve Nepals jungle og spændende dyreliv – blandt andet Østens største bestand af indiske pansernæsehorn. Derudover har du chancen for at se langur-aber, over 270 eksotiske fuglearter, og har du heldet med dig, er der også mulighed for at støde på tigre, læbebjørne, leoparder, krokodiller og vilde elefanter.

Efter en sidste nat i Kathmandu flyver du videre til Maldiverne i det Indiske Ocean. Her nyder du 5 overnatninger på Embudu Village Resort. Dette er ikke et klassisk luksusresort, men et lille og vekommende resort med et fint husrev og gode strande. Du overnatter i en beach bungalow, som ligger lige ud til stranden - simpelt og klassisk ø-liv.

Få information og fakta om Maldiverne og Nepal
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Maldiverne og Nepal

Bedste rejseperiode

Nepal:
Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret.

Maldiverne
Maldiverne har et tropisk klima med næsten samme gennemsnitstemperatur på 27-29 grader året rundt. Vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter starter regntiden.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal og Maldiverne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.
2. dag: Ankomst Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 30 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Kathmandu.
3. dag: Kathmandu - Sightseeing på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindutempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag.
4. dag: Kathmandu til Pokhara med turistbus
Tidlig morgen forlader du travle Kathmandu, og kører med turistbus til Pokhara (ca. 7 timer), der ligger i 820 meters højde i ’Himalayas baghave’. Nyd synet af den smukke sø Phewa Tal og bjergene, der spejler sig i vandet. Du overnatter på et centralt beliggende hotel, hvorfra du selv kan gå på opdagelse og spise på én af de mange gode restauranter i byen.
5. dag: Trekkingstart til Yanjakot
I dag starter din trekkingtur, som tager sit omdrejningspunkt omkring Sikles nær Annapurnaregionen. Det er en trekkingrute, som er let til moderat i sværhedsgrad, og som foregår ad stier, som er meget uturistede. Undervejs kommer du forbi flere traditionelle Gurung landsbyer. Denne trekkingtur er særligt egnet til folk, som ikke ønsker at komme for højt op i bjergene, eller som bare ønsker at nyde en knap så udfordrende trekkingtur, som de større og længere ture i Everest-, Annapurna- eller Langtangregionerne. Denne første vandredag starter med en kort køretur fra Pokhara ind mod bjergene indtil asfalten slutter. Her fra starter du din vandretur gennem smukke skove og ned til Madi-floden. Efter at have krydset broen over floden fortsætter turen stejlt op ad bakke til Yanjakot, som er en typisk Gurung landsby med udsigt udover bjergene. Samlet er trekkingtiden 4-5 timer på denne dag, og overnatningen er enten på homestay eller i et tehus. (M,F,A)
6. dag: Trekking fra Yanjakot til Tangting
Efter morgenmaden snøres vandreskoene igen. Dagen starter med en nedstigning, hvor du passerer både landsbyer og skovområder. Ved Chasu går det igen op ad stejle stier mod Tangting Village. Undervejs skal du over hængebroer, gennem små landsbyer, hvor nysgerrige børn følger dig med smil og forundring. Du vandrer langs terrassemarker indtil du når dagens endemål, Tangting. Denne charmerende landsby byder på en storslået udsigt over Mount Annuparna og Fishtail Range. I alt har du trekket 4-5 timer i dag og sover på homestay eller tehus i Tangting. (M,F,A)
7. dag: Trekking fra Tangting til Siklish
Du følger den gradvise og stejle bakke ned til floden, hvorefter du følger marker og enge op til Siklish. Siklish er en Gurung-landsby beliggende med udsigt over de fantastiske snedækkede toppe i Himalaya. Gurung-folket er berømte for at være blevet rekrutteret som Gurkha-soldater og opretholde en unik identitet og kulturarv. Igen overnatter du lokalt i enten et homestay eller tehus. (M,F,A)
8. dag: På opdagelse omkring Siklish
Dagen i dag er til at gå på opdagelse i Siklish sammen med din guide. Du kommer blandt andet til Rishi Danda, hvor der er billedskønne panoramaudsigter over bjergene, og derefter vil du besøge det lille museum i den lokale landsby, som fortæller om traditionerne for denne egn. Overnatning i homestay eller tehus. (M,F,A)
9. dag: Retur til Pokhara efter nogle dejlige vandredage
Fra Siklish kan man køre ad bumbede off-road veje tilbage til Pokhara. En tur, som tager cirka 4 timer inden du er tilbage i byen. Efter dine vandredage i bjergene er der nu mulighed for afslapning. Pokhara er en større by, som dog er knapt så hektisk som Kathmandu. Det er derfor et perfekt sted for dig til at slappe af og lade de store oplevelser fra trekkingturen synke ind. (M,F)
10. dag: På egen hånd i Pokhara
Dagen tilbringes på egen hånd. Du har masser af muligheder for at tage på mindre vandreture, paraglide, leje en robåd eller bare nyde udsigten over søen Phewa Tal og bjergene.
11. dag: Til Chitwan nationalpark
Fra Pokhara hopper du på en turistbus til Chitwan nationalpark (cirka fem timers kørsel). Chitwan ligger i lavlandet i den sydlige del af Nepal. Parken strækker sig over et areal på 932 kvadratkilometer, og har været på UNESCO’s Verdensarvslisten siden 1984 på grund af sit varierede dyreliv. Ved ankomst vil du blive hentet af en chauffør og kørt til dit overnatningssted. Her bliver du budt velkommen med et lille informationsmøde omkring stedet og faciliteterne. Efter frokost besøger du den lokale landsby, hvor du også får mulighed for at deltage i et madlavningskursus for at lære at lave de lokale nepalesiske retter. (F,A)
12. dag: På safari i Chitwan
Dagen starter ud med en kanotur op ad floden. Det er en af de bedste måder at opleve naturen og dyrelivet på. Der er blandt andet mulighed for at se krokodiller på kanoturen. Herefter vil du gå igennem et område med skov, græssteppe og jungle i nationalparken. En guide ledsager dig og hjælper med at identificere de forskellige fugle-, plante- og dyrearter, du støder på undervejs. Efter frokost kan du vælge at udforske junglen yderligere på en guidet jeepsafari, eller også kan du vælge at deltage på en spændende cykelrundtur i området. (M,F,A)
13. dag: Chitwan - Kathmandu
Efter morgenmaden køres du til busstationen, hvorfra turen går tilbage til hovedstaden Kathmandu. Resten af dagen er på egen hånd til at få købt de sidste souvenirs. (M)
14. dag: Fra Nepal til Maldivernes skønne strande
Du tager ud i lufthavnen i Kathmandu og hopper på flyveren mod syd - væk fra Himalayas højder og ned til de underskønne omgivelser i Maldiverne. Ved ankomst finder du frem til repræsentanten fra dit resort, som tager dig med ud til speedbåden, du skal med. Blot 20 minutters sejlads fra lufthavnen er du landet i et tropisk paradis på Embudu Village Resort. Her bliver du indkvarteret for de næste dage, hvor programmet står på afslapning og livsnydelse. (A)
15-18. dag: Strandferie på Embudu Village Resort
På Embudu Village Resort er et pænt 3-stjernet resort. Stilen er klassiske bungalows, som ligger lige ud til stranden og det Indiske Ocean. Selve øen er grøn med masser af palmer og vegetation, som giver påmindelser om, at man virkeligt er i troperne. Du kan vælge at nyde dine dage i og omkring din bungalow, men der er også rigtig mange aktiviteter, som du kan tage del i, hvis du ønsker. Blandt andet har resortet et rigtig fint husrev, hvor man direkte fra stranden kan snorkle og se både koraller og tropiske fisk. Hvis du gerne vil se større fisk og undervandsliv, så er der et PADI certificeret dykkercenter på resortet, hvor du kan arrangere dykkerture ud for at se hajer, mantarays og meget mere. Resortet har desuden et tilknyttet spacenter, hvor du kan nyde en massage eller skønhedsbehandling. Opholdet er med helpension, så dine måltider er inkluderet i prisen, men du kan naturligvis opgradere til all inclusive, hvis du ønsker at have drikkevarer inkluderet allerede inden du ankommer. (M,F,A)
19. dag: Afrejse fra Maldiverne
Efter en skøn tur både i bjerge og på stranden går turen hjemad til Danmark igen. Du hopper igen på speedbåden og sejler tilbage til Male lufthavn. Tidspunktet afhænger af hvornår dit oversøiske fly afgår. (M)
20. dag: Ankomst til Danmark
Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

3 overnatninger på Highlander Inn i Kathmandu
3 overnatninger på budgethotel i Pokhara
4 overnatninger i forskellige homestays eller tehuse på Sikles-trekket
2 overnatninger på guesthouse i Chitwan Nationalpark
5 overnatninger på Embudu Village Resort i Maldiverne med helpension

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var - og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus. Indkvartering er i twinrooms, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.


Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu og på trekkingturen. I Chitwan kan du komme til at rejse i små grupper.

Februar - Maj

Pakkeliste

 • Dagsrygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandrestøvler
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske
 • Vandtætte pakkeposer
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu - Male - Danmark t/r (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer ved ankomst til Kathmandu
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 6-dages trekkingtur med engelsktalende guide samt bærere
 • 3-dages tur til Chitwan inkl. engelsktalende guide og dagsture som beskrevet
 • Green tax (6 USD per person per nat), lokale skatter (12%) og servicegebyrer på resortet (10%) i Maldiverne
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - i Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top