Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
Hvis du skulle stå og mangle argumenter over for dig selv (og din bankmand), hvorfor du bare SKAL på jordomrejse, så kommer her den altoverskyggende grund: Du bliver klogere! Hele 98,3 procent svarer, at de har lært mere om sig selv efter jordomrejsen. Men du bliver også klogere på verden – og også i al almindelighed.

I gamle dage talte man om dannelsesrejser. Lange rejser som udviklede ens personlighed ved at få indsigt i og forståelse for andre kulturer. Man skulle tro at dette var forandret med informationssamfundet, men rejser – dannelsesrejser eller andet - udvikler os stadig i høj grad. Det bekræftes af en rundspørge, som Jysk Rejsebureau har lavet blandt folk, der tidligere har været på jordomrejse. For ikke alene kommer man hjem med en hulens masse indtryk og oplevelser i backpack'en, man kommer med stor sandsynlighed også hjem som et forandret menneske.

86,9 procent af de adspurgte, der har været på jordomrejse svarer nemlig ja til, at jordomrejsen har ændret dem som menneske.

Ændrer ens verdenssyn / ændrer dine sanser
Ud af 230 mænd og kvinder, der har rejst jorden rundt, svarer næsten 70 procent, at de i meget høj grad eller i høj grad er blevet bedre til sprog. Og det er ikke kun sprogøret, der bliver udviklet. Hele 98,3 kommer hjem og ved mere om dem selv!
”Det er meget forskelligt, hvad folk får ud af en jordomrejse” forklarer Janni Hedeby Brodersen, der er rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau i Århus og har solgt jordomrejser i 10 år:
”Nogen har det bare rigtig sjovt og får et indblik i andre kulturer, mens andre bliver meget påvirkede af, hvad de oplever og ser ude i verden. Og det kan ændre deres generelle verdenssyn. For de flestes vedkommende kommer de hjem som stærkere individer, da de har prøvet at stå på egne ben ude i verden og oplevet, at de kunne. Deres grænser er blevet skubbet.”
69,1 procent af respondenterne i undersøgelsen svarer, at de i meget høj grad eller i høj grad er blevet mere rummelige, mens 67,4 mener at de også er blevet mere udadvendte.

Giver mere selvtillid
Når man udvider sin horisont og bliver klogere på sig selv, får man oftest også mere selvtillid. Og dette er også tilfældet for dem, der har rejst verden rundt, viser Jysk Rejsebureaus rundspørge.
Hver femte svarer, at de i meget høj grad har fået mere selvtillid, mens hele 43 procent svarer, at de i høj grad har fået mere selvtillid.
Også selvstændigheden smitter af på resten af personligheden efter en jordomrejse. Hver tredje svarer, at de i meget høj grad er blevet mere selvstændige og hele 43,9 procent svarer, at i høj grad er blevet mere selvstændige af at rejse jorden rundt.

Ændringer i livsførelse
Til gengæld svarer størstedelen af de berejste, at deres tur ikke har haft indvirkning på deres valg af uddannelse eller beskæftigelse. Selvom jordomrejsen i nogen, høj eller meget høj grad har påvirket livsførelsen hos 74 procent af de berejste.
Stort set alle de 230 svarer, at de har fået større viden og indsigt i andre kulturer (57 procent svarer, at de har fået dette i meget høj grad). Og det er også det, Jysk Rejsebureaus konsulent oplever, at jordomrejserne giver folk:
”Man lærer sig selv bedre at kende, da man pludselig bliver stillet i helt nye omgivelser, overfor nye beslutninger og overfor anderledes mennesker. Man er på udebane, og man skal SELV tage beslutningerne. Der er ikke nogen til at gøre det for dig” forklarer Janni Hedeby Brodersen.


Hvordan en jordomrejse forandrer dig som menneske:

  • Du bliver bedre til sprog
  • Du ved mere om sig selv
  • Du bliver mere rummelig
  • Du bliver mere udadvendt
  • Du bliver mere selvstændig
  • Du får større indsigt i og viden om andre kulturer


En jordomrejse ændrer dig for altid
Til top