Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
En ny undersøgelse viser, at vi danskere er blevet bedre til at forsikre os på rejsen. Hele 32 % flere sørger for at få forsikring med i rejsebudgettet – selvom det stadig kniber for de helt unge.

Det er måske fristende at rejse af sted og bruge penge på nye vandrestøvler og vilde adventureoplevelser – frem for en rejseforsikring. Men ikke desto mindre er den lige så vigtigt som din flybillet, hvis du vil sikre dig økonomisk mod nogle af de uheld, som ingen af os jo ønsker at komme i. Sandheden er nemlig, at det sker.

Uheldet er ind i mellem ude: Vi bliver indlagt, bestjålet og mister vores bagage, når vi rejser ud. Ind i mellem hører vi også historierne i de danske medier, om de helt grelle tilfælde, hvor danskere kommer til at hænge på en gigantisk hospitalsregning efter et uheld og faktisk skal der ikke mere end nogle dages indlæggelse eller en tur i lægehelikopter til at sætte den uheldige i livslang gæld.

Hver 12. bruger forsikring
Der findes ingen statistisk over, hvor mange danskere, der kommer til skade i udlandet eller mister bagagen, men alene hos Gouda Rejseforsikring, oplever de, at hver 12. af deres forsikrede kunder, får brug for rejseforsikringen.
Alligevel svarede hele 6,2 % blankt nej, da Jysk Rejsebureau i slutningen af 2013 adspurgte i alt 1.798 rejsende, om de købte rejseforsikring, når de drog af sted ud i verden. Nu viser en ny undersøgelse dog, at gruppen af eventyrere, der rejser uden at være økonomisk dækket i tilfælde af uheld, er skrumpet. Kun 4,2 % af 1.707 adspurgte køber ikke rejseforsikring i dag – og som undersøgelsen fra 2013 også afslørede tidligere, er det især de helt unge i gruppen af 15-24 årige, som sløser med forsikringerne. De tegner sig for hele 52,1 % af gruppen med ikke-forsikrede rejsende, men forfølges skarpt af næste aldersgruppe – de 25-34-årige, som udgør 28,2 procent af dem, der gambler med økonomien ved at rejse uden forsikring.

At vi – trods alt – er blevet bedre til at forsikre os, kan skyldes mange forskellige ting. I 2014 ophørte dækningen af det gule sygesikringskort i udlandet, og det kan have fået flere rejsende til at blive opmærksomme på, at de skal forsikre sig.


De mest almindelige skader


De hyppigste grunde til, at folk bruger af deres rejseforsikring, er:
  1. Sygdomsrelaterede skader – som er alt fra dårlig mave til længere hospitalsindlæggelser.
  2. Sygdomsafbestilling
  3. Bortkommen bagage eller tyveri af bagage
  4. Tandbehandling
  5. Bagageforsinkelse
Kilde: Gouda Rejseforsikring
Flere danskerne husker rejseforsikringen
Til top