Som dansker har man et naturligt forhold til det at cykle. Mange af os foretrækker endda at drøne gennem morgentrafikken på en cykel, fremfor at sidde i en lang kø af benzindampe og utålmodige bilister. Men har du egentlig tænkt over, hvor fedt det kunne være at tage jernhesten, næste gang du drager på eventyr – uden for Danmark?

Forestil dig en cykeltur gennem Havanas sprudlende byliv på Cuba, Vietnams endeløse marker af ris eller afrikanske vildreservater. Det giver formentlig straks en masse billeder på din indre skærm. Men når nu det er så let at forestille sig, hvor fantastisk sådanne ture må være – hvorfor kan det så virke så uoverskueligt at planlægge dem?
Er det grundet cyklen? Tanken om, at du enten skal leje én i udlandet eller tage den med dig? Eller er det ideen om, at du så skal pakke ekstra minimalistisk og have al oppakning med dig undervejs? Uanset hvor du ser udfordringen, er der godt nyt: Det er slet ikke så kompliceret, som du skulle tro. Læs med her og få hjælp til at komme af sted på to hjul.

Hvis du sidder og overvejer, om det overhovedet er dig at tage på cykelferie, kan du nemt lave en lakmustest: Næste gang du er ude at rejse, bør du leje en cykel en eller to dage – for at vurdere, om du ville kunne gøre det på en hel ferie. Oplevelsen vil højest sandsynligt lagre sig i din hukommelse under kategorien ’uforglemmelig’. For der er bare noget specielt over at opleve et land og dets kultur fra cykelsadlen og komme tæt på dens historie, bygninger og lokalbefolkningen. Og dertil kommer sidegevinsten: Du er med din cykel mobil på en helt anden måde, end når du går rundt, tager taxa og kører i bus.

Rejs med Danmarks sejeste cykeleventyrer


Hvis du er klar til at kaste dig ud i det, skal du i gang med at planlægge din første cykelrejse. Vi har på Jysk Rejsebureau en række konsulenter, der er eksperter i cykelrejser. De har selv trampet i pedalerne mange steder fra The Midwest i USA, tværs gennem Indonesien, Thailand og Kina til tempelrige Bagan i Myanmar og Bangkok by – og ville kunne hjælpe dig med at sammensætte turen, så den passer til lige præcis dine ønsker.

Vil du hellere have, at din første cykelrejse bliver under lidt mere faste forhold, har vi sammensat en række forskellige rejseforslag og destinationer til gode priser – blandt andet en unik tur til Bali og Lombok med den danske eventyrer og antropolog, Nicolai Bangsgaard. Han har tidligere brugt fire år på at cykle jorden rundt – og har dermed Danmarksrekorden i den længste cykelrejse på hele 62.000 km.
På denne tur vil I være mellem 12 og 20 cykelglade mennesker, der rejser sammen og cykler 50 til 100 km om dagen, mens I får fuld valuta for pengene i form af vidunderlige kyststrækninger, storslåede bjerglandskaber og mange møder med den venlige lokalbefolkning. Læs om de øvrige cykelrejser her og kig forbi til en uforpligtende snak om, hvor fantastisk det er at rejse på to hjul.

CYKELFERIE:


Dette skal du tænke på inden afrejse

Vind og vejr
Vælg en destination, hvor der hverken er for koldt eller varmt. Med mindre du gerne vil opleve dette, selvfølgelig. Husk også at tjekke, hvornår der er regntid. En lille byge gør intet, men er der tale om monsunregn tre måneder i træk, kan det godt gå ud over oplevelsen. Terrænet er en anden ting, der er vigtig at undersøge inden – søg eventuelt råd ved andre, der har cyklet i samme land(e).

Cykler
Det er nemt at leje gode cykler i langt de fleste lande, så overvej, om du vil have din egen cykel med eller slippe for besværet og leje på stedet – vel vidende at det aldrig vil være helt det samme, som at cykle på din egen jernhest.

Distancer
Hvis I er flere, der skal af sted sammen, er det fint på forhånd at blive enige om, hvor langt i cykler hver dag. Så kan de hurtige stikke af, mens de, der gerne vil tage den med ro og gøre flere hold, kan danne bagtrop. Og sørg for ikke at gøre dagene på cyklen for lange. Det bliver surt for de fleste, hvis I skal cykle mere end 4-6 timer i gennemsnit pr. dag.

Fysik
Du behøver ikke være amatørcykelrytter for at drage på eventyr på to hjul, men det er vigtigt, at du har en nogenlunde god fysik. Og det er endnu bedre, hvis du har trænet hjemmefra, så du ikke kommer til at døje for meget med tilsyrede ben og en øm bag i den første tid.

PAKKELISTE:


Dette skal du medbringe til din cykelrejse

 • Cykelhjelm
 • Cykelsko
 • Cykeltøj (gerne med polstring)
 • Drikkeflasker
 • Dagstursrygsæk (hvis en bil fragter noget af jeres bagage)
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr

Cykelrejse
Til top