OL i Rio nærmer sig. Her er din guide til de bedste oplevelser i værtslandet.

Det har aldrig været billigere at være turist i Brasilien
Snart løbes OL faklen ind i Rio, og en stor del af verdens øjne rettes mod sportsbegivenheden i Brasilien, der vil gøre deres til at markedsføre landet udadtil. Og der er da også mange gode grunde til at pakke rygsækken og opleve landet på den anden side af fjernsynsskærmen, og som et ekstra plus, har det aldrig været billigere at være turist i Sydamerikas største land.

- Brasiliens valuta, real, er styrtdykket med 33 % de seneste to år, og nu er et rigtig godt tidspunkt at rejse rekordbilligt i landet. Der er så meget at se og opleve, også udenfor Rio og OL stadions, og vi har samlet vores ultimative liste over, hvad du bør opleve på rejsen til Brasilien – både klassikerne og oplevelser off the beaten track, siger Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Guide til ultimative oplevelser på rejsen til Brasilien

Rio de Janeiro:
Rio er en by der har det hele – nu også OL. En fantastisk beliggenhed omgivet af bjerge, smukke strande, en smilende og livsglad befolkning, samba, karneval og fodbold.
Det er et must at bo ved én af de mange strande og opleve livet der.
Oplev evt. også en anden side af byen ved at besøge en farvela, hvor byens fattigere befolkning bor.
Eller prøv hanggliding, hvor du fra et fugleperspektiv oplever byen, mens du langsomt svæver ned og lander på stranden.

Pantanal:
Pantanal er et af verdens største vådområder (ca. 4 gange større end Danmark) og et must for alle dyre- og naturelskere. Det kan ofte være lettere at spotte dyrelivet her end i Amazonjunglen, og du finder alt fra smukke papegøjer, tukaner, alligatorer, myreslugere, tapirer, hjorte, kapivarer, og er du heldig måske den mere sjældne jaguar.

Bonito:
Bonito betyder smuk på portugisisk, hvilket byen og området bestemt lever op til! Den lille hyggelige by er udgangspunkt for ture ud til imponerende grotter og krystalklare floder, hvor du med snorkelmaske kan opleve masser af flotte farverige fisk. Vandet er så klart, at det er som at svømme rundt i et akvarie. Der er også gode muligheder for at vandre, cykle og rapelle i det smukke område.

Amazonas:
Amazonjunglen er verdens største regnskov og den dækker et imponerende areal på over 5.500.000 km2. 60 % af Amazonjunglen er beliggende i Brasilien og byen Manaus er et godt udgangspunkt for ture ind i regnskoven. Her finder du et fantastisk varieret dyre- og planteliv og du kan også møde nogle af Brasiliens oprindelige befolkningsgrupper, der stadig lever primitivt efter tusindår gamle principper og traditioner.
Du kan komme på vandreture ind i junglen og sammen med din guide lære om planternes medicinske betydning og selvfølgelig lede efter det spændende dyreliv, som udover bl.a. aber, papegøjer, kaimaner, tapirer og hjorte også tæller slanger, frøer og fugleedderkopper. Du kan også fiske efter de berømte piratfisk eller tage en svømmetur med de lyserøde ferskvandsdelfiner i Amazonfloden.

Ilha Grande:
Ilha Grande er en hyggelig lille ø tæt på Rio. Halvdelen af øen er nationalpark og fredet og der er ingen biler på øen. Her skal du bo i en af de små hyggelige brasilianske pousadas og slappe af ved nogle af de smukke strande bl.a. Lopes Mendes stranden, som er én af Brasiliens smukkeste strande.
For de aktive er også mulighed for at vandre, dykke, snorkle, surfe og sejle i kajak på øen.

Foz do Iguaçu:
Der er bare noget magisk over vandfald og Foz do Iguaçu er ingen undtagelse – et must på en rejse til Brasilien! Foz do Iguaçu består af omkring 275 mindre vandfald og strækker sig over ca. to kilometer. Fra den Brasilianske side får du et smukt panoramasyn af vandfaldet, men snyd ikke dig selv for en tur over på den argentinske side, hvor du kan komme helt tæt på vandfaldene ad små gangbroer. Her kan du bl.a. kigge ned i ”Djævlens gab”, hvor tusindvis af kubikmeter vandmasser fosser ned fra alle sider.
Du kan også sejle hen til vandfaldene eller flyve over området i helikopter for at se det fra et fugleperspektiv.

Salvador:
Salvador rummer en spændende historie. Det var til Salvador de fleste afrikanske slaver ankom i gamle dage, og byen emmer i dag stadig af den afrikanske kultur. Her vil du også opleve den særegne kampdans capoeira, der dyrkes af brasilianere i alle aldre, på stranden, gadehjørnet eller til festen. Byen bliver kaldt Brazil's capital of happiness, og hvis du vil opleve et livligt og autentisk karneval, er det da også her, du skal tage til.
Bo i den gamle bydel, som altid er fuld af liv, musik, sang og dans.

Chapada Diamantina:
Chapada Diamantina er en enorm nationalpark, og kan sammenlignes med Grand Canyon i USA. Det er en blanding af høje bjerge, floder, vandfald, grotter og fantastisk natur. Du kan enten tage på dagsudflugter fra den lille by Lencois eller tage på en trekkingtur igennem parken. På trekkingturen overnattes der undervejs hos de lokale i primitive homestays. En fantastisk oplevelse, som du får næsten for dig selv!

Klima og bedste rejsetidspunkt
Brasilien kan besøges året rundt – landet er stort:
  • Den nordvestlige del af landet omkring Amazon-floden har tropisk regnskovsklima med en fugtig varme og store regnmængder hele året. Den primære regntid er fra januar til april.
  • I den centrale og østlige del af landet er der tropisk klima med høje temperaturer året rundt og regntid i perioden fra december til marts.
  • Det sydlige Brasilien har et klima, der minder om Sydeuropas, med varme somre, hvor temperaturen når op omkring 35 grader, og vintre med ca. 20 graders varme og nogen regn.
  • Vær opmærksom på, at når det er sommer i Danmark, så er det ”vinter” i Brasilien og omvendt.

Se vores Brasiliens-rejseforslag her
Iguazu, Brasilien
Til top