De seneste år har Jysk Rejsebureau, der er kendt for at skræddersy oplevelses- og ferierejser til hele verden, oplevet en stigende interesse for firma- og forretningsrejser: På seks år har virksomhedens grupperejseafdeling, der har 11 medarbejdere, øget omsætningen med 78 pct. - og alene i 2018 er omsætningen steget med 14 pct. i januar-august sammenlignet med samme periode sidste år.

Rejsearrangøren Jysk Rejsebureau er især kendt for at skræddersy oversøiske rejser til hele verden, men de seneste år har virksomheden også fået fodfæste inden for specialdesignede firma- og forretningsrejser. Foruden de 75 almindelige rejsekonsulenter på de fire kontorer har Jysk Rejsebureau nemlig også 11 grupperejse-specialister ansat. Og på seks år* er omsætningen i gruppeafdelingen steget med hele 78 pct. - alene i perioden januar-august i år er den øget med 14 pct. ift. samme periode i 2017.

- Vi kan mærke, at flere og flere får øjnene op for Jysk Rejsebureau som arrangør af andet end oplevelses- og ferierejser til private, og vores grupperejse-konsulenter arrangerer et stadigt stigende antal firmarejser - alt fra leverandørbesøg og møder til teambuilding og firmafester i udlandet, forklarer Jysk Rejsebureaus direktør Niels Amstrup om væksten i afdelingen, der foruden rejser til virksomheder også skræddersyer studierejser.

Fra privatfly til busrejser
På baggrund af den stigende interesse har rejsearrangøren det seneste år lagt mange kræfter i at udvikle firmarejse-produkter. I øjeblikket har Jysk Rejsebureau 23 forskellige firmarejse-destinationer på hjemmesiden - men det er ikke helt retvisende, mener direktøren:

- I virkeligheden har vi så bredt et leverandørnetværk, at vi kan lave rejser til hele verden. Vi har både lavet rejser til firmaer, der ville leje egne fly for selv at bestemme afgangstidspunkt - og vi har lavet rejser med bus til Hamborg. Lige nu er det især de store metropoler som New York, Beijing og Dubai, der hitter - men vil man holde sit næste bestyrelsesmøde ude midt i ingenting et givent sted på kloden, kan vi også løse det. Generelt vil vi meget gerne åbne kundernes øjne for nogle af de skæve, unikke oplevelser og steder, der gemmer sig rundt i verden - også i de kendte storbyer, siger Niels Amstrup.

Kræver overblik og detaljegrad
Noget af det, der især adskiller firmarejserne fra ferierejserne, er bl.a. tidshorisonten og detaljegraden.

- Når det drejer sig om firma- og forretningsrejser oplever vi i højere grad, at kunderne booker relativt tæt på afrejsedatoen - de er sjældent i lige så god tid som fritids-rejsende. Samtidig er det en rejseform, der kræver en høj grad af koordinering og overblik, fordi så mange detaljer skal spille sammen: Tit skal de have speciel bagage med på turen og har meget specifikke ønsker til hoteller og lokaler, og ofte er vi helt nede i at bestille måltider og drikkevarer på de forskellige restauranter på forhånd. Vi har også en enkelt gang skullet koordinere musikønsker med DJ'en på et spillested hjemmefra, forklarer direktøren og påpeger samtidig, at firmarejse-konsulenterne - trods de mange specifikationer og krav - ofte må starte med et relativt blankt lærred:

- Når en virksomhed henvender sig, kan vi sjældent med det samme afgøre, hvor de skal hen. Hvis de skal på leverandørbesøg eller til et møde, giver det selvfølgelig sig selv, men ellers er det vores opgave at finde de løsninger og destinationer, der bedst matcher deres ønsker, formål og budget. Måske vil de holde firmafest et sted med sol, mens det er vinter i Danmark, eller de ønsker teambuilding i naturen - men ikke for langt fra en lufthavn. Derfor er det vigtigt, at vores konsulenter har et bredt kendskab til og overblik over de mange firmarejse-muligheder, verden byder på, vurderer Niels Amstrup.

Praktisk information
Læs mere om Jysk Rejsebureaus forslag til firma- og forretningsrejser her


*Fra 2011 til 2017

Firma- og forretningsrejser
Til top