På grund af voksende ventelister på de ugentlige rejseforedrag på kontorerne besluttede Jysk Rejsebureau for et halvt år siden at lancere en række webinarer som supplement - med stor succes. Siden da har i alt 550 rejselystne fået live-inspiration til bl.a. Thailand, Japan og USA hjemme fra sofaen, og rejsearrangøren vil nu udrulle konceptet yderligere. Samtidig stiger interessen for de fysiske foredrag, der forventes at tiltrække over 8.500 deltagere i 2018.

De sidste mange år har Jysk Rejsebureau på deres kontorer i hhv. Aarhus, Aalborg, Herning og København hver uge afholdt gratis foredrag om rejseoplevelser rundt omkring i verden. I 2017 var rejsearrangøren vært for 240 foredrag, der blev besøgt af i alt 7.500 deltagere.

- Størrelsen på vores lokaler betyder et maksimum på 50-55 deltagere til hvert foredrag - og vi har derfor flere gange måtte lukke for tilmeldinger og oprette ventelister. Men til et webinar er der jo ikke nogen fysiske begrænsninger, så vi besluttede at prøve det af som et supplement - på forsøgsbasis, forklarer Niels Amstrup, direktør for Jysk Rejsebureau, der derfor det seneste halve år har afholdt i gennemsnit 3-4 webinarer per måned.

- Vi har haft i alt 550 deltagere på de forskellige webinarer om Thailand, Japan og USA samt om særlige rejseformer - eksempelvis aktive rejser og grupperejser for unge. På de niche-prægede foredrag om fx en bjergbestigningsrejse til Kilimanjaro har vi faktisk flere deltagere på webinarerne, end når vi holder fysiske foredrag - simpelthen fordi vi kan nå bredere ud, fortæller direktøren.

Et spørgsmål om geografi og bekvemmelighed
Webinarerne benyttes af rejsehungrende danskere fra hele landet - også bosiddende i de byer, hvor Jysk Rejsebureau afholder foredrag på kontorerne.

- Mange af webinar-deltagerne bor langt fra vores kontorer, men der er faktisk også en del fra Aarhus, Aalborg, Herning og København. Så ud over geografi tror jeg også, bekvemmelighed er en vigtig faktor. Man kan jo i princippet spise aftensmad eller sidde i joggingtøj i sofaen, mens man ser foredraget. Og man behøver ikke arrangere pasning af børnene, siger Niels Amstrup om webinarerne, hvor deltagerne ligesom til de almindelige foredrag kan byde ind med spørgsmål undervejs.

8.500 deltagere i 2018
Trods den store interesse for de nye webinarer er antallet af besøgende til de fysiske foredrag ikke blevet mindre. Tværtimod.

- I første kvartal har vi haft 2.550 personer inde til foredrag. Hvis den tendens fortsætter, forventer vi at ende på mere end 8.500 deltagere i år - med tanke på, at der ofte er færre deltagere i sommermånederne. Webinarerne skal ikke erstatte de klassiske foredrag - de skal ses som et tilbud til dem, der af den ene eller anden grund ikke kan deltage fysisk, fortæller direktøren, der på baggrund af den positive modtagelse nu planlægger at udvide webinar-konceptet til at omfatte endnu flere af Jysk Rejsebureaus destinationer.

Praktisk information
I maj måned er der webinarer om Kilimanjaro, Thailand og Peru. Det er gratis at deltage på Jysk Rejsebureaus foredrag og webinarer, men det kræver tilmelding.

En oversigt over alle foredrag og webinarer kan ses på www.jysk-rejsebureau.dk/foredrag/kvikoversigt-over-alle-foredrag

Om Jysk Rejsebureau
Jysk Rejsebureau åbnede i Århus i 1984 og har i dag mere end 85 ansatte. Virksomhedens mange rejsekonsulenter har rejst i mere end 140 lande tilsammen og skræddersyer årligt ca. 20.000 eventyrlige rejser til hele verden. Jysk Rejsebureau har kontorer i Aarhus, Aalborg, Herning og København.

En oversigt over alle foredrag og webinarer kan ses herThailand
Til top