4 dage
Ekskl. fly
Fra 5.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
En trekkingtur ad inkastien til den storslåede inkaruin Machu Picchu er for mange det absolutte højdepunkt på rejsen til Peru. Og ikke uden grund! Det er en fantastisk naturmæssig og historisk oplevelse at vandre i Andesbjergene, hvor du blandt andet kommer igennem små landsbyer, smukke grønne dale og tætte tågeskove. Inkastiens velbevarede trapper og tunneller samt udsigten til snedækkede bjergtinder i det fjerne er med til at gøre oplevelsen fuldendt. Synet af Machu Picchu, når du går gennem solporten ved solopgang, er den ultimative belønning efter tre dages vandring. Men du ser også andre flotte inkaruiner undervejs på turen – hver med sin spændende historie.

Info om Inkastien
Machu Picchu er lige blevet kåret til et af verdens 7 vidundere, og det er meget populært at vandre ad den originale inkasti og besøge Machu Picchu. For at naturen ikke skal belastes for meget af de mange besøgende, er der sat et maks antal på, hvor mange der må være på inkastien om dagen. Det er derfor meget vigtigt at booke i god tid (min. 5-6 måneder til højsæsonen juni - august), hvis du vil være sikker på en plads.

Det er som regel billigere at booke sin tur, når man kommer til Cuzco, så hvis du har tiden til det, og modet til at vente, til du kommer derover, så kan der spares nogle penge.
Grunden til, at turen er dyrere hjemmefra, er, at turen bliver garanteret afgang, også selvom der kun er 2 personer, der har bestilt turen. Turoperatøren tager en risiko ved at garantere turen lang tid før afgang.

Jysk Rejsebureau tilbyder flere forskellige ture til Machu Picchu:
 • 2 dages Machu Pichu trek
 • 2 dages Sacred Valley og Machu Picchu tur
 • 1 dages Machu Picchu tur
 • Lares og Machu Pichu Trek
 • Choquequirao og Machu Picchu trek
 • Salkantay og Machu Picchu trek

Få information og fakta om Peru her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Peru her

Bedste rejseperiode

Det er muligt at vandre ad Inkastien til Machu Picchu hele året undtagen februar måned, men den bedste trekkingsæson er fra april til november. I denne periode anbefaler vi at booke minimum 5-6 måneder i forvejen, da tilladelserne hurtigt bliver udsolgt.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Cuzco (3.350m) - KM82 - Wayllabamba - (3.100m) - Yuncachimpa (3.300m)
Du bliver hentet på dit hotel i Cuzco tidligt om morgenen og kørt til Ollantaytambo (ca. 2 timers køretur). Her har du mulighed for at spise lidt morgenmad og evt. købe vandrestave af træ til trekkingturen. Fra Ollantaytambo kører du videre til KM 82, som er det officielle startsted for inkasti-trekket. Inden du får lov til at komme ind på inkastien, skal pas og evt. ISIC kort vises. Husk, det er vigtigt, at du medbringer det samme pas, som din tur er reserveret med. I dag skal du vandre ca. 12 km. Den første strækning er relativ let og en god opvarmning til de næste par dages trekking. I landsbyen Miskay holdes der frokostpause ved flodbredden og guiden vil fortælle om det spændende arkæologiske kompleks Llactapata. Om eftermiddagen ankommer vi til landsbyen Wayllabamba (ca. 3100 meters højde) om herfra fortsætter vi opad til vores lejr Yuncachimpa (3.300m). Fra lejren har du en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjerge og ikke mindst Mt. Veronicas snedækkede tinde (5.750m). (F,A) Trekkingtid: 7 timer Sværhedsgrad: Let - moderat
2. dag: Yuncachimpa (3.300m) - Llulluchapampa (3.850m) - Warmi Wañusca passet (4.200m) - Pacaymayo-dalen (3.600m) - Runkurakay passet (3.950m) - Chaquicocha (3.650m)
Denne morgen starter vi tidligt med at vandre. Dagens trek er det hårdeste på turen og det er vigtigt at du går i dit eget tempo. Du skal vandre ca. 15 km og bl.a. krydse det berømte og berygtede Warmi Wañusca pas i 4.200 meters højde også kendt som ”Dead Woman passet”. Inkastien føres os først igennem det eventyrlige skovområde i Llulluchapampa dalen, inden opstigningen ad stejle trin mod Warmi Wañusca passet starter. Du går i eget tempo til toppen, hvor du mødes med gruppen og I holder en tiltrængt pause og nyder den storslåede udsigt. Det er en god ide at medbringe energisnacks og chokolade, der kan give lidt ekstra energi undervejs. Herfra går det nedad igen ad stejle trin ned mod Pacaymayu floden og over Runkurakay passet. Undervejs gøres stop ved Runkuray ruinen, som man mener, inkaerne har brugt til udkigspost. Fra toppen af passet er der en fantastisk udsigt til Vilcabamba bjergene - hvis vejret er klart. Dagen sluttes af ved Chaquicocha i 3.650 meters højde. Her spiser vi aftensmad og slår lejr for natten efter en smuk men hård dag i Andesbjergene. (M,F,A) Trekkingtid: 8 timer Sværhedsgrad: Moderat - hård
3. dag: Chaquicocha (3.650m) - Phuyupatamarca (3580m) - Wiñay Wayna (2650m)
Du kan glæde dig til endnu en smuk dag i Andesbjergene. Vi skal tilbagelægge 9 km. Du skal krydse to mindre pas og igennem et smukt landskab med tågeskov, orkideer, bregner og et rigt fugleliv. Dette stykke af Inkastien er helt fantastisk med delvist huggede tunneller og perfekt placerede sten. Vi passerer endnu et spændende arkæologisk område ved Phuyupatamarca (som betyder byen over skyerne) med meget velbevarede inkaruiner. Efter frokosten starter den lange nedstigning til det imponerende Wiñay Wayna. Denne inkaruin er bygget ind i den stejle klippe med udsigt ned over Urubamba-floden. Herfra er der en kort tur til vores sidste lejr. Denne aften har alle grupper lejr samme sted og det er ikke helt så hyggeligt som de to første campingområder. Til gengæld er der lidt flere faciliteter og du kan tilkøbe dig et varmt bad og drikkevarer og snacks fra den lille kiosk. Efter aftensmaden tager vi afsked med vores kok og bærere og her vil der være en lille ceremoni, hvor der kan gives drikkepenge. (M,F,A) Trekkingtid: 5-6 timer. Sværhedsgrad: Let
4. dag: Wiñay Wayna (2.650m) - Inti Punku (solporten) - Machu Picchu (2.430m) - Aguas Calientes (2.050m) - Cuzco (3350m)
Denne morgen står du allerede op kl. 04.00 og spiser morgenmad, inden du forlader lejren for at nå til Inti Punku (solporten) inden solopgang. Herfra får du det første glimt af Machu Picchu og det er bare en helt enestående oplevelse at se den imponerende ruin, der majestætisk troner sig op mellem to bjergtoppe. Fra Solporten går vi ned til selve ruinområdet og her vil guiden give en spændende rundvisning og et indblik i stedets store historiske og religiøse betydning. Herefter har du tid på egen hånd til at opleve området. Du kan også besøge det smukke Måne tempel eller bestige Wayna Picchu. Ved siden af Machu Picchu ligger bjerget Wayna Picchu. Wayna Picchu er 2.720 meter højt og ligger 360 meter højere end Machu Picchu. Herfra får du en storslået panoramaudsigt over hele ruinområdet og Machu Picchu. Turen derop tager ca. 1 time, men det er en hård tur af små stejle trin og du skal være i god form for at nå toppen. Der må kun komme et begrænset antal besøgende derop om dagen, så hvis du kunne tænke dig denne mulighed, skal du reservere en plads og betale for det hjemmefra, samtidig med din reservation af denne tur. Bemærk at turen kan blive aflyst i regnsæsonen, hvis ruten bliver for glat. Om eftermiddagen mødes gruppen i byen Aguas Calientes, der ligger for foden af bjerget (der er bustransport fra Machu Picchu til Aguas Calientes). Her kan du nyde en frokost og besøge de termiske bade, inden du om eftermiddagen eller tidligt om aftenen (tidspunkt oplyses af guiden og er afhængig af togselskabet) tager toget tilbage til Ollantaytambo og transporteres tilbage til dit hotel i Cuzco. (M) Trekkingtid: 2-3 timer (5 km) Sværhedsgrad: Let

Overnatninger

3 overnatninger i telt på liggeunderlag (To personer deler et 3-personers iglotelt, så der er plads til bagage)

Bemærkninger

Overnatningstederne kan blive ændret afhængig af ledighed og gruppens fysik og tempo.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Jysk Rejsebureau anbefaler, at du bruger mindst to dage i Cuzco til at akklimatisere inden turen.

Det anbefales også, at du hyrer en ekstra bærer til at bære dine personlige ejendele (maks. 12 kilo). I kan evt. dele en bærer, så du kun selv skal bære din dagsrygsæk med vand, kamera, regnjakke og ekstra bluse. Det er hårdt at trekke i Andesbjergene, specielt for os danskere, der ikke er vant til de mange op- og nedstigninger i den tynde bjergluft. Vælger du ikke at tilkøbe en bærer, skal du selv bære alle dine ting.

Vær opmærksom på, at guiden forlader gruppen ved Machu Picchu efter rundvisningen, og at gruppen er på egen hånd resten af dagen, men du bliver guidet af personer med skilte til den rigtige tog og bus tilbage til Cuzco.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag. (Dog ikke i februar måned, hvor stien bliver renoveret).

Gruppestørrelse

Turen er en gruppetur, med op til 16 personer. Deltagerne kan have forskellige betingelser og bookingvilkår, og prisen, der er betalt for turen, er ikke altid den samme. Det er også muligt at bestille en privat tur.

April - november

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Solhat eller kasket
 • Skiundertøj
 • Vandrestøvler
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Regn- eller skalbukser
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Lommelygte eller pandelampe
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Transport til KM 82 (startsted for inkasti trekket) fra dit hotel i Cuzco
 • Overnatning og måltider ifølge programmet
 • Entré til Machu Picchu og tilladelse til at vandre på inkastien
 • Bus fra Machu Picchu til Aguas Calientes
 • Tog fra Aguas Calientes til Ollantaytambo og bus videre til dit hotel i Cuzco
 • Engelsktalende guide
 • Der vil være portere med til at bære alt fælles udstyr; spisetelt, køkkentelt, telte, stole og borde, mad og førstehjælpsudstyr inkl. ilt

Prisen er eksklusiv

 • Flybilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Porter til at bære personlige ejendele (valgfrit - men skal bestilles ved reservation, hvis det ønskes). 2 personer kan dele en porter der må bære op til 12 kilo
 • Sovepose (kan lejes - men skal bestilles ved reservation)
 • Entré til de varme kilder i Aguas Calientes (valgfrit - betales lokalt)

Prisbemærkning

Entré til bestigning af Wayna Picchu (valgfrit - men skal bestilles samtidig med turen, hvis du ønsker denne ekstra oplevelse).

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top