KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 27.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
JULI-KAMPAGNE: Book din rejse til Peru senest 31. juli 2024 og spar 10% på rejsen i 2025. Læs mere og se betingelser her.

Eventyret starter i Perus hovedstad Lima, hvor du efter en god nat søvn, har det meste af dagen på egen hånd til at gå på opdagelse blandt byens smukke pladser og spændende museer. Herefter starter din rejse rundt i Peru, hvor første stop er ved Perus golde ørkenby Nazca, hvor du skal opleve de sagnomspundne Nazca linjer fra luften. Der er god tid til at udforske byen og tage på tur til Chauchilla gravpladserne i ørkenen, inden du fortsætter rejsen i natbus til den hyggelige by Arequipa. Byen er smukt beliggende med de tre vulkaner El Misti, Chachani og Pichu Pichu som fantastisk kulisse. Byen har et hyggeligt centrum, og ligesom de fleste andre byer i Peru samler byens indbyggere og turister sig omkring Plaza de Armas, som er byens centrale torv. Fra Arequipa kører du til Colca Canyon, der er én af verdens dybeste kløfter og et af de bedste steder at opleve Perus vartegn: Kondoren. Her kan du nyde den smukke natur og hyggelige landsbyer inden rejsen går videre til de flydende siv-øer på Titicacasøen, hvor du vil komme helt tæt på efterkommerne af det gamle Collas folk, der stadig bor på øerne. Efter nogle dage ved Lake Titicaca fortsætter rejsen til inkaernes gamle hovedstad Cuzco. Her venter der nogle dage på egen hånd til at udforske byen inden du tager på to dages tur til Den Hellige Dal (mulighed for at opgraderer turen til en tre dages tur med unikt glampingophold hos en lokal familie) og Machu Picchu. Efter at opleve solopgang over Machu Picchu går turen med fly til Puerto Maldonado i Amazonjunglen. Her kommer du til at opleve regnskovens rige dyre- og planteliv på nærmeste hold. Fra Puerto Maldonado går turen med fly tilbage til Danmark.

Dette rejseforslag er special udarbejdet så du bevæger dig stille og roligt op i højderne for at undgå højdesyge.

Turen kan udbygges med stop i:
 • Paracas og Islas Ballestas
 • Ica og Huacachina
 • 2-dages turen til Den Hellige Dal og Machu Picchu kan ændres til 4-dages vandretur ad inkastier til Machu Picchu
...og meget mere.

I dette rejseforslag rejser du primært med bus, men det er muligt at opgraderer rejsen til luksustog (mod merbetaling) over Altiplanoen med Peru Rails smukke Pullman-vogne eller det luksuriøse tog Belmond Andean Explorer på strækningen mellem Arequipa, Puno og Cuzco.

Få information og fakta om Peru her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Peru her

Bedste rejseperiode

Peru er delt ind i 3 zoner: Kystzonen, bjergzonen og regnskovszonen. I kystzonen er det højsæson fra april til december. I Andesbjergene og regnskoven er klimaet delt ind i regntid og tørtid. Det bedste besøgstidspunkt er i tørtiden fra og med april til og med november. Husk at temperaturen falder drastisk om natten i bjergene.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Lima
Afgang fra Danmark mod Lima, Perus hovedstad, hvor du som regel ankommer sent på eftermiddagen afhængig af flyselskabet. Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der ligger i den hyggelige bydel Miraflores.
2. dag: På opdagelse i Lima
Du har dagen til rådighed på egen hånd. Lima er en spændende og kontrastfuld storby, hvor indianere blander sig med forretningsmænd. Oplev det historiske centrum med bl.a. Plaza Mayor, regeringspaladset og San Francisco Kirken, der er fredet af UNESCO som verdens kulturarv. (M)
3. dag: Med bus fra Lima til Nazca
I dag går turen med bus til Nazca. Navnet stammer fra den gamle Nazca-kultur, der ligeledes var ansvarlig for Nazca linjerne, begravelsespladserne ved Chauchilla og templet Cahuachi. Nazca er en by fuld af mysterie, ældgamle kulturer og historie, som emmer af Indiana Jones-stemning. (M)
4. dag: Flyvning over Nazca-linjerne
I dag skal du opleve Nazca-linjerne fra et mindre propelfly, som er klart den bedste måde at opleve de gådefulde linjer i ørkenen. Nazca linjerne består af 12 figurer af dyr i ørkenen, der er motiver som fx aber, fugle og religiøse figurerer. De er et sandt mysterie, og ingen ved hvad formålet med de 12 figurer i sandet har været - nogle mener det er landingsbaner for rumvæsner og andre mener det er ofringer til guderne. Nazca linjerne blev først refereret til i 1553 af Pedro Cieza de León og efterfølgende af arkæolog Toribio Mejia Xesspe i 1927. (M)
5. dag: Med natbus fra Nazca til Arequipa
Du har hele dagen til at udforske Nazca og den fantastiske natur omkring byen. Om aftenen er der afgang med natbus til Arequipa. (M)
6. dag: På opdagelse i og omkring Arequipa
Du ankommer om morgenen til Arequipa, Perus anden største by med ca. én million indbyggere. Byen er smukt beliggende med de tre vulkaner El Misti, Chachani og Pichu Pichu som fantastisk kulisse. Byen bliver kaldt den hvide by, da alle huse er bygget i lyse vulkansten, som ser helt hvide ud i solskinnet. Byen har et hyggeligt centrum, og ligesom de fleste andre byer i Peru samler byens indbyggere og turister sig omkring Plaza de Armas, som er byens centrale torv. Her finder I også et stort udbud af restauranter og caféer. Arequipa rummer en lang række interessante seværdigheder. Besøg bl.a. Santa Catalina klostret, som er én af byens helt store attraktioner. Et andet højdepunkt er Museo Santuarios Andinos, hvor I finder den meget velbevarede is-mumie Juanita. Hendes skæbne giver et spændende historisk indblik i inkaernes liv og ofringer. (M)
7. dag: Kondorer og Colca Canyon
Du bliver hentet på dit hotel i Arequipa om morgenen og kører i minibus mod Colca Canyon et smukt højplateau landskab med lamaer og smukke bjergsøer. På vejen mod kløften går ruten via Pata Pampa passet, der ligger 4910 meter over havet. Her er der en storslået udsigt til snedækkede bjergtinder og vulkaner. Undervejs gør vi stop ved en lille cafe for at nyde ”Mate de Coca” også kaldet coca-te, som forebygger højdesyge. Efter ankomst og indlogering på dit hotel i dalen ved Chivay, besøger du den lille by Coparaque, hvor der er mulighed for en lille vandretur til nærliggende ruiner. Efterfølgende besøger du Calera, hvor du kan svømme i varme kilder (entré er ikke inkluderet), inden vi vender tilbage til hotellet. (M)
8. dag: Colca Canyon til Puno
Efter morgenmaden er der afgang mod Colca-kløften og det berømte udsigtspunkt 'Cruz del Condor'. Her er der mulighed for at se én af verdens største fugle, kondoren, der har et vingefang på op til 3 meter. Det er et ganske imponerende syn, når de store fugle svæver over himlen. Der gøres stop ved flere udkigspunkter og små landsbyer. Frokosten kan nydes i Chivay, inden turen går til Puno om eftermiddagen. Ved ankomst til Puno, bliver du kørt til dit hotel i byen. (M)
9. dag: Titicaca søen og øen Amantani
Afgang om morgenen fra hotellet til havnen, hvor båden venter dig og gruppen. I sejler ud gennem Punos lille bugt mod totora-sivøerne 'Los Uros'. På disse flydende øer bor ca. 300 indbyggere, og de gamle traditioner omkring konstruktion og levevis er bevaret helt frem til i dag og bliver forklaret af en lokal. Efter besøg på en eller to af øerne og evt. en tur i en af deres smukke både, fortsætter du ud gennem Titicacasøens sivområde til åben sø og med retning mod øen Amantaní. Turen er smuk og tager 2-3 timer. Temperaturen kan variere meget afhængigt af sol og vind. Medbring både vind- og vandtæt tøj samt hat med skygge og solbriller. På Amantaní bliver du hentet af repræsentanter fra de forskellige familier, som du skal bo hos. Gruppen skilles derefter for at gå til frokost hos værtsfamilierne. Hen på eftermiddagen mødes I igen for at vandre op på et udsigtpunkt i ca. 4.120 meters højde. Herfra har du en smuk udsigt over Titicaca søen til øen Taquile og ikke mindst til de snedækkede bjerge Cordillera Real i Bolivia. Efter solnedgang vender du tilbage til landsbyen og din værtsfamilier, hvor du får aftensmad. Om aftenen er der mulighed for at tage hen til forsamlingshuset, hvor de lokale ofte mødes for at danse - klædt i smukke traditionelle klæder. Ønsker du at medbringe gaver til værtsfamilien er gode ideer for eksempel; frisk frugt, ris, papir og blyanter samt madlavningsolie. (M,F,A)
10. dag: Amantani - øen Taquile - Puno
Efter morgenmaden og et sidste farvel til din værtsfamilie sejler du over til naboøen Taquile. Hvor det på Amantaní især er kvindernes klædedragt, der er smuk, er det i højere grad mændene, der skiller sig ud her på Taquile. Mændene er elegante i skjorte og vest med smukke vævede bælter og strikhuer. Som du hurtigt vil opdage, er det mændene der strikker, mens kvinderne spinder garnet og væver. Mønstret på mændenes huer afslører om de er gift, forlovede eller på udkig efter en kone. På Taquile er der tid til på egen hånd til at kigge sig omkring ved byens torv og spise frokost. Der er flere små restauranter, et marked med smukke håndlavede varer og et lille egnsmuseum. Efter besøget på Taquile sejler du tilbage mod Puno, hvor du ankommer til dit hotel sidst på eftermiddagen. (M,F)
11. dag: Med bus fra Puno til Cuzco
Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Lake Titicaca. Fra busstationen går turen med turistbus til Cuzco. Turen tager ca. otte timer og inkluderer frokost og interessante stops undervejs. Du kommer bl.a. til at besøge byen Andahuaylillas, som er kendt for sin koloni kirke med "the Sixtine Chapel of the Americas". Du besøger også tempelkomplekset "Temple of Wiracocha" ved byen Raqchi. (M)
12. dag: På eventyr i og omkring Cuzco
Du har hele dagen på egen hånd til at opleve Cuzco. Ved Plaza de Armas, Cuzcos hyggelige torv som omgives af imponerende kirker fra kolonitiden, er der altid liv og aktivitet. Her finder I mange restauranter, cafeer og souvenirbutikker. Du kan også nyde en smoothie på byens marked, hvor du kan opleve de lokale handle. Omkring Cuzco finder du gode vandre- og cykelruter til små landsbyer, ruiner og markeder. (M)
13. dag: Den Hellige Dal og Aguas Calientes
I dag går turen mod Den hellige dal, som ligger lidt uden for Cuzco. Første stop er ved det store indianermarked i Pisac. Her kommer de lokale kvinder i deres farverige kjoler langvejs fra for at sælge deres varer. Du finder et stort udvalg af souvenirs bl.a. farverige ponchoer, huer, handsker og selvfølgelig panfløjter og andre musikinstrumenter. Herefter fortsætter turen til den imponerende inkafæstning i Ollantaytambo, hvor du får en spændende rundvisning og indblik i historien. Fra Ollantaytambo går turen med tog igennem bjergene langs Urubambafloden til Aguas Calientes, hvor den sagnomspundne Machu Picchu ruin ligger. Ved ankomst til togstationen skal du selv gå hen til dit overnatningssted, som ligger ca. 10 min. fra stationen. (M,F)
14. dag: Solopgang over Machu Picchu og tog til Cuzco
Tidligt om morgenen bliver du mødt af din engelsktalende guide, som tager dig med bussen det korte stykke vej op til Machu Picchu. Din guide giver dig en rundvisning og fortæller om stedets store historiske og religiøse betydning. Machu Picchu blev grundlagt i år 1462 af Inkaerne, og står i dag som et arkitektonisk mesterværk omgivet af bjerge og regnskov. Byen blev forladt mindre end 100 år efter, formodentlig pga. en epidemi, og låg gemt i regnskoven i århundrede indtil til Hiram Bingham fandt den i 1911. Ved siden af Machu Picchu ligger bjerget Wayna Picchu. Wayna Picchu er 2.720 meter højt og ligger 360 meter højere end Machu Picchu. Herfra kan du få en storslået panoramaudsigt over hele ruinområdet. Turen derop tager ca. en time, men det er en hård tur af små stejle trin og du skal være i god form for at nå toppen. Der må kun komme et begrænset antal besøgende derop om dagen, så hvis du kunne tænke dig denne mulighed, skal du reservere en plads, og betale hjemmefra. Om eftermiddagen kører du med bus tilbage til Aguas Calientes, hvorfra du skal med toget tilbage til Ollantaytambo og herfra med bus det sidste stykke til Cuzco. I Cuzco bliver du hentet og kørt til dit hotel. (M)
15-16. dag: På eventyr blandt de vilde dyr i Amazonas, Tambopata National Reserve
Over halvdelen af Peru er dækket med regnskov, men kun en meget begrænset del af denne regnskov er tilgængelig. Amazonas har et overvældende dyre og planteliv som det er relativt let at komme i nærheden af. I modsætning til Brasilien har Perus myndigheder formået at bevare en god balance mellem natur og turisme. I dag går turen med fly til Puerto Maldonado i Amazonas regnskoven, hvor du bliver mødt af jeres engelsktalende guide, som vil tage dig med til lodgen dybt inde i regnskoven. Her skal du bo de næste to nætter og der er alle aktiviteter og måltider inkluderet. Sammen med din naturguide vil du udforske Amazonas på vandreture gennem regnskoven og sejlture langs Tambopatafloden. Her får I mulighed for at opleve det unikke dyre- og planteliv der findes i denne uberørte del af Amazonas. Du kommer til at høre, se og dufte regnskoven både om dagen og natten. I og omkring lodgen kan der være mulighed for at spotte jaguarer, kæmpeodere, tapirer, aber, tucaner, krokodiller og mange andre dyr. Der findes også et udsigtstårn på lodgen som er højt hævet over trækronerne. Her kan du spotte fugle og opleve regnskoven fra deres perspektiv. (M,F,A)
17. dag: Hjemrejse fra Puerto Maldonado
Efter morgenmaden går turen tilbage mod Puerto Maldonado, hvorfra du flyver tilbage til Danmark. (M)
18. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet afhænger af hvilket flyselskab du flyver med.

Overnatninger

2 overnatninger på turistklassehotel i Lima
2 overnatninger på turistklassehotel i Nazca
1 overnatning i natbus fra Nazca til Arequipa
2 overnatninger på turistklassehotel i Arequipa
1 overnatning på turistklassehotel ved Colca Canyon
1 overnatning på turistklassehotel i Puno
1 overnatning hos en værtsfamilie på øen Amantani (Primitiv overnatning)
1 overnatning på turistklassehotel i Puno
2 overnatninger på turistklassehotel i Cuzco
1 overnatning på budgethotel i Aguas Calientes
1 overnatning på turistklassehotel i Cuzco
2 overnatninger på turistklasselodge nær Puerto Maldonado

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostel til boutiquehoteller og luksuslodges.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne aktivitet starter hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen er sammensat af flere forskellige gruppeture. Det er internationale grupper med engelsktalende guide. Der kan være op til 16 deltagere på turene. Dog har turistbussen til Puno og bådturen på Titicacasøen kapacitet til ca. 40 deltagere. Det er muligt at lave turene som privat ture mod et tillæg.

April - november

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. guidebog
 • Myggespray

Prisen er inklusiv

 • Flybilletter Danmark - Lima // Cuzco - Puerto Maldonado / Puerto Maldonado - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Bus- og togbilletter ifølge program
 • Flyvning over Nazca-linjerne
 • 2-dages tur til Colca Canyon (start Arequipa / slut Puno) med engelsktalende guide
 • 2-dages tur på Lake Titicaca med engelsktalende guide
 • 2-dages tur til Sacred Valley og Machu Picchu med engelsktalende guide
 • 3-dages Amazonastur til Tambopata Ecolodge med engelsktalende guide
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Lufthavnsskat i Nazca, cirka USD 12,-
 • Entré til bestigning af Wayna Picchu (valgfrit - men skal bestilles samtidig med turen, hvis du ønsker denne ekstra oplevelse)

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top