Gå lange ture i det bakkede gadebillede, og kig på de smukke huse, hvoraf flere er dekorerede med sten og portugisiske mosaikker. Når du er træt af at gå, hopper du på de gamle sporvogne og søger ned mod stranden. Denne kystby byder nemlig på mange kilometers sandstrand med klart, turkisblåt vand og nogle steder smukke, eroderede klippeformationer. Portugals hovedstad er den perfekte blanding af farverig badeferie og afslappet, åbensindet storbystemning.

Belémtårnet
Hvor Tajo-floden (som Lissabon ligger ud til) munder ud i Atlanterhavet står det stolte Belémtårn. Der har det stået siden 1500-tallet, hvor det blev rejst som forsvarsværk og til minde om den portugisiske opdagelsesrejsende Vasco da Gama. I dag er tårnet vartegn for Portugal og på UNESCOs Verdensarvsliste. For at nå til fæstningen uden våde tæer, må du gå på en kort gangbro, og du bliver straks sat i en eventyrlig stemning fra Portugals fortid med konger, dronninger og opdagelsesrejsende.

Jerónimos-klosteret
Ikke langt fra Belémtårnet ligger det storslåede Jerónimos-kloster, som ligeledes er på UNESCOs Verdensarvsliste. For de arkitektur-interesserede er Jerónimos-klostret ligesom Belémtårnet smukt dekoreret i den portugisiske stil ’manueline’, som er meget detaljerig og inspireret af livet på havet. For de historie-interesserede fortæller Jerónimos-klosteret historien om den gamle, religiøse Jerónimos-orden. Og for alle andre er klostret stadig et besøg værd med sin smukke have og fortryllende arkitektur.

Tilnavn: Little San Fransisco

Indbyggere: Ca. 500.000

Areal: 100 km²

Klima: Subtropisk kystklima

Highlights: Sporvognen, Belémtårnet og Jerónimos-kloster
Portugal
Lissabon, Portugal, EuropaLissabon, Portugal, Europa
Til top