8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 11.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Vi tager udgangspunkt i Santa Cruz og Funchal. De to byer fungerer som base for rejsen, og herfra tager vi ud og trekker på øen, og oplever øen til fods og nede i tempo – det fortjener den. Du kan også opleve Funchals hyggelige kroge og nyde den lokale stemning og mad på diverse caffeer og restauranter i regionens hovedstad.

Du kommer til at besøge øens østligste spids, vandre langs mange af de smukke levadaer, trekke til Pico Ruivo, der er det højeste punkt på Madeira, og opleve det imponerende Risco vandfald.

Bedste rejseperiode

Madeira har et subtropisk middelhavsklima som gør, at det er behageligt om vinteren og ikke for varmt om sommeren, hvilket gør det muligt at vandre på øen året rundt.

Vejret kan være meget afvekslende og man kan næsten opleve de 4 årstider på en dag, når man bevæger sig rundt på øen. Temperaturen er dog meget ens året rundt og ligger normalt mellem 17-23 grader.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Madeira
Vi mødes i lufthavnen og flyver sammen til Madeira. Her bliver vi afhentet i lufthavnen og kørt til vores hotel i Santa Cruz. Santa Cruz er en lille kystlandsby, der praktisk talt ligger for enden af landingsbanen. Resten af dagen er til fri disposition, så du kan nyde byen eller slappe af ved hotellets pool. (A)
2. dag: Ponta S. Lourenço og Levada Maroços til Porto da Cruz
Efter morgenmaden begynder vi dagens første vandretur på øens østligste punkt Ponta S. Lourenço. Landskabet på denne del af øen er goldt, og det adskiller sig fra resten af øen, som ellers er grøn og frodig. Området har siden 1982 været et naturreservat. Her kan vi nyde den imponerende udsigt langs både den nordlige og sydlige kyst, der begge fremstår med et fantastisk farvespil i klipperne. Vandreturen går en del op og ned, og vi skal klare mange trappetrin på turen. Denne vandring ender ved Casa do Sardinha, hvor vi kan opleve en udstilling om netop dette naturområde og dets bevingede beboere. Fra Casa do Sardinha vandrer vi samme vej tilbage. Efter vandreturen kører vi med bus til den gamle Caniçal-tunnel. Herfra vandrer vi ved Levada da Fonte Vermelha også kendt som Mimosa Levada. Levadaen fører os gennem diverse dale i Machico-området. Turen går delvist gennem skov- og landbrugsområder. Efter cirka halvanden time forlader vi levadaen for at følge en sti op til Boca do Risco. Her er det en fordel ikke at være højdeskræk, da vi praktisk talt går på kanten af nordkysten og kan nyde den fantastiske udsigt til kysten og havet. Vi går til Larano ved Porto da Cruz. Hvis tid og vejr tillader det, er der mulighed for et dyp i havet fra stenstranden. Herefter går turen tilbage til vores hotel i Santa Cruz. (M,F,A) Anslået vandretid: 7 timer, 18 km.
3. dag: Ribeiro Frio, Portela og Vereda das Fonduras
Udgangspunktet for dagens første vandring er Ribeiro Frio – ’den kolde flod’ - beliggende midt i det naturfredede Laurisilva-område. Det er en af de ældste levadaer, og her kan man have held til at se foreller pile af sted i det kolde vand. Det er også muligt at se den lokale fugl bis-bis, som er øens mindste, og duen Pombo Trocaz. Vi vandrer gennem en slags urskov med udsigt til Penha Dàguia, ørneklippen og øens nordkyst. Det sidste stykke til Portela vandrer vi på skovstier og langs endnu en levada. Anden del af dagens vandring er fra Portela-passet langs Vereda das Fonduras til Maroços. Her findes en meget anderledes natur, end hvad vi oplevede tidligere på dagen, med store områder med forskellige slags bregner. Her er ingen bebyggelse med undtagelse af et lille hus, der benyttes af naturvogterne. Vi vandrer på en bred sti i et meget åbent område. Her går det en del op og ned. Efter cirka tre timers vandring er vi fremme. Her bliver vi hentet og kørt retur til vores hotel i Santa Cruz. (M,F,A) Anslået vandretid: 7 timer, 19 km.
4. dag: Trek til Pico Ariero og Pico Ruivo, Madeiras højeste tinder
I dag skal vi både flytte base og bestige nogle af Madeiras højeste tinder. Efter morgenmaden tager vi afsked med Santa Cruz og kører til Achada do Teixeira ved Santana. Herfra begynder vi med at bestige Madeiras højeste bjerg, Pico Ruivo, på 1.861 meter. Fra toppen af Pico Ruivo har vi en fantastisk udsigt – så smuk at man næsten taber vejret, og alting går i stå et øjeblik. I området kan vi opleve noget af det ældste eksisterende beplantning på øen. Fra toppen af Pico Ruivo begynder nedstigningen, indtil vi kommer til stien, der fører os til Pico do Arieiro, øens tredje højeste bjerg. Undervejs er der det ene fantastiske udsigtsspot efter det andet til Penha D’Águia – ørneklippen ved Porto da Cruz og til Ponta São Lourenco. Sådan er det at være på Madeiras top. Dagens trek byder på mange naturtrin, op og nedstigninger og vandring gennem tunneller. Vi bliver hentet og kørt til øens hovedstad, Funchal, hvor vi skal bo resten af vores rejse. Hvis benene tillader det, kan du gå på opdagelse i Funchal. Nyd din aften i de små hyggelige gader i den gamle bydel, smag på de udsøgte lokale retter og den lokale vin og slut aftenen af med en Poncha - en lidt stærk men meget forfriskende lokal drink lavet på brændevin, honning, rørsukker og citron. (M,F) Anslået vandretid: 5 timer, 11 km.
5. dag: Afslapning og sightseeing i Funchal
I dag har du tid til at udforske og opleve Madeiras hovedstad, Funchal. Byen er meget charmerende med mange historiske bygninger. Byen ligger i en bugt omkranset af frodige bjergskråninger og det åbne hav. Funchal ligger på øens sydside og her er en dejlig temperatur året rundt, hvilket er en af grundene til, at knap halvdelen af øens befolkning har bosat sig netop her. I Funchal finder du mange hyggelige restauranter og fortorvscaféer, hvor der laves traditionel mad fra Madeira. En byvandring til fods er en helt oplagt måde at opleve byen og dens mange hyggelige kroge og seværdigheder på. Hvis du ønsker at opleve den imponerende udsigt fra Botanisk have, kan du tage en tur i kabelbanen op over byen. Du kan tage kabelbanen til Monte og skifte til en anden kabelbane op til haven, og bagefter dit besøg kan du tage en bus tilbage. Hvis du er fodboldinteresseret, kan du gå en tur langs havnefronten, hvor du vil møde en statue af lokalhelten og fodboldlegenden Christiano Ronaldo og se det tilhørende museum, CR7. Har du lyst til at vandre mere, kan du gå fra Funchal til Lido og fra promenaden i Lido langs kysten til Câmara de Lobos og retur. Turen er 11 kilometer lang, men kan forkortes ved at tage bus til og fra Lido. (M)
6. dag: Trek fra Boca da Corrida til Encumeada-passet
Dagens vandring foregår i øens centrale bjerge. Vi kører til Boca da Corrida, der ligger ovenfor landsbyen Jardim da Serra. Herfra kan du nyde den enestående udsigt over Curral das Freiras, Nonnernes Dal. Dagens vandring byder næsten konstant på op- og nedstigninger, men også på den ene storslåede udsigt efter den anden. Vi passerer vandfald med mere eller mindre vand i afhængig af sæson. Den dominerende bevoksning er laurisilva, øens oprindelige skovbevoksning, og dyrelivet er domineret af fugle og måske nogle solsøgende firben. Vandringen slutter lige under Encumeada-passet. På vejen tilbage til Funchal gør vi et stop ved kystklippen Cabo Girão, der med sine 580 meter er en af de højeste i verden. Fra en udsigtsplatform konstrueret i glas kan man se direkte ned til det krystalklare hav. (M,F) Anslået vandretid: 5 timer, 13 km.
7. dag: Levada-trek i Rabacal
Dagens destination er Paul de Serra - et plateau og det eneste flade område på Madeira. Når vi har nydt et godt morgenmåltid på vores hotel, kører vi afsted for at vandre i Rabaçal. Rabaçal er kendt som et af de mest populære levada-vandresteder på Madeira – både blandt rejsende og blandt de lokale. Vi starter med at gå ved Levada do Alecrim. På denne vandring er bevoksningen domineret af lyng, der vokser op over mandshøjde. Her kan vi også se blåbærbuske, og kigger du ned, kan du måske få øje på vildtvoksende orkideer. Inden vi kommer til bjergsøen Dona Beja, går vores trek stejlt op ad naturtrin. Belønningen venter dog lige om hjørnet, når vi ankommer til den lille men utroligt smukke sø. Vi vandrer næsten samme vej tilbage - dog med en afstikker ned til Rabaçals skovvogterhus. Herfra går turen ad en af de ældste levadaer til Risco-vandfaldet, der er områdets største. Her falder vandet 100 meter ned i en dyb grøn kløft. Turen går samme vej tilbage til skovvogterhuset og herfra de sidste kilometer ad en smal vej op til landevejen, hvor vi bliver hentet og kørt til et lille lokalt sted, hvor vi nyder en lækker tiltrængt Barbeque sammen. Derefter tilbage til hotellet ovenpå en utrolig smuk naturoplevelse. (M,F) Anslået vandretid: 6 timer, 18 km.
8. dag: Afrejse fra Madeira og ankomst til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel - og måske på gensyn - til denne smukke ø, Madeira, efter en uges aktiv vandrerejse. Vi ankommer med fly til Danmark samme dag. (M)

Overnatninger

3 overnatninger i Santa Cruz
4 overnatninger i Funchal

Alle overnatninger er på hotel i delt dobbeltværelse med eget bad.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 14 km om dagen. Den længste dag er på 18 km, og den korteste er på 11 km. Vi går en del på lange op- og nedstigninger, så man bør ikke lide af højdeskræk. Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da vi har base i de to byer, Santa Cruz og Funchal. Da vi går seks dage i træk, kan vablerne blive den største fjende på denne tur, så sørg derfor for, at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse.

Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 10 deltagere, maksimum 18 deltagere.

Næste: 14-09-2024
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingstøvler
 • Trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Svedtransporterende tøj
 • Lommelygte/pandelygte
 • Vandtætte pakkeposer
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibar og chokolade
 • Evt. egen vandflaske
 • Evt. vandresandaler
 • Evt. vandrestave og kikkert

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Udrejse Tilmeldingsfrist Pris
Udsolgt Rejseperiode24.08.24 - 31.08.24 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist25-06-2024
Få pladser Rejseperiode14.09.24 - 21.09.24 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist16-07-2024
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode09.08.25 - 16.08.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist10-06-2026
11.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode20.09.25 - 27.09.25 UdrejseKøbenhavn Tilmeldingsfrist22-07-2025
11.995,-
Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Funchal t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 7 overnatninger ifølge program
 • Ture ifølge program
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Nødvendige vandretilladelser
 • Nødtelefon under rejsen
 • Lufthavnsskatter og afgifter
 • Lokale skatter og afgifter
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke fremgår af program
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entreer
 • Lokal skat i Santa Cruz på 6 euro pr. person (betales lokalt)
 • Lokalt gebyr på 1 euro pr. person for at komme til Ponte de Sao Lourenco på dag 2 (betales lokalt)
 • Lokalt gebyr på 2 euro pr. person for at komme til Cabo Girao på dag 6 (betales lokalt)
 • Tillæg for enkeltværelse 2.700,- kr. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn. Er der ingen at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling.
 • Ved bestilling af rejsen er det ofte muligt at tilkøbe afrejse fra en alternativ lufthavn som f.eks. Billund eller Aalborg for 1.495 kr. per person . Det forudsætter dog, at flyselskabet på den enkelte afgang tilbyder mulighed for provinstilslutning samt at der er plads. Spørg din rejsekonsulent for nærmere information.

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000 kr. er ikke refunderbart.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
faq

Hvilket indhold og hvor mange kilo bør jeg have i min dagsrygsæk?

Du bærer din egen dagsrygsæk, hvor vi anbefaler, at du har plads til regnjakke, regnslag til rygsæk, en drikkedunk til 1 liter vand, madpakke, snacks, solcreme, solhat, evt. lille kit til at behandle vabler, ekstrasokker mm. alt efter behov. Vi anbefaler også, at du medbringer vandrestave, så du støtter og aflaster dine knæ- og fodled. Du skal regne med at bære mellem 2-5 kg.


Hvad skal jeg pakke til rejsen til Madeira?

Det kræver ikke særligt udstyr at vandre på Madeira. Det vigtigste er, at du medbringer enten vandrestøvler eller vandresko, som du har gået til inden afrejse. En udvidet pakkeliste kan findes under Madeira-turinformationen på hjemmesiden. Du kan altid kontakte Jysk Rejsebureau, hvis du har brug for tips og tricks til valg af rette udstyr og beklædning til at vandre på Madeira.


Hvordan træner jeg bedst op inden afrejse til Madeira?

Du kan med fordel optimere din træning hjemmefra og forberede dig på det bjergrige terræn, der kendetegner øen Madeira. Snør vandrestøvlerne, pak en let dagsrygsæk og tag på vandreture i kuperet terræn. Løb, bakketræning og andre træningsformer, der er rettet mod styrke af knæ- og fodled, er fordelagtige måder at forberede sig til rejsen til Madeira på.

Skal jeg selv bære min bagage på turen til Madeira?

Du bærer selv på din dagsrygsæk på ca. 2-5 kg med diverse ting til vandreturen. Den resterende bagage bliver transporteret mellem overnatningsstederne, så det er fremme, når du ankommer efter hver enkelt dagsetape.


Hvilket fodtøj anbefaler I at medbringe til Madeira?

Hvorvidt du vælger at medbringe støvler eller vandresko til vandrerejsen på Madeira er en præferencesag. Støvler kan beskytte og fiksere anklerne mere og samtidig være en god ven, hvis vi løber ind i regnvejr eller skal krydse små vandløb undervejs. Omvendt er vandresko ofte lettere, og eftersom du kun skal bære på din dagsrygsæk, udsætter du ikke dine knæ og fodled for stor kilobelastning undervejs. Mærk efter og prøv af, hvad der fungerer for dig og gå med den løsning. Sandaler er også et fint alternativ at medbringe uanset hvad, så du kan give luft til tæerne efter de lange vandredage samt når vi skal mæske os i delikate, portugisiske specialiteter på en lokal restaurant og nyde solens varme stråler.


Kan jeg deltage som solorejsende på Madeira-rejsen uden at betale tillæg for enkeltværelse?

Du er meget velkommen til at tilmelde dig rejsen som solorejsende. Det er muligt at dele værelse med en deltager af samme køn, men såfremt der ingen er at dele med, opkræves enkeltværelsestillæg ved restbetaling for turen.
Til top