KUN I JULI: SPAR 10% Læs mere
Af Christina Klyver

Jeg havde glædet mig til at besøge Puerto Rico og endelig blev den spændende øgruppe i Caribien mit næste stop. Det var dog lige før jeg ikke blev lukket ind i landet, for da jeg skulle flyve fra Barbados, kunne lufthavnspersonalet nemlig ikke finde mit ESTA (en indrejsetilladelse til USA, da Puerto Rico er amerikansk territorium). Men endelig fandt de mig i systemet efter fire forsøg. Så en anbefaling herfra, er at printe sit ESTA ud.

Rejsetip! Det er en god idé at printe dit ESTA ud, så du har det i papirform i tilfælde af, at du ikke kan tilgå dine dokumenter online. Læs mere om ESTA her under afsnittet om visumregler og indrejsekrav til USA.

BURGERE OG HIGHWAYS
Puerto Rico overraskede mig på mange måder. Jeg var nok ikke helt klar over hvor amerikansk det var, og at der var motorveje overalt samt McDonalds og Burger King. Samtidigt var det nærmest umuligt, at køre med offentlig transport, hvilket jeg ellers foretrækker, når jeg rejser som backpacker. Jeg lejede derfor en bil for at komme nemmere rundt. I alt brugte jeg en uge i Puerto Rico øgruppen.

Rejsetip! Meget af vejnettet i Puerto Rico er motorvej, så husk at lave afstikkere, og køre ad de små charmerende veje også.

SAN JUAN
Jeg startede min rejse med to dage i hovedstaden San Juan, hvor jeg boede i den gamle bydel. Her havde jeg et par virkelig skønne dage. Om dagen kunne man opleve de mange gamle charmerende bygninger på gåben eller leje en cykel og på den måde komme rundt til det meste i byen. Om aftenen var der god stemning med salsa og glade mennesker.

Udover den gamle bydel findes der også bydelen Isla Verde, hvor de fleste strandgæster vælger at bo. Stranden er ganske fin, men ikke så caribisk, som andre strande jeg har besøgt på disse kanter. Så lidt skuffet var jeg nok over strandene. Til gengæld bød Puerto Rico også på to rigtig fede øer; Vieques og Culebra - med de smukkeste strande, hesteridning, kajak, camping og med mulighed for at bo billigt.

Rejsetip! Min oplevelse var, at Puerto Rico generelt er en del billigere end resten af Caribien, så Puerto Rico kan klart anbefales som backpacker destination, da man kommer lidt længere for pengene.

VIEQUES OG BIO BAY
Øerne, Vieques og Culebra, kan besøges enten via fly eller ved at køre 1,5 time fra San Juan til Fajardo og derefter tage en færge på 45 min. eller 1,5 time. Vieques er også kendt for sine kajakture - så det skulle jeg da selvfølgelig prøve. Jeg tog derfor ud til Bio Bay på sydsiden, hvor man tager på en 2-timers kajaktur ud i mørket for at se bioluminescens (biologisk lys) i vandet, som gør, at når man rører ved vandet, så lyser det. Det var altså ret cool.

Der er også gode muligheder for surfing på den vestlige del af Vieques, og ellers er der masser af hyggelige små steder - jeg besøgte blandt andet en smuk grotte og en lille fiskerby.

Alt i alt tilbragte jeg nogle dejlige dage i Puerto Rico øgruppen, og mødte en masse backpackere, som også var med til at gøre stederne lidt mere hyggelige.

Rejsetip! Det anbefales at du lejer en bil, hvis du vil besøge Puerto Rico, da det er den mest oplagte måde at opleve øgruppen på.

Næste stop for mig er De dansk vestindiske øer.
En hilsen fra Puerto Rico
En hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto RicoEn hilsen fra Puerto Rico
Til top