Ca. 2 timer
Se alle datoer
Gratis foredrag
TREK TIL EVEREST BASE CAMP MED DANSK REJSELEDER
Dette fysisk udfordrende trek fører os gennem sherpaernes storslåede hjemegn, små hyggelige landsbyer, langs farverige mani-sten og forbi buddhistiske klostre. Turen byder på enestående udsigter til en perlerække af verdens højeste bjerge - Mt. Everest, Lhotse, Makalu og Cho Oyu for blot at nævne et par stykker.

Denne aften fortæller jeg om trekket og viser billeder af nogle af de allersmukkeste områder i Everest-regionen med store gletsjere, grønne bjergsøer og uforstyrret udsigt til en lang række Himalaya-giganter. Jeg vil også fortælle jer om Nepals hovedstad Kathmandu (som også er en del af rejsen) med dens smalle stræder, historiske templer, imponerende stupaer og livlige markeder.

Trekket til Everest Base Camp er fyldt med fysiske udfordringer såsom ømme ben, kolde næser og en krop der kan påvirkes af den tynde luft. Dette glemmes heldigvis hurtigt, når Himalayas smukke natur kvitterer med fantastiske panoramaudsigter undervejs på ruten.
Jeg glæder mig til at inspirere jer med historier om et fantastisk trek til Everest Base Camp.


TREK TIL MERA PEAK I NEPAL MED DANSK REJSELEDER
Lyt med og se billeder og videoklip fra turen der slog benene fuldstændigt væk under mig. Her kommer man på eventyr og man bliver testet fysisk og mentalt. Der bliver der prøvet kræfter med højderne og vandring på gletsjer, men Mera Peak er ikke teknisk svær at bestige og kræver ingen forudgående klatreerfaring.

Vi lander i Nepal, hvorefter der er god tid til at opleve det bedste af Kathmandu. Derfra tager vi videre til Bhandar - en jeeptur på ca. 11 timer. Herfra starter trekket. På første del af trekket vandrer vi i et frodigt landskab med risterrasser og brusende floder. Undervejs kommer vi gennem traditionelle nepalesiske landsbyer og forbi buddhistiske klostre indrammet af farvestrålende bedeflag. Vi kommer op over trægrænsen og nyder godt af 2 aklimatiseringsdage med det vildeste udsigter.

De sidste tre dage op til toppen går vi over den store Mera Gletsjer, som fra toppen løber stik nord. Ved at følge højderyggen på gletsjeren vandrer vi udenom en del gletsjerspalter for til sidst at nå den centrale top på 6.461 meter. Herfra er der (på en klar dag) en formidabel panoramaudsigt over fem enorme bjerge; Kangchenjunga og Makalu i øst, Everest og Lhotse i nord og Cho Oyu mod vest.
Jeg glæder mig til at fortælle historier fra den her tur som for mig var den største oplevelse til dato.


Med venlig hilsen
Jan Marshall


OBS: Vi gør opmærksom på, at dette er et inspirationsforedrag. Vi anbefaler derfor, at du booker et møde efterfølgende for mere detaljeret info om din rejse.

Tilmeld foredrag

Status Datoer Tidspunkt
Ledige pladser 27-06-2024 kl. 18:00 Tilmeld

Foredragsholder

Rejsekonsulent Jan Marshall

Jan Marshall

Rejsekonsulent

Information

Afholdelsessted
Friluftsland Østergade 30 8000 Aarhus
Læs mere om Parkering
Vær opmærksom på at det er meget vanskeligt at finde en parkeringsplads i nærheden. Derfor anbefaler vi at parkere i Sallings p-hus, ved Navitas eller DOKK1.

Det med småt

Er der ikke flere ledige pladser tilmeldes du en venteliste. Du vil blive informeret via mail, såfremt der bliver plads.

Vær opmærksom på at dette foredrag er til inspiration og har til formål at informere generelt om destinationen samt give dig tips og gode råd til at rejse i landet. Med foredraget ønsker vi at gøre dig klogere på om netop denne rejsedestination er noget for dig. Ønsker du specifik information samt råd og vejledning til din personlige rejse, anbefaler vi altid at du booker et personligt møde.

Til top