Søg
Søg
Everest Base Camp
På vej over floderne Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo
Oplev de ikoniske gule telte på Everst Base Camp - målet for turen
Everest Base Camp Trek 4, Nepal
Lokal Sherpa hyrde med sine yak okser
Du kommer forbi den gamle og charmerende handelsby i Everest, Namche Bazar
Tenboche, Nepal
På trekket overnatter du blandt andet i Tengboche, som er kendt for sit buddhistiske kloster, der har stor betydning for regionen
Tag på eventyr til Everest Base Camp med dansk rejseleder
Everest Base Camp Trek 5, Nepal
Everest Base Camp fyldt op med telte
Tag på eventyr til Everest Base Camp med dansk rejseleder
Dal Bhat - den traditionelle lokale ret i hele Nepal
Oplev den fantastiske solopgang over Mount Everest fra toppen Kala Pattar
Græssende yak okse i Everest Nationalpark
Du vandrer over mange af de ikoniske hængebroer udsmykket med buddhistiske flag
Trekking i Himalaya kombinerer store kulturelle og naturmæssige oplevelser
Trekker på ved mod Mount Everest Base Camp
Bedeflag i everest base camp
En af de mange Stupaer du møder på din vej mod Everest Base Camp
Trekkingturen starter og slutter i Lukla - flyveturen er utrolig smuk
Kathmandu
Thamel, Kathmandu
Helligmand, Kathandu, Nepal
Stupa, Kathmandu, Nepal
Garanteret afrejse 4/10 2019

Trek til Everest Base Camp

Frapris pr. pers.

DKK 18.995,-

Varighed: 19 dage

Med dansk rejseleder: Tag med Jysk Rejsebureau på et af verdens mest legendariske og måske smukkeste treks til Everest Base Camp. Du kommer tæt på flere af verdens højeste tinder og på Sherpa folkets betagende levevis.

Dette fysisk udfordrende trek fører os gennem sherpaernes storslåede hjemegn, små hyggelige landsbyer, langs farverige mani-sten og forbi buddhistiske klostre og byder på enestående udsigter til en perlerække af verdens højeste bjerge - Mt. Everest, Lhotse, Makalu og Cho Oyu for blot at nævne et par stykker.

Her er tale om et af de allersmukkeste områder i Everest-regionen med store gletsjere, grønne bjergsøer og uforstyrret udsigt til en lang række Himalaya-giganter.

På turen bliver der selvfølgelig også tid til at opleve Nepals hovedstad Kathmandu med de smalle stræder, historiske templer, imponerende stupaer og livlige markeder.

Der er 13 dages trekking på denne 19 dages tur, og dermed god tid til akklimatisering.

Husk at det er muligt at ændre hjemrejsedatoen, så har du mod på mere eventyr, f.eks. safari i Chitwan eller afslapning i Pokhara, så lad os endelig vide det og vi laver den rejser der passer til dig.

Vi tilbyder også denne tur uden dansk rejseleder, se den her

Sæson
Trekking i Nepals Everest-region har to højsæsoner. Ideelt er fra marts til midt maj og fra september til og med november. I de to perioder er luften klar og udsigten fra bjergene er bedst.

Du finder buddhistiske bedemøller mange steder i Nepal

Detaljeret beskrivelse

Hovedindholdet på turen er et 13 dages Everest Base Camp trek. Everest og Khumbu regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kultur og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens smukkeste og højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små traditionelle bjerglandsbyer. Sherpaerne er buddhister, og alle steder ses farverige bedeflag, mani-sten og flotte klostre, hvilket bidrager til at skabe en helt speciel stemning.

1. dag: Afrejse fra Kastrup
Afgang fra Kastrup og efter mellemlanding flyves direkte videre til Nepals hovedstad Kathmandu med ankomst den efterfølgende dag.

2. dag: Ankomst til Kathmandu - Sightseeing på egen hånd
Ankomst til Kathmandus internationale lufthavn. Gruppen mødes med rejselederen i Kathmandu lufthavn. Husk at medbringe 50 USD i kontanter til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen.
Privat transfer direkte til jeres hotel, der ligger i centrum af Kathmandu. Resten af dagen er sat af til sightseeing på egen hånd og afslapning efter flyrejsen.

3. dag: Kathmandu - Forberedelse til trek og sightseeing
Kathmandu er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag fx til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag. (M)

4. dag: Fly til Lukla - Trek til Phakding
Afgang fra Kathmandu om morgenen. I klart vejr er det en flot flyvetur fra Kathmandu op til Lukla i 2.800 meters højde. Everest og Khumbu regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kultur og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små bjerglandsbyer. Fra Lukla snor ruten sig ned igennem områder med fyrreskov via Chablung og Ghat til Phakding landsbyen. I godt vejr har vi allerede på trekkets første dag mulighed for at få udsigt til sneklædte bjergtinder. Trekkingtid: Cirka fire timer. Højder: Kathmandu 1350m, Lukla 2840m, Phakding 2600m

5. dag: Trek Phakding – Namche Bazaar
Efter morgenmaden fortsætter turen nordpå mod Jorsale ved at følge floden Dudh Koshi. Det er her du ankommer til selve Sagarmatha (Everest) National Park og turen i parken starter med en kort gåtur til de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi), som du krydser via en hængebro. Herefter går turen opad i to timer indtil du når Namche Bazaar, som er hovedbyen i denne region. Namche er en meget velstående sherpa by og et meget vigtigt handelscentrum for området.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højder: Namche Bazaar 3440m

6. dag: Namche Bazaar - Akklimatiseringsdag
Namche Bazaar er et ideelt sted at holde akklimatiseringsdag og vende sig til højderne. Du kan evt. vandre op til Khunde hospitalet og op til Everest View Hotel med gode udsigter. Tidligt om morgenen går vi op til nationalparkens lille fine museum, hvorfra vi har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – bl.a. Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse og Mt. Ama Dablam.
Trekkingtid: Cirka fem timer.

7. dag: Trek Namche Bazaar - Tengboche
Fra Namche Bazaar venter en let times trekking, hvorefter det går nedad cirka halvanden times tid efterfulgt af cirka to en halv times vandring opad til Tengboche. Undervejs er der super flotte bjergudsigter til Everest og Ama Dablam, frodigt skovterræn med fyr, birk og rododendron samt vilde dyr og fugle. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier. Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Tengboche 3860m

8. dag: Trek Tengboche - Dingboche
I dag venter en behagelig gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske bjergudsigter. Undervejs vandrer vi igennem skove med farverige rododendrontræer og små sherpa landsbyer.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højder: Dingboche 4300m

9. dag: Dingboche - Akklimatiseringsdag
På denne akklimatiseringsdag er der mulighed for at blive i lejren og slappe af og nyde udsigterne til Ama Dablam, Kantega og Nuptse. Vi anbefaler at tage på et trek til Nagartsang Peak (5030m), der varer tre-fem timer, da det vil forbedre akklimatiseringen.

10. dag: Trek Dingboche - Lobuche
I dag følger vi dalen, hvor du på den ene side kan nyde udsigten af de to imponerede tinder Cholatse og Tawache. Vi vandrer op mod Khumbu Glacier og på vejen vil du møde mange stendysser, som er sat op til ære for mange af de sherpa-folk som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Vi følger foden af glacieren til vi når til Lobuche, som er dagens mål.
Trekkingtid: ca. 6 timer. Højder: Lobuche 4930m

11. dag: Trek Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Vi starter ud tidligt med en 3 timers smuk vandretur langs Khumba Glacier mod Gorak Shep. Her tager vi et velfortjent hvil, før vi fortsætter turen mod Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp tager ca. 5-6 timer og der bliver tid til at nyde udsigten og følelsen af at have nået dette mål, før vi bevæger os tilbage til Gorak Shep.
Trekkingtid: Cirka 9 timer. Højder: Gorak Shep 5170m, Everest Base Camp 5364m

12. dag: Trek Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Denne morgen står vi tidligt op for at vandre til en af de flotteste udsigtsposter, som findes i Everest regionen, Kala Pattar. Her kan du nyde solopgangen og udsigten udover Mt. Everest før vi vandrer tilbage til Gorak Shep, hvor morgenmaden er klar. Efter vi har spist går turen nedad bakke det meste af vejen til Duglha og derefter videre til Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) et støttecenter for tilskadekomne trekkere, som er rigtig interessant at besøge.
Cirka otte timer. Højder: Kala Pattar 5550m; Gorak Shep 5170m

13. dag: Trek Pheriche - Phortse
I dag møder vi igen floden Imja Khola og ved at følge denne kommer vi igennem Pangboche og videre til Phortse.
Trekkingtid: 5 timer. Højder: Phortse 3860m

14. dag: Trek Phortse - Namche Bazaar
Fra Phortse går vi ned til broen, der skal fører os over floden Dudh koshi og derfra vil vi begynde at vandre stejlt opad til Mongla for tilsidst at ende i Namche.
Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højder: Namche bazaar 3440m

15. dag: Trek Namche Bazaar - Lukla
Fra Namche bazaar vil du blive overrasket over, hvor nemt det er at tage vandreturen ned til landsbyen Jorsale. Vi følgerne vejen forbi landsbyerne Phakding og Choplung og ender ved Lukla.
Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højder: Lukla 2840m

16. dag: Fly til Kathmandu
Tidligt om morgenen flyves retur til Kathmandu, hvilket tager cirka 45 minutter. På klare dage kan du glæde dig til en rigtig flot flyvetur over det smukke bjerglandskab.

17. dag: Kathmandu, på egen hånd
Tilbage i Kathmandu er der tid til at gøre de sidste indkøb og udforske byen. Hvis al energien ikke er brugt endnu, anbefaler vi at leje mountain bikes og udforske Kathmandu dalen. Denne dag inkluderer en afskedsmiddag. (M,A)

18. dag: Afrejse fra Kathmandu
Vi samles og kører til lufthavnen. Vi flyver med mellemlanding til København.

19. dag: Ankomst København
Turen slutter i Københavns lufthavn Kastrup.

Overnatning:
4 overnatninger på hotel i Kathmandu
12 overnatninger i forskellige tehuse
2 overnatninger på flyene mellem Danmark og Nepal

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var - og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i dobbeltværelse, og der er fælles toiletforhold.

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Info om højdesyge
Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).

Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.

Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Everest Base Camp trekket er et hårdt trek, og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - Tjek listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalitet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Afrejsedatoer

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Du indbetaler 2.500 kr. i depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Turen er garanteret afgang ved 9 tilmeldte. Du vil blive informeret om turen er garanteret senest 2 måneder før afrejsedatoen og får naturligvis dit depositum refunderet, såfremt turen aflyses grundet for få tilmeldte. Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Status Rejseperiode Pris
Få pladser 04.10.19 - 22.10.19 18.995,- Reserver
Ledige pladser 01.11.19 - 19.11.19 18.995,- Reserver
Ledige pladser 16.03.20 - 03.04.20 18.995,- Reserver
Ledige pladser 04.04.20 - 22.04.20 18.995,- Reserver
Ledige pladser 02.05.20 - 20.05.20 18.995,- Reserver
Ledige pladser 03.10.20 - 21.10.20 18.995,- Reserver
Ledige pladser 07.11.20 - 25.11.20 18.995,- Reserver

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København - Kathmandu t/r
 • Dansk Rejseleder
 • Lokale guider og portere på trekket
 • 2 overnatninger i Kathmandu før trekket og 2 overnatninger efter trekket
 • 12 overnatninger i tehus på trekket
 • Transfer fra/til lufthavn
 • Trekking tilladelse dansk turleder og engelsktalende lokalguider/bærere samt afskedsmiddag den sidste aften
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge på ca. 80 USD i alt pr. person på trekkingturen
 • Visum (Søges lokalt ved ankomst og koster ca. 50 USD)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Lommepenge og måltider på trekket (ca. USD 30 pr dag)
 • Single værelse tillæg i Kathmandu hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre, koster 450 kr.

Gruppestørrelse

Minimum 9 og maksimum 18 deltagere.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 17-06-2019 18:00:00 : 12874
Aarhus
17. juni 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Nepal: 25-09-2019 18:00:00 : 13299
Herning
25. september 2019 kl. 18:00

Nepal

Nepal: 14-11-2019 18:00:00 : 13352
Aalborg
14. november 2019 kl. 18:00

Nepal

Se mere her

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Kontakt os:
(+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: