Søg
Søg
Vejen mod Everest Base Camp
Everest Base Camp Trek 7 Nepal
Namche Nazar, Nepal
Tenboche, Nepal
En af de mange Stupaer du møder på din vej mod Everest Base Camp
Everest Base Camp Trek 7,Nepal
Everest Base Camp Trek 5, Nepal
Everest Base Camp Trek 6, Nepal
Kala Pattar, Everest Base Camp Trek, Nepal

Everest Base Camp

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 9.995,-

Varighed: 13 dage

At trekke til Mount Everest Base Camp er en stor kulturel og naturmæssig oplevelse. Her kommer du tæt på flere af verdens højeste bjerge og på sherpa-folkets betagende levevis.

På dette 13 dages trek vandrer du op til Everest Base Camp (5.300 m.) og højdepunktet Kala Pattar i 5.554 meters højde. Her venter dig en fantastisk udsigt til Mt. Everest og det imponerende Himalaya. Everest og Khumbu regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kultur- og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens smukkeste og højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små traditionelle bjerglandsbyer. Sherpaerne er buddhister, og alle steder ses farverige bedeflag, mani-sten og flotte klostre, hvilket bidrager til at skabe en helt speciel stemning. Du vandrer via Namche Bazaar (hovedbyen i Khumbu) til Tengboche (områdets vigtigste kloster), Dingboche og Chuchung ved foden af det smukke Ama Dablam. Herfra videre til Lobuche og ind til Everest Base Camp og Kala Pattar. Trekket giver fantastiske udsigter til tinder som Mt. Everest, Lhotse, Makalu, Ama Dablam og Cho Oyo, for blot at nævne de mest kendte.

Everest Highpass, 20 dage
Det er muligt at udvide dette trek med 7 dage, hvor du går via den gamle handelsvej fra Tibet og Gokyo dalen.

Sæson
Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året. Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er berørt af monsunregnen.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Kathmandu - Lukla - Phakding
Afgang fra Kathmandu om morgenen. I klart vejr er det en flot flyvetur fra Kathmandu op til Lukla i 2.800 meters højde. Fra Lukla snor ruten sig ned igennem områder med fyrreskov via Chablung og Ghat til landsbyen Phakding. I godt vejr har vi allerede på trekkets første dag mulighed for at få udsigt til sneklædte bjergtinder.
Trekkingtid: Cirka 4 timer.

2. dag: Phakding - Namche Bazaar
Efter morgenmaden følger vi floden Jorsale nordpå mod Jorsale. Det er her, du ankommer til selve Sagarmatha (Everest) National Park, og turen i parken starter med en kort gåtur til de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo, som du krydser via en hængebro. Herefter går turen opad i to timer, indtil du når Namche Bazaar, som er hovedbyen i denne region. Namche er en meget velstående sherpa by og et meget vigtigt handelscentrum for området.
Trekkingtid: Cirka 4 timer.

3. dag: Namche Bazaar - Hviledag
Namche Bazaar er et ideelt sted at holde hviledag og vænne sig til højderne. Du kan evt. vandre op til Khunde hospitalet, besøge et af de lokale klostre eller handle lidt i byen. Om morgenen går vi op til nationalparkens lille fine museum, hvorfra vi har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – bl.a. Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse og Mt. Ama Dablam.

4. dag: Namche Bazaar - Tengboche
Fra Namche Bazaar venter en let times trekking, hvorefter det går nedad cirka halvanden times tid efterfulgt af cirka to en halv times vandring opad til Tengboche. Undervejs er der super flotte bjergudsigter til Everest og Ama Dablam, frodigt skovterræn med fyr, birk og rododendron samt vilde dyr og fugle. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier.
Trekkingtid: Cirka 6 timer.

5. dag: Tengboche - Dingboche
I dag venter en behagelig gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske udsigter. Undervejs vandrer vi igennem skove med farverige rododendrontræer og små sherpa landsbyer.
Trekkingtid: Cirka 6 timer.

6. dag:Dingboche - Hviledag
På denne hviledag er der mulighed for at blive i lejren og slappe af eller nyde udsigten til Ama Dablam, Kantega og Nuptse. Du kan også tage på et trek i området.

7. dag: Dingboche - Lobuche
I dag trekker via ad dalen til Lobuche, hvor du kan nyde udsigten af de to imponerede tinder Cholatse og Tawache. Vi vandrer op mod Khumbu Glacier, og på vejen vil du møde mange stendysser, som er sat op til ære for mange af de sherpa-folk, som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Vi følger foden af gletsjeren til vi når til Lobuche, som er dagens mål.
Trekkingtid: Cirka 6 timer.

8. dag: Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Vi starter ud tidligt med en 3 timers smuk vandretur langs Khumba Glacier mod Gorak Shep. Her tager vi et velfortjent hvil, før vi fortsætter turen mod Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp tager ca. 5-6 timer, og der bliver tid til at nyde udsigten, før vi bevæger os tilbage til Gorak Shep.
Trekkingtid: Cirka 9 timer.

9. dag:Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Denne morgen står vi tidligt op for at vandre til en af de flotteste udsigtspunkter, som findes i Everest regionen, Kala Pattar. Her kan du nyde solopgangen og udsigten udover Mt. Everest, før vi vandrer tilbage til Gorak Shep, hvor morgenmaden er klar. Efter vi har spist, går turen nedad bakke det meste af vejen til Duglha og derefter videre til Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) et støttecenter for tilskadekomne trekkere, som er et besøg værd.
Trekkingtid: Cirka 8 timer.

10. dag: Pheriche - Phortse
I dag møder vi igen floden Imja Khola, og ved at følge denne kommer vi igennem Pangboche og videre til Phortse.
Trekkingtid: Cirka 5 timer.

11. dag: Phortse - Namche Bazaar
Fra Phortse går vi ned til broen, der skal fører os over floden Dudh koshi, og derfra vil vi begynde at vandre stejlt opad til Mongla for til sidst at ende i Namche.
Trekkingtid: Cirka 5 timer.

12. dag: Namche Bazaar - Lukla
Fra Namche bazaar vil du blive overrasket over, hvor nemt det er at tage vandreturen ned til landsbyen Jorsale. Vi følger vejen forbi landsbyerne Phakding og Choplung og ender ved Lukla.
Trekkingtid: Cirka 7 timer.

13. dag: Lukla - Kathmandu
Tidligt om morgenen flyver vi tilbage til Kathmandu, hvilket tager cirka 45 minutter. På klare dage kan du glæde dig til en rigtig flot flyvetur over det smukke bjerglandskab.

Overnatning:
12 overnatninger i forskellige tehuse.

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse (teahouses). Det var og er steder hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i fællesrum, og der er fælles toiletforhold.

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Husk at medbringe to pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærer, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området ( tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge

Afrejsedatoer

Dette trek kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 9.995,-


Everest Base Camp


Gruppestørrelse

Små grupper med maksimum 8 personer.

Sværhedsgrad

Hård

Prisbemærkning

I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guide og bærere efter endt tur.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist, Tjek listen her.
Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Prisen er inklusiv

  • Flybilletter Kathmandu-Lukla t/r
  • 1 engelsktalende guide og 1 bærer (pr. 2-3 personer)
  • Overnatninger i tehuse
  • Trekkingtilladelse
  • Prisen inkluderer desuden overnatninger, måltider og forsikringer til guide og bærere.

Prisen er eksklusiv

  • Personlig rejseforsikring
  • Mad og drikke
  • Sovepose
  • Personligt trekkingudstyr
  • Drikkepenge til guide og bærere
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Find os på: