18 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 22.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette fysisk udfordrende trek fører dig gennem sherpaernes storslåede hjemegn, små hyggelige landsbyer, langs farverige mani-sten og forbi buddhistiske klostre. Og så byder trekket på enestående udsigter til en perlerække af verdens højeste bjerge - Mt. Everest, Lhotse, Nupse, Ama Dablam, Makalu og Cho Oyu for blot at nævne et par stykker.

På turen bliver der selvfølgelig også tid til at opleve Nepals hovedstad Kathmandu med de smalle stræder, historiske templer, imponerende stupaer og livlige markeder.

Der er 12 dages trekking på denne 18 dages tur, og dermed god tid til akklimatisering. Dette giver langt større chance for at nå toppen.

Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Få information og fakta om Nepal her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Bedste rejseperiode

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året.

Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er stort berørt af monsunregnen.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Nepal er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Nepal kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.
2. dag: Ankomst til Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen (husk dog at udfylde visumformular hjemmefra). Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har to overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd.
3. dag: Kathmandu - Sightseeing på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag.
4. dag: Fly til Lukla - Trek til Phakding
Afgang fra Kathmandu om morgenen. I klart vejr er det en flot flyvetur fra Kathmandu op til Lukla i 2.800 meters højde. Everest- og Khumbu-regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kulturel og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små bjerglandsbyer. Fra Lukla snor ruten sig ned igennem områder med fyrreskov via Chablung og Ghat til Phakding landsbyen. I godt vejr har du allerede på trekkets første dag mulighed for at få udsigt til sneklædte bjergtinder. Trekkingtid: Cirka 4 timer. Højder: Kathmandu 1.350 meter., Lukla 2.840 meter, Phakding 2.600 meter.
5. dag: Trek Phakding – Namche Bazaar
Efter morgenmaden fortsætter turen nordpå mod Jorsale ved at følge floden Dudh Koshi. Det er her, du ankommer til selve Sagarmatha (Everest) National Park, og turen i parken starter med en kort gåtur til de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi), som du krydser via en hængebro. Herefter går turen opad i to timer, indtil du når Namche Bazaar, som er hovedbyen i denne region. Namche Bazaar er en meget velstående sherpa-by og et meget vigtigt handelscentrum for området. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Namche Bazaar 3.440 meter.
6. dag: Namche Bazaar - Hviledag
Namche Bazaar er et ideelt sted at holde hviledag og vænne sig til højderne. Tidligt om morgenen går du op til nationalparkens lille fine museum, hvor fra du har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – blandt andet Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse og Mt. Ama Dablam. Herefter kan du eventuelt vandre op til Khunde-hospitalet eller til Everest View Hotel med gode udsigter. Du kan også vælge at bruge dagen i Namche Bazar. Her kan det varmt anbefales at besøge Sagarmatha Next, der er et spændende udstillings- og læringscenter i bjergene. Her kan du blandt andet lære om centrets tiltag for at komme plasticaffald til livs i Everest-regionen – noget, der arbejdes med gennem indsamling, genbrug og cirkulære forbrugsprincipper. Trekkingtid: Op til cirka 4 timer.
7. dag: Trek Namche Bazaar - Tengboche
Fra Namche Bazaar venter en times let trekking, hvorefter det går nedad cirka halvanden times tid. Dette efterfølges af cirka to en halv times vandring opad til Tengboche. Undervejs er der flotte bjergudsigter til Everest og Ama Dablam, frodigt skovterræn med fyr, birk og rododendron samt vilde dyr og fugle. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Tengboche 3.860 meter.
8. dag: Trek Tengboche - Dingboche
I dag venter en behagelig gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske bjergudsigter. Undervejs vandrer du igennem skove med farverige rododendrontræer og små sherpa landsbyer. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Dingboche 4.300 meter.
9. dag: Dingboche - Hviledag
På denne hviledag er der mulighed for at blive i lejren og slappe af og nyde udsigterne til Ama Dablam og Kantega. Du kan også tage på et frivilligt trek, der varer tre-fem timer.
10. dag: Trek Dingboche - Lobuche
I dag følger du dalen, hvor du kan nyde udsigten af de to imponerede tinder Cholatse, Tawache og Nupse. Du vandrer op mod Khumbu Glacier, og på vejen vil du møde mange stendysser, som er sat op til ære for mange af de sherpa-folk, som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Du følger foden af glacieren, til du når til Lobuche, som er dagens mål. Trekkingtid: Cirka 6 timer. Højde: Lobuche 4.930 meter.
11. dag: Trek Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Du starter ud tidligt med en 3 timers smuk, men hård, vandretur langs Khumba Glacier mod Gorak Shep. Her tager du et velfortjent hvil, før du fortsætter turen mod Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp tager ca. 5-6 timer, og der bliver tid til at nyde udsigten og følelsen af at have nået dette mål, før du bevæger os tilbage til Gorak Shep. Trekkingtid: Cirka 9 timer. Højder: Gorak Shep 5.170 meter., Everest Base Camp 5.350 meter.
12. dag: Trek Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Denne morgen står du meget tidligt op for at vandre til en af de flotteste udsigtsposter, som findes i Everest-regionen, Kala Pattar. Her kan du nyde solopgangen og udsigten udover Mt. Everest før du vandrer tilbage til Gorak Shep, hvor morgenmaden er klar. Efter du har spist, går turen nedad bakke det meste af vejen til Duglha og derefter videre til Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) et støttecenter for tilskadekomne trekkere, som er rigtig interessant at besøge. Trekkingtid: Cirka 8 timer. Højder: Kala Pattar 5.550 meter.; Pheriche 4.370 meter.
13. dag: Trek Pheriche - Phortse
I dag møder du igen floden Imja Khola, og ved at følge denne kommer vi igennem Pangboche og videre til Phortse. Rund dagen af med et besøg på Kimbu Climbing Center der arbejder med at forbedre sikkerheden for ekspeditioner i området, bl.a. gennem uddannelse af lokale ekspeditionsklatrere. Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højde: Phortse 3.860 meter.
14. dag: Trek Phortse - Namche Bazaar
Fra Phortse går du ned til broen, der skal fører dig over floden Dudh Koshi. Derfra vil du begynde at vandre stejlt opad til Mongla for til sidst at ende i Namche Bazaar. Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højde: Namche Bazaar 3.440 meter.
15. dag: Trek Namche Bazaar - Lukla
Fra Namche Bazaar vil du blive overrasket over, hvor nemt det er at tage vandreturen ned til landsbyen Jorsale. Du følgerne vejen forbi landsbyerne Phakding og Choplung og ender ved Lukla. Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højder: Lukla 2.840 meter.
16. dag: Fly til Kathmandu
Tidligt om morgenen flyver du retur til Kathmandu, hvilket tager cirka 45 minutter. På klare dage kan du glæde dig til en rigtig flot flyvetur over det smukke bjerglandskab.
17. dag: Kathmandu på egen hånd
Dagen på egen hånd i Kathmandu. Du kan bruge tiden med at spise på de gode restauranter, eventuelt få en massage ovenpå din trekkingtur og får købt de sidste souvenirs.
18. dag: Fly fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatninger

3 overnatninger på Highlander Inn i Kathmandu
12 overnatninger i forskellige tehuse undervejs på trekket

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var - og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i twinrooms, og der er fælles toiletforhold.

Bemærkninger

Der flyves med stor sansynlighed stadig i foråret 2023 til og fra Lukla fra Ramechhap lufthavn – cirka 5 timers kørsel fra Kathmandu – på grund af renovering af Kathmandu lufthavn. Det er indtil vi får en anden besked fra Nepal også det som vil være tilfældet for efteråret 2023, selvom det ikke er officielt bekræftet fra de nepalesiske myndigheders side. Når/hvis Ramechhap benyttes, vil du blive transporteret til Ramechhap dagen inden flyvningen og have en overnatning her. På tilbageturen fra trekket vil du blive fløjet fra Lukla til Ramechhap og transporteret tilbage til Kathmandu samme dag.

Husk at medbringe en kopi af dit pas til trekkingtilladelsen. Derudover skal du fremvise bevis for, at du er dækket af en rejseforsikring undervejs på trekket. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærere, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Everest Base Camp trekket er et hårdt trek, og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - Tjek listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse, mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Indenrigsflyvningerne mellem Kathmandu og Lukla bliver jævnligt forsinket på grund af dårlige vejrforhold. Forsinkelserne kan variere fra nogle få timer til flere dage. Skulle vejrforholdene være dårlige vil vi forsøge at rykke din trekkingtur, så den kan gennemføres som beskrevet.
Af samme grund er vores klare anbefaling, at du har minimum to nætter i Kathmandu efter trekket og inden din oversøiske flyvning hjem.
Et alternativ kan i nogle tilfælde være at booke en helikoptertransport mellem Kathmandu og Lukla. En helikopter vil oftest kunne flyve strækningen selvom den almindelige lufttrafik ikke flyver. Vælger du at booke en helikopter, er det for egen regning. Prisen er reguleret af udbud- og efterspørgsel, men kan i værste tilfælde være meget dyr.

Denne tur anbefales ikke til børn under 16 år.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu. På trekket rejser du individuelt eller i små grupper med maksimum 8 personer. Du kan mod merpris sikre dig, at turen bliver sikret som privattur. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.

September - november og marts - april

Pakkeliste

 • Rygsæk
 • Lange og korte trekkingbukser
 • T-shirts og langærmet trøje/skjorte
 • Trekkingstøvler
 • Badetøj og let håndklæde
 • Toiletsager
 • Gode sandaler
 • Let regnfrakke
 • Let lommelygte/pandelygte
 • Solbriller, solcreme og myggebalsam
 • Medicinpose
 • Fotoudstyr
 • Evt. lagenpose og egen sovepose
 • Evt. egen vandflaske og lommekniv
 • Vandtætte pakkeposer

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r (inkl. bagage)
 • Ankomsttransfer ved ankomst til Kathmandu
 • Overnatninger ifølge program
 • Transfer fra/til lufthavn til flyvninger omkring trekkingturen
 • 13 dages trekkingtur med engelsktalende guide samt bærere
 • Trekkingtilladelse og nationalparkgebyr
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I Nepal er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer
 • Måltider
 • Visum
 • Leje af sovepose og/eller dunjakke

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Nepal

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Service Center, Kathmandu, Nepal

Nepal

Jysk Servicecenter Kathmandu ligger centralt placeret i backpacker-bydelen Thamel (tæt ved Kathmandu Guest House, der et af de ældste i byen, så godt at spørge efter det, når man skal finde kontoret) i Nepals hovedstad Kathmandu.


Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top