Søg
Søg
Oplev den fantastiske solopgang over Mount Everest fra toppen Kala Pattar
Trekking i Himalaya kombinerer store kulturelle og naturmæssige oplevelser
Oplev de ikoniske gule telte på Everst Base Camp - målet for turen
Du vandrer over mange af de ikoniske hængebroer udsmykket med buddhistiske flag
På trekket overnatter du blandt andet i Tengboche, som er kendt for sit buddhistiske kloster, der har stor betydning for regionen
Græssende yak okse i Everest Nationalpark
Trekkingturen starter og slutter i Lukla - flyveturen er utrolig smuk
Everest Base Camp Trek - Ét af de mest fantastiske treks i verden
Oplev vilde floder og grønne omgivelser på trekkets første dage
Lokal Sherpa hyrde med sine yak okser
Du kommer forbi den gamle og charmerende handelsby i Everest, Namche Bazar
Er du heldig kan du spotte bjerggeder i Everest regionen
Dal Bhat - den traditionelle lokale ret i hele Nepal
På afklimatiseringsdagen i Dingboche kan man dagstrekke med fantastiske udsigter
Du overnatter på de lokale tehuse undervejs på trekket
Vejen mod Everest Base Camp
På vej over floderne Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo
Mød den lokale befolkning undervejs på hele rejsen
I bjergene møder du buddhismen mange gange undervejs på trekkingturen
En af de mange Stupaer du møder på din vej mod Everest Base Camp
Vandringen foregår ofte langs bjergsiderne med fantastiske udsigter over dale og bjergtoppe
Oplev den imponerende Boudhanath stupa i Kathmandu
Glade børn i Kathmandus gader
Helligmand, Kathandu, Nepal

Everest Base Camp Trek

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 16.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Varighed: 18 dage

Tag med på et af verdens mest legendariske og smukkeste treks til Mount Everest Base Camp. Du kommer tæt på flere af verdens højeste tinder og på Sherpa folkets betagende levevis.

Everest Base Camp: Dette fysisk udfordrende trek fører os gennem sherpaernes storslåede hjemegn, små hyggelige landsbyer, langs farverige mani-sten og forbi buddhistiske klostre. Og så byder trekket på enestående udsigter til en perlerække af verdens højeste bjerge - Mt. Everest, Lhotse, Makalu og Cho Oyu for blot at nævne et par stykker.

På turen bliver der selvfølgelig også tid til at opleve Nepals hovedstad Kathmandu med de smalle stræder, historiske templer, imponerende stupaer og livlige markeder.

Der er 13 dages trekking på denne 18 dages tur, og dermed god tid til akklimatisering. Dette giver langt større chance for at nå toppen.

Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Sæson

Det er ideelt at besøge Nepal fra slutningen af september til og med november, hvor luften er klar, og udsigten fra bjergene er bedst. Fra marts til midt i maj er vejret også fint, men luften er knap så klar som i efteråret. Til gengæld kan du i foråret nyde frodigheden og specielt smukke rhododendron, som blomstrer på bjergskråningerne på denne tid af året. Vintermånederne er kun at anbefale for rutinerede trekkere eller dem, der vil nøjes med at besøge lavlandet, da vintermånederne kan være særdeles kolde i bjergene. Om sommeren anbefaler vi at rejse i området Mustang, som ikke er berørt af monsunregnen.

Everest Base Camp Trek, Nepal

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.

2. dag: Ankomst til Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har 2 overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd.

3. dag: Kathmandu - Sightseeing på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Byen er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag for eksempel til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag.

4. dag: Fly til Lukla - Trek til Phakding
Afgang fra Kathmandu om morgenen. I klart vejr er det en flot flyvetur fra Kathmandu op til Lukla i 2.800 meters højde. Everest og Khumbu regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kultur og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små bjerglandsbyer. Fra Lukla snor ruten sig ned igennem områder med fyrreskov via Chablung og Ghat til Phakding landsbyen. I godt vejr har vi allerede på trekkets første dag mulighed for at få udsigt til sneklædte bjergtinder.
Trekkingtid: Cirka fire timer. Højder: Kathmandu 1350m, Lukla 2840m, Phakding 2600m. Overnatning i tehus.

5. dag: Trek Phakding – Namche Bazaar
Efter morgenmaden fortsætter turen nordpå mod Jorsale ved at følge floden Dudh Koshi. Det er her du ankommer til selve Sagarmatha (Everest) National Park, og turen i parken starter med en kort gåtur til de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi), som du krydser via en hængebro. Herefter går turen opad i to timer, indtil du når Namche Bazaar, som er hovedbyen i denne region. Namche Bazaar er en meget velstående sherpa by og et meget vigtigt handelscentrum for området.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Namche Bazaar 3440m. Overnatning i tehus.

6. dag: Namche Bazaar - Hviledag
Namche Bazaar er et ideelt sted at holde hviledag og vænne sig til højderne. Du kan eventuelt vandre op til Khunde hospitalet og Everest Hotel med gode udsigter. Tidligt om morgenen går vi op til nationalparkens lille fine museum, hvorfra vi har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – bl.a. Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse og Mt. Ama Dablam.
Trekkingtid: Cirka fire timer. Overnatning i tehus.

7. dag: Trek Namche Bazaar - Tengboche
Fra Namche Bazaar venter en let times trekking, hvorefter det går nedad cirka halvanden times tid. Dette efterfølges af cirka to en halv times vandring opad til Tengboche. Undervejs er der super flotte bjergudsigter til Everest og Ama Dablam, frodigt skovterræn med fyr, birk og rododendron samt vilde dyr og fugle. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Tengboche 3860m. Overnatning i tehus.

8. dag: Trek Tengboche - Dingboche
I dag venter en behagelig gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske bjergudsigter. Undervejs vandrer vi igennem skove med farverige rododendrontræer og små sherpa landsbyer.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Dingboche 4300m. Overnatning i tehus.

9. dag: Dingboche - Hviledag
På denne hviledag er der mulighed for at blive i lejren og slappe af og nyde udsigterne til Ama Dablam, Kantega og Nuptse. Du kan også tage på et frivilligt trek, der varer tre-fem timer.
Overnatning i tehus.

10. dag: Trek Dingboche - Lobuche
I dag følger vi dalen, hvor du kan nyde udsigten af de to imponerede tinder Cholatse og Tawache. Vi vandrer op mod Khumbu Glacier og på vejen vil du møde mange stendysser, som er sat op til ære for mange af de sherpa-folk, som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Vi følger foden af glacieren til vi når til Lobuche, som er dagens mål.
Trekkingtid: ca. 6 timer. Højde: Lobuche 4930m. Overnatning i tehus.

11. dag: Trek Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Vi starter ud tidligt med en 3 timers smuk, men hård, vandretur langs Khumba Glacier mod Gorak Shep. Her tager vi et velfortjent hvil, før vi fortsætter turen mod Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp tager ca. 5-6 timer, og der bliver tid til at nyde udsigten og følelsen af at have nået dette mål, før vi bevæger os tilbage til Gorak Shep.
Trekkingtid: Cirka 9 timer. Højder: Gorak Shep 5170m, Everest Base Camp 5350m. Overnatning i tehus.

12. dag: Trek Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Denne morgen står vi tidligt op for at vandre til en af de flotteste udsigtsposter, som findes i Everest regionen, Kala Pattar. Her kan du nyde solopgangen og udsigten udover Mt. Everest før vi vandrer tilbage til Gorak Shep, hvor morgenmaden er klar. Efter vi har spist går turen nedad bakke det meste af vejen til Duglha og derefter videre til Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) et støttecenter for tilskadekomne trekkere, som er rigtig interessant at besøge.
Trekkingtid: Cirka otte timer. Højder: Kala Pattar 5550m; Pheriche 4370m. Overnatning i tehus.

13. dag: Trek Pheriche - Phortse
I dag møder vi igen floden Imja Khola og ved at følge denne kommer vi igennem Pangboche og videre til Phortse.
Trekkingtid: 5 timer. Højde: Phortse 3860m. Overnatning i tehus.

14. dag: Trek Phortse - Namche Bazaar
Fra Phortse går vi ned til broen, der skal fører os over floden Dudh Koshi. Derfra vil vi begynde at vandre stejlt opad til Mongla for til sidst at ende i Namche Bazaar.
Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højde: Namche Bazaar 3440m. Overnatning i tehus.

15. dag: Trek Namche Bazaar - Lukla
Fra Namche Bazaar vil du blive overrasket over, hvor nemt det er at tage vandreturen ned til landsbyen Jorsale. Vi følgerne vejen forbi landsbyerne Phakding og Choplung og ender ved Lukla.
Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højder: Lukla 2840m. Overnatning i tehus.

16. dag: Fly til Kathmandu
Tidligt om morgenen flyves du retur til Kathmandu, hvilket tager cirka 45 minutter. På klare dage kan du glæde dig til en rigtig flot flyvetur over det smukke bjerglandskab.

17. dag: Kathmandu på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd.

18. dag: Fly fra Kathmandu og ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatning:
4 overnatninger på guesthouse i Kathmandu
12 overnatninger i forskellige tehuse på trekket

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var - og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i twinrooms, og der er fælles toiletforhold.


OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Husk at medbringe to pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Derudover skal du fremvise bevis for, at du er dækket af en rejseforsikring undervejs på trekket. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærer, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om de anbefalede retningslinjer på området overholdes (For yderligere information henvises til Statens Serum Institut).
Ligeledes skal det bemærkes, at en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedrørende for eksempel overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres.
Alle Jysk Rejsebureaus trekkingture er gennemprøvede, og vi oplever sjældent, at vores rejsende får højdesyge. Dog er det særdeles vigtigt, at du søger ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge (for eksempel hovedpine, åndenød og opkast). Højdesyge er en akut tilstand, der skal tages meget alvorligt.
Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Jysk Rejsebureau refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt på grund af højdesyge.

Everest Base Camp trekket er et hårdt trek, og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist - Tjek listen her. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

Indenrigsflyvningerne mellem Kathmandu og Lukla bliver jævnligt forsinket på grund af dårlige vejrforhold. Forsinkelserne kan variere fra nogle få timer til flere dage. Skulle vejrforholdene være dårlige vil vi forsøge at rykke din trekkingtur, så den kan gennemføres som beskrevet.
Af samme grund er vores klare anbefaling, at du har minimum to nætter i Kathmandu efter trekket og inden din oversøiske flyvning hjem.
Et alternativ kan i nogle tilfælde være at booke en helikoptertransport mellem Kathmandu og Lukla. En helikopter vil oftest kunne flyve strækningen selvom den almindelige lufttrafik ikke flyver. Vælger du at booke en helikopter, er det for egen regning. Prisen er reguleret af udbud- og efterspørgsel, men kan i værste tilfælde være meget dyr.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalietet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Denne tur anbefales ikke til børn under 16 år.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 16.495,-Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Gruppestørrelse

Du rejser individuelt i Kathmandu. På trekket rejser du individuelt eller i små grupper med maksimum 8 personer. Du kan mod merpris sikre dig at turen bliver sikret som privattur. Hør nærmere hos din rejsekonsulent.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r
 • Afhentning i lufthavn ved ankomst
 • 2 overnatninger i guesthouse i Kathmandu før trekket og 2 overnatninger efter trekket
 • 1 engelsktalende guide og 1 bærer (porter)
 • 12 overnatninger i tehuse undervejs på trek
 • Transfer fra/til lufthavn til flyvninger omkring trekkingturen
 • Trekkingtilladelse og nationalparkgebyr
 • Prisen inkluderer desuden dækning af guide og bæreres udgifter til overnatninger, måltider og forsikringer

Prisen er eksklusiv

 • Drikkepenge på ca. 80 USD i alt pr. person på trekkingturen
 • Visum (fås i lufthavnen i Kathmandu for ca. USD 50 kontant)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Lommepenge og måltider på trekket (ca. USD 30 pr dag)
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal og Bhutan: 24-01-2019 18:00:00 : 12173
København
24. januar 2019 kl. 18:00

Nepal og Bhutan

Nepal: Everest Basecamp med dansk rejseleder: 19-02-2019 18:00:00 : 12324
Herning
19. februar 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Basecamp med dansk rejseleder

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 25-03-2019 18:00:00 : 12876
Kolding
25. marts 2019 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Se mere her

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Kontakt os:
Hovednummer (+45) 7020 1915
Nødtelefon - læs mere
Find os på: