Søg
Søg
Vejen mod Everest Base Camp
Kathmandu
Stupa, Kathmandu, Nepal
Thamel, Kathmandu
Helligmand, Kathandu, Nepal
Everest Base Camp Trek 7 Nepal
Everest Base Camp Trek 5, Nepal
Everest Base Camp Trek 6, Nepal

Everest Base Camp

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.995,-

Varighed: 18 dage

Tag med på et af verdens mest legendariske og måske smukkeste treks til Mount Everest Base Camp. Du kommer tæt på flere af verdens højeste tinder og på Sherpa folkets betagende levevis.

Everest Base Camp: Dette fysisk udfordrende trek fører os gennem sherpaernes storslåede hjemegn, små hyggelige landsbyer, langs farverige mani-sten og forbi buddhistiske klostre og byder på enestående udsigter til en perlerække af verdens højeste bjerge - Mt. Everest, Lhotse, Makalu og Cho Oyu for blot at nævne et par stykker.

Her er tale om et af de allersmukkeste områder i Everest-regionen med store gletsjere, grønne bjergsøer og uforstyrret udsigt til en lang række Himalaya-giganter. Ved at trekke den vej tilbage fra Everest Base Camp bliver turen samtidig en rundtur i stedet for den normale tur, hvor man benytter den samme sti til og fra Everest.

På turen bliver der selvfølgelig også tid til at opleve Nepals hovedstad Kathmandu med de smalle stræder, historiske templer, imponerende stupaer og livlige markeder.

Der er 13 dages trekking på denne 17 dages tur, og dermed god tid til akklimatisering. Som giver en større chance for at nå toppen.

Vi tilbyder også denne tur med dansk rejseleder, se den her

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Nepal her

Sæson
Trekking i Nepals Everest-region er helt ideelt slutningen af februar til maj, hvor luften er klar og udsigten fra bjergene er bedst.

Detaljeret beskrivelse

1. dag: Afrejse Danmark
Afrejse fra Danmark mod Kathmandu.

2. dag: Ankomst til Kathmandu
Ankomst til Kathmandu. Husk at medbringe cirka 50 USD i kontanter og to pasfotos til dit nepalesiske visum, der udstedes direkte i lufthavnen. Du bliver afhentet i lufthavnen og kørt til dit guesthouse i Kathmandu, hvor du har 2 overnatninger. Resten af dagen har du på egen hånd i Kathmandu..

3. dag: Kathmandu - Sightseeing på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd. Kathmandu er en utrolig spændende og livlig hovedstad med masser af historie, kultur og anderledes sanseindtryk. Tag fx til Durbar Square, der har utallige smukke templer, ”abetemplet” Swyambhunath, Nepals største buddhistiske stupa Boudanath og Nepals vigtigste hindu-tempel Pashupatinath. Udforsk også de små gyder og stræder og oplev de lokales hverdag. Overnatning på Hotel Marshyangdi.(M)

4. dag: Fly til Lukla - Trek til Phakding
Afgang fra Kathmandu om morgenen. I klart vejr er det en flot flyvetur fra Kathmandu op til Lukla i 2.800 meters højde. Everest og Khumbu regionerne er hjemland for sherpa-folket og verdens højeste bjerg Mt. Everest. Det er en stor kultur og naturmæssig oplevelse at trekke her tæt på flere af verdens højeste tinder, hvor sherpaerne lever i små bjerglandsbyer. Fra Lukla snor ruten sig ned igennem områder med fyrreskov via Chablung og Ghat til Phakding landsbyen. I godt vejr har vi allerede på trekkets første dag mulighed for at få udsigt til sneklædte bjergtinder. Trekkingtid: Cirka fire timer. Højder: Kathmandu 1350m, Lukla 2840m, Phakding 2600m

5. dag: Trek Phakding – Namche Bazaar
Efter morgenmaden fortsætter turen nordpå mod Jorsale ved at følge floden Dudh Koshi. Det er her du ankommer til selve Sagarmatha (Everest) National Park og turen i parken starter med en kort gåtur til de to floder Imja Drangpa og Nangpo Tsangpo (Bhote Koshi), som du krydser via en hængebro. Herefter går turen opad i to timer indtil du når Namche Bazaar, som er hovedbyen i denne region. Namche er en meget velstående sherpa by og et meget vigtigt handelscentrum for området.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højder: Namche Bazaar 3440m

6. dag: Namche Bazaar - Hviledag
Namche Bazaar er et ideelt sted at holde hviledag og vende sig til højderne. Du kan evt. vandre op til Khunde hospitalet og op til Everest Hotel med gode udsigter. Tidligt om morgenen går vi op til nationalparkens lille fine museum, hvorfra vi har mulighed for at se nogle af verdens højeste bjergtinder – bl.a. Mt. Everest, Mt. Lhotse, Mt. Nuptse og Mt. Ama Dablam.
Trekkingtid: Cirka to timer.

7. dag: Trek Namche Bazaar - Tengboche
Fra Namche Bazaar venter en let times trekking, hvorefter det går nedad cirka halvanden times tid efterfulgt af cirka to en halv times vandring opad til Tengboche. Undervejs er der super flotte bjergudsigter til Everest og Ama Dablam, frodigt skovterræn med fyr, birk og rododendron samt vilde dyr og fugle. I Tengboche ligger det flotte Tengboche Gompa, der er sherpa-folkets vigtigste kloster og hovedcenter for buddhismen i området. Om aftenen høres den karakteristiske lyd af blæseinstrumenter, som munke og lamaer bruger til deres religiøse ceremonier. Trekkingtid: Cirka seks timer. Højde: Tengboche 3860m

8. dag: Trek Tengboche - Dingboche
I dag venter en behagelig gradvis stigning op til Dingboche, der ligger i 4.300 meters højde med helt fantastiske bjergudsigter. Undervejs vandrer vi igennem skove med farverige rododendrontræer og små sherpa landsbyer.
Trekkingtid: Cirka seks timer. Højder: Dingboche 4300m

9. dag: Dingboche - Hviledag
På denne hviledag er der mulighed for at blive i lejren og slappe af og nyde udsigterne til Ama Dablam, Kantega og Nuptse. Du kan også tage på et frivilligt trek, der varer tre-fem timer.

10. dag: Trek Dingboche - Lobuche
I dag følger vi dalen, hvor du på den ene side kan nyde udsigten af de to imponerede tinder Cholatse og Tawache. Vi vandrer op mod Khumbu Glacier og på vejen vil du møde mange stendysser, som er sat op til ære for mange af de sherpa-folk som har mistet livet i forsøget på at hjælpe folk til toppen af Mt. Everest. Vi følger foden af glacieren til vi når til Lobuche, som er dagens mål.
Trekkingtid: ca. 6 timer. Højder: Lobuche 4930m

11. dag: Trek Lobuche - Gorak shep - Everest Camp - Gorak Shep
Vi starter ud tidligt med en 3 timers smuk vandretur langs Khumba Glacier mod Gorak Shep. Her tager vi et velfortjent hvil, før vi fortsætter turen mod Everest Base Camp. Turen op til Everest Base Camp tager ca. 5-6 timer og der bliver tid til at nyde udsigten og følelsen af at have nået dette mål, før vi bevæger os tilbage til Gorak Shep.
Trekkingtid: Cirka 9 timer. Højder: Gorak Shep 5170m, Everest Base Camp 5350m

12. dag: Trek Gorak Shep - Kala Pattar - Pheriche
Denne morgen står vi tidligt op for at vandre til en af de flotteste udsigtsposter, som findes i Everest regionen, Kala Pattar. Her kan du nyde solopgangen og udsigten udover Mt. Everest før vi vandrer tilbage til Gorak Shep, hvor morgenmaden er klar. Efter vi har spist går turen nedad bakke det meste af vejen til Duglha og derefter videre til Pheriche. I Pheriche har HRA (Himalayan Rescue Association) et støttecenter for tilskadekomne trekkere, som er rigtig interessant at besøge.
Cirka otte timer. Højder: Kala Pattar 5550m; Gorak Shep 5170m

13. dag: Trek Pheriche - Phortse
I dag møder vi igen floden Imja Khola og ved at følge denne kommer vi igennem Pangboche og videre til Phortse.
Trekkingtid: 5 timer. Højder: Phortse 3860m

14. dag: Trek Phortse - Namche Bazaar
Fra Phortse går vi ned til broen, der skal fører os over floden Dudh koshi og derfra vil vi begynde at vandre stejlt opad til Mongla for tilsidst at ende i Namche.
Trekkingtid: Cirka 5 timer. Højder: Namche bazaar 3440m

15. dag: Trek Namche Bazaar - Lukla
Fra Namche bazaar vil du blive overrasket over, hvor nemt det er at tage vandreturen ned til landsbyen Jorsale. Vi følgerne vejen forbi landsbyerne Phakding og Choplung og ender ved Lukla.
Trekkingtid: Cirka 7 timer. Højder: Lukla 2840m

16. dag: Fly til Kathmandu
Tidligt om morgenen flyves retur til Kathmandu, hvilket tager cirka 45 minutter. På klare dage kan du glæde dig til en rigtig flot flyvetur over det smukke bjerglandskab.

17. dag: Kathmandu på egen hånd
Denne dag i Kathmandu er på egen hånd.

18. dag: Fly fra Kathmandu og Ankomst til Danmark
Afrejse fra Kathmandu og ankomst samme dag til Danmark efter et fantastisk eventyr i Nepal.

Overnatning:
4 overnatninger på Guesthouse
12 overnatninger i forskellige tehuse

Overalt i Nepals bjerge ligger tehuse "teahouses". Det var - og er steder, hvor bærere, rejsende og handelsfolk boede og spiste under meget simple vilkår. I dag er mange tehuse blevet renoveret, og standarden er blevet højere. Men det er stadig simpel indkvartering og ikke luksus.
Indkvartering er i fællesrum, og der er fælles toiletforhold.


M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Husk at medbringe to pasbilleder og et kopi af dit pas til trekking-tilladelsen. Dette skal afleveres på vores servicekontor i Kathmandu senest 24 timer inden trekket starter.

Vær opmærksom på, at man kun kan have 1 taske med per 2-3 deltagere pga. det antal bærer, som er med på trekket. Det er muligt, mod ekstra betaling, at få en ekstra bærer med på trekket.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Vær opmærksom på, at højdesyge kan opstå på alle treks, uanset om man overholder de anbefalede retningslinjer på området (tjek på ssi.dk). Du skal også være opmærksom på en del treks ikke overholder de anbefalede retningslinjer vedr. fx overnatningshøjde, da de ellers ikke kan gennemføres. Alle Jysk Rejsebureaus trekking turer er gennemprøvede, og vi oplever yderst sjældent, at vores rejsende får højdesyge, som påvirker oplevelsen, dog er det ekstremt vigtigt, at du går ned i højde, hvis du mærker symptomer på højdesyge ( fx kvalme, hovedpine). Lyt kun til dig selv og din krop. Højdesyge er noget, man skal tage alvorligt. I ekstreme tilfælde, hvor trekkere ignorerer symptomerne og er fortsat op af bjerget, har det haft dødelig udgang. Du bør kontakte din læge og diskutere muligheden for at forebygge højdesyge i forhold til dit trek. Vi refunderer ikke trek, som bliver påvirket eller afbrudt pga. højdesyge
Everest Base Camp trekket er et hårdt trek og derfor er der ingen garanti for at komme med hele vejen til Base Camp.

Der er på dette rejseforslag et luftfartsselskab, som optræder på Eu’s blacklist, Tjek listen her https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf. Vi har valgt denne flyløsning, da der ikke er andre alternative flyselskaber, der flyver på den omfattede rute. Når du vælger denne rejse mister du retten til at få omlagt rejsen eller refunderet billetterne som følge af, at det givne luftfartsselskab optræder på listen. Vi anbefaler, at du undersøger din forsikringer i forhold til eventuelle begrænsninger i deres dækning.

For at være sikker på at din sovepose har den rette kvalietet anbefaler vi at du køber en med fra Danmark.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Priser

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 14.995,-

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Sværhedsgrad

Hård

Prisen er inklusiv

  • Flybillet Danmark - Kathmandu t/r
  • 2 overnatninger i Kathmandu før trekket og 2 overnatninger efter trekket
  • Trekkingtur med guide, bærere og overnatninger som beskrevet i programmet
  • Transfer fra/til lufthavn

Prisen er eksklusiv

  • Drikkepenge på ca. 60 USD i alt pr. person på trekkingturen
  • Visum (fås i lufthavnen i KTM for ca. USD 50 kontant)
  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
  • Lommepenge og måltider på trekket (ca. USD 30 pr dag)
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Gratis rejseforedrag

Nepal: 23-05-2018 18:00:00 : 10874
Aarhus
23. maj 2018 kl. 18:00

Nepal

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 12-06-2018 18:00:00 : 10609
Aarhus
12. juni 2018 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder: 31-07-2018 18:00:00 : 11213
Aarhus
31. juli 2018 kl. 18:00

Nepal: Everest Base Camp med dansk rejseleder

Se mere her

Servicecenter

Nepal Få hjælp og service til rejsen
Service Center, Kathmandu, Nepal
Til top
Find os på: