Her på siden finder du praktisk information og fakta om Samoa.


Praktisk info om at rejse på Samoa


Visumforhold og indrejsekrav
Danske statsborgere kan visumfrit rejse til Samoa. Det er et krav, at du kan fremvise en gyldig returbillet ud af landet. Du modtager ved ankomst et 60 dages turistvisum, der er gratis.
Se flere oplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Der kan forekomme indrejsekrav til Samoa såsom specifikke krav til vaccinationer, forsikringsdækninger, helbredsattest og lignende. Henvend dig til din rejsekonsulent omkring nuværende indrejsekrav til Samoa.

Særlige indrejseregler i Samoa i forbindelse med Covid-19
Der er ingen krav om vaccination eller test for Covid-19 for indrejse til Mongoliet.

Der kan forekomme lokale restriktioner, som fx brug af mundbind.

OBS! Visumregler og indrejsekrav kan ændre sig med kort varsel, så Jysk Rejsebureau anbefaler, at du tjekker de aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade. Ovenstående informationer er med forbehold for ændringer. Vores informationer er alene til vejledende brug – det er altid dit eget ansvar at opfylde og holde dig orienteret om de senest gældende indrejsekrav.

Klima og bedste rejsetidspunkt
Den bedste tid at besøge Samoa er fra maj-oktober. Denne tid på året kendetegnes ved en lavere regnmængde og mildere temperaturer.
Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Samoa er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Se klimatabel over vejret på Samoa her.

Penge
Den lokale møntfod er Samoa Tala.

Hæveautomater er tilgængelige i de største beboede områder på øerne, hvor også VISA og Mastercard ofte kan benyttes. Men på de små øer er det en god ide at planlægge godt fremad og medbringe kontanter, da der ofte ikke er hæveautomater.

Transport
Transport mellem landets større øer foregår med færge eller fly. Man kan også vælge selv at udforske øerne i lejebil, på scooter og cykel eller på gåben.

Drikkepenge
Det er ikke normalt at give drikkepenge på Samoa. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig godt ind i, hvor meget der er normalt at give i drikkepenge og til hvem, inden du tager af sted på din rejse. Find information om drikkepenge i guidebøger som for eksempel Lonely Planet.


Fakta

Hovedstad: Apia
Sprog: Engelsk og Samoan
Klima: Tropisk
Valuta: Samoa Tala
Religion: Kristne


Information om Samoa

Drøm dig til et bedre sted, og du vågner i Samoa. Det er ni små tropeøer dækket af bjerge og vulkaner, floder og vandfald, fugtige regnskove og varme sandstrande. Øerne er omgivet af klart, blåt hav og farvestrålende koralrev. Her går livet sin vante gang, stille og roligt, og det vigtigste er - at nyde det.

Landet ligger i det sydlige Stillehav og har et samlet areal, der er lidt mindre end Fyn. To tredjedele af befolkningen bor på øen Opulu i små landsbyer med mindre end 500 indbyggere. Landets eneste større by er hovedstaden Apia.

Skildpadder, vulkaner og surfing
Hvaler, delfiner, firben og fuglearter du ikke finder noget andet sted i verden. Samoas mange dyr kan opleves både til lands, til vands og i luften. Var det for eksempel noget med en svømmetur blandt havskildpadder eller en vandretur på en gangbro højt oppe mellem regnskovens trætoppe og fuglenes legeplads? Man kan også bade i vandfald, udforske flagermusenes grotter og vandre på lavamarker. Havet omkring Samoa er desuden perfekt til både surfing, dykning og snorkling.

Afio mai - kom!
De gæstfrie samoanere indleder ofte deres sætninger med ordene susu mai, som betyder ”lyt” eller afio mai, der betyder ”kom”. Bliver man inviteret hjem til en samoaner, sætter han eller hun en ære i, at gæsten føler sig så velkommen som overhovedet muligt. En god måde at komme i kontakt med de lokale er enten på de farverige markeder, hvor der blandt andet sælges eksotiske frugter og kunsthåndværk, eller på cykel rundt på de to største øer. Der er asfalterede veje og ikke megen trafik, så det er en skøn måde at opleve Samoa og de fredfyldte små landsbysamfund på cykel eller i egen lejebil.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top