Faktisk er intet mindre end 4500 af Edinburghs huse på en liste over bygninger med særlig historisk eller arkitektonisk betydning. De fascinerende, historiske bydele Old Town og New Town er tilmed på UNESCOs Verdensarvsliste. Som Skotlands hovedstad er Edinburgh spækket med spændende museer og kunstgallerier, heriblandt National Muesum of Scotland og de fem National Galleries of Scotland.

Castle Rock
Midt i det hektiske storbyliv rejser en vulkansk klippe sig i gadebilledet. Castle Rock er en meget bemærkelsesværdig forhøjning, og ikke mindre bemærkelsesværdig er Edinburgh slot, der er placeret som en kongekrone på klippens top. Som i et middelaldereventyr står den stolte fæstning med sin spændende historie om magtfulde konger og utallige belejringer, som gør stedet til en meget populær turistattraktion.

Calton Hill
En anden vigtig forhøjning i Edinburgh er Calton Hill, hvorfra mange fotografier, postkort og malerier af Edinburgh viser et motiv med Dugald Stewart Monumentet i forgrunden og den smukke by i baggrunden. Her kan du altså selv få syn for den populære udsigt. Desuden bør du se The National Monument, og besøge St Andrew’s House og The Scottish Parliament Building, hvorfra henholdsvis den skotske regering og det skotske parlament regerer.

Holyrood Park
Centralt i Edinburgh ligger den fantastiske, kæmpestore Holyrood Park, som ikke ligner nogen andre byparker. Her er hverken sirligt anlagte stier, fontæner eller moderne skulpturer. Til gengæld er her vildblæste græsskråninger, stejle klippevægge og en forsmag på den barske natur, som Skotland er så kendt for. Og dette er altså midt inde i storbyen.


Tilnavn: Nordens Athen

Indbyggere: Ca. 500.000

Areal: 259 km²

Klima: Tempereret kystklima

Highlights: Castle Rock, Edinburgh slot, Calton Hill og Holyrood Park
Edinburghs old town med Arthurs seat i baggrunden
Edinburghs botaniske have SkotlandHistoriske bygninger i Edinburgh Skotland
Til top