14 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 16.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Hver region i Spanien har sit helt eget særpræg. Denne kør-selv-rejse tager dig igennem Castilla y León, som også går under tilnavnet ’det ægte Spanien’. Historiske byer, oplyste pladser, bygningsværker af glødende sandsten og prægtige katedraler venter dig i den autentiske region, hvor du skal besøge Ávila, Salamanca, Zamora og Léon. Inden du når så langt, skal du opleve både den nutidige og daværende hovedstad i Spanien; Madrid er en travl og moderne metropol med lokale tapasbarer på hvert et gadehjørne, kunst i verdensklasse og farverige kvarterer med hyggelige markeder og kunstneriske vægge. Toledo, som var Spaniens hovedstad frem til 1561, vil charmere dig – og af og til udfordre din kondition – med snoede, stejle gader og betagende historisk atmosfære. I Toledo får du absolut følelsen af at være trådt tilbage i tiden.

I det nordlige Portugal kører du ad snoede veje blandt bakkede vinmarker og langs floder. Douro-dalen huser en af Portugals største stoltheder; portvinen. Synk ned ved et lille bord på en af de mange vingårde og forkæl sanserne med en portvinssmagning og et lækkert landligt måltid sammensat af lokale råvarer fra egnen. Sådan en omgang bringer energi til næste dag, hvor du kan indtage vinlandskabet i bil eller på toppen af en lejet cykel. Fra Douro-dalen bevæger du dig til endnu en af Portugals stoltheder; byen Porto som ligger ud til Atlanterhavet og forkæler sanserne med kulinariske specialiteter, illustrative klinker og søde, farverige huse, som står sammenklemt langs kajen og giver lyst til at tage fotos i massevis. Tiden får nemt ben at gå på i den charmerende portugisiske by, og forsvinder tiden ikke i byen, er der rigelig kyststrækning og betagende strande at tage fat på i og nær Porto. Hvem ved, måske du får lyst til at snuppe en dag eller to på Caminoen? Den Portugisiske Camino, eller Camino Portugues som den hedder lokalt, løber langs kysten gennem Porto og hele vejen til Santiago de Compostela i det nordlige Spanien.

Undervejs på din rejse er der sørget for dejlige 3- og 4-stjernet hoteller til dig. Disse hoteller ligger centralt i byerne og skaber en god base for din rejse i Spanien og Portugal. Billeje, flybillet og oplevelser som tapastur i Madrid og sejlads på floden i Porto er også inkluderet i rejsens pris. Afhent din lejebil i Madrid og aflever den igen i Porto. Der er inkluderet et større gebyr for envejsleje i prisen for din rejse. Således slipper du for at skulle betale gebyret lokalt. Har du andre ønsker til rejsen, f.eks. mere budgetvenlige hoteller eller ekstra udflugter såsom en jeepsafari til nationalparken Peneda-Gerês eller en vinsmagning i Douro-dalen, kan dette også arrangeres. Ligeså kan du vælge at gøre din rejse længere og eksempelvis fortsætte hele vejen til Lissabon i lejebil. Din rejse kan skræddersyes lige efter dine ønsker. Tal gerne med din rejsekonsulent herom.

Få information og fakta om Spanien her.
Se alle vores andre spændende rejseforslag til Spanien her.
Få information og fakta om Portugal her.
Se alle vores andre spændende rejseforslag til Portugal her.

Bedste rejseperiode

Det nordlige og centrale Spanien er bedst at besøge i perioden mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 25-30 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Fly fra Danmark til Madrid efterfulgt af tapas-crawl
Du flyver i dag fra Danmark til Spaniens hovedstad Madrid. Fra lufthavnen i Madrid kan du tage taxi, tog eller bus til dit hotel, som er beliggende dejligt centralt i Madrid. Tag et hvil på hotellet, inden du skal opleve Madrids lækre madscene og mange tapasbarer. Mød op med en rumlende mave kl. 19.30 på Santa Ana-pladsen, hvor en lokal guide venter på dig og tager dig og en gruppe af max 12 deltagere med på en tre timers tapas-crawl. På denne tur vil du opdage skjulte skatte i form af mad og vin med en dyb historie. Du besøger i alt fire af Madrids bedste tapasbarer. En ting er sikkert; du vil hverken gå sulten eller tørstig i seng. Tapas og vin vil blive serveret i massevis. Madrid har mange facetter; der findes det Madrid, som springer dig lige i øjnene, og så findes der det Madrid, du bliver nødt til at få de lokale til at vise dig. Aftenens tapas-crawl hører til i sidstnævnte kategori. Glæd dig til en skøn aften ude i Madrid. (A)
2. dag: Gå på opdagelse i Madrid
Nyd en gang morgenmad på hotellet og begiv dig ud i Madrids medrivende byliv. Dagen er til fri disposition. Et godt tip er at finde til Paseo del Arte, hvor du kan investere i en billet, som giver dig adgang til tre af Madrids bedste kunstmuseer. Med denne billet kan du besøge det famøse Prado-museum samt Reina Sofia- og Thyssen-Bornemisza-museet. Lige så vel som Madrid formår at levere på maden, så formår byen absolut også at levere på kunsten. Oplev malerier fra verdenskendte malere som blandt andre Picasso, Goya og Velázquez. Foretrækker du at dedikere dagen til andet end kunst, er der også rig mulighed for det. Shopping, markeder, natteliv, flamenco, skønne parker og hyggelige kvarterer er andre musts i Madrid. For eksempel kan du lægge vejen forbi det fantastiske Mercado de San Miguel, som lokker med tapas i massevis eller det gigantiske El Rastro-loppemarked, hvor du kan gøre et godt fund. Det elegante palæ, Palacio Real, samt fodboldstadiet Santiago Bernabéu, som er hjem for Real Madrid, er også værd at besøge. (M)
3. dag: Afhentning af din lejebil og videre til Toledo
Tiden er inde til at vinke farvel til Madrid og tage hul på din rejse i bil gennem Spanien og Portugal. Efter morgenmad og check ud fra dit hotel finder du på egen hånd til biludlejningskontoret, hvor du afhenter din lejebil. Dernæst fortsætter du i bil til Toledo, som ligger cirka en times kørsel syd for Madrid. Du flytter ind på et komfortabelt hotel i byen og kan dernæst tage ud for at opleve den historiske by, som er beliggende i den spanske region Castilla-La Mancha. (M)
4. dag: På eventyr i middelalderbyen Toledo
Toledo er en by forankret i historien. Den betagende middelalderby var frem til 1561 Spaniens hovedstad og er i dag en af Europas ældste byer. Byen var i sin tid inddelt i et kristen, maurisk og jødisk kvarter, og denne historie har sat sit præg på byen. Så snart du sætter fod i byen, vil du mærke historien komme til live. Snoede, smalle og til tider stejle gader forbinder byen og tager dig forbi smukke kirker, katedraler, moskeer og synagoger. Læg byens fort og broer til dette scenarie, og du forstår nu, hvorfor Toledo er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Du bestemmer selv indholdet af din dag i Toledo. Besøg El Alcazar – fortet, som troner over byen og sætter prikken over i’et på middelalderstemningen. Find siden til Mezquita Cristo de la Luz og nyd den mauriske arv for en stund. Dette bygningsværk er fra år 999 og plejede at huse velstående muslimske familier. I dag er bygningen forvandlet til en kirke. Katedralen Primada og San Juan de los Reyes-klosteret fortjener også at blive besøgt denne dag. Siden kan du tage et hvil på Zocodover-pladsen, finde vej over de historiske broer eller nyde en storslået udsigt over byen fra Mirador del Valle. Uanset hvor du finder hen denne dag, vil du få følelsen af at være rejst tilbage i tiden. (M)
5. dag: Fra Toledo til Salamanca i lejebil med stop i Ávila
Flere smukke byer venter dig i Spanien. Du sætter dig ind bag rattet og fortsætter med kurs mod Salamanca, som er beliggende i regionen Castilla y Léon. Fra Toledo er der cirka tre timers kørsel til Salamanca. Undervejs kan du gøre stop i byen Ávila, som er endnu et pragteksemplar på en middelalderby. En kæmpemæssig, ridderlignende og meget velbevaret stenmur omkranser byen. Inden for bymuren finder du den arkitektoniske og smukt dekorerede St Vicent-basilika. Hold også godt udkig efter de små gyldne muslinger. Ávila er nemlig på Camino Teresiano-ruten, som går gennem 17 byer til Santiago de Compostela. Salamanca tager sig godt ud, allerede inden du lander i centrum af byen. På indfaldsvejene får du en smuk skyline-udsigt over byen, hvoraf den enorme katedral udgør kronen på værket. Tjek ind på dit hotel og find til Plaza Mayor i god tid, inden mørket falder på. Slå dig ned på en af udendørsrestauranterne på pladsen - eventuelt med et glas traditionel Cava i hånden - og overvær lysene, der bliver tændt på samme tid over hele pladsen ved tusmørke. Gispende udbrud og klapsalver følger ofte, når lysene tændes på pladsen. Denne plads er ikke bare historisk og udsøgt smuk med sine glødende sandsten. Den er også samlingspunkt for hele byen. (M)
6. dag: Udforsk den gyldne by Salamanca
Udforsk Salamanca i dit eget tempo i dag. Den gamle del af byen er bygget i glødende sandsten, som oplyses om aftenen. Den nyere bydel er konstrueret i nogenlunde samme stil for ikke at bryde udtrykket. Salamanca er desuden kendt for at huse et af verdens ældste universiteter, og det er nogle prægtige bygninger, som hører sig til dette universitet. Læg vejen forbi universitetsbygningerne og se, om du kan spotte den mytiske frø, som er skåret ind i indgangspartiet ved universitetet. Ifølge legenden sikrer nye studerende deres akademiske fremtid ved at udpege frøen. Helt nem at spotte, er frøen derfor ikke. Fra universitet er der ikke langt til Salamancas katedral, som er et andet must, mens du er i byen. Tag den snoede tur op i kirketårnet og sug byens tage til dig fra toppen. Fordyb dig i både barok og gotisk stil – katedralen byder på begge dele. Siden kan du finde ned i Salamancas snoede og hyggelige gader. Shop i butikkerne og nyd en bid mad på en af byens mange lækre restauranter. Er du i Salamanca i løbet af påsken, bør du uden tvivl også dedikere tid til at overvære de mange religiøse optog. Påsken er en hel speciel tid i denne del af Spanien, og ’procesiones’ finder dagligt sted i byens gader, både i dag- og aftentimerne. De lokale iklæder sig farverige dragter og store hætter og trækker enorme vogne med helgener gennem gaderne. Det er et show uden lige, der venter dig, hvis du er på disse kanter i påsken. (M)
7. dag: Fra Salamanca til León med stop i Zamora
Endnu en storslået by i Castilla y León venter dig. På dette tidspunkt i rejsen har du fået det ægte Spanien helt ind under huden, og León forstærker denne følelse yderligere. Fra Salamanca er der ca. to timers kørsel til León. Du kan eventurelt gøre stop i Zamora på vejen til León. Zamora huser alt fra et ældgammelt slot til en ikonisk bro og katedral. Således udgør byen et perfekt stopover på din rejse. I León mixes det nye med det gamle. Byen er en interessant blanding af ældgamle traditioner tilsat moderne nuancer. I den spanske by støder du på alt fra flotte, historiske bygninger og en lækker madscene til musik, teater, magi og film. Kulturelle events og festivaler finder jævnligt sted i byen. (M)
8. dag: Byliv, seværdigheder og god mad i León
Find ud i Leóns gader og udforsk byens seværdigheder i dit eget tempo. Du vælger selv, hvor du vil lade vejen gå hen denne dag. Et af byens højdepunkter er den gotiske katedral, som troner flot på en stor plads. Katedralen er især kendt for sine farverige glasvinduer, som giver et smukt og indbydende lys, når du træder inden for. I Calles de las Cercas kan du gå langs middelalderbymuren, mens du ved Plaza del Grano kan nyde den charmerende stemning tilvejebragt af brostensbelagte gader og en lille kirke. San Isidoro de León er basilikaen, som desuden fortjener et besøg. Ikke mindst kan du følge i fodsporene på de mange pilgrimme, som finder vej gennem byen. Den Franske Camino løber gennem León, og som oftest er det denne Camino, der refereres til, når der populært tales, om ’at gå Caminoen’. Gadeliv og velsmagende retter bør også fylde i programmet. Sug blomsterbeklædte balkoner til dig i Calle Ancha. Gå på opdagelse i Barrio Húmedo og det historiske kvarter. Tag et velfortjent hvil på en af de mange gode restauranter eller caféer i området. Smag på gode oste, tyndskåret skinke og fristende søde sager. Leóns kulinariske scene kan tilfredsstille enhver sult. (M)
9. dag: Fra León til Douro-dalen
Historiske bygninger og medrivende spansk byliv har fyldt i programmet. Det er nu tid til at finde ud i naturen og beundre en stribe smukke landskaber. I dag kører du fra León i Spanien til Douro-dalen i Portugal. Rejsetiden mellem de to destinationer er cirka tre til fire timer. Undervejs kan du besøge Las Médulas, som i sin tid var Romerrigets vigtigste guldmine. Det imponerende landskab, du kan opleve her, er resultat af Romerrigets udvindingsproces, som gik under navnet ’riv bjerget ned’. Gange blev bygget, og vand blev hældt over klippesiderne – en proces, som har ført til et enestående resultat. I dag er Las Médulas på UNESCO’s Verdensarvsliste. Stræk benene og gå en tur i landskabet, inden du fortsætter køreturen. Mere smukt landskab venter dig i Portugal. Et kuperet landskab med utallige vinranker byder dig velkommen ved ankomsten til Douro-dalen. Du tjekker ind på et 4-stjernet hotel, som ligger omgivet af smuk natur. Om aftenen kan du nyde en middag ude på en af de nærtliggende vingårde. (M)
10. dag: Livsnyderi i Douro-dalen
Douro-dalen er ikke bare et naturskønt område. Det er også her, at verdens bedste portvin bliver til. Her kan du gå på opdagelse og nyde maleriske landskaber og fantastisk natur. Tag på portvinsmagning ved en af de lokale vingårde og få indblik i en af Portugals traditionsrige stoltheder. Disse smagninger byder på utallige glas af den lækre drik, hvor du kan smage på alt fra blide brunlige nuancer til dybe toner med saft og kraft. Portvin er i sandhed en verden for sig, og Douro-dalen er det perfekte sted at opleve kulturen. I Douro forvandles drue til drik, hvorefter de gyldne dråber fragtes langs floden til Porto. En sejltur på denne flod er allerede inkluderet i din tur efter ankomst til Porto, men ønsker du mere sejlads, kan du stige på en båd i Pinhão og nyde vinlandskaberne fra vandet. Alternativt kan du leje en cykel eller trække i vandreskoene. Området byder på utallige gode ruter. Eksempelvis kan du prøve kræfter med Lamego Trail, som også går under navnet 'portvin-trail'. Pust ud og nyd freden. Douro-dalen er i sandhed et sted for livsnydere. (M)
11. dag: Porto – sidste stop på rejsen
Du tager afsked med Douro-dalen og sætter kurs mod en af Portugals mest magiske byer, nemlig kystbyen Porto. Glæd dig til et vidunder af en by, som kan charmere alle med sine små, snoede gader, farverige huse og mønstrede klinker i massevis. Hvert et gadehjørne i Porto indbyder til et foto. Fra Douro-dalen har du lidt over en times kørsel til Porto, hvor du efter ankomst afleverer din lejebil hos biludlejningskontoret. De næste dage i storbyen har du ikke behov for bil. I stedet kan du nyde den dejlige by til fods og med traditionel sporvogn. Du bor på hotel centralt i byen. (M)
12.-13. dag: Udforsk Porto
Et par skønne dage i Porto venter forude, hvor du helt selv bestemmer programmet for dagene. Det eneste, der er fastlagt, er et river cruise på Douro-floden. Du stiger på båden ved Cais in Ribeira og begiver dig ad vandvejene gennem Porto og under seks ikoniske broer - fra byens ældste bro til den mest moderne. Deraf navnet ’6 bridges cruise’. Nyd udsigten til Portos historiske kvarter og de farverige huse langs bredden, opdag portvinshusene, som ligger ned til floden, og få øje på byens historiske kirker og klostre. Forkæl ganen med lækker mad og drikke – Porto er hjem for tonsvis af gode restauranter, mens der heller ikke er en vej uden om portvinshusene og museerne. Ligeledes kan du gå på jagt efter dine favoritklinker. Byen er hjem for et utal af farverige og mønstrede klinker, som pryder hele vægge overalt i byen. I Porto bør du også sætte tid af til spadsereture i det historiske kvarter, mens du også kan vælge at fortsætte til fods til havsiden. Måske du endda tager en dag på den Portugisiske Camino, som løber gennem byen og videre ud langs kysten. Ligeså kan du snuppe en dag på en af de fantastiske strande, som ligger med kort afstand fra centrum af Porto. For eksempel kan du lade turen gå til Praia da Sereia, Praia dos Ingleses eller Praia de Espinho. Du vil opdage, at kysten nord og syd for Porto er et yndet udflugtsmål for surfere, og er du frisk på det, kan du leje et surfbræt på en af strandene. (M)
14. dag: Hjem fra Porto
To ugers uforglemmelig rundrejse gennem Spanien og Portugal er nået til vejs ende. Du tager en taxi eller offentlig transport til Porto lufthavn, hvorfra du flyver hjem til Danmark. Er du ikke klar på at tage hjem, kan du forlænge rejsen og fortsætte i lejebil langs Portugals kyst, eventuelt hele vejen til Lissabon. (M)

Overnatninger

2 overnatninger i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel i Madrid
2 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel i Toledo
2 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel i Salamanca
2 overnatninger i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel i León
2 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel i Douro-dalen
3 overnatninger i dobbeltværelse på 3-stjernet hotel i Porto

Rejseforslaget er baseret på ovenstående overnatningsstandard, men Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budgethoteller til boutique- og luksushoteller i de byer, som besøges undervejs.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur, men der er dagsture på rejsen som udføres i mindre internationale grupper.

April - oktober

Pakkeliste

 • Guidebog
 • Internationalt kørekort
 • Evt. vejkort
 • Spansk parlør
 • Kreditkort
 • Behageligt fodtøj
 • Solcreme
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Madrid // Porto - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Tapastur i Madrid med engelsktalende guide
 • Flodcruise i Porto
 • 8 dages billeje inkl. kasko- og ansvarsforsikring samt gebyr til envejsleje- betingelser gælder, kontakt os for nærmere information

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give drikkepenge til servicepersonale)
 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Parkeringsafgifter
 • Eventuelle vejafgifter

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top