Tryghedsgaranti ved køb af din rejse i 2021 og 2022 Læs mere
7 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 8.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Sierra de Tramuntana ligger i den nordvestlige del af Mallorca, og er den største bjergkæde på de Baleariske Øer i Spanien. Det er muligt på bare få timer at vandre fra smukke turkisblå laguner ved havet til smukke bjergudsigter. Vandreturen går via den berømte GR221, også kaldet ”De tørre stens rute”, som er en middelalderpilgrimsrute fra Andratx via Mallorcas helligste kloster, Lluc, til middelalderbyen Pollenca. Vi starter vores vandretur i den smukke bjerglandsby Valldemossa, hvorfra vi vandrer via en smuk kyststi til frodige Soller, hvor vi finder store appelsinlunde. Fra Soller skal vi vandre ad Barranc de Biniaraix - en smuk kalkstenstrappe til det smukke Cúber vandreservoir, og til klosteret Lluc, hvor vi bor i to dage. Som afslutning på rejsen bestiger vi Puig Tomir, som ligger i 1103 meters højde, og herfra vil vi få en imponerende smuk panoramaudsigt over Mallorca. Vi slutter turen af med at vandre til GR221s slutdestination Pollenca, inden vi flyver retur til Danmark.

Glæd dig til
 • Vandring i Tramuntana bjergene, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Mange hyggelige landsbyer med autentisk, lokal stemning
 • Vandring ad Pilgrimstien til Lluc Klosteret
 • Overnatning på Lluc klosteret
 • Bestigning af Puig Tomir
 • Hyggelige hoteller i rolige omgivelser
 • Bagagetransport mellem overnatningerne


Bedste rejseperiode

Det bedst tidspunkt til vandreture på Mallorca er om foråret og efteråret, da der i disse perioder ikke falder megen regn og temperaturerne ligger på behagelige 20-25 grader om dagen og 10-15 grader om natten. Der er derfor ikke for varmt til at vandre, og det er stadig muligt at bade ved kysten.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Ankomst til Mallorca
Vi mødes i lufthavnen med vores danske rejseleder, hvorefter der er afgang mod Mallorca. Ved ankomst til Palma lufthavn, bliver vi hentet og kørt til vores hotel i Palma. Efter indkvartering på vores hotel er det muligt at tage med ud at spise en god middag på en lokal restaurant.
2. dag: Valldemossa til Port de Soller. Ærkehertug Stien, landsbyen Deia og strand i Port de Soller
Efter morgenmaden kører vi ca. en halv time til landsbyen Valldemossa, hvorfra vi begynder vores trekkingtur i Tramuntana bjergene. Dagens rute er en af de mere kendte ruter på øen: El Camino del Archiduque - Ærkehertugens stien. Den østrigske ærkehertug Ludwig Salvator stod selv for ruteplanlægningen i 1883, og til forskel fra de andre ruter, som havde et økonomisk eller praktisk formål, blev denne rute designet til at nyde udsigten til de smukke bjerge og klippekanter. Er ejret klart, kan vi se helt til Mallorcas østlige kyst. Efter ca. 12 km når vi frem til Deia, som er omringet af olivenplantager, hvilket giver byen en meget hyggelig atmosfære. Det er det perfekte sted at holde en velfortjent frokostpause. De resterende 13 km af turen herfra til Port de Soller er mere jævn og mindre krævende. (M) Dagens vandring: ca. 5-6 timer, 25 km
3. dag: Port de Soller – Cúber vandreservoir – Port de Soller
Vi deler turen fra Soller til Lluc kloster i to etaper, da der er for langt at gå på én dag. I dag vil vi vandre til Cúber vandreservoir og retur igen til Port de Soller. Vi starter dagen med at tage sporvognen fra Port de Soller til Soller, hvorfra vi begynder at vandre ad pilgrimstien til Lluc klosteret. Det første stykke af dagens rute går igennem smukke og velduftende appelsinlunde, inden vi kommer frem til den imponerende Barranc de Biniaraix - en kalkstenstrappe fra det 16. århundrede. Trappen snor sig langsomt op ad bjerget, og langs siderne af trappen vokser gamle oliventræer. Der hvor trappen slutter begynder en god sti op til dagens mål, det smaragdgrønne vandreservoir, Cúber. Vi går retur til Soller. (M) Dagens vandring: ca. 6-7 timer, 24 km
4. dag: Fra Cúber til Lluc Klostret
Efter morgenmaden bliver vi kørt tilbage til Cúber vandreservoir, hvorfra vi fortsætter ad pilgrimsstien til dagens mål og overnatningssted, Lluc klosteret. I 1200-tallet fandt en hyrdedreng en statue af Jomfru Maria i en lille grotte. De flyttede statuen flere gange til en nærliggende hytte, men den kom på magisk vis tilbage til grotten. Det så de som et tegn fra gud, og derfor blev klostret bygget her. Klostret er stadig i brug og er et religiøst sted for mange kristne, som kommer hertil på pilgrimsfærd. (M) Dagens vandring: ca. 3-4 timer, 15 km
5. dag: Bestigning af Puig Tomir (1.103 m)
Puig Tomir er det tredjestørste bjerg på Mallorca. Turen til toppen går via små bjergstier, som snor sig langsomt op ad bjerget. Fra toppen kan vi se en helt fantastisk panoramaudsigt ud over Mallorca. (M) Dagens vandring: ca. 5-6 timer, 15 km
6. dag: Fra Lluc til Port de Pollenca
I dag går vi den sidste etape af GR 221 ned til Pollenca. Vi vil det meste af dagen gå nedad, men der vil også være nogle få stigninger. Vi vandrer meget af dagen i skyggen af Puig Tomir og i egeskove, hvor nogle af træerne er over 100 år gamle. Vi slutter med at vandre langs en romersk sti, og der vil i løbet af dagen være mulighed for stop ved friske kilder og flotte, stemningsfulde stenhuse. Ved ankomst til Pollenca tager vi en velfortjent pause på en hyggelig, lokal café på byens torv. Herfra går vi det sidste stykke ud til kysten til Port de Pollenca, hvor det er muligt at tage en forfriskende dukkert i havet. (M) Dagens vandring: ca. 5-6 timer, 18 km
7. dag: Afgang til Danmark
I dag vender vi snuden hjemad. Vi bliver kørt fra Puerto de Pollenca til lufthavnen i Palma og flyver hjem til Danmark. (M) Det er muligt at udvide rejsen og flyve senere hjem. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje og ture.

Overnatninger

1 overnatning i Palma
2 overnatninger i Port de Soller
2 overnatninger på kloster i Lluc
1 overnatning i Pollenca

Alle overnatninger er i delt dobbeltværelse med eget badeværelse. Det er muligt at tilkøbe singleværelse.

Bemærkninger

Hvad kræver det af dig?
Vi går gennemsnitligt ca. 20-25 km om dagen. Terrænet er skiftende men generelt meget kuperet, og der forekommer lange op- og nedstigninger. Vi bærer kun på vores dagsrygsæk, da den resterende bagage vil blive transporteret med bil mellem vores overnatningssteder. Vandrestøvler er en nødvendighed grundet terrænet, og det vil være en fordel med vandrestave. Vi anbefaler at man træner inden turen med vandreture med let oppakning.

Denne rejse er generelt ikke egnet for bevægelseshæmmede.

Afrejsedatoer

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser Rejseperiode02.10.21 - 08.10.21 Tilmeldingsfrist27-07-2021
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode08.05.22 - 14.05.22 Tilmeldingsfrist08-02-2022
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode04.09.22 - 10.09.22 Tilmeldingsfrist08-06-2022
9.995,-
Reserver
Ledige pladser Rejseperiode02.10.22 - 08.10.22 Tilmeldingsfrist06-07-2022
9.995,-
Reserver
Tryghedsgaranti

Information

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan rejseforslaget ændres?

Rejsen sælges som en hel “pakke”, og hvis der ønskes individuelle ændringer, vil der ikke være mulighed for refundering af de ydelser, der ikke benyttes. Anden hjemrejse kan arrangeres, såfremt der er plads på flyene, og mod et tillæg.

Gruppestørrelse

Minimum 9 deltagere, maksimum 14 deltagere.

Næste: 02-10-2021
Se alle afrejsedatoer

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Trekkingstøvler
 • Trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Svedtransporterende tøj
 • Lommelygte/pandelygte
 • Vandtætte pakkeposer
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Snacks - energibarer og chokolade
 • Vandflaske
 • Evt. camelbag
 • Evt. lagenpose
 • Evt. vandresandaler
 • Evt. vandrestave og kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet København* - Mallorca t/r (inkl. bagage)
 • Dansk rejseleder
 • Transfer ifølge program
 • 6 overnatninger med morgenmad ifølge program
 • Bagagetransfer mellem alle overnatninger
 • Infomøde inden afrejse med gennemgang af ruten og udstyr
 • Minimum 15% rabat på udstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Mulighed for at leje rygsæk for 100 kr. pr. mdr.
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entreer
 • Singleværelsestillæg koster 1400kr, hvis man ikke vil/kan dele værelse med andre

Prisbemærkning

Hvis du vil sikre dig en plads på en bestemt tur, så klik på ”Reserver”. Der opkræves et depositum, som fratrækkes den samlede pris når turen betales (ca. 2 måneder inden afrejse). Har du brug for at vide mere inden du beslutter dig, så book et møde (som også kan afholdes over telefon) med en rejsekonsulent.

Depositummet på de 1.000kr. er ikke refunderbart.

*Det er også muligt at flyve fra Billund, Ålborg og Aarhus. Kontakt din rejsekonsulent for tider og priser.

Ønsker du at forlænge din rejse efter grupperejsen med dansk rejseleder, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at skræddersy din videre rejse.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Europæiske Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top