12 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 12.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Ordet camino betyder “vej” eller “sti” på spansk, og er en af verdens mest kendte pilgrimsrejser, der historisk set har været en af de vigtigste kristne pilgrimsruter. Dette rejseforslags vandrerute er cirka 240 km lang og er den sidste del af ruten Camino Francés.

På vejen fra Sarria til Muxia vil du både opleve seje stigninger, enestående udsigter, berømte kirker, sandstrande og udsøgt lokalt mad. Selvom naturen på ruten er hovedattraktionen, vil du ikke kunne undgå at mærke det historiske vingesus i byer som Portomarín og Arzua. Pilgrimsbyen Santiago de Compostela er heller ingen undtagelse, da byen med sin charme virker helt fortryllende, og at opleve dette UNESCO-vidunder er noget helt særligt. Nyd en stille stund i katedralen i Santiago de Compostela, mens du fordøjer den pragtfulde atmosfære, der gennemstrømmer dette kulturelle og spirituelle højdepunkt.

Herfra fortsætter denne rute ud til havet til ”Verdens Ende” ved Finisterre og videre langs kysten til Muxia. Denne rute er den sidste del af din caminovandring.

Allerede før afrejse vil du modtage en online guidebog og rutevejledning, der kan downloades til din telefon. Her vil være interaktive kort, der viser dig detaljerne for dagens vandrerute, samt information om hver enkelt vandredag med f.eks. antal kilometer, estimeret vandretid, lidt info om det, du ser på ruten mm.

Dette rejseforslag er et eksempel på, hvordan din vandrerute på caminoen kan se ud, men Jysk Rejsebureau kan arrangere mange forskellige ruter og rejseformer for Caminoen.
Du kan f.eks. også vælge at starte Camino Frances ved det officielle startpunkt i byen St Jean Pied de Port i Frankrig 775km fra Santiago de Compostela, her bliver din vandretur 5-6 uger lang.
Der findes også andre vandreruter til Santiago de Compostela, her kan bl.a. nævnes Camino del Norte, der starter med at vandre langs kysten i Spanien, og Camino Ingles, som er den rute pilgrimme fra Storbritannien oprindeligt gik. Vil du vandre i andre lande end Spanien, kan du starte din caminorute i Portugal, for derefter at krydse grænsen til Spanien og vandre videre til Santiago de Compostela. Hvis du hellere vil cykle end vandre, er det også muligt at cykle langs pilgrimsruterne.
På alle camino-ruter kan du vælge at tilkøbe aftensmad, bagagetransport mellem dine overnatningssteder, booke en guidet tur i Santiago de Compostela, eller tilmelde dig en international gruppe, hvor I har lokal guide med på hele turen.

Jysk Rejsebureau har også en vandretur på caminoen med dansk rejseleder.

Få information og fakta om Spanien her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Spanien her

Bedste rejseperiode

Det nordlige og centrale Spanien er bedst at besøge mellem april og oktober. Her er varmest i sommermånederne fra juni til august med temperaturer fra 25 til 30 grader. I det centrale af landet f.eks. Madrid kan det blive meget varmt i sommermånederne med temperaturer omkring 35 grader. Foråret fra april til maj og efteråret fra september til oktober er temperaturen oftest mellem 18-25 grader.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Spanien er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til startpunktet Sarria
Du flyver fra Danmark til Santiago de Compostela i Spanien. Herfra har du en transfer til landsbyen Sarria, hvor vandreturen starter fra i morgen. Efter indkvartering på hotellet er der tid til at slappe af, lave de sidste forberedelser til vandreturen, læse lidt i din online guidebog og nyde det første måltid i Spanien.
2. dag: Fra Sarria til Portomarín over middelalderbroer og forbi bøgetræer
Begynd dagen med morgenmad på hotellet og et stempel i pilgrimspasset. Pilgrimspasset kan stemples på overnatningsstederne, i kirker, turistkontorer, rådhuse og nogle restauranter og barer undervejs. Hvis du ønsker at modtage et bevis på, at du har gennemført caminoen, skal du kunne fremvise et pas med to stempler pr. vandredag ved ankomst til Santiago. Med din elektroniske vandrebog som følgesvend, kommer du i dag forbi charmerende, små landsbyer, og efter 14 km kommer den kendte 100km sten. Dagen er vidunderlig til at spotte de ikoniske ”hórreos”, som er ældgamle forrådsbygninger bygget på sokler, hvor korn og andre afgrøder blev holdt tørt og i sikker afstand fra fugt og gnavere. Dagens vandring slutter i Portomarín efter at have gået over den 350m lange bro over Miño-floden. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 22 km.
3. dag: Fra Portomarín via rejsens højeste punkt til Palas de Rei
Portomarín har en spændene historie bag sig. I 1960 blev landsbyen flyttet fra flodbredden til den bakketop, hvor den befinder sig nu. Da dæmningen til Miño-floden skulle bygges, blev hele byen desværre oversvømmet. Flere bygninger blev flyttet sten for sten og genopbygget, blandt andet den smukke fæstningskirke San Nicolás fra det 12. århundrede, og den romerske facade i San Pedro kirken. Er vandstanden lav i den opdæmmede sø, kan de gamle stenmure fra husene stadig ses. Dagens vandretur begynder med en jævn og til tider sej stigning. I dag skal du nemlig forbi det højeste punkt på hele rejsen 722 meter over havet i Ligonde-bjergkæden. Inden passet kan du tage en lille afstikker for at se resterne af en oldtidskeltisk fæstning og boplads, hvorfra udsigten over egnen er storslået. Før landsbyen Ligonde passerer du stenvejs-korset Crucero de Lameiros fra 1670, hvorfra resten af dagens rute til landsbyen Palas de Rei er langs de afmærkede Caminosten. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 25 km
4. dag: Smag på den lokale delikatesse Pulpo a feira på ruten fra Palas de Rei til Arzúa
I dag bliver turens hårdeste etape med mange både korte og lange op- og nedstigninger. Den bliver på spansk kaldt ”etapa rompepiernas”, hvilket kan oversættes til ”ben-smadre etapen”. Nyd de smukke udsigter undervejs, mens du stille og roligt bevæger dig ud på stigningerne. Du passerer i dag flere middelalderbroer og vandrer gennem de søvnige landsbyer Casanova og Leboreiro på vej mod Melide, som ligger ca. halvvejs på turen i dag. Dette er et af de bedste steder på caminoen til at smage den lokale delikatesse Pulpo á feira (blæksprutte). Her findes mange berømte pulperias, hvor du kan genoplade batterierne og smage den lækre ret: blæksprutte serveret i skiver med olivenolie, paprika og kogte kartofler. Det meste af dagen foregår på stier gennem skovområder. Efter Melide krydser caminoen flere vandløb, og passerer gennem middelalderlandsbyen Ribadiso, inden dagens vandring slutter i Arzúa. (M) Anslået vandretid: 7-8 timer, 28 km
5. dag: Fra Arzua til Amenal på hyggelige stier under høje træer og forbi græsmarker og frugtplantager
En af de to berømte kirker i Arzúa, Santa Maria eller La Magdalena, er det ideelle sted at få dagens stempel i pilgrimspasset, og samtidig er kirkerne bestemt et besøg værd. Vandringen i dag vil foregå under høje træer, gennem smukke skove og langs vandløb, mens du kommer forbi stille, traditionelle landsbyer, som er omringet af græsmarker, små grøntsagshaver og frugtplantager. Bliver det varmt, er et kig ind i Santa Irena kapellet ikke en dårlig idé. Udover at være dejlig kølig er det her du kan se den vidunderlige statue af Santiago. Efter Santa Irena foregår de resterende 5 km ad stille og rolige landeveje og skovstier til den lille landsby Amenal. (M) Anslået vandretid: 6-7 timer, 23 km
6. dag: Fra Amenal til den hellige by Santiago de Compostela
Efter morgenmaden går dagens vandring mod pilgrimsbyen Santiago de Compostela. På vejen passerer du landsbyen Lavacolla, hvor det var en tradition for pilgrimme at bade i Sionllafloden for at gøre sig klar til ankomsten i Santiago. Tre kilometer inden Santiago de Compostela er Glædens Bjerg, Monte do Gozo, med skulpturer på toppen og udsigt til tårnene på katedralen i Santiago. Brug eftermiddagen og aftenen på at opleve Santiago, med den unikke arkitektur og de charmerende gader, hvor du møder andre glade pilgrimme, der har gennemført rejsen. Den gamle bydel er fortryllende med et velbevaret middelalder-centrum. Lokalbefolkningen er venlig, her er masser af stemningsfulde markeder, pladser, små gader, og der er bestemt ikke mangel på lækre spisesteder, hyggelige terrasser og caféer. I katedralen vil du se apostlen Jakobs grav og verdens største røgelseskar. Det vejer over 50 kg uden røgelse og kommer op på de 80 kg, når den er klar til at komme i sving. Der skal otte mand til for at få det i bevægelse, og det når en fart på 80 km i timen, mens den svinger oppe over katedralens gang. Det er muligt at gå til pilgrimskontoret og få udstedt La Compostela, som et bevis for veludført pilgrimsvandring til Santiago. I middelalderen blev der i stedet uddelt muslingeskaller ved ankomst, og de blev hermed et pilgrimssymbol. Nu bruges skallerne som et symbol på caminoen, og du ser dem på alle skilte, som viser vej. Mange pilgrimme køber en muslingeskal først på rejsen og sætter den på sin rygsæk som symbol på, at man er på pilgrimsvandring. (M) Anslået vandretid: 4-5 timer, 16 km
7. dag: Fra Santiago de Compostela til middelalderbyen Negreira
For nogle stopper pilgrimsvandringen i Santiago de Compostela, mens andre vælger at fortsætte på Finisterre Camino, den eneste caminorute der starter i Santiago. Den går ud til havet til ”Verdens Ende” ved Finisterre og videre langs kysten til den lille fiskerby Muxia. Det er denne rute, der er sidste del af din caminovandring. På dagens del af caminoen går du forbi små landsbyer og krydser gamle romerske broer. Din destination i dag er den gamle middelalderby Negreira. Tag dig tid til at besøge Cotón-familiens landsted, Pazo do Cotón, og kapellet ved siden af, der er dedikeret til St. Mauro. (M) Anslået vandretid: 5-6 timer, 21 km
8. dag: Langs bjerg og over flod fra Negreira til Abeleiroas
Finisterra Camino fortsætter langs et bjerg og over floden Barcala. På Monte Aro vil du nyde en fantastisk udsigt over Fervenzas dæmningen, inden du går ind i det vilde Serra de Castelo og Xallas-dalen. Små bakker og grønne græsgange byder dig velkommen på din vej til Abeleiroas. Anslået vandretid: 7-8 timer, 28 km
9. dag: Fra Abeleiroas til kystbyen Cee
Fra Abeleiroas fortsætter du langs Finisterre-vejen til Olveiroa. Derfra følger caminoen, floden til Logoso og tager pilgrimme forbi Nosa Señora-kapellet. Efter kapellet fortsætter stien ned ad bakke gennem fyrretræer i Alto do Cruceiro da Armada, hvor du får et første glimt af havet. Kystbyen Cee er dit stop for natten, og eftermiddagen kan bruges på et besøg i Santa María da Xunqueira kirken eller gå en tur på Paseo de la Alameda langs vandet. Anslået vandretid: 6-7 timer, 25 km
10. dag: Fra Cee til "Verdens Ende" Finisterre og byens imponerende fyr
Dagens vandring er en smuk tur mod Finisterre, en rute nær kysten med udsigt over klipperne og havet. Dagens destination er Cape Fisterra (eller Finisterre på spansk) og dens storslåede fyr yderst på klippen. Se solen gå ned lige her ved "verdens ende". Finisterre er en hyggelig lille fiskerby med en flot bred sandstrand, små snævre gader og skæve traditioner. Det har blandet andet siden middelalderen været en skik at brænde sit tøj, når man nåede ”verdens ende”, så man helt symbolsk kunne blive født på ny. Anslået vandretid: 4-5 timer, 16 km
11. dag: Fra Finisterre langs kysten til Muxia, sidste stop på pilgrimsvandringen
Havudsigten langs denne del af caminoen er fantastisk. Undervejs kommer du forbi landsbyen Lires, som er hjemsted for uberørte sandstrande, perfekt til en forfriskende svømmetur på Praira de Lourido på varme sommerdage. Den maleriske fiskerby Muxía vil være din endelige destination. Fiskerlandsbyen Muxía vil charmere dig med sin blanding af hedenske og religiøse traditioner. Besøg Virxe da Barca kirken og dens berømte 'gyngesten', Pedra dos Cadris, med udsigt over Atlanterhavet. Ifølge traditionen skal du gå 9 gange under Pedra dos Cadris for at helbrede dine ryglidelser. Husk at spise masser af fisk og skaldyr, det er en spise, som området især er kendt for. Anslået vandretid: 8-9 timer, 29 km
12. dag: Afgang til Danmark
I dag er det tid til at sige farvel til Spanien og caminoen for denne gang. Du bliver kørt til lufthavnen i Santiago, hvorfra dit fly mod Danmark afgår. (M) Det er muligt at udvide rejse og flyve hjem senere fra Santiago eller en anden destination. Jysk Rejsebureau kan hjælpe med at skræddersy den videre rejse med f.eks. hoteller, billeje eller ture.

Overnatninger

1 overnatning i Sarria
1 overnatning i Portomarin
1 overnatning i Palas de Rei
1 overnatning i Arzua
1 overnatning i Amenal
1 overnatning i Santiago de Compostela
1 overnatning i Negreira
1 overnatning i Abeleiroas
1 overnatning i Cee
1 overnatning i Finisterre
1 overnatning i Muxia

Alle overnatninger er i twin- eller dobbeltværelse med eget bad på familieejede hoteller og guesthouses. Standarden er 2 til 3-stjernet, og de ligger centralt i små landsbyer tæt på din vandrerute.

Bemærkninger

Den gennemsnitlige vandredag er på ca. 23 km, den længste dag er på 28 km, og den korteste er på 16 km. Terrænet er skiftende mellem sand, grus, markveje, brosten og asfalt, og der vil forekomme lange op- og nedstigninger. Det er ti vandredage i træk, så sørg for at vandrestøvlerne er gået til inden afrejse, så risikoen for vabler minimeres.

Bemærk, at deltagelse i trekking, ture og vandsportsaktiviteter er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan påbegyndes hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen udføres som individuel tur.

april - oktober

Pakkeliste

 • Elektronisk guidebog
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Solhat eller kasket
 • Snacks
 • Vandtæt dagsrygsæk
 • Gode vandrestøvler eller vandresko
 • Svedtransporterende tøj til trekking
 • Gode trekkingsokker, gerne to par
 • Let regnfrakke eller skaljakke
 • Vandtætte pakkeposer
 • Drikkeflaske
 • Lommelygte/pandelygte
 • Evt. badetøj
 • Evt. vandrestave og kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Santiago de Compostela t/r (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport ifølge program med chauffør der snakker begrænset engelsk
 • Elektronisk vandre-guidebog
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge (i Spanien er det god skik at give drikkepenge)
 • Drikkevarer
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet - det er muligt at tilkøbe aftensmad før afrejse
 • Bagagetransport - det er muligt at tilkøbe før afrejse

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top