Op til 30 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 29.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Kom helt ind under huden på srilankanerne på denne tur, hvor du oplever en autentisk togrejse, besøger traditionelle teplantager, trekker i smukt landskab og er på et lokalt madlavningskursus. Hold øjne og ører åbne - og kameraet klar - når du bliver introduceret til den afslappede livsstil og storslåede natur med uendelige grønne bjerge.

Oplev også elefantflokke og kæmpemæssige blåhvaler. Drøm dig væk på de lækre strande, henslængt i en hængekøje. Find spiritualiteten i de traditionelle, overdådige templer og slut hele eventyret i Sri Lanka af med en afslappende massage.

På Maldives Dhoni krydstogt oplever du Maldivernes smukke ø-paradis, kridhvide sandstrande og turkisblåt vand. Perfekt til afslapning og vandaktiviteter.


Få information og fakta om Sri Lanka og Maldiverne
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sri Lanka og Maldiverne

Bedste rejseperiode

Sri Lanka:
Sri Lanka er blandt mange andre ting en skøn stranddestination, som kan besøges året rundt. Når det regner i den østlige del, er det normalt solrigt i den vestlige del og omvendt.

Den tørreste og bedste rejseperiode for Sri Lankas vestkyst, sydkyst og bjergland er fra december til april, mens østkysten og området med de gamle/antikke byer har sit bedste vejr fra april til september.

Maldiverne:
Maldiverne har et tropisk klima med næsten samme gennemsnitstemperatur på 27-29 grader året rundt. Vejret er bedst fra midten af december til slutningen af april. Herefter starter regntiden.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Sri Lanka og på Maldiverne er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Afgang fra Danmark mod Colombo, hvor du ankommer næste dag. Afhængig af flyselskabet, vil der være én til to mellemlandinger undervejs.
2. dag: Ankomst til Colombo
Du ankommer til den travle, farverige by Colombo der karakteriseres af de mange røde og grønne tuk-tuks og lokale madboder. Ankomst til et lille hyggeligt hotel i Colombo hvortil du bliver kørt af vores chauffør. I Colombo har du mulighed for at få et kulturelt indblik på Colombos National Museum, gå en afslappet tur gennem byens største park, Viharamahadevi Park, eller du kan søge religiøs indsigt i buddhistiske og hinduistiske templer.
3. dag: Med tog til den kulturelle by Kandy
Efter morgenmaden stiger du ombord på toget for at nyde den smukke tur til Kandy på et af de srilankanske lokaltog. Toget tager dig gennem små landsbyer med søvnige stationer og forbi blomster og natur så langt øjet rækker. Du kører op gennem bjergene og tæt forbi vandfald. Ved ankomst til den kulturelle by, Kandy, bliver du budt velkommen af din chauffør, som kører dig til dit hotel. Udnyt chancen til at se byen fra et større perspektiv og gå til Kandy Viewpoint. Få et smil på læben ved den underholdende og farverige kandyanske dans, for senere på aftenen at tilslutte dig de lokale buddhister i ”Tandens Tempel”. Templet gemmer på en af Buddhas kindtænder, omgivet og opbevaret af flere guldskrin, en yderst betydningsfuld skat for de troende. (M)
4. dag: Besøg teplantagerne i bjergene
Efter morgenmad bliver du kørt gennem grønne bjerglandskaber og te plantager klædt i grønt, med farverige prikker af arbejdere der høster, for at ende ved vandfaldet Ramboda. Efter et frokoststop, byder turen herefter på et besøg til Labookale Tea Estate, som er kendt for sit fine udvalg af bjerg-te. Følg produktionen fra blomst til brev samtidig med at du bliver klogere på historien om te-produktion. Du ankommer om eftermiddagen til dit hotel i Nuwara Eliya, hvor den står på afslapning. Har du energi og overskud, kan du besøge The Victoria Park eller varme op til morgendagen med et kort trek. (M)
5. dag: Morgentrek og bjerglandsbyen Ella
En tidlig start før solen rigtig får sit tag i dagen. Dit første stop er Horton Plains, hvor du vil trekke i et smukt og stilhedsfyldt hede område. Pludselig befinder du dig ved udsigtspunktet ”Verdens Ende”, og det føles som om at hele Sri Lanka ligger for dine fødder. Senere bliver du kørt gennem imponerende bjerglandskaber til bjergbyen Ella. Tjek ind på et enestående hotel med udsigt over bjergene. Hvis du stadig er nysgerrig, og dine ben er friske, kan du tage hen til det nærliggende vandfald for at nyde en betagende solnedgang, men du kan også blive på hotellet og se den skønne solnedgang herfra. (M)
6. dag: Autentisk madlavningskursus i Ella og afslapning i naturen
Nyd en stille morgen og lad op til dagens simple, men inspirerende, madlavningskursus. Prøv kræfter med forberedelse af en af nogle srilankanske delikatesser og få din egen friskkrydrede ret serveret til frokost. Senere er der fri mulighed for en afslappende eftermiddag eller en tur til det smukke Ravana vandfald. Nyd udsigten på vej hertil med farverige madboder, store regnskovstræer, stille markedsbyer og en lind strøm af tuk-tuks. Ella byder også på gamle templer og en grotte, som danner rammen for en perfekt aftentur. (M,F)
7. dag: Oplev vilde elefanter i Udawalawe Nationalpark
I dag går turen til Udawalawe National Park. Nyd jeepturen gennem nationalparkens græsarealer, som er hjem for hundredvis af elefanter og et godt sted at møde elefanterne helt tæt på. Du har også mulighed for at spotte vilde bøfler, krokodiller, rådyr og et stort udvalg af forskellige fuglearter. Efter frokost bliver du kørt til Tangalle. Inden aftenen falder på, tjekker du ind på dit hotel, beliggende ved en afsides strand tæt på Tangalle. Her kan du nyde en afslappende aften, tage en barfodet gåtur langs stranden, et aftendyp i havet og måske være heldig at se skildpadder komme ind til bredden for at lægge æg. (M)
8. dag: Fridag, strand og hængekøjer
Dagen er afsat til afslapning. Nyd dagen henslængt i en hængekøje eller tag en svømmetur ved den fantastiske afsides strand. (M)
9. dag: Spirituel tur til buddhistisk tempel
I dag kører du mod byen Mirissa. Du vil have et stop i Tangalle by med mulighed for at spise tidlig frokost for derefter at køre til Buddha templet Wewurukannala Vihara for en fantastisk fortælling om konsekvenserne af gode og dårlige religiøse gerninger. Et unikt, smukt og afslappende buddhistisk tempel med en 50 meter høj Buddha, den største og højeste i Sri Lanka. Ved ankomst i Mirissa kan du slappe af i haven eller gå en tur til stranden for at nyde en farverig solnedgang. (M)
10. dag: Enestående blåhvalsafari i Mirrisa
Dagen starter tidligt, hvor du bliver afhentet og kørt til hvalsafari. Kaptajnen sejler båden ud på det dybblå hav for at søge efter de store blåhvaler. Der er meget få steder i verden, hvor du kan komme så tæt på det største nulevende væsen i verden, som du kan her. En blåhval spiser otte tons mad hver dag for at opretholde sin skønhed og figur. Din morgenmad vil blive serveret på båden. Tilbage på land går turen tilbage til Colombo. På vej dertil vil du opleve Galle, en tidligere hollandsk by. Her er der en fornem kolonial stemning med gamle murstenshuse, caféer, restaurerede hoteller, stadig med den afslappende srilankanske charme. Her vil der være tid til at nyde eftermiddagsteen eller kaffen på en af de mange fine restauranter i byen. Derefter bliver du kørt tilbage Colombo, hvor du overnatter. (M)
11. dag: Velvære i Colombo inden afrejse
Start din sidste dag stille og roligt med en god morgenmad. For at give dig den perfekte og afslappende afslutning på rejsen i Sri Lanka, vil du få en helkropsmassage med akupressur teknik. Blinde massører, trænet i denne teknik, vil udføre massagen. Med stor koncentration om netop din krop, vil der ikke blive talt meget under behandlingen. Senere, forhåbentlig stadig let i sind og krop efter behandlingen, vil du blive kørt til lufthavnen med afgang mod Male på Maldiverne. Ved ankomst til Maldiverne bliver du afhentet af en chauffør og kørt til dit hotel på Hulhumale.(M)
12. dag: Hop på båden til et fantastisk eventyr på vandet
En lokal repræsentant sørger for, at du kommer frem til båden, der ligger klar. Når alle har fundet sig til rette i kahytterne, begynder eventyret, der starter med en sejltur igennem Vaadhoo kanalen. (M,F,A)
13.-17. dag: Sejl mellem Maldivernes atoller
De næste fem dage sejler du rundt mellem de sydlige Male- og Felidhu-atoller. Undervejs lægges der anker ved lokale øer og små sandbanker, som bliver udforsket til fods. På Fulidhu kan du snakke med de lokale indbyggere og opleve det traditionelle trommespil, mens Bodu Moro Island byder på idylliske ubeboede strande - den perfekte billedmulighed. Ved de sydligste atoller er hovedindustrien fiskeri, og der er typisk en mulighed for at se traditionel bådebygning på mindst én af øerne. Ombord på dhoni-båden kan du bruge tide som du ønsker – Nyd varmen på soldækket med udsigt over det krystalblå hav, slap af med en god bog eller snak med andre rejsende, som kommer fra hele verden. På båden er der et fuldt mandskab, og kokken sørger for blandt andet lækker lokal seafood. Fra båden kan du vælge at svømme og nyde snorkling ca. to gange om dagen blandt Maldivernes spektakulære undervandsliv. Maldiverne har et fantastisk koralrev, som udgør en vigtig kilde af føde for mange arter af tropiske fisk, og sørg for at holde øje med skildpadder, revhajer, stingrays og blæksprutter. (M,F,A)
18. dag: Tilbage til Male/Afrejse fra Male
I dag er den sidste dag ombord på båden, og turen går nu retur til Male. Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du slappe af, gå en tur i byen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen - tidspunktet afhænger af, hvornår dit fly afgår. (M)
19. dag: Ankomst til Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Colombo, Sri Lanka
1 overnatning på budgethotel i Kandy, Sri Lanka
1 overnatning på budgethotel i Nuwara Eliya, Sri Lanka
2 overnatninger på budgethotel i Ella, Sri Lanka
2 overnatninger på budgethotel i Tangalle, Sri Lanka
1 overnatning på budgethotel i Mirissa, Sri Lanka
1 overnatning på turistklasse hotel på Hulhumale, Maldiverne
6 overnatninger i mindre kahyt på Dhoni Cruise, Maldiverne

Overnatningerne er baseret på ovenstående hotelstandarder, men kan tilrettes efter ønsker. Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra budget- til komforthoteller på denne tur.

Du vil komme til at dele kahyt med din rejsepartner eller en af samme køn, hvis du rejser alene. Det er ikke muligt at få en enkeltmandskahyt på denne tur.

Bemærkninger

Bådturen på Maldiverne har en minimumsalder på 12 år. Der er en lokal engelsktalende guide med under hele turen på Maldiverne.

Vandene omkring Mirissa kan være med høje bølger (ligesom Vesterhavet), så er du ikke søstærk, anbefaler vi, at du tager søsygetabletter med hjemmefra.

Programmet er genstand for ændringer lokalt, hvis vind og vejr ikke tillader den planlagte rute. Kaptajnen har fuldmagt til at lægge en alternativ rute for at give dig den bedste oplevelse i Maldiverne.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse kan arrangeres med afgang hver dag. Dog afgår bådturen på Maldiverne 1-2 gange om ugen i højsæsonen (vinterhalvåret). Da cruiset er meget efterspurgt, og der er et begrænset antal pladser, anbefaler vi, du booker det i rigtig god tid.

Gruppestørrelse

På Sri Lanka rejser du på egen hånd, mens du på Maldiverne cruiset er en del af en gruppe på 5-8 personer.

DECEMBER - APRIL

Pakkeliste

 • Søsygetabeletter
 • Kontanter
 • Kreditkort eller debetkort
 • Kamera
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Godt fodtøj
 • Solbriller
 • Toiletartikler
 • Vandflaske
 • Læse/skrive materiale samt kort og spil
 • Eget snorkeludstyr (Hvis du vil låne på båden skal str. oplyses inden afrejse)

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Colombo / Colombo - Male / Male - Danmark (inkl. bagage)
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Transport med chauffør, der taler begrænset engelsk mellem forskellige byer samt til og fra lufthavnen i Sri Lanka
 • Togbillet fra Colombo til Kandy
 • Besøg på teplantage på vej til Nuwara Eliya
 • Tur til Horton Plain med engelsktalende guide
 • Madlavningskursus i Ella inkl. frokost med engelsktalende guide
 • Jeep safaritur i Udawalawe National Park med engelsktalende guide
 • Hvalsafari fra Mirissa inkl. morgenmad ombord
 • Én times akupressur massage i Colombo
 • Transfers fra lufthavn til hotel samt til havnen på Maldiverne
 • Maldives Dhoni Cruise inkl. engelsktalende guide og alle måltider
 • Daglige snorklingture (Husk at oplyse str. inden afrejse) og aktiviteter på Maldiverne ifølge program
 • Lokal skatter
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - Både i Sri Lanka og Maldiverne er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Entré til monumenter på Sri Lanka
 • Drikkevarer (udover vand på bådturen i Maldiverne)
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top