8 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 28.895,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på et arktisk eventyr på Svalbard med det charmerende og komplet renoverede skib, S/V Rembrandt Van Rijn, fra 1947. Der vil under ekspeditionstogtet være masser af landgange, hvor du kan komme helt tæt på naturen, når du trekker i det betagede landskab. Under alle landgange, vil du vandre med en ekspeditionsguide. Ombord på skibet, vil de erfarne guider afholde dybdegående, videnskabelige foredrag om historie, biologi, geografi, geologi og kultur.
Svalbard byder på varieret natur med sneklædte bjerge, kæmpemæssige gletsjere, fjorde med isbjerge og en unik fauna. Al den flotte natur er krydret med gode chancer for at spotte det vilde dyreliv, såsom hvaler, polarræve, hvalrosser, sæler, isbjørne samt en masse forskellige fuglearter.

Rejsen inkluderer fly til Svalbard fra Danmark og 8-dages ekspeditionstogt med S/V Rembrandt Van Rijn inkl. forelæsninger, landgange og forplejning.

På dette ekspeditionstogt er der fokus på trekking, med enten vandrestøvler eller snesko. Det betyder, at du skal være i god fysisk form, og have tøj med til alle vejr- og temperaturforhold. Jysk Rejsebureau tilbyder en lang række ekspeditionstogter på Svalbard, så tag kontakt til en rejsekonsulent og hør nærmere om dine muligheder.

Ønsker du at bruge længere tid på Svalbard før eller efter ekspeditionstogtet, så kan dette gøres i Longyearbyen, hvor du kan tage på en lang række dagsture (hundeslæde, sejltur til Pyramiden, kajakture, m.m.).

Få information og fakta om Svalbard her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Svalbard her

Bedste rejseperiode

I maj måned kan du stadig opleve Svalbards sneklædte landskaber, hvor de lange, lyse dage giver dig masser af muligheder for at opleve den storslåede natur. Det er også her dyrene kommer frem fra deres vinterhi, og hvor isbjørnene begynder deres parringsæson. Denne ekspeditionsrejse gennemføres kun i maj måned, da sneen ikke er smeltet, hvilket giver optimale forhold for trekking med snesko i vildmarken.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt på Svalbard er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret på Svalbard kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark og ankomst til Svalbard
Med fly fra Danmark ankommer til Longyearbyen, hovedbyen på Spitsbergen på den største ø på Svalbard. Nyd en gåtur rundt i denne tidligere mineby, hvis sognekirke og Svalbard Museum giver fascinerende indblik i Svalbards historie og kultur. Selvom landskabet kan se frossent og goldt ud, er der registreret mere end hundrede plantearter i området. Tidligt om aftenen er der afgang med skibet, som sejler ud af Isfjorden, hvor du kan være heldig at spotte vågehvaler. (A)
2. dag: Ræve, havfugle og græssende rensdyr
Dagen starter med landgang til Trygghamna, hvor du ser resterne af en engelsk hvalfangststation fra det 17. århundrede, og Pomor-jagtstationen fra det 18. århundrede. Fra Trygghamna sættes kursen mod Alkhornet, en stor klippeside, hvor fuglene kæmper om de bedste ynglepladser. Området under klipperne er et godt sted at spotte polarræve, og du kan også være heldig at se rensdyr græsse på den frodige vegetation. (M,F,A)
3-4. dag: På eventyr i Kongs- og Krossfjorden
Du fortsætter nordpå mod Kongsfjorden og Krossfjorden. Landskabet vil sandsynligvis vise tegn på vinter, og klipperne og skråningerne kan stadig være dækket af sne. Her er det muligt at komme ud og trekke med snesko til flere af områdets historiske steder: Ny-London, hvor du kan se resterne af marmorudvinding fra det tidlige 20. århundrede og Ny-Ålesund, det nordligste samfund i verden. Der er der flere internationale forskningsstationer, og den berømte ankermast, som hjalp luftskibet ”N1 Norge”, med Roald Amundsen i spidsen, på den første flyvning over Nordpolen til Alaska i 1926. I Krossfjorden venter der gode trekkingture med udsigter over de kolossale gletsjere og høje bjergtoppe. Dagenes program kan dog variere i dette område, alt efter omfanget af havisen. (M,F,A)
5. dag: På udkig efter hvalrosser og sæler
Dagens sejlruter tager skibet til Forlandssundet, der adskiller Prins Karls Forland og Spitsbergen. Målet er at besøge Poolepynten, hvor en større flok hvalrosser holder til. Her kan du opleve de enorme pattedyr, som kan blive op til 3,7 meter lange og veje op til 2 tons. Efter besøget navigerer skibet mod syd igen, for at sejle tilbage ind i Isfjorden. Vinterisen har muligvis ikke løsnet grebet om vandet her, hvilket betyder, at du fra dækket kan spotte sæler, som hviler sig på isen. (M,F,A)
6-7. dag: Trekking i Svalbards vildmark blandt bjerge og gletsjere
Tilbage i Isfjorden udforskes Ymerbukta, hvor du får mulighed for at trekke i det bjergrige område med sin vidtstrakte tundra og unikke fauna. Længere nordøst, nær Ekmanfjorden, har du igen mulighed for at trekke og opleve de enorme gletsjere og isbjerge, som flyder rundt i fjorden. I Gipsvika kan du gå på kysten nær Templets klint; et bjergrigt område, hvor skotterne havde en kulmine. Her står stadig efterladenskaber tilbage fra minearbejderne, som boede her i starten af 1900-tallet. (M,F,A)
8. dag: Afrejse fra Svalbard og ankomst til Danmark
Ethvert eventyr, uanset hvor storslået, har en ende. Fuld med minder om fantastiske oplevelser, og måske lidt ømme ben, køres du i lufthavnen i Longyearbyen og påbegynder din hjemrejse til Danmark med ankomst samme dag. (M)

Overnatninger

7 overnatninger på ekspeditionsskibet S/V Rembrandt Van Rijn i egen kahyt med toilet og bad.

S/V Rembrandt Van Rijn blev oprindeligt bygget som et skib til sildefangst i 1947. Skibet blev derefter genopbygget som en tremastet passagersejlskonnert i Holland i 1994 med togter på Svalbard (1994-1996) og Galápagos (1998-2001). Skibet gennemgik senere et komplet ombygnings- og renoveringsprogram, og var færdigt i 2011. Kommunikations- og navigationsudstyret er blevet fuldstændigt fornyet i henhold til de seneste SOLAS-regler. Der er plads til 33 passager i de 16 kahytter.

Bemærkninger

Vejr-og isforholdene har stor indflydelse på sejlplanen, og de mange aktiviteter, som er inkluderet på ekspeditionstogtet. Programmet afhænger af mange faktorer, og det vil altid være ekspeditionslederen og kaptajnen, der lægger den endelige rute og afgør, hvilke landingssteder og aktiviteter, der vælges på Svalbard. Det betyder, at vi aldrig kan garantere et fast program for togtet, men til gengæld vil hver en rejse til Svalbard være unik, og der er heldigvis så mange fantastiske steder, at der altid er et godt alternativ.

Vandrestøvler og snesko
Du skal selv medbringe vandrestøvler til turen, som gerne skal være vandtætte - gerne med Gore-Tex. Der er tilmed inkluderet leje af snesko i turen, som du får udleveret på skibet.

Jakker
En varm og vind- og vandtæt jakke er et must. Medbring også gerne en tyndere vind- og vandtæt jakke.

Handsker
At holde hænderne varme og tørre kan være en udfordring. Det er en god ide at have tynde handsker (polypropylen) under varmere, tykke handsker. Dermed får du lidt beskyttelse fra kulden, når du tager de yderste handsker af, for at bruge dit kamera. Vi foreslår, at du medbringer ekstra handsker, hvis der er handsker, der bliver våde eller bliver væk.

Hat/hue og halstørklæde
Medbring en varm (ulden) hue til at beskytte dine ører samt et halstørklæde eller halskrave til at beskytte dit ansigt.

Bukser
Vandtætte bukser eller endnu bedre, Gore-Tex bukser. De tages udenpå dit almindelige tøj og holder dig tør og varm. Gore-Tex eller lignende materialer er gode til at holde vind og vand ude, samtidig med, at de ikke holder på overskydende varme. Regntæt tøj og Gore-Tex produkter kan købes i sports- og spejderbutikker. Skibukser er gode at medbringe til at have på under de vandtætte bukser. Medbring også almindelige bukser til at have på om bord på skibet.

Sokker
Varme og lange uld- eller bomuldssokker til at have på udenpå silke- eller polypropylensokker, vil give varme og isolering til fødderne. Medbring gerne flere par sokker, da det er uundgåeligt at fødderne bliver våde.

Øvrigt tøj
Uld-, strik-, fleece- eller bomuldstrøjer (også langærmede T-shirts og rullekraver).

Langt undertøj/skiundertøj
Igen er polypropylen-materialet et godt valg, men ellers uld eller silke.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Rejseforslaget kan startes på udvalgte rejsedatoer maj. Kontakt en rejsekonsulent for specifikke datoer. Ønsker du at rejse på andre tidspunkter af året, så tag kontakt til en rejsekonsulent, der vil kunne fortælle om de forskellige ekspeditionstogter på Svalbard.

Gruppestørrelse

Rejsen med fly til og fra Svalbard er på egen hånd. Fra du påmønstrer S/V Rembrandt Van Rijn, vil du være sammen med international gruppe af rejsende på op til 33 personer.

Maj - juni

Pakkeliste

 • Vandrestøvler
 • Kontanter
 • Kikkert
 • Kasket
 • Solbriller
 • Skiundertøj
 • Fleecetrøje eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Bøger
 • Søsygetabletter

Prisen er inklusiv

 • Flybillet: Danmark - Longyearbyen t/r (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • 8-dages ekspeditionstogt med S/V Rembrandt Van Rijn i egen kahyt
 • Sejlture og landgange i Zodiac
 • Trekkingture på fastland
 • Foredrag og undervisningsprogrammer på skibet
 • Engelsktalende guider på hele ekspeditionstogtet
 • Leje af snesko
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider, der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top