Vi kørte selv i lejet bil til Hluhluwe (udtales Shlooshloowee) National Park. Forestillingerne om, hvad der ventede os, havde været utallige. Vi vidste, at Hluhluwe ikke bød på klassisk afrikansk safari-landskab, men hvad var det så, der ventede os? Hvor tæt ville vi komme på dyrene? Ville vi få set The Big Five?

Da vi ankom til parken, blev rollerne hurtigt fordelt – den ene var chauffør, den anden guiden med ansvaret for at spotte dyrene. Vi fandt dog ud af, at det var helt umuligt blot at koncentrere sig om kørslen. Vi havde kun kørt 5 minutter, da vi spottede zebraer på en bakketop ligefremme. Efterfølgende var det elefanter i det fjerne, der fangede vores opmærksomhed. Da en stor bøffelflok pludselig blokerede vejen, blev det helt umuligt ikke at tildele dyrene den fulde opmærksomhed. Det krævede en del overvejelse og smule mod at få besluttet, hvorvidt vi skulle prøve at køre udenom dyrene eller vende om.

At køre rundt i parken på egen hånd er fantastisk spændende, og giver en uanede mængder af tid til fordybelse. Alligevel er det en god idé at tage på nogle professionelt arrangerede ”game drives”. Her havde vi en guide med, der er bedre til at få øje på dyrene, og som lettere kan køre én de rigtige steder hen pga. deres store kendskab til dyrenes adfærd. Vores ranger gjorde en stor indsats for at finde så mange dyr som muligt til os, og på et tidspunkt var vi på nippet til at køre ind i en elefant pga. hans ivrighed efter at give os en mindeværdig safari.

Det største højdepunkt for os var at se en kæmpe elefantflok med alt fra små nuttede babyelefanter til gigantiske hanelefanter med enorme stødtænder. Vi så også mange næsehorn, giraffer, bøfler, bavianer, hyæner, gazeller og zebraer. Løver og leoparder så vi ingen af, først og fremmest pga. den frodige natur man finder i Hluhluwe i vores vintermåneder. Naturen er utrolig smuk med krogede træer, små vandhuller, grønne bakker og højt bølgende græs. Når man ser solen stige op bag bjergene i det fjerne og langsomt få morgendisen til at lette, ved man, det kun kan blive en enestående dag.
Indbegrebet af Afrika
Til top