6 dage
Ekskl. fly
Fra 2.730,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Et af de bedste steder at tage på trek i Thailand er i området omkring Umphang Wildlife Sanctuary, der ligger i landets nordvestlige del. Umphang Wildlife Santuary blev fredet af UNESCO i 1999. Her flyder Mae Klong floden gennem klippespalter, der er op til 400 meter høje, og det smukke landskab er ideelt til trekking og rafting. Det er en utrolig flot oplevelse at rafte forbi lodrette klippevægge, vandfald, vilde orkideer og kæmpe teaktræer. Måske får du et glimt af gibbonaber, slanger og varaner, der lever i den tætte bevoksning. Selve trekket gennem junglen fører os til det 400 meter høje vandfald; Tee Loi Su, der er Sydøstasiens højeste. Her kan du tage en afsvalende dukkert, hvis vejret tillader det. Junglens lyde og dufte ledsager os på trekket videre gennem bambuslunde, tæt bevoksning og over floder. Undervejs overnatter vi i Karen-landsbyen Kho Ta, hvor du kan få et spændende indblik i stammens kultur og levevis. Umphang trekket er primitivt i ordets positive betydning – i pagt med naturen og lokalbefolkningen.

Lad dig inspirere af en flot video fra området her

Se alle vores andre fantastiske turforslag til Thailand her
Få information og fakta om Thailand her

Bedste rejseperiode

Umphang trekket kan normalt gennemføres året rundt. I Nordthailand kan det i perioden fra juni til oktober kan det regne en hel del. Den bedste periode er fra november til februar, hvor det er tørt, og dagstemperaturen ligger på omkring 30 grader. Fra marts til maj kan temperaturen komme helt op på 39 grader om dagen. Fra februar til maj vil vi benytte bambustømmerflåder, hvis det er muligt.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Bangkok - Maesot
Vi mødes på Chamberlain hostel. Herfra er der afgang med bil til busstationen, hvorfra vi kører med bus fra Bangkok til Maesot. Husk en varm trøje til natbussen, der har en effektiv aircondition. Ankomst tidligt næste morgen.
2. dag: Maesot - Umphang
I Maesot hentes vi ved bussen af Mr. Lar og får mulighed for at sove et par ekstra timer på en madras i hans gæstehus. Efter morgenmaden og et brusebad tager han os med på en kort køretur til det thai-burmesiske grænsemarked ved floden Moi. Her foregår en livlig handel med bl.a. smykker, træhåndværk, tørrede svampe og billige kopicigaretter. Efter frokost kører du i offentlig songthaew (halvåben ladvogn) videre til Umphang i selskab med de lokale rejsende. Det er en meget smuk, cirka fire timer lang, køretur gennem bjergene - med over 1.000 vejkurver! Din rygsæk opbevares på taget af songthaewen, så tag din varme trøje og evt. regnslag ud inden afgang, da der kan være koldt i højderne. Det højeste punkt på køreturen er 1.400 meter over havet. Om aftenen er der indkvartering hos Mr. T, hvor vi spiser aftensmad på verandaen og mødes med guiderne, der giver en kort gennemgang af turen. (M,F,A)
3. dag: Soft rafting i gummibåd og trekking
Efter morgenmaden begynder rafting i gummibåd sydpå ad Mae Klong floden (Fra februar - maj benytter vi bambustømmerflåder, hvis det er muligt). Floden veksler i hastighed afhængigt af årstiden. Her kan du sidde og slappe af og nyde de naturskønne omgivelser. Det er en god idé at opbevare sit kameraudstyr i en plasticpose og have solcreme, hat og sandaler klar til sejlturen. Efter sejlturen er der cirka fire timers trekking til den offentlige lejrplads i Umphang Wildlife Sanctuary, hvor vi har tilladelse til at slå telte op. Bemærk, at det er turens hårdeste trekkingdag med vandring op ad bakke. (M,F,A)
4. dag: Tee Loi Su vandfaldet - Trekking til Karen stammelandsby
På fjerdedagen vandrer vi om formiddagen til det imponerende vandfald Tee Loi Su, der er Sydøstasiens største. Det er flottest lige efter regntiden (nov.-dec.). Hvis vejret tillader det, kan du tage en dukkert i de naturlige pools ved foden af vandfaldet. Tee Loi Su er også et populært udflugtsmål for thailænderne, så vær forberedt på, at her kan være mange turister i højsæsonen. Efter frokost vandrer vi gennem store bambuslunde, over broer og gennem tæt jungle til Karen-landsbyen Ko Tha, hvor vi overnatter i et traditionelt pælehus bygget af teaktræ og bambus. Der er mulighed for, at du kan gå en tur rundt i landsbyen og få et indtryk af Karen-stammens dagligdag og levevis, og guiden vil da fortælle om kultur og traditioner. (M,F,A)
5. dag: Umphang til Mae Sot - Bangkok
Efter en god morgenmad er det tid til en trekking tur på ca 3 timer genem junglen til Palatha, hvor din transport tilbage til Umphang venter dig. Her kan du kan nå at tage et bad, inden du køres til Mae Sot, hvorfra du skal med bussen til Bangkok. Bussen fra Mae Sot afgår om aftenen med forventet ankomst på Bangkoks nordlige busstation tidlig næste morgen. Her slutter turen, og du skal derfor selv sørge for transporten herfra. Guiden bliver i Mae Sot og er derfor ikke med natbussen til Bangkok. Vælger du i stedet at slutte turen i Chiang Mai eller Mae Sariang, er der inkluderet en ekstra nat i Mae Sot. Du skal på forhånd give guiden besked om, om du vil afslutte turen i Bangkok, Chiang Mai eller Mae Sariang (M,F,A)
6. dag: Mae Sot - Chiang Mai eller Mae Sariang
Ønsker du at fortsætte videre til Chiang Mai, skal du med bussen her til morgen. Du har også mulighed for at tage en lokal bus til Mae Sariang (6-7 timer) om morgenen, hvor der er god mulighed for at udforske det nordlige Thailand på egen hånd.

Overnatninger

Du overnatter delvist i pælehuse (eller lignende budget overnatning) og delvist i telt på turen. Soveposer samt liggeunderlag kan lånes i Umphang. Pak en lille taske med det nødvendige til junglen – husk, at du selv skal bære dine ting. Resten af din bagage kan i mellemtiden opmagasineres i enten Bangkok, Maesot eller Umphang.

Bemærkninger

Turen gennemføres ved en minimumstilslutning på 2 personer - hvis du beslutter at tage af sted alene, skal du derfor vælge en dag, hvor andre personer er tilmeldt. Spørg din rejsekonsulent.

Turen anbefales ikke til børn under 6 år eller hvis du er gravid.

Bemærk, at trekket er hårdere i regntiden, hvor der i perioder kan komme meget regn, og stierne bliver mudrede. Nogle gange kan det blive nødvendigt at gå en del af strækningen på grusvej. Af hensyn til naturens bevarelse og dit udbytte af turen tilstræber vi at trekke i små grupper med mellem to og otte deltagere. Mange af guiderne er fra Umphang og vokset op med junglen, men deres engelskkundskaber er ofte begrænsede.

Sværhedsgrad: Let - moderat (afhængigt af årstiden). Velegnet for familier. Vær opmærksom på at trekket er hårdest i regntiden fra juni til oktober.

Trekket kan også afsluttes i Mae Sot eller Chiang Mai. Afsluttes turen i Bangkok eller Chiang Mai er man først fremme på 6. dagen. Ønsker du at tage videre nordpå til Chiang Mai kører bussen næste morgen på 6. dagen. Du kan også tage en offentlig songthaew videre til Mae Sariang (6-7 timer) om morgenen på 6. dagen og på egen hånd udforske det nordlige Thailand.

Vær opmærksom på at transporten mellem Mae Sot og Umphang er med offentlig songthaew (halvåben ladvogn), hvor du på travle dage kan forvente at skulle dele pladsen med mange lokale.

Du er velkommen til at opbevare eventuel overskydende bagage på vores servicekontor i Bangkok, imens du er på trek.

Hvis man ikke selv kan eller ønsker at bære sin egen bagage, er det muligt at at leje en bærer.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Gruppestørrelse

Maksimum 12 personer i gruppen.

November - april

Pakkeliste

 • Gode vandresko/støvler og sandaler til raftingturen
 • Luftige og hurtigttørrende shorts og t-shirts til trek
 • Varm trøje/fleece til bjergkørslen i songthaew og til aftnerne i december til februar
 • Luftigt tøj med lange ærmer og ben til om aftenen (myg)
 • Myggebalsam og personlig medicin
 • Evt. egen sovepose eller lagenpose (ned til 8 grader om natten i vintermånederne)
 • Regnslag og gummistøvler i regntiden (kan lånes lokalt)
 • Lange sokker til vandring i gummistøvler i regntiden
 • Badetøj og hat/kasket
 • Lommelygte og batterier
 • Håndklæde, toiletsager og vandfast solcreme
 • Kameraudstyr og evt. vandtætte poser
 • Penge (husk det er god skik at give drikkepenge til guiderne efter turen)
 • Pas (skal evt. vises ved grænseposter på busturen Bangkok-Mae Sot
 • Kopi af pas til trekkingturen (pas kan evt. efterlades i Mae Sot/Umphang)
 • Evt. en oppustelig pude og køresygepiller
 • Evt. ørepropper (i landsbyerne er der mange høns og hunde, som kan larme om natten)

Prisen er inklusiv

 • Forplejning, overnatning, transport og guide ifølge program

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r til Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Prisbemærkning

Det er muligt mod et depositum på 100 baht at låne gummistøvler, regnslag eller sovepose. Når du afleverer udstyret tilbage får du dit depositum tilbage.

Børn i alderen 2-11 år betaler børnepris. Forhør dig hos din rejsekonsulent.

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Servicecentre i Thailand

Vores centre hjælper dig, når du er afsted.

Thailand, Bangkok

Jysk Servicecenter Bangkok finder du ved siden af Chamberlain Hostel. Her sidder serviceguider klar til at besvare dine spørgsmål og dele ud af deres brede rejseerfaring, så du kan få mest muligt ud af din rejse i Østen.

Læs mere

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top