Tidspunkt for rejse

Januar 2016
31. December – fra Danmark til Bangkok
Vil man opleve en anden side af byen og komme væk fra larmen og neonlysene, er en cykeltur eller Klong-tur absolut anbefalelsesværdigt. Her er shopping i alle udformninger. Siam-centrene med de originale vare, mens weekendmarkedet er Sydøstasiens største udendørs marked med alt hvad hjertet begærer af kopivare. Bangkok har også en by med masser af shows, vandland, biografer, natteliv, restauranter etc.

Da jeg selv har boet i Bangkok tidligere i forbindelse med arbejde, er det selvfølgelig en by, der for mig er “mit andet hjem”.

Vi skal bo på New Road Guest House (Jysk Rejsebureaus eget lille Guest House i hjertet af Bangkok). Et rigtig Low-key sted men super hyggeligt.

Da vi landede kl 7 om morgenen, kunne vi fra New Road Guest House nå med på en “Klong-tur”. Denne tur vare kun fra kl 9-13, og man sejler rundt i Bangkoks små flodkanaler. En super hyggelig måde at se Bangkok på, og se en helt anden og mere autentisk side af Byen, væk fra storbyens larm, os og neonlys.

Nytårsaften i Bangkok på New Road Guest House. Efter festmåltid (buffet), og fest i baren, gik turen videre ud i Bangkoks vilde natteliv.

1. Januar – Bangkok
En dag der sjovt nok bød på en masse indhentning af søvn.
Om aftenen hyggede vi hos private venner, med hjemmelavede hotdog, burger og film… Som en 1. Januar nu engang skal være uanset hvor man befinder sig i verden.

2. Januar – Bangkok
Vi osede en smule i “Robinson” som ligger tæt på New Road Guest House. Herfra tog vi direkte ud til ABC-Cyklist, hvorfra vi tog på cykeltur fra kl. 13-17. En super hyggelig og sjov dag… Fed måde at se en anden side af Bangkok på, og guiden “on” er virkelig sød og sjov. Denne tur kan anbefales til alle der kan cykle selv ?

Da vi kom retur til New Road Guest House, tog vi ned på det lokale gadekøkken, hvorfra man kan spise ALT hvad hjertet begære til ualmindelig lave priser. Vi var 4 personer, der delte ca 6-7 retter + fik vand, sodavand og øl… Og kom af med ca 50kr/person.

3. Januar – Bangkok
Jeg lokkede Mads med ud på verdens største udendørs marked – “weekend marked”. Man kan tage sky-train (BTS) fra New Road Guest House hertil for ca 42THB/person… Super nemt. Markedet byder på ALT hvad hjertet kan begære… Alt fra tøj, køkkenudstyr, elektronik etc til små hundehvalpe og baby-jordegern.

Også et super sted at prøve de lokale køkkener af… Eller tage et hvil med en omgang massage. Man skal passe på sine ting og hinanden… Man blir nemt væk i de tusindevis af små gange. Bagefter tog jeg Mads med ind på Khao San Road – backpacker-mekka. Khao San Road er en lukket gade, fyldt med backpackere, bare, boder etc. Efter kl 20, kan det være umuligt at få ørenlyd. Et sjovt sted at se/besøge, men forvent at blive hustlet på det groveste.

4. Januar – fra Bangkok til Koh Jum
Det kan tage alt fra 30-60 minutter at tage fra Bangkok centrum ud til lufthavnen… Afhængig af trafik. Flyveruren fra Bangkok til Kravi tager ca. 1 time og 15 minutter.

Vi blev hentet i Krabi lufthavn og kørt til en lille mole/havn (ca 30min i bil). Herfra kom en lille lokal båd og samlede os op… Vi sejlede i ca 45min. Før vi ramte skønne lille Koh Jum.
Koh Jum Resort, er en skøn lille oase. Byder på simple hytter, og luksus hytter større en vores lejlighed i Århus, med kæmpe badekar med havudsigt. Jeg tror aldrig jeg har boet så luksuriøst som jeg gør her. Lige bortset fra kampen med x-antal kakkelakker, før aftenbadet, er her dælme skønt. Stedet ligger på en bakke, så stort set alle hytter, i alle prisklasser må ha havudsigt. Det er en lækker lille pool, midt i det hele, men omvendt er stranden og havet super fredeligt.
Her ligger vist kun 4-5 hoteller på stranden i alt.

5. Januar – Koh Jum
En dag på stranden i håb om at få lidt farve og snorkle lidt. Desværre er det ikke super spændende snorkling fra strandkanten.

6. Januar – koh Jum
Endnu en dag på stranden. Desværre har iveren for solbadning i går, resulteret i et par solbrændte krebs i dag, så vi slapper af i skyggen. Dog forkæles vi med massage – 500THB (ca 100kr) for en times oliemassage i et fint lille hus med fan lige nede på stranden. I Bangkok og sågar inde på Koh Jum i landsbyen, koster det kun 300THB pr time…

Vi har ikke haft super succes med restauranten på Koh Jum Resort, så vi gik ned for enden af vores strand og fandt Thai-Franske OnnLee. Lækkert mad, og bestemt anbefalelsesværdigt.
På naboresortet Ting Ray Bay Resort, ligger der en lille strandbar – Mr Boys bar. Et rigtig hyggeligt sted at slutte dagen af med en cocktail.

7. Januar – Koh Jum
Vi lejede hver en scooter, og kørte rundt på øen. Der findes en udsigtspost på den nordlige del af øen. På den sydlige del ligger en lille landsby, hvor man kan handle det mest nødvendige (solcreme, myggespray, strandlegetøj, alkohol, tøj etc)

Koh Jum er en super dejlig lille ø, med masser af fred og ro. Dog er jeg ikke vildt imponeret over strandene eller snorklingen herfra. Maden på Koh Jum Resort var heller ikke altid et hit. Men når det så er sagt, vil jeg altid anbefale Koh Jum, for dem der trænger til en unik og fredelig oplevelse.

8. Januar – koh Jum – Koh Phi Phi.
Man kan se Phi Phi fra Koh Jum. Alligevel tager det ca 1,5 time at sejle fra Koh Jum til Koh Phi Phi – direkte. Man betaler 20THB (ca. 4kr) for at komme ind på øen. Selve Phi Phi by e en travl lille backpacker party-oase. Her VRIMLER med folk, unge backpacker som kæmper om at drikke flest øl og buckets. Når det så er sagt, syntes jeg nu også det er meget fedt, med muligheden for mange bare og restauranter, lidt shopping, og samvær med nye mennesker…

Vi har dog valgt at bo langt væk fra alt dette gak og gøgl, og bor på “The Beach Resort”, på “long Beach”, som er en strand ca 30min gang fra byen. Så kan man selv opsøge “bylivet” hvis man ønsker det… Ellers er der ret fredeligt på “long Beach”. Der er ingen veje på Koh Phi Phi, så man benytter sig af båd-taxier der sejler dig frem og tilbage. Det koster 100THB/person pr. Vej (ca. 20kr) og 150THB/person efter kl 19:00 (ca. 30kr).

Vandet på Phi Phi er åndsvagt klart… Så vil man snorkle, er det klart markant bedre her, end på Koh Jum. Fra long Beach hvor vi bor, kan man snorkle ud til “shark Point”, og se små hajer herfra… Harmløse.

9. Januar – Koh Phi Phi.
En dag på stranden, og snorklede ud til shark point. Var heldig at spotte en lille haj. I løbet af eftermiddagen bliver der utroligt lavvande…kan gøre det svært at snorkle + longtailboats (taxibådene) kæmper for at kunne nå helt ind til stranden.

Vi tog en bådtaxi ind til byen, og fik god billig mad. Herefter gik vi ud og hørte lidt live-musik, og endte ved Thai-boxing-arenaen. Har finder man original Thaiboxing (i den forstand at det er de Thailandske bartendere på stedet der kæmper, men det ser professionelt nok ud), og fulde ung mænd (turister), der får lov til at kæmpe mod hinanden med alt udstyret på. Super underholdende.

10. Januar – Koh Phi Phi.
Vi gik en tur langs long Beach og fik os lidt frokost. Vi besluttede os for en impulsiv tur til Maya Bay (stranden/lagunen, hvor de har filmet “the Beach” med Leonardo Dicaprio). Vi gav 1000THB (ca 200kr) hos en lokal long-tale boat. Man kan komme på halv- og hel-dagsture fra ca 350THB – 600THB (ca. 70-120kr/person), med flere stop/seoghtseeing, frokost etc. Så vi vidste godt vi betalte overpris for båden… Men Hey, det var dejligt impulsivt og kl 15:30 om eftermiddagen.

Maya Bay er desværre blevet noget overrandt af turister. Stranden er nu en nationalpark, hvor det koster yderligere 400THB (ca 80kr) pr person at besøge. Bliver man ude i lagunen og snorkler (udemærket sted at snorkle), kan man sagtens gøre det…

Om aftenen blev vi på “Long Beach” for at spise, men må indrømme jeg var noget overrasket over, at der ikke var flere folk på restauranterne – i absolut højsæson. Men vi fandt da et par steder med folk, hvor vi kunne nyde en god middag. Ved vores Resort viser de også ildshows om aftenen… Men det virker som om alt lukker omkring midnat.

11. Januar – Koh Phi Phi
Mads har i dag været ude og prøvedykke, mens jeg har snorklet. Super fint at komme lidt ud med fagfolk, der ved hvor det er godt at dykke/snorkle. Mads så 5-6 større hajer og en skildpadde. Ikke værst aller første gang man prøver at dykke. Vi så også en 7-8 hajer og derudover vildt mange forskellige og smukke fisk og søanemoner.

12. Januar – fra Koh Phi Phi med Kathemaran
I dag skal vi med på en 4 dages bådtur fra Koh Phi Phi til Phuket. Vi skal bo på en stor Kathamaran. Båden er SUPER fed, og her er masser af plads, selvom den er fuld booket (14. gæster)

Vi sejlede direkte fra Phi Phi til Maya Bay og snorklede og besøgte stranden. Vi sov i Maya bugten, hvilket var super fedt. Normalt er Maya Bay jo overrendt af turister (der kommer omkring 3-4.000 gæster om dagen i denne lille bugt), men pludselig var der helt ro, og lækker stjerneklar himmel – perfekt til stjernekiggeri.

13. Januar – Kathemaran
Snorkle mere ved Maya Bay fra morgenen af. Så en haj igen. Vi sejle videre mod Phuket. Vi stoppede ved lille strand, hvor vi slappede af, badede og spille strand-spil. Her var ingen andre gæster.

Vi stoppede ved Koh Yao Yai. Koh Yao Yai er egentlig en ret stor ø. her bor mange muslimer på denne ø, så flere af de lokale steder servere ikke alkohol. Vi fik dog en cocktail på stranden, og fandt derefter en lokal restaurant hvor vi fik aftensmad. Vi sov i bugten/stranden ud for Koh Yao Yai.

14. Januar – Kathamaran
Efter en lækker morgenmad sejlede vi til Ko Khai Nai og snorklede – nogen tog ind til den lille bitte strand og lejede vandscooter.

Eftermiddagen gik på Koh Nakha Yai – en lille, men besøgt strand – sad på stribe og fik cocktails og nød solnedgangen. Aftenen bød på regnvejr, men vi kunne stadig sidde under halvtaget og hygge og spille spil. Vi sov ved kysten ikke langt fra Phuket.

15. Januar – Phuket Patong
Turen med Kathamarnen er slut, efter en hyggelig formiddag på dækket. En helt vidunderlig og afslappende tur – maden og servicen var i top, og det er en skøn måde at se lidt Thailand på.
Turen slutter i det nordlige Phuket, så der er ikke langt til lufthavnen, hvis man skal hjem/videre derfra. Vi skal ned på Pathong beach – køreturen tager en god time herfra og koster 1500THB i privat transfer.

Det absolut mest besøgte sted i hele Thailand. Over 2 millioner besøgende om året og tangere over til ”grise-fest”-lignende forhold. Kamela strand er en mere rolig strand/by. Patong Beach hvor vi boede er det absolut mest besøgte sted, med masser af shopping, natteliv – og ikke mindst Bangla Road, som er en lukket gade med fest og farver. Når det så er sagt er Phuket en rigtig stor ø, med zoo, teater etc. Så der ER muilighed for at finde mere rolige steder.

Vi skal bo på Phuket pathong Nap hotel. Et super lækkert hotel, med konge service. God service kan være sjældent i Thailand, men jeg skal da lige love for, at personalet her var 100% på – alle sammen.
Vi sluttede dagen af med en aften på tossede Bangla Road.

16. januar – Phuket Patong
En dag ved stranden blev hurtigt erstattet med en dag ved poolen. Efter en time på den tæt pakkede strand, blev det simpelthen for meget, og vi tog op på hotellets mere rolige og super fine pool.
Vi sluttede igen dagen af med en aften på tossede Bangla Road.

17. januar – Hjem til Danmark.
Vi vågende op til en overskyet dag. .. så er det vist på tide at tage hjem
Det tager ca en time fra Patong til lufthavnen og en taxi koster 700THB. Priserne på taxierne i Phuket er fixet/aftalte priser. Sådan er det bare.

Afslapningsferie i Thailand
Afslapningsferie i ThailandAfslapningsferie i ThailandAfslapningsferie i ThailandAfslapningsferie i ThailandAfslapningsferie i ThailandAfslapningsferie i Thailand
Til top