Her er både livlige markeder og plads til kulturel fordybelse. Nyd din morgenkaffe på en fortovscafé med udsigt til den ikoniske Karlsbroen, eller tag en dag i den smukke, gamle bydel og afslut med en tjekkisk øl på en hyggelig bar. I Prag omsluttes du året rundt af en autentisk, tjekkisk storbystemning, og bag hvert et gadehjørne venter nye historiske fortællinger og ferieminder.

Karlsbroen og Den gyldne gade
Hvis du står på østbredden af Vltava (i Staré Město), kan du krydse den massive, gamle Karlsbroen, hvor gadesælgere, kunstnere og musikanter kæmper om pladsen og de mange turisters opmærksomhed. På den anden side venter vestbreddens område Malá Strana, som er lige så spækket med historiske bygninger og spændende arkitektur som den gamle bydel, Staré Město. Et udpluk af disse historiske bygninger findes lidt oppe i landskabet på Den gyldne gade (Zlatá ulička på tjekkisk). Navnet er lidt misvisende, fordi gadens bittesmå huse er hverken gyldne eller på anden måde prangende. På denne ydmyge brostensgade boede Prags guldsmede i gamle dage, og i dag danner den en spændende kontrast til Prags borgs overflod og rigdom.

Prags borg
Hævet over Prag ligger det kæmpestore bygningsværk Prags borg. Her har mange vigtige begivenheder i Østeuropas historie fundet sted. I dag kan man se det gamle kongeslot, et imponerende borggalleri og ikke mindst Prags fantastisk smukke domkirke. Domkirken ligger indrammet i den tredje borggård, hvor man udefra kan se de høje spir trone sig op mod himlen. Indeni er domkirken lige så guddommeligt smuk med høje hvælvinger og farverige mosaikvinduer.

Staré Město
Prags gamle bydel er som navnet antyder fyldt med historie og smuk, gammel arkitektur. Blandt andet ligger her den kæmpestore plads Staroměstské náměstí med alt fra velbesøgte cafeer til byens gamle rådhus og den eventyrlige Týnkirke.


Tilnavn: Den Gyldne Stad

Indbyggere: Ca. 1,2 millioner

Areal: 496 km²

Klima: Tempereret fastlandsklima

Highlights: Karlsbroen, Den gyldne gade, Prags borg og pladsen Staroměstské náměstí
Prag med de mange broer
Til top