Stemningen er helt unik og mangfoldigheden stor. I Berlin kan du ikke undgå at finde levende beviser på nogle af verdenshistoriens mest afgørende begivenheder. Grusomme, lykkelige og fantastisk spændende historier gemmer sig bag hvert et gadehjørne og er sammen med Berlins autentiske, hippe undergrundskultur den perfekte blanding af en kulturel og historisk ferie ikke langt fra Danmark.

Berlinmuren
Et stykke af Berlinmuren står tilbage, hvor Berlin var delt i øst og vest under den kolde krig. Muren her kaldes East Side Gallery og er pyntet med smuk, provokerende og tankevækkende kunst, som er en oplevelse i sig selv. Historien om Berlins splittelse er så interessant og vigtig, at du bør besøge The Wall Museum East Side Gallery, som fortæller om livet i Berlin indtil murens fald i 1989.

Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen
Hvis du nogensinde har set et postkort fra Berlin, har du nok også set Brandenburger Tor. Denne gamle, storslåede byport er et stolt vartegn for byen, men også et nationalt symbol for hele Tyskland. Tæt på byporten holder det tyske parlament til i Rigsdagsbygningen, som med god grund er meget populær at besøge, så bestil billetter hertil i god tid. Lige i nærheden ligger også det store, historiske monument Holocaust-Mahnmal. Her kan man blive væk blandt de talrige, rektangulære betonkasser, som er rejst til minde om de jødiske ofre for holocaust.

Großer Tiergarten og Tempelhofer Feld
Berlin er kendt som en fantastisk grøn by. Træer pryder på næsten alle gader og stræder. Men hvis ikke du synes, der er træer nok, kan den kæmpestore, smukke Großer Tiergarten i det centrale Berlin komme dig til undsætning. Her er små søer, broer, statuer og anlagte stier. Syd for byen ligger Tempelhofer Feld, som er en nedlagt landingsplads. Her er hverken smukke søer eller tætbevokset med træer, men her er rigeligt med græs at boltre sig på, og hver gang solen skinner, vrimler her med glade børn og voksne, som solbader, spiser og ruller på rulleskøjter.

Späti
Späti-kulturen er helt særlig for Berlin. En späti er en kiosk, som har åbent om natten og er fyldt til randen med spændende øl, chips, tyggegummi, og hvad hjertet ellers kunne begære. Når vejret er til det, stiller kioskejerne bænke og borde ud foran forretningen. Måske endda et TV, hvis der er en spændende fodboldkamp. Der går ikke længe, før disse er overrendt med snakkende mennesker, som hellere vil drikke en uformel øl til billige kiosk-priser end tage på bar. Gå ikke glip af den hyggelige berliner-kultur på din lokale späti.

Tilnavn: The city that trees built

Indbyggere: Ca. 3,5 millioner

Areal: 890 km²

Klima: Tempereret fastlandsklima

Highlights: Berlinmuren, Brandenburger Tor, Rigsdagsbygningen, Großer Tiergarten og Tempelhofer Feld og din lokale späti
Firmarejse til Berling, Tyskland
Katedralen i BerlinStemningen på Postdamer Platz BerlinEt hul i Berlinmuren BerlinSolnedgang over Berlin med TV-tårnet i baggrunden
Til top