Tag på havnerundfart i Hamborgs havn, som er en af verdens største og med til at gøre byen så moderne, international og velhavende, som den er. Her er brede kanaler, hippe cafeer, alverdens shoppingmuligheder og et fortryllende, stort rådhus, som er ikonisk for Hamborg. Desuden har Hamborg en stolt fodboldkultur forankret i byens to hold, Hamburger SV og FC St. Pauli.

Karolinenviertel
I Hamborg er du nødt til at besøge bydelen Karolinenviertel (nogle gange forkortet til Karoviertel i folkemunde). Modsat de mere moderne dele af Hamborg står Karolinenvirtel for alt det alternative og hippe. Her emmer af hygge med afslappet stemning, farverige genbrugsbutikker, mangfoldighed, alverdens kulinariske oplevelser og barer med livemusik.

Reeperbahn
Efter mørkets frembrud er Reeperbahn Hamborgs forlystelsesgade. Gaden strækker sig over næsten en kilometer, og er fyldt med hyggelige cafeer og barer, samt vilde diskoteker og tekno-klubber. Gaden har før i tiden haft ry for at være snusket og kun for prostituerede og deres kunder. Sådan er det ikke i dag, hvor gadens trygge natteliv er for alle, og områdets prostitution er henlagt til en sidegade.

Tilnavn: Tor zur Welt (Dør til verden)

Indbyggere: Ca. 1,8 millioner

Areal: 755 km²

Klima: Tempereret

Highlights: Rådhuset, bydelen Karolinenviertel, Reeperbahn
Elbe philharmonic hall, Hamborg
Til top