Los Angeles ligger i det sydlige Californien og er omkranset af ørken. Der er op til 320 solskinsdage om året, og selvom Los Angeles især om sommeren ofte er omkapslet af en tågedis i stil med Londons smog, sørger det subtropiske klima for at det altid føles varmt. Lidt dis og smog afholder ikke lokalbefolkningen og turister fra at opholde sig på de mange dejlige sandstrande.

Los Angeles er en af verdens knudepunkter for international handel, teknologi, uddannelse og underholdning. Den amerikanske filmindustri har sit hovedsæde i Hollywood, hvorfor mange af de store skuespillere har valgt at bosætte sig i Los Angeles. Det er derfor ikke et ualmindeligt syn at spotte kendte mennesker på gaden, cafeer og natklubber i Los Angeles.

Som turist i Los Angeles er der rigeligt at tage sig til. Der er mere end 80 teatre, hvor du kan se alt fra musicals til stand-up shows og klassiske forestillinger. Los Angeles har også over 300 museer, hvilket er flere end nogen anden by i USA.

Herunder finder du lidt inspiration til seværdigheder og steder, der kan være spændende at opleve i Los Angeles:
  • Er du til film og underholdning, må du ikke gå glip af en dag i Filmbyen Universal Studios. Du kan opleve special effects og rekvisitter fra mange af de store Hollywood film og møde mange af de kendte karakterer fra filmene, fx. King Kong og Shrek. Der skal sættes en hel dag af til at udforske Universal City. Kom tidligt for at undgå de store køer.
  • Disneyland er en stor oplevelser for børn i alle aldre. Det ligger 50 km sydøst for Los Angeles. På hverdage er køerne til de forskellige forlystelser knap så lange som i weekenden.
  • Den fabelagtige udsigt over Los Angeles og Hollywood Hills, hvor det berømte hvide Hollywood-skilt ses, opleves bedst fra Griffith Park observatoriet.
  • Vi kender allesammen stjernerne på The Walk of Fame på Hollywood Boulevard, hvor 2.500 bronzestjerner er nedsænket i fortovet. Pt. har næsten 2.200 af disse indgraveret navnet på én af filmverdenens store berømtheder. Foran den gamle biograf Chinese Theathre finder du 200 af de store stjerners hånd- og fodaftryk i cement.
  • Det berømte Kodak Theatre, hvor bl.a. Oscaruddelingen finder sted, ligger også på Hollywood Boulevard. Her finder du også shoppingcenteret Hollywood & Highland Center, hvor der fra øverste gangbro er en god udsigt til Hollywood-skiltet.
  • Sunset Boulevard med de høje palmer, kender vi fra film og tv-serier. Den løber parallelt med Hollywood Boulevard og er pakket med eksklusive natklubber og butikker.
  • Gå eller kør en tur i Beverly Hills, hvor du kan se de rige og berømtes store, flotte huse. Og slå et smut forbi Rodeo Drive med de fashionable designerbutikker, som vi bl.a. kender fra filmen Pretty Woman.
  • Centrum af Los Angeles er knap så turistet, og det er værd at tage sig til at gå rundt og se på de flotte bygninger, bl.a. City Hall, Walt Disney Concert Hall og den moderne Cathedral of our Lady of the Angels.
  • Santa Monica er et dejligt område med strand, butikker og ægte feriestemning. Santa Monicas brede sandstrand, hvor tv-serien Baywatch blev filmet, kan du solbade og pjaske i bølgerne, som en dejlig afveksling til storbyens øvrige seværdigheder og aktiviteter. Gå en tur på Santa Monica Pier og langs promenaden og spis en god frokost eller middag på en af de hyggelige restauranter i 3rd Street Promenade, hvor der også findes gode butikker.
  • Venice Beach er også et dejligt strandområde, hvor bl.a. surfere, skatere, kunstnere og andre kreative typer holder til.

Tilnavn: City of Angels / Tinseltown (Hollywood)

Indbyggere: 3.8 mill.

Areal: 1.290 km²

Klima: Subtropisk - der falder kun 38 cm regn på årsbasis

Highlights:
Universal Studios, Disneyland, Beverly Hills/Rodeo Drive, Hollywood Boulevard/Walk of Fame, strandene ved Santa Monica og Venice Beach


Hollywood skilt i Los Angeles
Santa Monica Pier, Los Angees, USAVenice Beach i Los AngelesLos AngelesLos Angeles, Californien

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top