Af Vibeke Poulsen

Heldigvis levede det mere end op til forventningerne, det var alt hvad jeg drømte om og mere til. Det eneste der dog ikke lige indfriede forventninger var at vi ikke blev modtaget med blomsterkranse i lufthavnen, men måske det kun er på film man får det? :) Stemningen på Hawaii er fantastisk, da hawaiianerne er meget laid back og hang loose.

Der er noget for en hver på Hawaii. Vi var blandt andet ude at prøve at surfe på Waikiki beach. Det er et godt sted at starte, fordi bølgerne ikke er så voldsomme her i forhold til The North Shore hvor de mere proffe surefere tager op. Man skal ikke forvente at man bliver verdensmester i at surfe på dag 1. Det tog ret mange forsøg for at komme op at stå på brættet, tilgengæld er det en fantasisk følelse nåt det endelig lykkedes, også selvom det kun er i 10 sek. Dagen efter vores surfelektioner lejede vi et surfbræt og tog selv ud for at øve os, det er simpelthen det der skal til, øvelse, øvelse, øvelse!

Diamond Head er et vulkankrater som ligger for enden af Waikiki Beach. Det er et krater som man kan bestige og komme op og få udsigten ud over hele Oahu. En rigtig lækker tur, som stort set alle kan klare. Udsigten fra toppen er fantastisk, man kan se Waikiki, Honolulu, Pearl Harbour, skove og Hanauma Bay.

Hanauma Bay er en bugt som er lavet til et resevat for at bevare korellerne. Man betaler et par dollar for at komme ind, og man skal se en obligatorisk film om hvordan man blandt andet ikke må røre korellerne og hvordan man skal behandle dyrelivet osv. Men det er altså den tid og de skillinger værd. Det er det mest fantastiske liv der er i Hanauma Bay. Hvis man ikke dykker og holder meget af at snorkle er det et must at tage herhen. Vi så fisk i alle regnbuens farver, skildpadder, moræner og vi var sågar så heldige at vi så kaskelothvaler. Vi var der i april måned, hvor hvalerne tager hertil for at få unger, så vi hvalfamilier springe op fra vandet, et fantasisk syn!

Inde i midten af Oahu er der skov og jungle. Her kan man bruge flere dage, naturen er så skøn og frodig. Hawaii har nogle af de smukkeste blomster i alle afskygninger. Der er også nogle flotte vandfald og en masse dyreliv. Vi spiste blandt andet frokost med en flok påfugle:)
Pearl Harbour er bestemt også et besøg værd. Her er simpelthen så meget historie, og man kan mærke at det er noget der berører amerikanerne meget. Den dag vi var derude, var der 3 veteraner som overlevede Pearl Harbour angrebet. De var meget gamle og det er mange år siden det skete, men de genfortalte episoderne som var det sket i går.

Et rigtig godt tip er at leje en scooter eller cykel når man er på Oahu. Det er en rigtig fed måde at komme rundt på øen på. Vi brugte en hel dag på at cykle op langs kysten til The North Shore. Man kommer forbi det mest fantastiske steder. Bla kom vi forbi et sted hvor der er klipper langs kysten, hvor vandet bruser op, det er rigtig flot med det helt blå vand som bliver blandet med et hvide brus.

Hvis man keder sig på Hawaii er det ens egen skyld, der er hele tiden liv og gang i et eller andet. På stranden er der beachvolley,på det Internatione marked er der en helt speciel stemning og man kan få alverdens tingeltangel. Der er et hav af shoppingmuligheder og bare det at gå en tur og mærke stemningen er underholdende i sig selv.
Hvis man gerne vil have en dag i rigtig aloha stemning, kan man tage til Polynesian aften på The North Shore. Her får man et indblik i den polynesiske kultur, hvor der danses huladans og man får et lækkert polynesisk måltid.

Det kan godt være lidt pebret at bo på HAwaii. Men hvis man er to er der udemærket hoteller til overkommelige priser, men vil man have luksus koster det altså! Hvis man rejser selv eller på budget er det også et hostel. Det er et rigtig hyggeligt sted med en masse andre eventyrlystne unge mennesker. Om aftenen er der barbeque og fest.


Hawaii
HawaiiHawaiiHawaiiHawaiiHawaiiHawaii
Til top