Info om din rejse og Covid-19 Læs mere
Af Rikke Holm

Netop Empire State Building er et af de absolutte højdepunkter på en rejse til New York; en fantastisk by, hvor mulighederne for oplevelser er nærmest uendelige.

Udsigten fra 92. etage i Empire State Building over Manhattans tage er et must, og bør opleves både i dagslys og når mørket er faldet på, så man kan se alle lysene i de mange bygninger blive tændt. Alternativt kan New Yorks skyline også opleves fra det nu genåbnede ”Top of the Rock” i Rockefeller Center. Fra 76. etage er her en måske endnu flottere udsigt over Manhattans Skyline, da man jo også kan se Empire State Building rejse sig langt over de andre store skyskrabere.

Tæt på Rockefeller Center ligger det meget imponerende Museum of Modern Art, hvor man kan opleve både malerkunst, film og arkitektur. Et fantastisk museum med noget for ethvert øje.

En af hovednerverne i Manhattan er den berømte 5th Avenue, hvor eksklusive butikker og stormagasiner ligger side om side. Her er der rig mulighed for at shoppe amok!

Times Square, New Yorks centrum er altid badet i lys fra de utallige lysreklamer og storskærme. Udover de mange konceptbutikker er det også her hos billetfirmaet TKTS, at man kan købe teaterbilletter til halv pris. Her sælges der hver eftermiddag billetter til samme aftens forestillinger af de mange store musicals; og er man i New York, kan det stærkt anbefales at opleve en af de store flotte Broadway musicals.

FN bygningen er en anden af Midtowns hovedattraktioner, og på alle hverdage er der her mulighed for en rundvisning i de forskellige afdelinger.

På sydsiden af Manhattan ligger det store finanscentrum med Wall Street og New York Stock Exchange. Det er bestemt oplevelsen værd at gå blandt de mange finansfolk i de smalle gader mellem de meget høje skyskrabere. Det var også her World Trade Center lå, Ground Zero, som i dag er en stor byggeplads for det nye World Trade Center, som forventes færdigt i 2013.
Fra Battery Park på Manhattans sydspids kan man tage færgen til ud til Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står samt Ellis Island, som er øen de mange immigranter kom til i gamle dage. Det er i dag et meget spændende museum, hvor man kan søge efter gamle familiemedlemmer som er immigreret til USA.

Lidt nord for finansdistriktet ligger Soho. I dette kvarter som også indbefatter Chinatown og Little Italy finder man et væld af forskellige trendy butikker inden for tøj og kunst samt mange hyggelige cafeer og barer.

I Uptown Manhattan ligger Central Park. Her kan man komme væk fra storbyens larm, tage sig en tur i en robåd i en af søerne eller hver lørdag i sommermånederne lytte til H.C. Andersen digte ved den gamle forfatters statue. Midt i Central Park ligger The Metropolitan Museum of Art, som har en af verdens største samlinger af kunst som går hele 5000 år tilbage. Kun få hundrede meter herfra ligger det moderne kunstmuseum Guggenheim, hvor selve bygningen er et kunststykke i sig selv.

Men New York er meget mere end bare seværdigheder. Uanset om man spiser morgenmad på en diner, frokost på en burgerbar eller middag på en fin restaurant betyder den helt specielle atmosfære og det høje serviceniveau, at man føler sig velkommen og godt tilpas overalt i storbyen. Desuden medvirker de mange forskellige kulturer til at gøre New York til en af verdens mest interessante og spændende byer.
New York, Rejseberetning, USA, storby
New York, Storby, USA, NordamerikaNew York, Rejseberetning, storby, USA
Til top