14 dage
Ekskl. fly
Fra 25.850,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På cykel gennem Vietnam – med båd ind i Cambodja
Cykelturen går gennem tre af Sydøstasiens mest forskelligartede og fascinerende lande. Fra Ho Chi Minh City sættes der kurs mod Mekong-deltaet – et fascinerende, fladt og frodigt område, der ikke rigtig minder om andre steder i Vietnam. Selvom det er et tæt befolket område, cykler vi på stille bagveje og passerer vandhuller med lotusblomster omgivet af oldgamle træer. Vi triller langs og over kanaler og på veje flankeret af kokospalmer og bambus.
Vi krydser ind i Cambodja med båd og sejler op ad en af Asiens store floder, Mekong-floden, til Phnom Penh. Her nyder vi den franske kolonitidscharme, inden vi cykler videre til Kampong Thom og ser på templerne her. Et af turens højdepunkter er naturligvis at cykle rundt og udforske de fantastiske templer i Angkor.

Videre til Thailands strande
Efter Angkors vidundere tager vi videre til den falmede kolonitidsby Battambang. Den søvnige by er et besøg værd, og vi har tid til at udforske den, inden vi krydser ind i Thailand via en lille grænseovergang i bjergene, der adskiller Cambodja og Thailand. Vi cykler den korte strækning til hovedvejen, hvor vi har en transfer til stranden og velfortjent afslapning.

På turen er der en kombination af gode, asfalterede veje, hullede veje og jordveje. Der kræves ingen erfaring med offroadcykling. Der er en følgebil tilgængelig på næsten hele turen – undtagelsen er de snævre stier i Mekong-deltaet. Terrænet er hovedsagligt fladt, og der er kun et par dage, vi cykler mere end 85 kilometer. Erfarne ryttere vil blive udfordret, mens mindre erfarne ryttere kan være med i et mere roligt tempo. Vi har desuden tre dage, hvor vi rejser med båd, og benene får sig en lille pause.

Se alle vores andre fantastiske rejseforslag til Vietnam her


Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Møde med cykel gruppen og middag i Ho Chi Minh City
Vi mødes på Northern Hotel i Ho Chi Minh City, og bruger dagen på at samle og teste cyklerne. Der er også tid til at udforske byen en smule. Overnatning på turistklasse hotel. (A)
2. dag: På cykel forbi bananplantager
Efter morgenmaden har vi en transfer på et par timer til Cai Be, porten til Mekong-deltaet. Dagens tur på cyklerne bringer os ind i hjertet af det landlige Mekong, gennem smalle gader og gyder, forbi bananplantager samt sukkerrørsmarker. Vi fortsætter på grus- og jordveje gennem små landsbyer, over floder og gennem tæt bevoksning – det er super cykling. Endelig har vi en færgekrydsning til smukke, træfyldte Tra Vinh, hvor der bor mange etniske khmerer. Cykeldistance: 45 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
3. dag: Cykling på maleriske veje
Dagens rute er fredfyldt, og vejen er smuk hele vejen til vores destination i byen Can Tho. Der er masser at se på i dag, fiskere, landsbyliv, og templer. Vi cykler på maleriske veje og krydser mange små broer på vejen til Can Tho. Cykeldistance: 92 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
4. dag: Flydende marked, cykling og Killing Fields
Inden turen starter besøger vi det flydende marked Cai Rang. Endnu engang skifter landskabet fuldstændig karakter. Fra byen Tri Ton, hvor vi starter på cyklerne, går vejen let op og ned, og bjerge begynder at tone frem, som vi kommer tættere og tættere på byen Chau Doc. Undervejs stopper vi for at besøge ’The Killing Fields of Vietnam’ ved Ba Chuc, hvor Pol Pots regime myrdede mere end 3000 vietnamesere i 1978. Resten af vejen til Chau Doc cykler vi på utrolig smalle landeveje. De, der har energi til det, kan bestige Sam Mountain og nyde solnedgangen. Cykeldistance: 90 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
5. dag: Hviledag og bådtur på Mekong
Vi hviler benene og sejler i båd op ad Mekong-floden til Phnom Penh. Undervejs passerer vi dagligdagsscener langs en af Asiens store floder. Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
6. dag: Cykling til Kampong Thom
Vi starter med at tage småvejene ud ad den moderne hovedstad Phnom Penh og cykler så på mindre veje til byen Oudong. Her drejer vi fra til Phnom Prah Reach, også kaldet Oudong Mountain, der engang var hovedstaden i Cambodja. De mere end 400 trin til toppen sætter benene på overarbejde, men udsigterne er det hele værd. Dagens tur giver os mulighed for at se det landlige Cambodja – huse på pæle, rismarker, oksekærrer, vinkende børn og selvfølgelig det venlige khmer-folk. Efter turen er der transfer til Kampomg Thom, hvor vi overnatter. Cykeldistance: 25 km Overnatning i landsby. (M,F)
7. dag: Cykling mellem templer i Sambor Prey Kuk
Vi starter dagen med en transfer til det oldgamle tempelområde Sambor Prey Kuk, hvor vi hopper i sadlen og cykler rundt mellem templerne. Tempelkomplekset blev bygget i det 7. århundrede og fungerede som hovedstad i Chenla-riget. Det er et af de ældste tempelområder i Cambodja og er hovedsagligt dækket af vegetation. Efter en guidet tur gennem templerne, spiser vi frokost tilberedt af lokale, der bor i små træhytter langs floden Stung Sen. Efter frokost har vi en smuk tur gennem rismarker og små landsbyer, hvor mange lokale hilser venligt. Så står den på en to timers transfer til byen Siem Reap. Denne dag cykler vi 36 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
8. dag: På cykel i Angkor
Denne morgen starter vi med at cykle til Angkors Wats indgang og templet Ta Prohm, der er kendt fra filmen Tomb Raider og med vilje er efterladt i den samme stand, som det blev fundet af de franskmænd, der i sin tid opdagede stedet: overgroet. Det giver templerne en mystisk og romantisk appel. Vi fortsætter til Angkor Thom, Bayon-templet og Elefanternes Terrasse. Vi nyder vores frokost på Angkor Café, inden vi udforsker det største, religiøse hindubygningsværk i verden: Angkor Wat. Vishnu-templet er kongens begravelsestempel, og bliver betragtet som Khmer-rigets arkitektoniske mesterværk. Indenfor er murene dækket af udskæringer og basrelieffer, der afbilleder hindumytologi, og krigene Suryavarman II kæmpede her i regionen. Efter besøget til de storslåede templer cykler vi 7 kilometer tilbage til Siem Reap. Cykeldistance: 30 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
9. dag: På cykel til Banteay Srei
Efter morgenmaden sætter vi kursen mod templet Banteay Srei. Vi cykler gennem landlige områder til det berømte tempel, der har de bedst bevarede basrelieffer og andre stenudskæringer i Cambodja. Templet er lille i sin størrelse men enormt i sin betydning for at forstå tidsperioden. Her fra fortsætter vi med at cykle på små veje og tager en pause på en restaurant, inden vi når Kbal Spean, der også er kendt som Valley of the 1000 Lingas (en linga er et hinduistisk symbol). Vi parkerer cyklerne og tager på en tre timer lang, moderat vandretur op ad gennem junglen til et flodleje med oversvømmede udskæringer og, i regntiden, et vandfald. Vi kører tilbage til Siem Reap i bil. Aftensmaden står du selv for. Denne dag cykler vi 56 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F)
10. dag: Besøg i flydende landsby
I dag tager vi endnu pause fra cyklerne og besøger den flydende landsby, inden vi krydser vandet i Tonle Sap til Battambang, Cambodjas anden hovedstad, der i dag er en søvnig by fuld af kolonitidscharme. Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
11. dag: Cykler ud i det ukendte
Vi sadler op og cykler mod syd til Pailin. Det her er turens hårdeste dag, da der er dele af vejen, som er i dårlig stand (i tørtiden kan vejen til med blive støvet), men landskabet på turen til Thailand er intet mindre end imponerende. Vejen bølger let op og ned, når vi kommer tættere på Pailin, men der er ingen bakker, der er specielt lange eller særligt stejle. Undervejs krydser vi små vandløb og får virkelig følelsen af, at vi er på vej ind i uudforskede områder. Cykeldistance: 89 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
12. dag: På cykel til stranden i Thailand
En kort, behagelig cykeldag på en stille, fin vej til den thailandske grænse. Den fredelige grænseovergang bliver mest brugt af lokale handlende og er et behageligt sted at stoppe, mens vi får papirarbejdet i orden. Her fra cykler vi til hovedvejen, hvor vi har en transfer med frokost på vejen til stranden. Cykeldistance: 44 km Overnatning på turistklasse hotel. (M,F,A)
13. dag: Fridag på stranden – mulighed for cykeltur
Fridag til at slappe af på stranden i et afsondret område af Thailand. Der er mulighed for en afslappet morgentur på cyklen rundt til de lokale seværdigheder i Chanthaburi. Overnatning på turistklasse hotel. (M,A)
14. dag: Morgen på stranden – til Bangkok og evt. hjemrejse
Der er fri om morgenen, så vi kan nyde stranden, inden vi tager til Bangkok. Du kan forhøre dig om en forlængelse af ferien eller rejse videre til nogle af Thailands skønne øer. (M)

Overnatninger

13 overnatninger på turistklasse hotel

Bemærkninger

Cykeldistance: 607 km.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen

Kan oplevelsen ændres?

Du kan sammensætte vores ture og oplevelser præcis som du ønsker det med andre ture og oplevelser samt overnatninger og transfers m.m. Denne oplevelse er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Forhør dig hos din rejsekonsulent omkring startdatoer for cykelturen, så det passer ind i netop dit rejseprogram.

Gruppestørrelse

Rejsen gennemføres ved: Min. 2 deltager, maks. 16 deltagere

Hele året

Pakkeliste

 • Pas, rejseforsikring, flybillet (samt fotokopier)
 • Kontanter
 • Kreditkort eller debitkort
 • Diverse rejsedokumenter
 • Cykelhjelm og cykelhandsker
 • Kamera
 • Kikkert
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Fornuftigt tøj til cykelturen
 • Godt fodtøj
 • Solbriller
 • Vandtæt/vindtæt jakke
 • Toiletartikler
 • Vandflaske

Prisen er inklusiv

 • Leje af cykel
 • Transport
 • Forplejning som beskrevet i programmet
 • Overnatning og guide.

Prisen er eksklusiv

 • Flybillet t/r
 • Rejseforsikringer
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge og øvrige udgifter.

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.


Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.


Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top