24 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 21.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
På denne tur vil du opleve det bedste af Vietnam – plus lidt mere!
Rejsen byder på lidt af det hele. Vi har kombineret trekking, smukke naturoplevelser, spændende byer, kultur og mødet med et væld af forskellige minoritetsgrupper – og krydret det med en spændende og oplevelsesrig motorcykeltur. På motorcykel vil du opleve steder, hvor andre turister sjældent kommer. Du får dermed mulighed for at opleve Vietnam fra en ny og helt anderledes vinkel.

Få information og fakta om Vietnam her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Vietnam her

Bedste rejseperiode

Rundrejsen kan gennemføres hele året. Vær dog forberedt på, at der er stor forskel på klimaet i regionerne. I syd er regntiden fra maj til oktober - resten af året er der tørtid med lidt højere temperaturer og højere luftfugtighed. I Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader hele året. I nord er vinteren temmelig kold fra december til marts (ned til 15 grader i Hanoi). Sommeren fra maj til oktober har temperaturer over 30 grader og kraftige, men korte regnskyl.
Central Vietnam - her er vejret bedst fra februar - juli, regntiden falder fra september til og med november

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark
Du flyver fra Danmark til Vietnam, hvor du ankommer næste dag.
2. dag: Ankomst til Hanoi
Ved ankomst til Hanoi bliver du hentet og kørt til dit hotel i centrum af byen. Hanoi er en af Asiens mest charmerende og romantiske byer. Den er hyggelig og grøn, her er store skyggefulde træer, mange små og store parker samt smukke franske palæer. Især den gamle bydel er charmerende med Hoan Kiem Søen, de smalle stræder og duften af friskbagte baguettes.
3. dag: Hanoi
Efter morgenmaden på hotellet bliver du hentet af en engelsktalende guide og kommer med på en gruppetur. Du besøger Ho Chi Minhs Mausoleum, Ho Chi Minhs hus - hvor han boede fra 1958 til 1969 og ”Et Søjle Pagoden”. Herefter går turen til West Lake for at besøge Tran Quoc Pagoda og nyde lidt frokost. Byrundturen fortsætter mod Litteraturtemplet, Etnografisk Museum og den berømte Hoan Kiem sø. Du slutter af med en kort gåtur i hovedstadens livlige gamle kvarter og ender ved hotellet, hvor resten af dagen er til fri disposition. (M,F) Vær opmærksom på at alle museer i Hanoi er lukkede om mandagen, og Ho Chi Minh mausoleum er lukket alle mandage og fredage samt hele oktober og november måned.
4. dag: Hanoi - nattog til Sapa
Dagen er til fri disposition, indtil du om aftenen skal afsted til togstationen i Hanoi og videre med nattoget. Benyt dagen til at gå på opdagelse i Hanoi by på egen hånd. Byen oser af liv og er en fascinerende blanding af øst og vest, med kinesisk indflydelse fra århundredes dominans og fransk design fra den koloniale fortid. Du bliver afhentet på dit hotel ca. en time før togafgang og kørt til stationen. Herfra kører du med nattog (4-personers kupé) til Lao Cai. (M)
5. dag: Sapa minoritetstrek
Du ankommer til Lao Cao togstation tidligt om morgenen, hvorfra du bliver hentet og kørt til Sapa i en fælles bus transfer. Køreturen tager cirka en time. Ved 9 tiden går turen ned mod den smukke Cat Cat landsby (ca. 6 kilometer), som er hjemsted for Black H’mong stammefolket. Black H’mong er en af de største og fattigste minoritetsgrupper i Sapa området, men de er stolte af deres kultur og holder fast ved deres traditioner og levevis. De har deres helt eget sprog og går i traditionelt indigoblåt tøj. (F,A)
6. dag: Sapa minoritetstrek
Efter morgenmaden venter en trekkingtur til Lao Chai landsbyen, hvor der undervejs er god mulighed for at nyde frokosten i smukke omgivelser. Om eftermiddagen fortsætter trekket til Ta Van landsbyen for at besøge minoritetsgruppen Zay. Zay er forholdsvis lille minoritetsgruppe med omkring 38.000 mennesker, som hovedsageligt bor i bjergene i det nordvestlige Vietnam. Den kontinuerlige udvikling i Vietnam har medført, at nogle af Zay folkets gamle skikke er gået tabt. Dog bærer mange af kvinderne stadig i dag de traditionelle trøjer i de karakteristiske lilla, blå eller grønne farver. Middagen serveres hos en lokal familie, og du overnatter lokalt i homestay (M,F,A)
7. dag: Sapa - nattog til Hanoi
I dag skal du trekke til Giang Ta Chai landsbyen, hvor du vil opleve det røde Dao folks skikke og levemåde. Kvinderne har meget farverige broderier på deres tøj, og på hovedet bærer de et knaldrødt tørklæde. Nogle af kvinderne har barberet deres øjenbryn af, fordi et ansigt uden hår betragtes som meget smukt af det røde Dao folk. Frokosten serveres i Giang Ta Chai. Herefter går turen med jeep fra Giang Ta Chai til Sapa, hvor du kan tjekke ind på hotellet og nyde et bad. Du køres med bus til togstationen, hvorfra du skal med nattoget tilbage til Hanoi. (M,F)
8. dag: Hanoi - Halong Bay
Du ankommer til Hanoi meget tidligt om morgenen, og tager selv en taxi (for egen regning) til hotellet i Hanoi. Du har tid til at gå ud og få lidt morgenmad, hvorefter du ved 8 - 9 tiden bliver hentet, for at tage på en gruppetur til Halong bugten. Køreturen tager ca. 4 timer med et kort stop på vejen. Du ankommer til Halong by og går ombord på båden ved middagstid. Nyd din velkomst drink, check ind i din kahyt og glæd dig til at få serveret en lækker frokost, mens båden cruiser ud mod Halong Bay. Første stop er Surprise Cave og senere Luon Cave, hvor du kan snuppe en tur i kajak eller tage en svømmetur. Sidst på eftermiddagen tilbage på båden er det tid til et madlavnings kursus, hvor du får et lille indblik i hvordan du kan lave lækker vietnamesisk mad. Der er middag ved 19-20 tiden og resten af aftenen er fri til afslapning. (F,A)
9. dag: Halong Bay
Stå tidligt op og nyd solopgangen mens du drikker en kop kaffe og nyder din morgenmad i restauranten. Du kan vælge at blive på båden idag eller tage med en mindre båd på tur i de smukke bugte og ro en tur i kajak. Vi forsøger at finde et stille sted til frokost ved Me Cung Cave som du skal besøge om eftermiddagen. Tilbage på båden serveres middag kl. 19.00. Aftenen er på egen hånd, hvor du kan se en film, nyde din yndlingsbog eller snuppe en drink i baren. (M,F,A)
10. dag: Ha Long Bay - Hanoi - nattog til Hué
Efter morgenmad besøger du Titop øen, hvor du kan du fra toppen har en enestående udsigt over Halong Bay. Båden cruiser tilbage mod havnen, hvor du ankommer cirka kl. 12.30 og skal med bussen tilbage mod Hanoi. Du er tilbage i Hanoi ved 17.00 tiden.Senere samme aften bliver du afhentet og kørt til togstationen. Hvorfra der er afgang med nattog fra Hanoi til Hué. Du overnatter på ”soft sleeper” standard, hvilket er med aircondition og 4-personer i kupeen. (M,F)
11. dag: Hué
Toget ankommer til Hué – Vietnams kejserby - om formiddagen, hvor du afhentes ved togstationen og køres til dit hotel. Efter frokost har du resten af dagen på egen hånd. Så der er lejlighed til at udforske byen, slappe af efter togturen og eventuelt shoppe lidt. Der er mange muligheder i Hué, du kan f.eks. sejle på Duftenes flod til Thien Mu Pagoden. Den ottekantede og syvetager høje pagode ligger smukt på en bakketop over floden, og er kendt som byens varetegn. Besøge det kejserlige citadel, flotte pagoder og kongelige grave - deriblandt kejser Tu Ducs berømte grav.
12. dag: Hué - DMZ - Hué
Du bliver hentet på dit hotel om morgenen og kørt til Quang Tri. På vejen gøres et stop ved Hien Luong bro (Ben Hai River), som tidligere var et vigtigt vartegn på opdelingen af Nord- og Sydvietnam. Herfra er der ca. 30 minutters kørsel til Vinh Moc Tunnelerne, som var tilflugts- og beskyttelsessted for 60 familier under Vietnam krigen. Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til dit hotel i Hué. DMZ Vietnam (den demilitariserede zone) blev etableret som en skillelinje mellem Nord- og Sydvietnam som et resultat af en den første indokinesiske krig (også kendt som den fransk-vietnamesiske krig) mellem Frankrig og Vietnam i perioden 1946-1954. De fleste af kampene fandt sted i Nordvietnam, selvom konflikten foregik i hele Vietnam og også spredte sig til nabolandene Laos og Cambodja. ([M[,F)
13. dag: Hué - Hoi An
Efter morgenmaden forlader du Hué og kører til Hoi An. Undervejs gøres stop ved Marmor bjerget. Omkring middagstid ankommer du til Hoi An, hvor frokosten serveres på en lokal restaurant. Fiskerbyen Hoi An betegnes som den bedst bevarede historiske by i Vietnam med smukke gamle huse og templer. Nogle af de ældste bygninger stammer helt tilbage fra før det 19. århundrede. Om eftermiddagen skal du på en privat tur til fods gennem Hoi Ans gamle bydel. Den gamle bydel er fredet af UNESCO som verdens kulturarv, hvilket bl.a. betyder, at biler er forbudt i flere af de smalle gader og stræder. Turen inkluderer også en tur til den smukke japanske bro, de velbevarede Phung Hung Huse, Phuc Kien Assembly Hall og det lokale marked i Hoi An. (M,F)
14.dag: På cykeltur omkring Hoi An
Du bliver hentet fra morgenstunden på dit hotel og kørt til stedet hvor dagens cykeltur starter. Dagen starter smukt langs Thu Bon floden, hvor du kommer forbi en lille fiskerby. Du fortsætter langs naturstier igennem rismarker, palmelunde og forbi vandbøfler. Frokosten laver og spiser du sammen med en lokale familie, der en en del af en landsby, hvor de producerer økologiske grøntsager. Turen slutter tilbage på hotellet sidste på eftermiddagen. (M,F)
15-17. dag: Hoi An
Fra og med dag 15 til og med dag 17 har du mulighed for at opleve Hoi An på egen hånd. Mulighederne er mange, og du kan både være aktiv, slentre rundt i byen eller slappe af med en god bog på hotellet. Tag en dagstur til My Son ruinerne uden for Hoi An. Ruinerne stammer fra den forhistoriske Cham periode og er fredet af UNESCO som verdens kulturarv. Besøg eventuelt også en af byens mange dygtige skræddere og få en helt ny garderobe for få penge. Alternativt kan du også tage til den nærliggende vidstrakte sandstrand Cua Dai, der ligger fem kilometer øst for Hoi An. Her kan du svømme i de høje bølger og solbade. Lej eventuelt en cykel til turen derud. Få meter fra havkanten er der liggestole til udlejning, og servicetilbuddene er opfindsomme - her tilbydes alt lige fra manicure og massage på stranden til kolde sodavand og håndlavede smykker. (M)
18. dag: Hoi An - Da Nang - Nha Trang
Om morgenen bliver du hentet ved dit hotel og kørt til lufthavnen i Da Nang, hvorfra du skal med fly til Nha Trang. Ved ankomst bliver du kørt til dit hotel i centrum af Nha Trang. (M)
19. dag: Nha Trang
I dag har du hele dagen til at opleve Nha Trang på egen hånd. Byen har 350.000 indbyggere og ligger lige ned til vandet med badestrand. Det har medført, at Nha Trang er blevet et af Vietnams mest populære turistmål. Det er et fint sted at dase og blive opladet med ny energi inden du skal videre. (M)
20. dag: Nha Trang - Lak Lake i Daklak (Motorcykel)
To dage fyldt med eventyr venter forude. På ryggen af en motorcykel skal du med "Easy Rider" rundt i landet til steder, hvor de sædvanlige turistselskaber normalt ikke kommer. Du får mulighed for at opleve Vietnam fra en ny og anderledes vinkel, mens du også vil lære om dette magiske og forskelligartede lands kultur og historie. Chaufførerne kører stille og roligt og stopper mange små lokale steder, hvor de kan vise dig lokalt håndværk og skabe kontakt til lokal befolkningen. Turen går i dag til Lak Lake et enestående smukt område i Vietnams højland. (M)
21. dag: Lake Lake - Dalat (Motorcykel)
Turen går i dag til Dalat, som er beliggende i hjertet af Vietnams centrale højland, hvor bjerglandskabet er smukt med et utal af søer, vandfald og frodige skove. Her bor et stort antal etniske minoriteter, og der er derfor god mulighed for at få et lille indblik i deres hverdag. De fleste rejsende kommer her for at trekke i de omgivende bjerge eller for at booke en tur med Easy Rider. (M)
22. dag: Med bus til Ho Chi Minh
Du skal idag med lokal bus til Ho Chi Minh. Vi kan anbefale du besøger The Cafe Apartements som er en lejligheds bygning, der er inddelt i små forskellige restauranter eller Vinh khanh foodstreet hvor du kan smage lokal streetfood og nyde den hyggelige stemning (M)
23. dag: Ho Chi Minh City - afrejse
Hvis du har tid før dit oversøiske fly afgår, kan du slappe af, gå en tur i byen eller måske ordne det sidste shopping. Du tager selv en taxi til lufthavnen, tidspunktet afhænger af hvornår dit fly afgår. Hvis du har lidt ekstra tid kan vi forlænge din tur med en rejse via Mekong Deltaet til Phnom Penh - forhør dig hos din rejsekonsulent. (M)
24. dag: Ankomst Danmark
Ankomst til Danmark. Ankomsttidspunktet til Danmark afhænger af flyselskabet.

Overnatninger

2 overnatninger på budgethotel i Hanoi
1 overnatning i 4-personers kupé på nattog
1 overnatning på budgethotel i Sapa
1 overnatning på homestay udenfor Sapa
1 overnatning i 4-personers kupé på nattog
2 overnatninger på Fantasea Cruise i Halong bugten
1 overnatning i 4-personers kupé på nattog
2 overnatninger på budgethotel i Hué
3 overnatninger på budgethotel i Hoi An
2 overnatninger på budgethotel i Nha Trang
1 overnatning på budgethotel i Lak Lake
1 overnatning på budgethotel i Dalat
2 overnatninger på budgethotel i Ho Chi Minh

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra guesthouse til boutique- og luksushoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Turen starter onsdag, fredag og søndag.

Gruppestørrelse

Turen gennemføres ved min. 2 personer - normal gruppestørrelse er 2-8 rejsende. Du kan mod tillæg sikre dig turen som privat tur - forhør dig hos din rejsekonsulent.

Hele året

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Kontanter (ATM hæveautomater findes primært i de større byer)
 • Fleece eller varm trøje
 • Vandresko
 • Let regn- eller skaljakke
 • Lommelygte eller pandelygte
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Myggespray
 • Badetøj
 • Evt. håndklæde
 • Evt. ørepropper

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Hanoi // Da Nang - Nha Trang // Ho Chi Minh - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfers ifølge program
 • Overnatning ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Ture og oplevelser ifølge program med engelsktalende guide
 • Tog- og busbilletter ifølge program
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top