OBS: Disse informationer er skrevet og udgivet i forbindelse med ansøgning til at komme med på ekspeditionen.

Om ruten, logistikken og planlægningen

Undervejs på turen vil der være indlagt hviledage, hvor deltagerne på egen hånd (i grupper eller sammen med guiden) kan tilrettelægge dagens program og f.eks. besøge seværdigheder i byen og lokalområdet – eller simpelthen bare slappe af!

Etapernes længde og selve ruten kan ændre sig undervejs. Dagsetaperne vil sædvanligvis ligge på mellem 50-100 km, afhængig af terræn, vind- og vejrforhold. De angivne distancer bør derfor ses som retningsgivende estimater.

Der vil hovedsageligt blive cyklet på asfaltveje. Dog skal man på enkelte etaper være forberedt på kortere afstande på grus- eller stenveje. Såvidt muligt vil de mindre trafikerede veje blive foretrukket fremfor hovedveje.

Deltagerne vil om formiddagen på hver cykeldag kort få præsenteret dagens planlagte cykeletape af guiden. Der er tid til at besøge både velkendte og mindre kendte attraktioner undervejs.

Ekspeditionen er designet til rejsende med både sociale, kulturelle og geografiske interesser – samt naturligvis for rejseglade cykelentusiast. Der cykles ca. 5½ time om dagen - fordelt på ca. 2-3 timer om formiddagen og det samme efter en middagspause. Vi stopper i god tid, inden det bliver mørkt.

Det er muligt kun at deltage på noget af etapen, hvis man ønsker dette. Alle skal dog være med ved etapens start, og så kan man gå fra undervejs.

Overnatning på cykelekspeditionen

Vi overnatter på lokale budgethoteller og gæstehuse på vores vej. Det er derfor ikke nødvendigt at medbringe campingudstyr.

Cyklerne og cykeludstyr

Deltagerne skal selv sørge for deres egne cykler samt cykeludstyr, f.eks. cykelhjelm, cykelsko, cykeltøj, drikkeflasker og lille dagtursrygsæk. Det forventes, at cyklen er i god stand, har solide dæk (brede mountainbikedæk er ikke nødvendigt, men kan være en god idé) og gear. Vedligeholdelse (herunder lapning) af cyklen skal man i udgangspunktet selv stå for. Værktøj som pumpe m.m. til almindeligt cykelvedligehold- og reparationer kan lånes i servicevognen, der ledsager gruppen på hele ekspeditionen.

Vi anbefaler, at cyklen medbringes hjemmefra. Cykler kan på enkelte flyselskaber medbringes gratis. Hvis der ikke er mulighed for at medbringe cykel, kan Jysk Rejsebureau hjælpe med at anskaffe en cykel på destinationen - vi skal dog vide dette senest 4 måneder inden. Alt efter destination og krav til cykel skal man regne med omkring 1.000,- for en cykel, hvis man køber lokalt.

De tre V’er

Visum:
Du vil hos Jysk Rejsebureau kunne få den nødvendige information om eventuelle visa på rejsen.

Valuta:
Vi anbefaler at medbringe et internationalt hævekort (VISA, MasterCard el. lign.) samt kontanter i enten US-dollar eller Euro.

Vaccinationer:
Kontakt enten din rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau eller din egen læge for mere information om relevante vaccinationer på rejsen.


Vil du vide mere om cykelekspeditionen, deltagerne og ruten?

Cykelekspedition: 10.000 km fra Bali til Beijing
De syv etaper
Dagbogsberetninger fra deltagerne
Læs om Jysk Rejsebureaus cykelekspedition fra Bali til Beijing
Til top