21 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 31.495,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Argentinas berømte Ruta 40 strækker sig over hele 5.140 km fra Santa Cruz i det sydlige Argentina til Jujuy i den nordlige del. På denne rejse oplever du de største højdepunkter langs ruten. Fra det rå Patagonien med sine enorme gletsjere og smukke bjerge via Bariloches uendelige skønhed til det farverige nord ved Salta.
Fokus er i høj grad på naturen - som er aldeles uforlignelig. Argentina er verdens 8. største land, så forvent stor forskel mellem naturen i syd og nord. Men det er netop det, som gør Argentina til et så fantastisk land. Vi har inkluderet de udflugter, vi mener, du bare må tage på for at få det meste ud af rejsen, men vi har også sørget for rigelig fritid, så du selv kan skabe dine egne rejseoplevelser.
Alle overnatninger er ligeledes inkluderet og er baseret på en god blanding mellem charmerende hoteller og intime B&Bs. Alle steder har du dit eget værelse med eget bad og toilet. Det er vores erfaring, at forskellige former for overnatning skaber en varieret rejse med mange forskellige oplevelser. Vil du hellere bo på en bedre hotelstandard på hele rejsen, kan det naturligvis sagtens lade sig gøre. Bare sig til, så regner vi en pris på det.

Få information og fakta om Argentina her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag på Argentina her

Bedste rejseperiode

Ønsker du at rejse på tværs af Argentina, så er det bedst at tage dertil i den argentiske sommer fra november-april. I denne periode skal du være forberedt på, at der er ekstra varmt og fugtigt i den nordlige del af Argentina.
Rejser du i stedet til Buenos Aires og/eller Iguazú-vandfaldene (og dermed ikke den centrale/sydlige del af Argentina), så er den bedste rejseperiode marts-november.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Argentina er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Argentina kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse Danmark
Der er afrejse fra Danmark mod Argentina.
2. dag: Ankomst Buenos Aires
Ved ankomsten til Buenos Aires bliver du modtaget i lufthavnen og kørt til dit hotel i byen. Her har du tre overnatninger. Alle elsker Buenos Aires, og det med rette. Her indtages caféerne af kaffedrikkende bohemer, gaden af hujende fodboldfans og dansegulvene af gnistrende tangodansere. Argentinerne er på én gang tilbagelænede og temperamentsfulde, højtidelige og afslappede. Buenos Aires er på samme måde en dynamisk by, men med rig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over dagens oplevelser på en af de utallige hyggelige caféer eller i et af de mange grønne områder. I kunstnerkvarteret San Telmo er en del af charmen fra kolonitiden bevaret med brostensbelagte gader og lave bygninger. Her kan man købe unikke souvenirs, når kunst og antikvitetsboderne stilles op til det livlige søndagsmarked. Et tangoshow er også et must i Buenos Aires. Tango dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede som et miks af forskellige rytmer, der blev danset i fattige nabolag. Tango var i begyndelsen forbudt på grund af sin sensualitet, men er idag ikke kun en enorm del af Buenos Aires’ musikalske baggrund, men også et vigtigt ikon for hele landet. Nyd en speciel “porteña” musikaften på et af byens fremragende tangosteder, hvor traditionelle sange og danse bliver fremført. Find dit eget sted - eller lad os hjælpe dig.
3. dag: Cykeltur i Buenos Aires
En cykeltur rundt i Buenos Aires er en enestående måde at få overblik på over byen. Din lokale guide vil undervejs fortælle alt om byen og landets historie. Du kommer forbi farverige La Boca og den historiske bymidte. Turen kan enten startes om morgenen eller om eftermiddagen. (M)
4. dag: På opdagelse i Buenos Aires
Dagene er til fri disposition i Buenos Aires. (M) Sæt rigeligt tid af til byen, der består af mange bydele, som kan tages i bidder. I centrum ligger gågaden, Florida, med alle sine smarte butikker. Om aftenen breder gadehandlere deres varer ud på et tæppe og gademusikanter underholder. Oplev også det moderniserede havneområde Puerto Madero, hvor renoverede pakhuse nu huser fasionable restauranter. San Telmos smalle brolagte gader er især interessante om søndagen, når antikmarkedet nærmest overtager hele bydelen, og der danses tango og spilles musik. La Boca er en enorm turistmagnet med sine kulørte huse malet med rester fra skibenes bundmaling. Det er også her, det berømte fodboldstadium La Bombonera huser Diego Maradonas gamle klub, Boca Juniors, og indbyder til stemningsfyldte fodboldkampe. Tjek turneringsplanen og tag en tur på stadion. Sydamerikansk fodbold er en kæmpe oplevelse. Retiro og Recoleta er fashionable kvarterer med smukke huse. Her ligger også den enorme kirkegård, hvor Eva Peron ligger begravet.
5. dag: Fly fra Buenos Aires til Calafate
I dag går turen fra Buenos Aires med fly til Calafate. I Calafate bliver du afhentet i lufthavnen og kørt til dit hotel. Resten af dagen er til rådighed til at gå på opdagelse i den lille by. Det er en hyggelig by med masser af restauranter og butikker, hvor du kan købe alverdens udstyr til vandreturene. (M)
6. dag: Gletsjertrekking på Perito Moreno
I dag venter en fantastisk vandretur på Perito Moreno gletsjeren. Du bliver hentet på dit hotel og kørt til Perito Moreno. Det er en tur på en god en times tid, men udsigten undervejs til Argentinas største sø, Lago Argentina med Andesbjergene i baggrunden, er enestående, så det er bare med at læne sig tilbage og nyde det. Snart får du det første glimt af en af verdens eneste stabile gletsjere. Langt de fleste gletsjere i verden er på hastigt tilbagetog, men Perito Moreno har i mange år været betragtet som stabil. Efter en lille sejltur tværs over Lago Argentina møder du din ”gletsjer-guide” og bliver udstyret med en slags pigsko, som spændes fast på dine egne sko. Piggene gør, at du kan stå fast på gletsjeren - du skal nemlig på gletsjervandring! Forude venter godt halvandens times vandring på den fantastiske gletsjer. Hvis du troede, is bare var hvidt eller gennemsigtigt - så tro om igen! Solen spiller i krystallerne og skaber de mest fantastiske farver. Overalt er du omgivet af is, og i klart vejr kan du se, hvor gletsjeren begynder - langt oppe af bjerget. Gletsjeren kælver lystigt, så indimellem kan du høre store stykker af is, der brækker af og falder i søen med et ordentlig plask. Men bare rolig – guiden ved, hvad han gør. Han kender isen ud og ind. Det kan være lidt køligt at gå rundt på isen, men heldigvis venter din medbragte frokost i en lille hytte med enestående udsigt til gletsjeren. Sæt dig udenfor med front mod isen – der er gode chancer for, at du får en kælving at se. Om eftermiddagen besøger du ”The Balconies”, som er de mere turistede udsigtspunkter omkring Perito Moreno. Men trods turistbusserne er det alligevel det hele værd. Udsigten er fænomenal og sætter punktum for en pragtfuld dag, inden du returnerer til Calafate. (M)
7. dag: Calafate til El Chaltén
Du tager bussen nordpå til El Chaltén. Turen tager godt tre timer og landskabet er fantastisk, så nyd udsigten. Efterhånden som du nærmer dig El Chaltén, får du første glimt af Mt. Fitz Roy, og sikke et syn! De høje Andesbjerge tårner sig op i horisonten og er en skærende kontrast til det ellers ret flade landskab, du er kørt igennem. El Chaltén er ”vandrehovedstaden” i det sydlige Argentina. Byen er lille og nem at overskue, og som i Calafate er det naturen, der er i centrum. Alle de populære vandreruter starter næsten midt i byen, og ruterne er godt afmærket, så du kan sagtens begive dig på dagsvandreture på egen hånd. Besøg det lille nationalpark-center i udkanten af byen og få et godt kort over de forskellige ruter. Du tilbringer tre nætter i El Chaltén. (M)
8-9. dag: Vandring omkring El Chaltén
Den mest populære dagsvandretur i El Chaltén er turen til Laguna de los Tres, som giver en fænomenal udsigt til Mt. Fitz Roy. Turen varer 8 timer (retur) og kan kun anbefales, hvis du har hele dagen til rådighed. Det meste af ruten er relativt nem, men der er enkelte, mere anstrengende dele. Til gengæld bliver du belønnet med den mest fantastiske udsigt. Har du ikke lyst til at bruge hele dagen på at vandre, er der masser af andre korte ture, som også er utroligt smukke med flotte udsigter. El Chaltén har noget for alle! (M)
10. dag: Med natbus fra El Chaltén via Ruta 40
Forude venter en smuk bustur ad legendariske Ruta 40. Der er afrejse fra El Chaltén først på dagen med natbus til Perito Moreno Village, hvor du ankommer næste dag. Sørg for god musik i ørerne, måske en film på din tablet og godt med plads på kameraet. Det kan måske virker lidt fjollet at bruge to dage i en bus, men det er jo netop meningen med at opleve Ruta 40. Desuden er du i verdens 8. største land. Der findes ingen bedre måde at opleve landskabet og distancerne på end på en bustur. (M)
11. dag: Med bus fra Perito Moreno til Bariloche
Du ankommer om morgenen med bussen til Perito Moreno Village, hvor du skifter bus til Bariloche. Ved ankomst til Bariloche tager du til dit hotel, hvor du har tre nætter. San Carlos de Bariloche, eller i daglig tale bare Bariloche, ligger smukt omgivet af søer og bjerge. Byen minder mest af alt om et lille stykke Østrig.
12. dag: Kajaktur ved Bariloche
Det er et must, at tage på kajaktur ved Bariloche. Derfor er der arrangeret en halvdagstur i kajak med guide på Lago Gutierrez. Det kræver ingen erfaring med kajak at deltage på turen rundt på den smukke gletsjer-sø omgivet af sneklædte bjerge. Det er også muligt, at opgradere turen til en hel- eller flerdagstur. (M)
13. dag: På opdagelse i Bariloche
Bariloche byder på masser af udflugts- og aktivitetsmuligheder. En flot heldags trekkingtur er fra Villa Catedral og op til Refugio Frey, der ligger ved en bjergsø for foden af Cerro Catedral. Turen er noget fysisk krævende og godt fodtøj er et must. Hvis man vil gøre turen lidt lettere, kan man tage skiliften op. Circuito Chico er en berømt rundtur på ca. 60 km. Man kan køre turen enten i lejet bil eller købe en arrangeret udflugt. Mange tager turen på cykel, og de første og sidste 12 km fra og til Bariloche er rimelig flade, mens resten foregår i et temmelig bakket landskab. Men turen er så sandelig anstrengelserne værd, og kameraet vil helt sikkert blive flittigt brugt. Du kan også tage på dagstur til San Martin de Los Andes & 7 Lakes. Den ene betagende udsigt afløser den næste. Her er smukke søer, skovklædte bjerge med sne på toppen, byer og landbrugsland og ørkenagtige landskaber. Med andre ord et utroligt varieret landskab. Fra Bariloche følges vejen rundt om søen Nahuel Huapi til den hyggelige, lille by Villa la Angostura. Her gøres et kort stop, inden turen går ad den snoede grusvej gennem skoven. En kortere vandretur bringer dig ind til det flotte vandfald, Cascada Nivenco, hvor den medbragte frokost nydes. Tilbage ad samme vej og videre mod byen San Martin de los Andes, der ligger ved den langstrakte sø, Lago Lacar. Hjemturen går via Junin de los Andes. (M)
14 dag: Med fly fra Bariloche til Salta
Fra Bariloche flyver du videre til Salta i det nordlige Argentina, hvor du bliver hentet i lufthanen og kørt til dit hotel. Salta blev grundlagt af spanierne i år 1582 og har et rigt kulturliv, mange gode restauranter samt adskillige museer og gallerier. Nyd en gåtur ad de brostensbelagte gader i den centrale del af byen og nyd de smukke palæer og katedraler fra kolonitiden. Et must er at spise på en Peña, restaurant med lokale retter og folkemusik, på gaden Balcarce. (M)
15. dag: På opdagelse i Salta
Du har dagen på egen hånd i Salta. (M) Du kan evt. tage på en dagstur til Cafayate, som er vinområdet her i Salta-provinsen. Turen fra Salta til Cafayate går gennem den flotte kløft, Quebrada de las Conchas med en række fantastisk flotte klippeformationer. I Cafayate besøger du naturligvis en vingård og der bliver også tid til at kigge lidt nærmere på den lille by, inden turen går retur til Salta. Du kan også bare vælge at bruge tiden på at udforske Salta. En anden mulighed er at besøge San Bernardo, en bakke der hæver sig omkring 200 meter over Salta. Herfra kan du nyde den fantastiske udsigt over byen. Salta er også startsted for den imponerende togbane, Tren a las Nubes. Turen begynder i Salta (1.187m) og går via 21 broer, 13 viadukter og 21 tunneler, til La Polvarilla-viadukten (4.220m).
16. dag: Kør-selv fra Salta til Purmamarca via Salinas Grandes
I dag afhenter du din lejebil og påbegynder din fire dages kør-selv rejse rundt i det nordvestlige Argentina. Der er booket overnatninger på hele turen, så du på egen hånd kan udforske og bestemme dit eget tempo. Sæt kursen mod kløften Quebrada del Toro. Langsomt stiger du i højderne, og i løbet af i dag når du helt op i 4.100 meters højde. Du kan gøre stop i den lille by San Antonio del los Cobres, som ligger højt på plateauet. Det er i øvrigt også her togturen "Tren a las Nubes" har endestation. Ruten fortsætter videre over det utroligt flotte plateau. Højden mærkes tydeligt på din vejrtrækning og ses i øvrigt i omgivelserne. Flade, bare sletter omgivet af bjergtoppe. I det fjerne kan du skimte en stor og hvid slette. Det er den store saltslette, Salinas Grandes. Et næsten uvirkeligt syn med al den salt! Ruten fortsætter via Cuesta de Lipán’s hårnålesving til den lille by Purmamarca, hvor du også overnatter. Det er en ganske særlig fornemmelse at bliver tilbage i byen, når alle andre turister tager tilbage til Salta, og roen sænker sig over den lille bymidte. Se solen gå ned over det farvede bjerg, inden du finder en hyggelig lille restaurant. (M)
17. dag: Kør-selv fra Purmamarca til Humahuaca
Du har morgenen til rådighed i Purmamarca. Gå en tur ud i bjergene eller sæt dig ned på byens lille torv og se på, hvordan det hele langsomt kommer til live, når de lokale handlende gør deres mange boder klar til dagens turister. Du bestemmer selv, hvornår du starten bilen og sætter kursen mod Humahuaca. Der kan gøres et stop ved Tilcara, hvor det er muligt at se en delvis genopbygget ruin af et Inka-fort, inden du fortsætter til den lille charmerende by, Humahuaca, beliggende i næsten 3.000 m. højde. Her har du tid til at udforske byen og de mange markeder. Tag også turen til toppen af uafhængighedsmonumentet, men tag den med ro, for selvom der kun er 126 trin herop, mister du hurtigt pusten i højden.
18. dag: Kør-selv i og omkring Humahuaca
I dag kan du udforske den dybe kløft, Quebrada de Humahuaca, der er erklæret verdens naturarv af UNESCO. Kløften er billedskøn med bjerge på begge sider i alskens farver. Små indianerlandsbyer ligger spredt overalt, alle med hvert deres større eller mindre marked. Et af højdepunkterne i dalen er ”De Syv Farvers Bjerg”, som helt bogstaveligt er et stribet bjerg i 7 forskellige nuancer. For at komme dertil skal du med 4wd (koster 8-10 USD pr. person) fra Humahuaca, da vejen dertil er grusvej, som det ikke er tilladt at kører på i lejebil. Denne 4wd retur transfer er ikke inkluderet, men kan købes lokalt.
19. dag. Kør-selv fra Humahuaca til Salta
Nyd formiddagen i Humahuaca og sæt kursen tilbage til Salta når det passer dig. Her afleverer du bilen igen i byen og begiver dig tilbage til dit hotel, hvorefter du har dagen på egen hånd.
20. dag: Hjemrejse
Det er tid til at sige farvel til Argentina og påbegynde hjemrejsen. (M)
21. dag: Hjemkomst til Danmark
Du ankommer til Danmark efter fantastiske oplevelser i det sydamerikanske.

Overnatninger

3 overnatninger på Hotel NH Buenos Aires City i Buenos Aires
2 overnatninger på Quijote Hotel i El Calafate
3 overnatninger på Hosteria Kau Si Aike i El Chaltén
1 overnatning i natbus fra El Chaltén via Perito Moreno til Bariloche
3 overnatninger på Hotel Tres Reyes i Bariloche
3 overnatninger på Inkai Hotel i Salta
1 overnatning på Hotel Posta de Purmamarca i Purmamarca,
2 overnatninger på Hotel Munay i Humahuaca

Jysk Rejsebureau kan tilbyde alt fra hostels til boutique- og luksushoteller.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse har afgang hver dag.

Gruppestørrelse

Rejsen laves som en privat tur. Dog vil der være andre rejsende på cykeltur i Buenos Aires, heldagstur på Perito Moreno samt halvdags kajaktur på Lago Gutierrez.

November - marts

Pakkeliste

 • Mindre vandrerygsæk
 • Vandresko
 • Fleece eller varm trøje
 • Let regn- eller skaljakke
 • Solhat eller kasket
 • Solcreme
 • Internationalt kørekort
 • Evt. guidebog
 • Evt. vejkort
 • Kreditkort

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Buenos Aires / Buenos Aires - El Calafate // Bariloche - Salta / Salta - Danmark (inkl. bagage)
 • Transfer ifølge program
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Cykeltur i Buenos Aires med engelsktalende guide
 • Heldagstur på Perito Moreno med engelsktalende guide
 • Busbilletter ifølge program
 • Halvdags kajaktur på Lago Gutierrez med engelsktalende guide
 • 4-dages billeje i Salta inkl. fri kilometer, kasko- og ansvarsforsikring - betingelser gælder, kontakt os for nærmere information
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider som ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Entré til attraktioner og nationalparker

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top