Der er et hav af muligheder, når det kommer til frivilligt arbejde og steder, som godt kunne bruge et par ekstra hænder. Her kommer vores forslag til 3 (ud af mange) fanstatiske lande, du kan opleve gennem frivilligt arbejde samt beretninger fra to medarbejdere hos Jysk Rejsebureau, som tidligere har beskæftiget sig med frivilligt arbejde.

1. Sydafrika
Sydafrika er et land med mange forskellige muligheder i forhold til frivilligt arbejde. Her kan du f.eks. arbejde med børn, hvor du enten kan være frivillig på en skole, i en børnehave eller i en klub. I klubben kan børn fra ressourcesvage områder lære at surfe eller stå på skateboard. Du kan også arbejde med dyr, hvor du kan være med til at redde og pleje truede eller skadede dyr. Hvis du vælger at arbejde frivilligt i Sydafrika, er det oplagt at rejse videre bagefter for at opleve landet.

Se vores rejseforslag til frivilligt arbejde i Sydafrika her.
Find information om at rejse i Sydafrika her.

2. Thailand
Thailand er et af de mest populære steder i verden at rejse til, da landet tilbyder en lang række forskellige rejseoplevelser til rygsækken. Hvis du samtidig brænder for at være med til at gøre en forskel på din rejse, så er der flere måder, du kan bidrage til lokalsamfundet på. Hvad end du ønsker at blive frivillig underviser i engelsk for børn eller arbejde med pleje af tidligere udsatte elefanter samt bevaringsarbejde med forskellige dyr, så er vi sikre på, at det helt rigtige projekt for dig kan findes i Thailand. På dine fridage vil der være tid til både afslapning og eventyrlige udflugter, og du kan tilmed vælge at fortsætte din rejse videre i det smukke land, når du har afsluttet dit arbejde.

Se vores rejseforslag til frivilligt arbejde i Thailand her.
Find information om at rejse i Thailand her.

3. Fiji
Du har helt sikkert hørt om og set fantastiske billeder fra ø-paradiset bedre kendt som Fiji. Landets utrolige natur bestående blandt andet af jungle og smukke sandstrande er det typiske billede, folk får i hovedet ved tanken om Fiji-øerne. Alt dette kan du opleve kombineret med følelsen af at kunne give tilbage til de steder, du besøger. I Fiji har du nemlig muligheden for at arbejde med marinekonservering, hvor dykning og udforskning af havet bliver din dagligdag. I din fritid er der mulighed for at tage sejlturen til naboøer for at udforske naturen og de lokale samfund.

Se vores rejseforslag til frivilligt arbejde i Fiji her.
Find information om at rejse i Fiji her.

Beretninger fra to rejsekonsulenter, der har udført frivilligt arbejde

Her hos Jysk Rejsebureau har vi flere medarbejdere, som har været ude i verden for at udføre frivilligt arbejde. Vi har interviewet to af disse, nemlig rejsekonsulenterne, Helene og Tina, som begge har været afsted i Afrika i henholdsvis Tanzania og Namibia.

Tina i Tanzania:
I 2016 var Tina lige blevet færdig med sin gymnasieuddannelse. Med det samme opstod lysten til at opleve den store verden samt udvikle og udfordre sig selv, og hun besluttede sig dermed for at drage afsted mod Moshi i Tanzania. Her arbejdede hun som frivillig i 2 måneder på et børnehjem og i en pre-school. De fleste af børnene på børnehjemmet havde en alder, hvor de gik i pre-school i dagstimerne (mange starter allerede som 2-3 årige), så her var Tina de fleste timer af dagen. Hun hjalp til med undervisningen, som mest bestod af at pege på tal, bogstaver eller billeder af dyr og ting, som de skulle oversætte til engelsk. Når der blev undervist i Swahili, så var hun mere nede bagved, hvor det oftere bestod af hjælp til, hvordan børnene skulle skrive bogstaver og den slags. Sidst på dagen, når skolen var færdig, så gik børnene og Tina tilbage på børnehjemmet, hvor uddannelse blev skiftet ud med leg.

”Jeg har altid været nysgerrig på andre kulturer, så derfor var det oplagt for mig at arbejde frivilligt, hvor jeg ville kunne komme tæt på de lokale og opleve dagligdagen uden for turistområderne” fortæller Tina, da hun bliver spurgt om, hvorfor hun valgte frivilligt arbejde i udlandet. Den bedste oplevelse for hende var netop også det med at komme tæt på lokalbefolkningen, få sig et netværk og en dagligdag. Hun oplevede hurtigt, at selvom man var forskellige og levede forskellige liv, så var man på mange måder også ens. Generelt set betød hele turen også bare en hel del for Tina, og hun tænker stadig ofte på børnene, og hvordan de har det, selvom det efterhånden er mange år siden.

Tinas bedste råd: ”Bare spring ud i det – om det er alene eller sammen med andre. Jeg tog selv alene afsted, men var aldrig alene på noget tidspunkt. Jo længere tid man kan være afsted, des mere givende er det for en selv. Man lærer sig selv at kende på en hel anden måde, end når man rejser rundt som turist.”

Helene i Namibia:
Tilbage i 2012 var Helene frivillig i Namibia, hvor hun arbejdede på Harnas, som er et rehabiliterings-sted for vilde dyr, hvoraf mange af dem bliver sat ud i det fri på et senere tidspunkt. Her var hun frivillig i 3 uger, hvor hun prøvede kræfter med en bred vifte af arbejdsopgaver, heriblandt:

  • Klargøring af madskåle (snitte grøntsager, skære kød osv.)
  • Gåture med nogle af dyrene: primært ”meerkats” (Timon-dyr)
  • Pasning af stedets heste: strigle dem, fodre og rengøre deres båse
  • Fodring af alle dyr: der var stor forskel på, hvordan det fungerer, og hvor længe det tager! (fx om det var løver, der skulle fodres med æsel-hoveder, eller aber der skulle fodres med frugt)
  • Ture med rangers ud i reservatet for at optælle de vilde dyr: leoparder, løver, geparder

”Jeg har altid gerne ville prøve frivilligt arbejde – og hvis det skulle være, så skulle det være med dyr!”

Netop på grund af Helenes kærlighed til dyr, som var én af grundene til hendes frivillige bidrag, så var det også en oplagt mulighed for hende, at kombinere det frivillige arbejde med en 2-måneders safaritur rundt i det sydlige Afrika. Hun beskriver hele oplevelsen med frivilligt arbejde i sig selv som det bedste under forløbet - mødet med både dyr (som man nåede at få et ”forhold” til i løbet af ugerne) og ikke mindst de andre frivillige, hvoraf hun faktisk stadig har kontakt med dem fra Danmark, som hun mødte dernede. Derudover husker hun særligt én specifik oplevelse, som hun aldrig glemmer. Her overnattede Helene i gepard-indhegningen, hvor hun simpelthen vågnede op med en gepard på sin sovepose!

Helenes bedste råd: ”Sørg for at give den hele armen, da det er en once-in-a-lifetime-oplevelse; de bedste minder kommer fra de hårdeste arbejdsdage, så vær villig til at være brugt, både fysisk og mentalt – og knyt fantastiske venskaber med de andre frivillige, som har det på samme måde.”

Lyder frivilligt arbejde som noget for dig? Så sidder vores rejsekonsulenter klar til at hjælpe dig med at komme på dit livs rejse! Ring til os på tlf. 70 20 19 15 eller book et gratis møde med en af vores rejsekonsulenter her.
Frivilligt arbejde Tanzania
Til top