Et roadtrip kan være nøglen til en rejse med ultimativ frihed. Men hvor nogle finder det fristende at tage på et helt åbent eventyr uden nogle forhåndsbookinger, så føler andre sig mere trygge i at have booket campingpladser og oplevelser hjemmefra. Uanset om du er til ultimativ frihed, forhåndsbooking eller en kombination på dit roadtrip, så er det vigtigt – for at få mest muligt ud af din rejse – at du gør dig disse overvejelser hjemmefra. Hvad vil du gerne nå, og hvordan vil du gerne nå det? For selvom de amerikanske highways er helt eventyrlige at suse afsted på, så skulle din rejse jo også gerne byde på store oplevelser udenfor bilruderne.

  • Køredistancerne i USA er i en liga for sig, så sørg for at gøre dig grundige overvejelser om, hvordan du bedst planlægger din tur.
  • Hvor mange timer vil du sidde i camperen hver dag? Det har betydning for, hvor du ender med at overnatte.
  • Ruten bør også planlægges ud fra de highlights og seværdigheder, som du drømmer om at opleve.
  • Og så er det vigtigt at overveje, hvor mange dage du vil bruge hvert sted.

REJSETIP! Husk at camperen er en væsentlig del af din tur, og du kommer til at tilbringe mange timer ”on the road”. Sørg derfor for at være godt kørende. Der er ofte ikke betydelig prisforskel mellem camperkategorier og -størrelser, så vælg aldrig den mindste – det er ikke småbesparelserne værd.

Fordele ved: Alt booket på forhånd
Det kan give dig ro i maven at booke alt hjemmefra. Så risikerer du ikke at ankomme til et motel eller andet overnatningssted med et ”No Vacancies”-skilt i receptionen. Du kan nemt køre fra sted til sted uden bekymringer. Derudover kan du – hvis du planlægger din rute grundigt hjemmefra - få lavet en personlig kørselsvejledning hos din rejsekonsulent med anbefalinger til unikke oplevelser og små stops undervejs.

Fordele ved: Den ultimative frihed
Vælger du ikke at planlægge og booke ruten i detaljer hjemmefra, har du i stedet den ultimative frihed til at køre ud på eventyr – hvor du vil og hvornår du vil. Det er dog vigtigt at huske, at det i højsæsonen kan være svært at få plads ved de populære nationalparker, uden forhåndsbooking. Udenfor højsæsonen kan du tværtimod ofte nemt presse prisen lidt ned, når du holder ind et sted, og skulle der være udsolgt (eller for høje priser), kan du ligeså nemt og med fordel køre til nærmeste mindre by og få billigere priser der.

Fordele ved: En kombination
Vi anbefaler faktisk, at du laver en kombination: Book bilen og de første og sidste par nætter hjemmefra, men sørg ellers for at nyde det store frie eventyr med enkelte planlagte stops, som du har booket på forhånd. Denne løsning giver dig fleksibilitet, samtidig med at du har nogle enkelte steder booket, så du ikke behøver at bekymre dig om overnatning i f.eks. nationalparkerne eller andre områder med begrænset kapacitet. På denne måde er du – på en stor del af rejsen – fri til at dreje væk fra ruten eller tage en ekstra dag et spændende sted, men du er samtidig sikker på, at du får oplevet dine vigtigste highlights. Amerikanerne er et ekstremt åbent folkefærd, og de lokale vil med garanti give dig deres anbefalinger til fede oplevelser, viewpoints, spisesteder osv., når du rejser på egen hånd.

USA’s storslåede nationalparker
Hvis du skal besøge nationalparkerne, kan du naturligvis læse dig til en masse hjemmefra. Vi anbefaler, at du besøger den pågældende parks Visitor Center, hvor du kan få et kort over parken og personlig rådgivning om, hvordan du oplever parken bedst. Her kan du få en rangers mening om de smukkeste udsigtspunkter, hiking-ruter og deres sværhedsgrader, de bedste steder at se solopgange og solnedgange og mange flere tips. Der er indgangsgebyr til parkerne, så skal du besøge flere, kan det hurtigt betale sig at købe et årskort, der gælder til alle parker i USA.

Vi har samlet en liste over de bedste nationalparker i USA.Læs listen her og bliv inspireret til din rejse til USA.
Der findes utallige nationalparker i USA, og vi har også lavet en liste over nationalparker, du måske ikke kender. Se listen her.

Roadtrip med børn
Vil du gerne på roadtrip i USA med dine børn? Så kan du få inspiration til et roadtrip i Californien, der egner sig godt til børnefamilier her. Så kan du få inspiration til et roadtrip i Californien, der egner sig godt til børnefamilier her.

Drømmer du om dit eget roadtrip i USA?
Se alle vores rejseforslag til USA her, og lad dig inspirere til dit helt eget roadtrip.

Du kan også booke et gratis møde med en af vores rejsekonsulenter her.
Road Trip, USA
Arches National Park, USARoad Trip, USALas Vegas, Paris, USAGrand Canyon'Væg' af klippeformationer i Bryce Canyon Nationalpark, USAYellowstone, USAOplev de vilde dyr i Yellowstone National ParkCalifornia DreamingLos Angeles, USALas Vegas Bellagio Hotel
Til top