For mange danskere er Seychellerne ud for Afrikas østkyst kendt som et luksusrejsemål – særligt til bryllupsrejser. Men den naturskønne øgruppe er meget mere end det, hvis du spørger os. Foruden bounty-strande finder man bl.a. adskillige vandreruter, lokale landsbyer, gode snorkelsteder og smuk natur. Og bor man på guesthouses frem for luksusresorts kan det sagtens gøres på et fornuftigt budget.

Fred, ro og virkelig smuk natur
"Ud over de postkort-agtige sandstrande tilbyder Seychellerne også gode muligheder for at være aktiv på ferien. F.eks. er der rigtig mange forskellige vandreruter, som man sagtens kan udforske på egen hånd, ligesom der flere steder på de mindre øer er mulighed for at cykle rundt til de forskellige strande, bugter og landsbyer på lejede cykler. Der er også flere lokale markeder, særligt på hovedøen Mahe, hvor man kan finde lokal streetfood og frisk fisk. Og så er der mange gode snorkelsteder. Ellers er der ikke mange attraktioner eller meget ”tamtam”, men det er dét, der gør rejsemålet fedt: Der er fred, ro og virkelig smuk natur, som myndighederne passer rigtig godt på," fortæller Niels, som er direktør her i Jysk Rejsebureau og gerne vil gøre op med fordommene om, at Seychellerne partout er et dyrt rejsemål.

Se vores liste over de 10 bedste vandreruter på Seychellerne her.

Bo hos de lokale
"Det er ikke et decideret billigt rejsemål, men man kan sagtens tage på ø-hop på Seychellerne for samme budget som en tur til Bali. Ud over de mange luksusresorts, som Seychellerne er kendt for, findes der også mange forskellige guest houses, hvor man bor hos lokale familier. Der er også mulighed for at leje villaer, hvor man selv handler ind – som hvis man lejede et sommerhus herhjemme. Og restaurantpriserne på Seychellerne er cirka de samme som herhjemme. Så vælger man jo selv, om man vil spise billig street food eller på dyr restaurant," forklarer han.

Læs Millas rejseberetning fra Seychellerne her.

Oplagt at kombinere med storby eller safari
Seychellerne er – modsat både Caribien og flere steder i Østasien – ideelt at besøge i det danske sommerhalvår. Og vil man have flere oplevelser med hjem i rygsækken, er der god mulighed for at kombinere øferien med storbyferie eller safari.

"Mange kombinerer Seychellerne med nogle dages stopover i Dubai enten på ud- eller hjemrejsen. Der er også rigtig mange, der kombinerer rejsemålet med safari i Kenya, fordi det giver rigtig god mening i forhold til flyruten. Så kan man få én på opleveren i Kenya, inden man flyver til Seychellerne for at slappe af," fortæller Niels.

Se alle vores rejseforslag til Seychellerne her.

Til top