23 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 24.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Dette er den ultimative overlandtur gennem det sydlige Afrika. Fra Sydafrikas fedste by, Cape Town går turen til de mægtige sandklitter i Namibia. Kontrasten hertil er et af verdens største indlandsdeltaer, Okavangodeltaet. Tag med på safari i Etosha National Park og se de kæmpe elefantflokke i Chobe Nationalpark. Oplev de store saltsletter ved Makgadikgadi og spring bungy jump ved Victoria Falls. Turen er fyldt med enestående oplevelser og store kontraster, som kun Afrika kan byde på. Nætterne tilbringes primært i telt - enkelte steder på flersengs hostel.

Få information og fakta om Sydafrika, Botswana og Namibia
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag i Sydafrika, Botswana og Namibia

Bedste rejseperiode

Turen har afgang året rundt.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Danmark - Cape Town
Der er afrejse fra Danmark mod Cape Town.
2. dag: Ankomst Cape Town
Der er ingen større tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika så efter en god nats flyvning, ankommer du til Cape Town og er klar til at tage fat på oplevelserne. Du finder selv til dit hotel og dagen er til rådighed. Cape Town er en spændende by, som du nemt kan bruge flere dage på at udforske. Du kan evt. vælge at flyve hertil et par dage før overland-turen starter. Attraktionerne tæller blandt andet Victoria & Alfred Waterfront, strandene ved Camps Bay og Clifton, Greenmarket Square, Houses of Parliament, et væld af forskellige museer og teatre samt Kirstenbosch og Ratanga Junction. Om aftenen er der afrejsemøde, hvor du møder guiden og de andre rejsende.
3. dag: Cape Town - Cederberg
Overlandturen begynder - forude venter flere uger gennem fantastiske afrikanske landskaber. Nord for Cape Town ligger Cederberg-bjergene, hvor turens første lejr ligger. Der bliver tid til et stop på en vingård, tag et spil fodbold med de lokale børn eller udforsk området omkring lejren. (M,F,A)
4. dag: Cederberg - Gariep River
Vi kører videre nordpå mod grænsen til Namibia. Vi slår lejr ved Gariep River og nyder eftermiddagen omkring floden. Gariep River - eller Orange River - som den også hedder er Sydafrikas største flod. Den har sit udspring i Drakensbjergene i Lesotho og flyder hele vejen tværs gennem landet, til den løber ud i Atlanterhavet her ved grænsen mellem Sydafrika og Namibia. (M,F,A)
5. dag. Fish River Canyon
Vi krydser grænsen og rejser ind i Namibia. Målet idag er Fish River Canyon, som er verdens 2. største kløft næst efter Grand Canyon. Vi nyder solnedgangen over kløften og slår lejr tæt på. Fish River er med sine 650 km Namibias længste flod, selvom floden primært flyder mellem februar og april. Resten af året er “floden” ofte reduceret til en lang række af vandhuller. “Flyder” er iøvrigt så meget sagt. Vandet har ikke voldsomt meget fart på og Fish River Canyon er da kun dels formet af floden og dels af gletsjere og bevægelser i de tektoniske plader. Fish River Canyon er godt 160 km lang, 27 km bred på det bredeste sted og 550 meter dyb - og iøvrigt verdens ældste kløft - formet for mere end 500 millioner år siden. (M,F,A)
6.-7. dag: Fish River Canyon - Namibørkenen
Langs ørkenveje går turen nordpå mod Namibørkenen. Undervejs passerer vi små, øde landsbyer, inden vi sidst på dagen ankommer til de røde sandklitter ved Sossusvlei. Sossusvlei er et stort ørkenområde med høje flotte sand bjerge, også kendt som verdens højeste “sand dunes”, der rejser sig majestætisk midt i Namibias ellers flade ørkenlandskab. En af de helt store oplevelser er naturligvis at komme ud at gå i klitterne. Tiden omkring solopgang er det bedste tidspunkt på dagen at besøge Sossusvlei, idet sandet kan ses i utallige nuancer af gul, orange og røde farver. Farver, som er meget markante på den tid af dagen og ændrer sig konstant i takt med at solen stiger op på himmelen. Solopgang fra toppen af en kæmpe sandklit betyder tidligt op - og det er benhårdt at gå op på toppen af kæmpe-sandklitten for at få den gode udsigt. Men det er så absolut det hele værd. Når solen står op, sidder vi der, 'in the middle of nowhere’, på toppen af en af verdens største sandklitter og er fuldstændig fortryllede af dette fantastiske øjeblik. Det kan ikke beskrives - skal så absolut opleves. Sossusvlei og udsigten fra the sand dunes ved solopgang, er uden tvivl et at de mest spektakulære syn i Namibia. (M,F,A)
8.-9. dag: Namibørkenen - Swakopmund
Namibørkenen strækker sig mere end 2.000 km langs Atlanterhavskysten hele vejen fra Sydafrika gennem Namibia til Angola. Du krydser ørkenen idag på vej mod Swakopmund. Efter flere dage i naturen vil du sikkert nyde at komme lidt tilbage i civilisationen. Der er god tid til at udforske byen og har du mod på fede adrenalinaktiviteter, er du kommet til rette sted. Quadbikes i ørkenen, sandboarding ned ad høje klitter eller delfinsafari er blot nogle af de oplevelser byen og de omkringliggende landskaber byder på. (M,F,A)
10. dag: Swakopmund - Spitzkoppe
Vi fortsætte mod nord til Spitzkoppe. Her har vi resten af dagen til at udforske dette fantastiske område, som er kendetegnet ved sine mange smukke klippeformationer, som daterer sig mere end 120 millioner år tilbage. Om aftenen nyder vi den fantastiske stjernehimmel over ørkenen. (M,F,A)
11.-12. dag: Spitzkoppe - Etosha Nationalpark
Vi kører igennem Damaraland, som er et af de smukkeste områder i Namibia og er opkaldt efter damarafolket, som har boet i området i tusindvis af år. Undervejs holder vi ind, og besøger det lokale Damaraland med mulighed for at købe deres lokale håndværk og kunst Turen fortsætter længere ind i landet mod et af de helt store højdepunkter; Etosha National Park. Her venter enestående safari. Vi slår lejr i parken og bruger de næste par dage på at udforske området og tage på “gamedrives”. En stor del af området udgøres af en enorm saltslette, og det åbne område regnes for et af de bedste safariområder i det sydlige Afrika. (M,F,A)
13. dag: Etosha Nationalpark - Waterberg Plateau
I dag kører vi fra Etosha mod Waterberg, hvor du har gode muligheder for vandre i nationalparken, eller har du mere brug for at slappe af ved poolen, så er der også mulighed for det. (M,F,A)
14. dag: Waterberg Plateau - Windhoek
Tilbage til civilisationen - for en kort stund. Natten tilbringes i hovedstaden, Windhoek. Eftermiddagen er fri til at udforske byen. (M,F)
15. dag: Windhoek - Kalahari ørkenen
Efter at have fyldt diverse depoter op sætter vi igen kursen mod naturoplevelser. Vi krydser grænsen mellem Namibia og Botswana og fortsætter ind i hjertet af Kalahari-ørkenen. Det er muligt at tilkøbe en guidet tur med en lokal “bushman”, hvis du vil høre lidt mere om, hvordan man overlever i den barske natur. (M,F,A)
16. dag: Kalahari - Maun
Efterhånden, som vi nærmer os Maun, bliver landskabet langsomt mere frodigt. I Maun - som er gateway til det mægtige Okavangodelta - sikrer vi os, at depoterne er helt fyldt op. Køb ekstra chokolade og masser af vand - de næste dage i deltaet vil du ikke se noget, der minder om civilisation.(M,F)
17. dag: Okavangodeltaet
De næste dage tilbringes i et af verdens største indlandsdeltaer: Okavangodeltaet. Hvert år i januar-februar falder regnen i Angola. Fra Angola begiver vandet sig ud på en forunderlig rejse på mere end 1.200 km mod Okavangodeltaet i Botswana. Vandet skal som sådan ikke noget i Botswana. Her er ingen flod og intet hav, som det rejser hen imod. Det ender i det ellers tørre ørkenlandskab i Botswana og giver et helt fantastisk dyre- og planteliv. Vandet i deltaet er på sit højeste niveau i juni-august, hvor et kæmpe område på omkring 15.000 km2 er dækket af vand kun afbrudt af små øer. De næste dage tilbringes i deltaet. Vi sejler i mekoro (en traditionel kano) for at komme hen til vores lejr. Lejren er meget intermistisk, og det er intet bad. Til gengæld belønnes du med en fantastisk oplevelse af at være midt i det enestående, vilde natur. (M,F,A)
18. dag: Okavango - Gweta
En sidste solopgang nydes i deltaet inden vi kører retur til Maun. En del af vores bagage har vi efterladt i Maun, og det henter vi nu, inden vi kører mod Gweta. Vi befinder os nu på grænsen til de store saltsletter ved Makgadikgadi. Dette er en skarp kontrast til deltaet! Området er på størrelse med Schewiz og området kan faktisk ses fra rummet. (M,F,A)
19. dag: Gweta - Chobe
Det er i Chobe nationalparken i det nordvestlige Botswana, man finder det største antal af elefanter i hele det sydlige Afrika. Det er den såkaldte “Kalahari-elefant”, du finder her. Det er den største af alle elefantarter men har tilgengæld ikke voldsomt store stødtænder. Måske derfor har antallet af elefanter her i området været konstant voksende siden 1990’erne. Her er ikke krybskytter på jagt efter elfenben. Udover tusindvis er elefanter er Botswanas ældste nationalpark også hjem for krokodiller, flodheste, løver, giraffer - og massevis af fugle. Så det er tid til safari igen! Tag evt. en bådtur på floden (ikke inkluderet) eller tag med på gamedrive. (M,F)
20. Dag: Chobe - Victoria Falls
Den sidste grænse krydses på din overland-tur - i dag er det grænsen mellem Botswana og Zimbabwe. Du starter dit besøg i Zimbabwe med en frokost tilberedt af Lusimpuko Women's Club, hvorefter du fortsætter mod Victoria Falls by, hvorfra du har rig mulighed for at se og opleve det store vandfald. (M,F)
21. Dag: Victoria Falls
Du har hele dagen til at opleve Victoria Falls på forskellig vis. Du kan tilkøbe riverrafting ture eller hvad med en at opleve vandfaldet fra oven på en helikoptertur? Har du modet og nerverne til det, så har du også mulighed for at bungeejumpe ved vandfaldet.
22. dag: Afrejse Victoria Falls
Der er afrejse fra Victoria Falls mod Danmark. Der er ikke direkte flyvninger, og de flester ruter er via Johannesburg. Du kan evt. forlænge rejsen, hvis du ønsker.(M)
23. dag: Ankomst Danmark
Du ankommer til Danmark efter er fantastisk overland-eventyr i Afrika.

Overnatninger

1 overnatning i teltcamp med permanente telte
15 overnatninger i telt
2 overnatninger på guesthouse i fællesværelse
2 overnatninger i meget “basic” lejr i bushen

Bemærkninger

Rejsen her er tilegnet rejsende mellem 18-39 år. Du bliver en del af en gruppe, og det forventes, at du deltager aktivt i madlavning, opsætning af telte osv. De fleste nætter overnattes i telte. Enkelte nætter tilbringes på hostel - oftest i flersengsværelser. Du skal medbringe din egen sovepose.

Rejsen er en grupperejse med folk fra hele verden og engelsktalende rejseleder.

På nogle afgange kører turen i modsat rækkefølge.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

2-4 afgange om måneden.

Gruppestørrelse

Maks. 22 deltagere

Hele året

Pakkeliste

 • Varm trøje/fleece
 • Vind/vandtæt jakke
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Hat/solcreme
 • Sovepose
 • Gode vandresko
 • Toiletsager, personlig medicin og mini-førstehjælpskasse
 • Lommekniv
 • Lommelygte
 • Vandflaske
 • Kikkert

Prisen er inklusiv

 • Flybillet fra Danmark - Cape Town // Victoria Falls - Danmark (inkl. bagage)
 • 21 dages overlandtur med engelsktalende guide/kok og chauffør
 • Overnatninger ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Entre til Fish River Canyon, Sossusvlei Dunes og Spitzkoppe
 • Entre og safarioplevelser i Etosha National Park
 • Entre og bush camping i Okavango Deltaet
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge - I disse lande er det god skik at give drikkepenge til guider og chauffører
 • Drikkevarer (sodavand, øl mm.) - der er vand til fri afbenyttelse i bussen
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet (beregn ca. 150USD til måltider ikke inkluderet)
 • Ekstra aktiviteter, som kan tilkøbes lokalt
 • Visum

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top