Af Betina Skjødt Hansen

Tidspunkt for rejse

Maj - juli 2016
Hvilke lande, hvor længe, hvornår og hvem rejste du med?
Jeg startede mit eventyr med 14 dage alene på Galapagos øerne. Verdensklasse dykning, imponerende natur og dyreliv – fantastisk sted at Ø-hoppe eller tage på et Cruise. Herefter mødtes jeg med min kæreste Sylvester i Quito, som er hovedstaden i Ecuador. Vi rejste rundt i ca 8 dage, hvor vi hikede ved smaragdgrønne vulkan-søer og smukke vandfald, chillede i varme kilder, og spiste dejlig lokal mad i hovedstadens charmerende gamle bydel. Vi fløj til den nedre del af Amazonas junglen, og tilbragte 4 dage på Cuyabeno lodge, omringet af aber, fugle, caymans og dovendyr. Vi cruisede på floderne, badede i søerne og var ét med den imponerende regnskov.

Colombia var næste stop. Vi rejste rundt i den nordlige del ved den caribiske kyst I 3 uger. Dykkede og vandrede i Tayrona Nationalpark, vandrede og badede i vandfald, og drak god kaffe i Minca området. Var kulturelle i den smukke by Cartagena, og sluttede med 3 dage på Playa Blanca i en bungalow på stranden.

Vi fløj fra Cartagena til Guatamala City – en måned senere skulle vi flyve hjem fra Cancun I Mexico, så vi tog dagene én ad gangen – 14 dage igennem Guatamala med dets skønne befolkning, hyggelige byer, smukke natur, og mayaruinerne – Vi besteg vulkaner, kajakkede i vulkansøer, kom tilbage i tiden i Tikal, og shoppede farverige tekstiler på de mange markeder.
I Belize slappede vi af i 5 dage med sand mellem tæerne, verdensklasse dykning bl.a. The Blue Hole, hvorefter vi brugte de sidste 10 dage på Yucatan I Mexico. Kridhvide sandstrande, Dykning i Cenoterne og snorkling med hvalhajerne på Isla Mujeres.

Hvis du tænker tilbage på din rejse, hvad står så som de mest tydelige minder?
Jeg synes, vores rejse var en perfekt blanding af det hele, men Galapagos har altid været på min bucketlist, og at dykke med hammerhajer er stort. Den rå natur og tanken om, hvor mange dyrearter der kun findes på disse øer er helt speciel.

Guatemala overraskede mig – kærlighed ved første blik! En utrolig charme i de små brostensbelagte byer med farverige huse og mennesker – specielt Antigua, der er omkranset af imponerende vulkaner, der giver masser af mulighed for at hike. Nogle af dem er stadig aktive, så man kan se lava sprøjte i den mørke nat. Lake Atitlan bød på stilhed, dykning og kajaking på den store vulkansø, der også var omkranset af vulkaner. At gå rundt imellem de store Maya ruiner i Tikal Nationalpark til lyden af brøleaber og fugleskrig, var også en stor oplevelse.

Cenoterne i Mexico er den vildeste oplevelse. Om man dykker eller snorkler, så er det fantastisk. Det eneste sted i verden, der findes disse cenoter midt i regnskoven, hvor man kan bade i det klareste vand – op til 100 meters sigtbarhed i det klareste blå vand.

Og sidst men ikke mindst var mødet med verdens største fisk – hvalhajen - noget af det største, man kan prøve. De kan blive op til 18 meter lange, og så spiser de kun plankton. Så I sæsonen, juni til september, kan man opleve at svømme med disse kæmper i området ved Isla Mujeres og Isla Holbox udfor Cancun. Vi så op mod 100 hvalhajer på vores dagstur derud.

Er det risikabelt at rejse i f.eks. Guatemala, og hvilke forholdsregler bør man tage?
Man skal altid bruge sin sunde fornuft, hvor man end rejser hen. Det er altid en god idé, at snakke med folk de steder man bor, om der er områder eller noget andet, man skal være opmærksom på, og nogle steder er det fornuftigt at følges med andre efter mørkets frembrud. Vi følte os sikre på hele vores rejse. Vi valgte at tage en shuttlebus fra lufthavnen i Guatemala City direkte til byen Antigua, hvor vi fandt et dejligt værelse på et hyggeligt hostel.

Hvis du skulle tilbage til Latinamerika, hvilke lande ville du så besøge igen og hvorfor?
Jeg vil tilbage til alle landene – dette var kun en “smagsprøve” – alle landene byder på SÅ meget mere! Men selvfølgelig handler det også om budget, da det er billigere at rejse rundt I Guatemala, Belize og Mexico ifht. Ecuador, Galapagos og Colombia.


Har du nogle gode tips og råd, hvis man overvejer Latinamerika som rejsemål?
Lad være med at ville alt, skær noget fra, og vælg de lande der passer til den rejsetid og budget du har! Det er så synd at misse nogle highlights, fordi man skal hurtigt videre – vi kunne for eksempel godt have brugt 1 måned i Guatemala, og brugt flere dage nogle af stederne, og så møder man også altid nogle spændende mennesker på sin vej, så det er dejligt at have fleksible planer.

Vi kunne ikke tale spansk, men havde vi tiden til det, så ville vi have brugt et par uger på privat spanskundervisning, da man kan komme tættere på de lokale og at forstå de røverhistorier, de fortæller 

Sidste råd – kom ned forbi Jysk Rejsebureau og få hjælp til at lave den fedeste rejse. Vi er mange, der har rejst i Syd- og Latinamerika – og VI ELSKER DET!!Betina, Guatemala
Oplev det unikke dyreliv på Galapagos-øerneEcuador, BESHEcuador, BESHColombia, BESHColombia, BESHGuatemala, BESHGuatemala, BESHMexico, BESH
Til top