16 dage
Inkl. fly og indtjekket bagage
Fra 14.995,-
Indhent tilbud Book møde 70 20 19 15
Tag med på en anderledes og givende rejse, hvor du vil lære spansk og bidrage til lokalsamfundet i Cuba i form af frivilligt arbejde og spændende velgørende projekter. Du vil på rejsen komme helt ind under huden på cubanerne og lære om de komplekse samfundsstrukturer og interessante historiske forhold, der styrer landet og får det til at se ud, som det gør i dag. På rejsen bor du i en af verdens mest historiske og henrivende hovedstæder, nemlig Havana. I hverdagene undervises du i spansk, hvorefter der står frivilligt arbejde på agendaen. Bl.a. kan du glæde dig til at deltage i projekter, der vedrører bæredygtighed, sport og opholdssteder for børn og voksne. I din rejse indgår også kulturelle udflugter, som tilsigter at gøre dig klogere på Cuba og lade dig komme endnu tættere på landets befolkning. Resten af tiden kan du bruge på at udforske den farverige hovedstad med de charmerende, faldefærdige bygninger, der vidner om en fjern fortid. Revolutionen sluttede ganske vist i 1959, men den er fortsat at føle over alt i Havana.

Glæd dig til at forvilde dig ud i Havanas gader og lad dig rive med af cubanernes varme udstråling og medrivende rytmer. På hvert et gadehjørne spiller musikken, mens velsmagende cocktails bliver slynget over disken hos barer, der har været med til at skrive historie og opfundet famøse drinks som mojitos og daiquiris. Snup et hvil på en af de hyggelige pladser, handl farverig og flot kunst skabt af de lokale, eller besøg den historiske og autentiske cigarfabrik i byen. Mulighederne er mange i Havana, og fra hovedstaden er der ikke langt til idylliske sandstrande med azurblåt badevand. Netop disse skaber alletiders udgangspunkt for lidt fritid efter undervisningen og det frivillige arbejde. I Havana vil du hurtigt komme til at føle dig hjemme.

I rejsens pris er inkluderet visum til Cuba, flybilletter og ankomsttransfer. Derudover vil du modtage 30 lektioner i spansk samt indgå i lokale projekter flere gange om ugen. Tre kulturudflugter, en strandtur samt morgenmad og frokost alle dage er også inkluderet i prisen på rejsen. Kort sagt klæder Jysk Rejsebureau dig godt på, så du bliver klar til en uforglemmelig oplevelse. Vil du udelukkende have undervisning i spansk eller bytte det frivillige arbejde ud med undervisning i dans, er det også muligt. Ligeså kan du vælge at kombinere spanskundervisningen med dage og oplevelser i naturskønne Viñales. Ikke mindst kan du forlænge din rejse og besøge spændende steder som historiske Trinidad eller smukke Cayo Santa María. Din rejse kan skræddersyes, så den matcher dine rejsedrømme. Tal gerne med din rejsekonsulent herom.

Få information og fakta om Cuba her
Se alle vores andre fantastiske rejseforslag til Cuba her

Bedste rejseperiode

Cuba har et tropisk klima og kan besøges året rundt. Det bedste tidspunkt at besøge landet er fra november til april, hvor vejret er mest tørt, og risikoen for orkaner er mindst. Fra april til november er det regntid, hvor temperaturen og luftfugtigheden stiger, men det bør ikke afholde dig fra at besøge landet, da Cuba uanset klima, er fantastisk.

Vores anbefalinger om bedste rejsetidspunkt i Cuba er baseret på, hvordan klimaet har været tidligere år. Vejret i Cuba kan være meget omskifteligt og uforudsigeligt, og derfor er vores anbefalinger om rejsetidspunkt kun vejledende.

Dagsprogram

Fold program ud
1. dag: Afrejse fra Danmark og ankomst til Havana
Sæt dig på et fly med kurs mod Caribien og øen Cuba. Glæd dig til for en stund at skabe en hverdag i en af verdens mest medrivende og farverige storbyer, nemlig Havana. I Havana Lufthavn er der sørget for privat ankomsttransfer til dig. I Havana bor du i Casa Jakera, som er beliggende i den charmerende gamle bydel. Det er også i dette hus, at spanskundervisningen foregår samt stedet, hvor din morgenmad og frokost bliver serveret hver dag. Huset byder på flere badeværelser, et fælles køkken, flere fællesområder og en stor tagterrasse. I huset overnatter du i sovesal med plads til op til seks personer af samme køn. Er I to, der rejser sammen, bliver I automatisk opgraderet til et privat værelse med tilhørende badeværelse. Alternativt og for en merpris kan du vælge at bo i et privat værelse i et nærtliggende casa particular. Tal gerne med din rejsekonsulent, hvis du ønsker denne mulighed.
2.-14 dag: Spanskundervisning, frivilligt arbejde, kulturdage og fritid
Din første dag på den cubanske skolebænk venter forude. Undervisningen i spansk faciliteres af en licenseret cubansk underviser og foregår mandag til fredag fra kl. 9.00 til 11.45. Lektionerne består af 45 minutter efterfulgt af 15 minutters pause. I alt vil du modtage 30 lektioner i spansk fordelt over to uger. Undervisningen foregår på tre niveauer: Begyndere, lettere øvede og øvede. Den første morgen vil du gennemgå en kort test, som vil afgøre dit niveau. Du kan se frem til spændende undervisning, hvor der bliver taget hånd om den enkelte. På hvert hold er der max seks deltagere. Flere eftermiddage om ugen indgår du i frivilligt arbejde i lokalområdet. Den første dag tages du på en orienteringstur, hvor vejen lægges forbi de forskellige projekter. Du vil deltage i projekterne alt efter, hvor behovet er størst. Det frivillige arbejde centrerer sig hovedsageligt om følgende projekter:
 • InSurgentes: Dette projekt er det nyeste skud på stammen og det nyeste partnerskab med lokalsamfundet i Havana. Som frivillig hjælper du med at skabe grønne områder i bymiljøet samt bidrager til at genanvende materialer og forvandle dem til nyttige og lærerige elementer. Bl.a. arbejdes der på at lave cykler med træramme. Din indsats bidrager til at skabe større fokus på bæredygtighed og øge bevidstheden om miljøet.
 • Sports Complejo: Dette sportskompleks har stor betydning for lokalsamfundet i Havana og har eksisteret i årtier. Her udøves der alt fra baseball og volleyball til atletik, wrestling, basketball og judo. Gennem det frivillige arbejde bakker du op om sportsfaciliteterne og hjælper til med at vedligeholde dem. Desuden deltager du i sportsgrenene ved at assistere træningen, donere udstyr og facilitere begivenheder og kampe.
 • Suspiro Community Center: Dette opholdssted henvender sig til både børn og voksne, selvom størstedelen af services tildeles børn mellem 5 og 18 år. Bl.a. er der et stort fokus på at støtte børn og unge, som møder udfordringer i skolesystemet. Det sker i form af ekstra undervisning med et både fagligt og socialt fokus. Som frivillig spiller du en vigtig rolle i arbejdet med børnene og de unge. Du hjælper og støtter de ansatte på stedet og bidrager til det sociale arbejde. Derudover hjælper du med at vedligeholde stedet og gøre det mere æstetisk og attraktivt.
 • Paseo Del Prado: Du har normalt fri i weekenderne, men om søndagen mellem kl. 12.00 og 15.00 kan du tage med en tur til Paseo del Prado, hvor lokale kunstnere giver gratis kunst- og håndværkslektioner til lokale børn. Som frivillig donerer du materialer samtidig med, at du hjælper til der, hvor behovet er størst. Rammerne er meget afslappet, og mest af alt handler denne oplevelse om at hilse på de lokale kunstnere og børn og lære om, hvad kunst kan bidrage med. Foruden spanskundervisning og frivilligt arbejde kan du se frem til at deltage i tre kulturelle udflugter. Målet er at lade dig opdage Cuba ved, at du kommer ind bag facaden på befolkningen og lærer om landets historie. Til fods og gennem brug af lokale Wah-Wah (busser) og Colectivos (dele-taxier) tages du rundt i Havana og får indblik i, hvordan cubanerne bor og lever, og hvilke problemer de til daglig kæmper med i det ret komplekse Cuba. Glæd dig til at blive forført af smuk neoklassisk arkitektur, revolutionshistorie, gademusikanter, vintagebiler og sovjetbygninger. Før du ved af det, føler du dig hjemme i den henrivende hovedstad med den komplekse samfundsstruktur. Når der ikke er undervisning og frivilligt arbejde på programmet, kan du nyde alt det andet skønne, Havana har at byde på. F.eks. kan du besøge den lokale tobaksfabrik, hvor de fremstiller de famøse cubanercigarer. Du kan også lægge vejen forbi Bodeguita del Medio, som er baren kendt for at opfinde mojito’en. El Floridita er Hernest Hemingway’s bar. Det var her, de opfandt daiquiri’en. Ikke mindst kan du spadsere i Havanas medrivende gader, tage på salsaklub eller snuppe en uforglemmelig køretur i en af de antikke amerikanerøser, som suser rundt i gaderne. Har du brug for en dag uden for byen, kan du med fordel finde vej til lækre strande som Santa María del Mar eller Playa Guanabo. Begge strande ligger en mindre køretur fra centrum af Havana, og det er nemt at hyre en taxi hertil. På denne rejse vil en guidet udflugt til stranden også være inkluderet. (M, F)
15. dag: Hjemrejse til Danmark
Din tid i Havana er nået til vejs ende. Forhåbentlig rejser du hjem med rygsækken fuld af store oplevelser, spændende kulturmøder og nyttige spanskkundskaber. På egen hånd finder du til lufthavnen i Havana, hvorfra dit fly afgår. Er du ikke klar på at rejse hjem, kan du forlænge din rejse i Cuba eller rejse til andre lande i Latinamerika. F.eks. er der ikke langt fra Havana til Mexico. Din rejsekonsulent kan hjælpe dig med at forlænge din rejse og give tips til flere oplevelser. (M)
16. dag Ankomst til Danmark
Du ankommer i dag til Danmark. Ankomsttidspunktet vil være afhængigt af det valgte flyselskab.

Overnatninger

14 overnatninger i Casa Jakera på sovesal med plads til seks personer af samme køn. Er I to, der rejser sammen, bliver I automatisk opgraderet til et privat værelse med tilhørende badeværelse.

Alternativt og for en merpris kan du vælge at bo i et privat værelse i et nærtliggende casa particular. Tal gerne med din rejsekonsulent, hvis du ønsker denne mulighed.

Bemærkninger

Alle aldre kan deltage på denne rejse. Børn og unge under 18 år skal være ifølge med en voksen for at kunne deltage.

For at kunne deltage i det frivillige arbejde, er det nødvendigt, at du kan fremvise en ren straffeattest.

Vær opmærksom på, at du opfordres til at medbringe gaver og donationer, som gives til de lokale cubanere. Dette kan f.eks. være nyt eller gammelt sportsudstyr og udstyr til kunst og håndværk. Dine gaver og donationer er meget kærkommen i Cuba, som er et land uden mange ressourcer.

Manglen på ressourcer betyder også, at det er en god idé, at du pakker alt med hjemmefra, som du har brug for på din rejse. Som regel er der ikke meget at købe i supermarker og på apoteker.

Information

Hvad betyder frapris?

Prisen afhænger af rejseperiode, antal rejsende samt om du rejser med børn, og kan variere fra dag til dag afhængigt af pladssituationen på flyene. Derfor er denne pris en frapris. Kontakt os for en nøjagtig pris på din rejse.

Hvad er med / ikke med?

Længere nede på siden kan du se hvad der er inkluderet / ikke inkluderet i prisen.

Kan rejseforslaget ændres?

Ja, du kan få skræddersyet din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Afrejsedatoer

Denne rejse har faste startdatoer med start ca. en gang om måneden. Forhør dig hos din rejsekonsulent om præcise startdatoer, så I sammen finder en dato, som passer dig.

Gruppestørrelse

Max 6 deltagere i spanskundervisningen.

November - april

Pakkeliste

 • Euro eller USD i kontanter til hele opholdet i Cuba
 • Rejseforsikring på engelsk
 • Gaver og donationer til lokale cubanere
 • Mindre rygsæk
 • Solbriller
 • Solcreme
 • Vandflaske
 • Pandelygte
 • Skriveredskaber og blok
 • Badetøj og håndklæde
 • Myggespray
 • Nødvendig medicin

Prisen er inklusiv

 • Flybillet Danmark - Havana t/r (inkl. bagage)
 • Visum til Cuba
 • Ankomsttransfer
 • Overnatninger ifølge program
 • Morgenmad og frokost alle dage
 • 30 lektioner i spansk
 • Deltagelse i frivilligt arbejde to gange om ugen
 • Tre kulturudflugter samt en udflugt til stranden
 • Minimum 15% rabat på rejseudstyr hos Jysk Rejsebureau
 • Tryghed på rejsen - nødtelefon åben 24/7
 • Dækning af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

Prisen er eksklusiv

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Måltider der ikke er nævnt i programmet
 • Drikkevarer
 • Udflugter der ikke er nævnt i programmet

Prisbemærkning

Fraprisen er taget med udgangspunkt i lavsæson priser. Reservationer i højsæson (fx jul/nytår og sommerferien) er normalvis højere end denne pris. Prisen er med forbehold for pladssituationen.

Det med småt

Vær opmærksom på at programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

Rejsekonsulenter

Vi har fundet de konsulenter, der bedst kan hjælpe dig med ovenstående oplevelser.

Se alle vores gratis foredrag

Tilmeld dig her
Til top