Af Christina Klyver

Først stop var St. Croix, hvor jeg desværre kun havde 3 dage, men så er det godt man ikke er strand menneske, så man kan nå at se hele øen:)

Jeg boede i Frederikssted på en lækket sted lige ned til stranden og med eget køkken, bad, så følte lidt jeg havde fået luksus hotel. Dog skal der ikke så meget til at gøre end glad ,når man har boet i et dorm med 10 andre den sidste uge.

St. Croix er den mindst turistedede af øerne og føles, som sin egen lille verden i forhold til de andre 2 øer. Dog så kunne jeg rigtig godt lide stilheden og den stolthed man på en måde for ved at have eget disse smukke øer. Jeg mødtes med en dejlig dame Nina York, som har boet på øerne i snart 40 år. Hun gav mig en byrundtur i Christianssted og fortalte mig en masse spændende historier om den gang vi egede øerne. Kan klart anbefales at mødes op med hende.

Øen er meget flad og derfor nemt at komme rundt på kort tid. Den østlig del af øen er nærmest øde, men giver gode mulighed for lidt små vandring og flot natur. Jeg legede igen en bil, og det var da lidt af en oplevelse, da man kører i venstre side. Ja venstre side er der jo ikke noget specielt ved. Det har jeg gjort masser af gange, men deres biler er indrettet som vores herhjemme, så det er lidt skørt.

De siges at da man ændrede venstre kørsels, at hestene ikke kunne fine ud af det, og derfor ændrede man det heller aldrig, da man så begyndte man at importere biler fra USA. Vi er jo i Caribien der går ting ikke altid så hurtigt og forandring fryder ikke:)

Jeg nåede også at komme forbi det lokale rum destilleri Cruzan Rum. Det er ikke fordi det er noget specielt , men jeg synes nu man skal se det. Det er da meget sjovt at se hvordan hele processen foregår og så for man 2 cocktails efterfølgende og hele turen koster kun 60kr.

Efter 3 dage rejste jeg til St. Thomas og St. John. Jeg boede på St. John ved Cruz Bay. Sikke en fantastisk ø og nok en af mine favoritter indtil videre. Smukke hvide sandstrande, grønt overalt fordi det er en nationalpark. Her tilbragte jeg 3 dage, hvor jeg tog på sejltur, kirkebesøg og så lige en omgang Happy hour til 3 USD:)

Så hvis man søger paradis, så er dette et meget godt bud. Man kan også besøge Tortola med færge herfra. Dog så er St. John også ret dyr at bo på, men nogle gange må man godt forkæle sig selv.

Da jeg skulle rejse hjem havde jeg næsten hele dagen til at se St. Thomas og det var fint, da øen slet ikke var mig. 4 cruiseskibe, masser af trafik og diamant butikker overalt i Charlotte Amalie. Dog var det billigt at se øen, da man kunne køre med 1USD bussen stort set overalt.
Mit valg af øer på denne rejse var lidt tilfældigheder ,men 4 meget forskellige øer, som alle havde noget spændende at byde på og har gjort pengepungen tom, men skidt med det den bliver nok fyldt op igen på et tidspunkt, så den kan blive tømt igen:)

Næste eventyr er allerede til februar, hvor den står på ski med kæresten, og det glæder jeg mig bestemt til og så har Canada's bjerge kaldt på mig i maj, så I høre snart noget fra mig igen.

Hilsen Christina
St. Croix, St. Thomas og St. John
St. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. JohnSt. Croix, St. Thomas og St. John
Til top